piechur Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 (edytowane) Witam ekipę ;) Konto na forum założyłem już dość dawno, ale z racji tego, że w temacie TriDi jestem jeszcze n00bem "max3d" traktowałem do tej pory jedynie jako źródło inspiracji i rzecz jasna informacji ;) Tym bardziej jest mi miło założyć swój pierwszy temat z własną produkcją ;) Pewnie ku waszemu niezadowoleniu jest to kolejne Audi na forum... Jest to mój pierwszy poważniejszy model, tak więc liczę na wyrozumiałość, ale i konstruktywną krytykę ;) Plany na przyszłość to wymodelowanie wnętrza, i oczywiście render. Na chwilę obecną nie mam o tym zielonego pojęcia ;) ---------------------------- pozdrawiam Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edytowane 3 Lipiec 2010 przez piechur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 calkiem dobre jak na pierwszy model;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 Chłopie ale dbasz o detale dla mnie bomba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 Widać, że się nie obijałeś:)) Warto poczekać na rendery:) Co budzi moje wątpliwości to jedynie kształt nadkoli. Zdają się być zbyt eliptyczne z rozciągnięciem wzdłuż linii samochodu(?) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 NIEZŁY POCZĄTEK.... ( o ile to naprawde początek ) jakbym to juz widział...znajome jakos... z czym mi sie to moze kojarzyć?... kurde.. jakbym już widział podobny modeling :D Witamy na forum! :) Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 Pokaż jakieś wcześniejsze modele, bo to na pewno nie jest pierwszy - nie bardzo chce mi się w to wierzyć... detal jak na grafika, który siedzi w tym kupę czasu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piechur Napisano 3 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2010 W sumie Eddy masz racje ... przed audi popełniłem jeszcze to: Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 kficze :D wyglada luxusowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 pierwszy konkretny model to jak juz to na tym forum, nie bede w to wnikal co do modelu - ladnie i gladko bedziesz robic cale wnetrze czy tylko zarys pod render outdoor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlito Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 To jest absolutnie szokująca, idealna, perfekcyjna siatka, godna profesjonalisty. Jeżeli to Twój 2. w całości samodzielny model, to z takim warsztatem pracę znalazłbyś absolutnie WSZĘDZIE! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 wrzuc siatke samochodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommi84 Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 NIEZŁY POCZĄTEK.... ( o ile to naprawde początek ) jakbym to juz widział...znajome jakos... z czym mi sie to moze kojarzyć?... kurde.. jakbym już widział podobny modeling :D Pozdro! Na cg-cars był kiedyś bardzo podobny model :D Super to wygląda. Swoją drogą u mnie już ta strona nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 Jak skończy, to kupiłbym od niego model :) Myślę że to dobry pomysł? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sibu Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 (edytowane) W sumie Eddy masz racje ... przed audi popełniłem jeszcze to: Uploaded with ImageShack.us co to jest ? pokaz etapy tworzenia modelu Audi Edytowane 3 Lipiec 2010 przez Sibu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 Wypas, pokaż siatki najlepiej bez turbosmooth'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 Sibu - nie wiem ile masz lat ale jak będziesz starszy to będziesz podobnego uzywał (tylko bez oczu i tej buźki). Nie wiem, może jeszcze nie uświadomiony jesteś, więc nie ryzykuję ... no pszczółki, kwiatki te tematy .... Co do Adicy - to nadkole faktycznie jakoś dziwnie wygląda ale poziom detalu ... bardzo fajnie to się prezentuje. Ciekawy jestem jak długo już to modelujesz ? Może wyjaśniłoby to trochę ten fenomen drugiego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 Jak długo i pod czyim mentorskim okiem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sibu Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 Sibu - nie wiem ile masz lat ale jak będziesz starszy to będziesz podobnego uzywał (tylko bez oczu i tej buźki). Nie wiem, może jeszcze