Napisano 1 Czerwiec 201014 l Witam, Popełniłem ostatni koleją prace z cyklu MASZYNA DO MIESZKANIA i jak zwykle jest to moja wizją nie poprawnej architektury , anarchii budowlanej i zarazem poszukiwaniem wyższości formy nad treścią. Pozdrawiam. Większy rozmiar http://img203.imageshack.us/img203/1102/maszynadomieszkania2bbb.jpg
Napisano 1 Czerwiec 201014 l Jezusicku, toś się napracował nad tymi pierdułkami. Pracy brakuje tematu. Może gdyby była jakaś postać smutno operająca się o te kable i patrząca w dół niczym samobójca.
Napisano 1 Czerwiec 201014 l Dobre dobre! podoba mi sie detal i cała praca. Zajebiaszcza odkoscznia od zwyczajnosci. Ile to ma poly i ile ci sie to rędziło? 5*
Napisano 1 Czerwiec 201014 l Tak właściwie to... o co w tym chodzi ? Kogo to obchodzi? Ważne, że wygląda niekiepsko :D Chociaż...o co chodzi?
Napisano 1 Czerwiec 201014 l super...kojarzy mi się z plakatami na biennale w wenecji 2 lata temu... bardzo plastyczne...o co trudno w 3D..detal zabija..ale nie zabija pracy :) pzdr.
Napisano 1 Czerwiec 201014 l mocno naplątane, ale bardzo płasko... światło ładne ale sterylne. ps. u mnie jak nawet nie wiadomo o co chodzi, to jednak chodzi o to co nie wiadomo...:)))
Napisano 1 Czerwiec 201014 l Łał, ale orkiestra. No jak przymróże oko, to nawet niezły landszaft nad wodą, a jak pszestawić kanały Red z Blue, to i zachód słońca sie robi, miejsce prawie wymarzone na mieszkanko, hłehłe. Tak czy siak, musiało się ono trochę czasu obliczać.
Napisano 1 Czerwiec 201014 l Autor Dokładnie to sam nie wiem co to jest, a nawet jeśli wiem to nie mogę powiedzieć, gdyż wejdziemy w zbędna filozoficzne rozważania:) . Prace uważam za otwartą i do dowolnej interpretacji. poly 6000000 / czas renederownania 6h 2000X2837 dac77- z postacią na pewno było by fajniej szkoda że nie wpadłem na ten pomysł ale może jeszcze dodam. Bardzo się cieszę, że pracka się spodobała. Pozdro
Napisano 1 Czerwiec 201014 l Atmosfera, głębia... tego mi brakuje. Nagromadzenie detalu i kolorystyka sprawiły, że obrazek staje się bardzo mało czytelny. Wiem, że to Twoja wizja, ale volumetrics tu i tam, jakaś atmosfera powietrzna, lekka mgiełka na ostatnim planie, jakieś halacje na highlightach na pewno by ożywiły ten obrazek. Napracowałeś się sporo jeśli chodzi o model, tekstury i shadery, ale zabrakło dobrego smaczku na sam koniec. Czyli tort na pysznym spodzie przekładany pyszną czekoladową posypką ale bez wisienek i polewy ;)
Napisano 1 Czerwiec 201014 l i zarazem poszukiwaniem wyższości formy nad treścią przerost to nie to samo co wyższość :)
Napisano 1 Czerwiec 201014 l Piękne, ale plany zbyt mocno się ze sobą zlały. Nie widać co jest bliżej, a co dalej szczególnie na środku prawego brzegu obrazka. Pozdrawiam;)
Napisano 2 Czerwiec 201014 l super toto, samobojcy na tym obrazku mi nie brakuje ;) Moze nie ma to tematu, ale wg mnie swietne na plakat ktory wiesza sie w pokoju i patrzy w ramach oderwania wzorku od pracy i monotonii scian.
Napisano 2 Czerwiec 201014 l Genialne! tweety - także podzielam Twoją wypowiedź, lecz i tak... ta praca to miazga ;)
Napisano 2 Czerwiec 201014 l Może gdyby była jakaś postać smutno operająca się o te kable i patrząca w dół niczym samobójca. Praca niesamowita.... ja dla kontrastu wstawiłbym np. idącą kobietę z wózkiem lub bawiące się dzieci :)
Napisano 2 Czerwiec 201014 l Autor Dziękuje wszystkim za komentarze. Jak znajdę trochę wolnego czasu to podrasuje prace i podeśle po zmianach. Pozdro.
Napisano 3 Czerwiec 201014 l Rewelacja, faktycznie, brakuje tylko rozdzielenia poszczególnych planów. Widać ilość włożonej pracy.
Napisano 10 Czerwiec 201014 l Gratuluje cierpliwości. Testować światło na tym to troch emasakra chyba ale bardzo mi się podoba.
Napisano 6 Lipiec 201014 l heh muzyka która pasuje do tej "maszyny" i grafiki ogólnie :) http://www.youtube.com/watch?v=0V0qm0lgagY&feature=related