Napisano 28 Lipiec 201014 l Wersja Konkursowa Koncept Wersja do portfolio 512 Texture Edytowane 24 Sierpień 201014 l przez Kirian
Napisano 29 Lipiec 201014 l Autor Chlopaki moze mi dacie rade co zrobic z symetria przy limicie txt do 256?? ten ziomal ma tatuaze na klacie i twarzy, szramy, krew, i kiecke z jednej strony.. jedyne co na mirrora to nogi i rece od lokci w dol... czy moze jest jakies wyjscie??
Napisano 29 Lipiec 201014 l najlepszym rozwiazaniem byloby zrobic tego po prawej stronie, jest symetryczny ;) jezeli sie uparles na tego z lewej, to musisz czekac na info od masterow w texturowaniu:)
Napisano 29 Lipiec 201014 l Jedyny pomysl to dwa zestawy uvek - jeden z mirrorami i normalnym tekstem. Drugi bardziej pociety na ktorym bys mia tatuaze krew etc. i do niego mapa alpha zeby te tatuaze mialy dobry ksztalt. W blenderku mozna by nodami zmiksowac takie dwa materialy i by chulalo. Nie wiem jednak czy w udk/maxie tak sie da.
Napisano 29 Lipiec 201014 l Autor podziekowac za pomoc:) Morte Twoj pomysl moze troche za bradzo skomplikowany, zrobie jak Klicek mowi, wezme zioma z prawej i pomieszam z lewej i wyjdzie full mirrored mix:) (oprucz kiecki) pozdrawiam
Napisano 29 Lipiec 201014 l ta pewnie tak. Ale jak bede mial chwile wolna i nastroj na kombinowanie to zrobie jakies obrazki i pokaze o co mi chodz;)
Napisano 29 Lipiec 201014 l Możesz też pomyśleć nad ułożeniem siatki tak żeby zrobić całą klatę symetrycznie a "wyjąć siatkę" tam gdzie jest tatuaż i otexować oddzielnie. Rany niesymetryczne możesz dać na oddzielnych plane`ach.
Napisano 29 Lipiec 201014 l Autor dzieki Panowi, niedlugo bedziem myslec nad txt puki co szybki speed, nie bedzie to hiper detal tylko zarys miesni i proporcji pozniej -retopo w coat3d, -mapowanko, -projekcja w maxie i -kolorowanka:)
Napisano 9 Sierpień 201014 l Autor Bro zbrush przecie... Ex3 bede optymalizowal:] Morte,Kuba,Klicek dzieki :) godzinka z bogiem wojny...
Napisano 9 Sierpień 201014 l bardzo fajnie idzie kirianie, az zaczynam zalowac ze sam swojej ibuki nie poczynilem w ZB;)
Napisano 9 Sierpień 201014 l Modelik fajny, Ale prawda jest taka ze przy takich limitach HP Ci nic nie da, z wyjatkiem bazy pod retopo. Byc moze uda Ci sie przepalic AO, ale to tez nie na pewno. Innymi slowy do cwiczen jak najbardziej, ale w praktyce HP niepotrzebne,
Napisano 10 Sierpień 201014 l F/X nie masz racji. umiejetnie wypalone ao z cavity nawet w tak malej rozdzielczosci daje zadowalajace rezultaty i ulatwia niesamowicie robienie tekstur, oczywiscie jesli w miare dobrze poslugujesz sie zbraszem
Napisano 10 Sierpień 201014 l Przy tak niskich limitach AO mozna spokojnie malowac recznie i zjamie to znacznie mniej czasu niz babranie sie w wypalanie. To tylko moje zdanie. Kazdy robi jak mu wygodniej.
Napisano 11 Sierpień 201014 l Można i ręcznie, czas będzie pewnie porównywalny ale stylistyka zupełnie inna. Z tym, że hp niepotrzebne zupełnie nie masz racji, a czy mu wyjdzie... Kirian już (prawie:D) zmasterował tę technikę więc wyjdzie na bank:D Dajesz Kirianek, pamiętaj, żeby czerni nie wyjarać za mocno małpo jedna! Co do symetrii na twarzy to możesz przecież przepalić na mirrorze całą głowę (np wraz z uchem), jedynie twarz bez mirrora zrób, wystarczy cięcie w odpowiednim miejscu. Edytowane 11 Sierpień 201014 l przez Levus
Napisano 14 Sierpień 201014 l Autor FAKKK do jutra?? a ja jeszcze nic nimam... to dopiero bedzie mega speed Levu ma nadzieje ze sie nie rozczarujesz :)
Napisano 15 Sierpień 201014 l Nice ;] szkoda tylko że tak pod koniec na wariata XD pewnie odbije się to na jakości, ale zobaczymy ;]. Powodzenia.
Napisano 15 Sierpień 201014 l w poprzedniej bitwie Eric tez konczyl na szybko swojego zwycieskiego willysa ;)
Napisano 15 Sierpień 201014 l Jazda z nim AO wygląda naprawdę dobrze! Jeszcze skóra będzie wyglądała trochę żywiej dodać tatuaże i będzie kozacko.
Napisano 15 Sierpień 201014 l Autor progres progres... sorki ze na posty nieodpisuje, odpisze pozniej na szczescie pogoda lipna wiec mam wiecej czasu niz planowalem:)
Napisano 15 Sierpień 201014 l Autor mega speed... :) i jeszcze wersja ktora wyladuje w portfolio 512 tex jeszcze dla porownania kratos z psp: Edytowane 15 Sierpień 201014 l przez Kirian
Napisano 15 Sierpień 201014 l Na pierwszy rzut oka z przymrużonymi oczami to wręcz jak nextgen XD brawo !
Napisano 15 Sierpień 201014 l phew, za takie metody to ban i kop w cojones! :P Zeby sie czepnac dla zasady wydaje mi sie ze jednak klata troszke tam zbyt przepalone swiatlo jest- czyt za jasno tam:P
Napisano 16 Sierpień 201014 l Autor Sliterin- shade z 4 swiatelek + AO :) Szczuro- niemialem czasu wczesniej, a regulamin nic niemowi o terminach kolejnych wersji:rolleyes: _michal :) Przybysz- wersja 256 jest na planszy koncowej Morte- Twoja lasencja mi sie bardziej podoba:) jedynie background do bani ola-f :) Kruku ...i z wada wzroku :D Strasznie sie spieszylem pod koniec, wiec prezentacja modelu jest naprawde kiepska:/ i jedynie z wersji 512 jestem zadowolony, jak widzicie FULL mirror oprocz kiecki, dlatego lekko inny dizajn ale najwazniejsze ze wyrobilem sie na finish :) pozdr. Edytowane 16 Sierpień 201014 l przez Kirian
Napisano 16 Sierpień 201014 l no no, masz szczescie z tym wyrobieniem!:) 3 minuty pozniej i bym cie zdyskwalifikowal ;););)
Napisano 16 Sierpień 201014 l hej Kirian, dobra robota, tekturki fajnie wydziergane, modelik też spoko, ale jest jedna rzecz która mi strasznie nie leży - strasznie wąski jest w talii, trochę poszedłeś z nim w elfie prooprcje, myślę, że powinien być bardziej przysadzisty, bardziej rozbudowany korpus itp