nie uświadomiony jesteś, więc nie ryzykuję ... no pszczółki, kwiatki te tematy .... Trochę nie rozumiem dlaczego uzyskałem od Ciebie taką ogromnie tępą i kompletnie debilną wypowiedź ... Chłop pisze że jego poprzedni model to jest to gów.. , a nagle z nieba spadło mu takie Audi ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 "ale z racji tego, że w temacie TriDi jestem jeszcze n00bem" Przednia zabawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 a moze po prostu przy obecnej ilosci i poziomie materiałow dydaktycznych modelowanie 3d nie jest tak trudne dla początkującego jak myślicie siedząc w tym latami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxymilianMax Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 heh mnie smieszą zawsze takie "skromne" autora wypowiedzi przed pokazaniem naprawde dobrej grafiki.. tak jakby chcą usłyszeć "nie, nie jesteś noobem, co ty gadasz jesteś zajebisty!" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 Gdzie są jakieś materiały dydaktyczne pokazujące tego typu modelowanie ? Mi się nie udało znaleźć dobrego tutoriala pokazującego dobre (z naciskiem na to słowo - bo tandety nie brakuje) modelowanie aut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 ola-f - niektórych rzeczy nie da sie nauczyć jedynie z tutków czy innych materiałów. Piechur ,napisz to co mam na myśli a unikniesz podejrzenia o samorodny geniusz modelarski lub o kradzież ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 Gdzie są jakieś materiały dydaktyczne pokazujące tego typu modelowanie ? Mi się nie udało znaleźć dobrego tutoriala pokazującego dobre (z naciskiem na to słowo - bo tandety nie brakuje) modelowanie aut. no juz troche za ostro pojechales z tym brakiem dobrych tutkow. Ja sie wyrobilem na tych sredniej jakosciu pomocach i teraz mysle robie normalne modele, za to jak sie komus podaje calutki model na talerzu..to efekt mamy w 1szym poscie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piechur Napisano 3 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2010 (edytowane) Poniżej przedstawiam siatki,niestety potraktowane już Ms... A co do mojej hmm rzekomo fałszywej skromności to nie mam w tym interesu żeby wprowadzać kogoś w błąd ;) Jest to mój drugi model, nad którym zarwało się "parę" nocek... Ale zapewniam, że nie ma tu mowy o geniuszu . Audi to jedynie efekt uboczny zacięcia i konsekwencji w tym co się robi :) Uploaded with ImageShack.us Edytowane 3 Lipiec 2010 przez piechur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 no juz troche za ostro pojechales z tym brakiem dobrych tutkow. Ja sie wyrobilem na tych sredniej jakosciu pomocach i teraz mysle robie normalne modele, za to jak sie komus podaje calutki model na talerzu..to efekt mamy w 1szym poscie. Zapodaj linkiem do tych dobrych tutków, albo chociaż jeden, w którym wykorzystuje się technikę taką jakiej użył piechur robiąc Audi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 Zapodaj linkiem do tych dobrych tutków, albo chociaż jeden, w którym wykorzystuje się technikę taką jakiej użył piechur robiąc Audi. tego nigdzie nie zobaczysz, ani takiej wiedzy nie kupisz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 No i macie winowajce :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 że co ? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 Qba - ju dont łona fak łyf mi!!!!! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 kos juła bed madafakaaaa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 jes ELSI!! :D:D:D:D:D:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 nie masz zadnych renderkow/screenow z maxa z etapow produkcji 0o? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 pewnie ukradł model :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrześDuro Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 hmmm.. Gumka z oczami a potem prawie idealna Es piątka? .. i nie ma screenow z przed MS... Chyba jestem zbyt zazdrosny zeby w to uwierzyć;) ale jesli to Twoj drugi model to ciekawe jaka bedzie druga animka? pierwszą animką pewnie bedzie biped ktory robi użytek z pierwszego modelu, a druga animka to kto wie.. Avatar2 :P? Masz szczescie ze za grilem znajduje sie taki brzydki marnujący poligony gniot bo innaczej bym nie uwierzył ze to Twoj model;) Pozdrawiam i tak trzymaj.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sibu Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 ktoś oficjalnie robi sobie z was jaja :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 ej gdzie można takie modele dostać z chcęcią porenderowałbym sobie takie :D też coś mi się wierzyć nie chce... bynajmniej nieprawdopodobne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 tego nigdzie nie zobaczysz, ani takiej wiedzy nie kupisz ;) na tej gumie na pewno się tego nie nauczył, jak dla mnie ktoś jaja sobie robi solidne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 haha porażka ! :D nie da sie tego czytac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 tak skromnie mówiąc rewelacja ;) teraz reszta modelu i rendery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piechur Napisano 4 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2010 (edytowane) Z góry dzięki za wszystkie komentarze. Nie sądziłem, że uda mi się zrobić model za który zostane posądzony o kradzież, czy innego rodzaju oszustwa :) Jakby to nie zabrzmiało jest to dla mnie spore wyróżnienie. A odpowiedź na pytanie wielu z was jest proste... "bo człowiek nie jest taki co by nie mógł"... Zamiast robić pełno gniotów skupiłem się na jednym projekcie i sam najlepiej wiem ile wysiłku kosztowała mnie to S5 :) tym bardziej jest mi miło czytać komentarze "niedowiarków" :) Brzmi to wszystko prosto i nierealnie, ale myślę, że Ci którzy nie poszukują łatwych odpowiedzi w tutkach, tylko sami pracują nad własnym warsztatem, wiedzą o czym piszę ;) Edytowane 5 Lipiec 2010 przez piechur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 Mi nadal nie chce się w to wierzyć i domagam się jakichś dowodów... że niby z takiej gumki, którą można zrobić w 5 minut przeskoczyłeś do samochodu nad, którym na oko trzeba przesiedzieć kilkadziesiąt godzin ? Sądzę, że prędzej byś się zanudził... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 (edytowane) Myślę, że render z solid'ową dedykacją dla max3d.pl gdzieś na aucie byłby wystarczającym dowodem. A może jeszcze kamera w rybiej perspektywie. Co ty na to, piechur? EDIT: No tak... czyli rendery z innego forum to nie są... nie wiem jednak, naprawdę nie wiem jak udowodnisz, że to twój, nie czyjś model. Ta "gumka" raczej była strzałem w stopę w tej kwestii. Edytowane 4 Lipiec 2010 przez Kr3tz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 Eddy___ -a kto powiedział ze on przeskoczył od gumki do samochodu w 5 minut?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piechur Napisano 4 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2010 yhm :) Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 Zarzuć jakieś inne etapy produkcji. Przypuszczam, że max miał porobione różne autobackup'y, jak i autor zapisywał wiele plików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piechur Napisano 4 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2010 Hmm może od razu wrzucić model na jakiś serwer do zassania? ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 Pomslec ze tez sie wzialem "po godzinach" za to Audi... :) Chyba sie mi odechcialo troche ;P Nie no zart :) Swoje tez dokoncze. Co do Twojego modeliku to gratuluje. Wyglada swietnie! (nie obchodza mnie tutajdochodzenia czy to Twoj czy nie... Jesli sie okaze ze nie to szkoda bedzie...). W siateczce masz porzadek, z zageszczonej wycinasz mniejsze elementy czyli mozna uznac, ze sie postarales i to niezle :) Model "czysty" i czekam na wiecej prac! I pewnie najwiecej poly maja lampy...?? ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kłapouchy Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 Poczytajcie uważniej, tutaj pewne osoby, swoimi postami udowadniają, że jest to model piechura. Są to osoby, które wiedzą nieco więcej nt. powstawania tego modelu, a w dodatku są to osoby, które cieszą się chyba dobrą reputacją na forum. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 sory, zawszę są deklaracje państwo mogą wierzyć lub nie ale jakoś nie mogę pojąć istoty postów typu to nie twój model, pokaż etapy produkcji bo jakoś Ci nie wierzę... model super, czekam na wnętrze i gratuluję skila pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi