Napisano 10 Sierpień 201014 l Autor Brakujące plecione taśmy łączące uchwyty resorów z ramą: Uploaded with ImageShack.us
Napisano 10 Sierpień 201014 l Najlepiej z tego będzie chyba zrobić animacje jak powstaje to wszystko bo szkoda ukryć cały ten detal. =)
Napisano 10 Sierpień 201014 l Obserwuje od poczatku jak powstaje to dzielo sztuki i brak mi slow :) A co do tych plecionych pasow to pewnie sa wlukno po wluknie zaplecione, jak by kliment woroszyłow zrobil zblizenie na nie to zapewne bylo by widac wymodelowane poszegolne wluna :D:D
Napisano 10 Sierpień 201014 l Autor maciek.m - rzeczone taśmy wydladają tak: Uploaded with ImageShack.us i jeszcze jeden renderek na dobranoc ;)
Napisano 10 Sierpień 201014 l Autor Tu was zaskocze, taśma to zasługa displacementu i odpowiedniej mapki. :D
Napisano 10 Sierpień 201014 l po co jestes strazakiem, zostan grafikiem full etat.. jestes dokladny i drobiazgowy niczym psychopatyczni mordercy- geniusze z amerykanskich filmow :P
Napisano 10 Sierpień 201014 l Wiesz co, proceduralne tekstury są dla mięczaków. Czak Norris zrobiłby temu UV :D
Napisano 10 Sierpień 201014 l Autor tak wiem wiem, macho nie piją miodu tylko żują pszczoły, słyszałem :D
Napisano 11 Sierpień 201014 l skonczylby to z pol-obrotu :), kliment jak zwykle nie ma sie do czego przyczepic
Napisano 11 Sierpień 201014 l Norris wymodelowal by to wzystko w wings3d a pozniej oteksturowal w paincie, a tak na powaznie ten tut to chyba jest najlepszy zeby polecic do teksturowania skomplikowanych i high-polowych meshy: http://www.thegnomonworkshop.com/store/product/542/Hard-Surface-Shading-and-Texturing
Napisano 12 Sierpień 201014 l Autor Ściana rozdzielająca przedział silnika : Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edytowane 12 Sierpień 201014 l przez kliment woroszyłow
Napisano 12 Sierpień 201014 l Słyszałem, że Wojtek składa te modele myślami i ponoć sprzedają podobiznę Wojtka na znaczkach w Szwecji. :D **********!
Napisano 12 Sierpień 201014 l Autor Jasne! ADHD, podagrę i koklusz. O wiewiórkach w brodzie nie wspominam bo mnie zdenerwowały dzisiaj :D
Napisano 12 Sierpień 201014 l zaraz się okaże że szum i inne bump'opodobne też modelował :P Powiedz Klimek, Her Ober Fuhrera też wymodelujesz za kółkiem?
Napisano 12 Sierpień 201014 l wiedzialem!! Nie dosc ze ADHD, podagre i koklusz (cokolwiek to jest) to jeszcze jakieś halucynacje ma! Nie ma tam gdzies pozaru ktory trzeba ugasic? ;) Swietnie Ci idzie!! nic tylko isc spac! :P
Napisano 12 Sierpień 201014 l Autor Herroberfuhrer nie prowadził nigdy samochodu, nie miał chyba nawet prawka ;)
Napisano 13 Sierpień 201014 l Ale przed Ewką mógł się popisać :) za brak papierów go przecież nie zamkną:P
Napisano 13 Sierpień 201014 l zakład dla nieuleczalnie chorych by się przydał dla pana tego dzieła ! xD Jezus normalnie cudo z ciekawości zapytam ile ma to poly i ile masz ramu
Napisano 13 Sierpień 201014 l obłędnie to wyglada, nie wiem czy bardziej mnie to motywuje czy demotywuje do pracy pozazdroscic umiejetnowsci ;)
Napisano 13 Sierpień 201014 l Autor sajrus napisał: zakład dla nieuleczalnie chorych by się przydał dla pana tego dzieła ! xD Jezus normalnie cudo z ciekawości zapytam ile ma to poly i ile masz ramu sajrusie, zakład odpada bo tam kompa nie ma gdzie podłączyć, poligonów na tą chwile jest niemal 1 mln( brakuje kilka tys poligonów do pełnego miliona) a ramu ja posiadam 12 GB :D
Napisano 13 Sierpień 201014 l offtopowo troszke.. a to 12gb to na płycie "serwerowej" ? czy na zwykłej od stacjonarnego ? 1mln poly to ładnie widze... mi przy 190 tyć kompa muli więc taka granica
Napisano 13 Sierpień 201014 l Autor płyta nie serwerowa ;) EDIT: 1 mln to jeszcze mało. mulić zaczyna dokuczliwie od granicy 4 mln około ;) Edytowane 13 Sierpień 201014 l przez kliment woroszyłow
Napisano 13 Sierpień 201014 l 12 da sie spokojnie upchnac na wielu plytach Kliment pewnie ma 4x3. powyzej 16G robia sie klopoty i trzeba kupowac mem risery. ale nie wiem czy to nie dziala tylko z pamieciami ECC. wtedy wchodza pieniadze innego rzedu. tak BTW pochwal sie jakie kompy maja strazacy: ] hehehe pozdrawiam
Napisano 13 Sierpień 201014 l O kurde :) Nie wiedziałem że MAX aż tak muli ja w MODO ostatnio miałem scenkę z 450 mln poly i śmigało rześko na 8 Gb ramu na poziomie modelu, trochę gorzej z renderem ale przeliczył.
Napisano 13 Sierpień 201014 l Kliment - trochę na offtopa schodzimy ale co tam ;p Powiedz mi jak ktoś ma ( czyli ja :D ) 4G ramu i płyta więcej nie może mieć to da się coś z tym zrobić ? Tzn chodzi mi czy istnieje coś takiego jak dodatkowy ram np zewnętrzny ?
Napisano 13 Sierpień 201014 l Autor DonJakub - tzw "zewnetrzny" ram o ile wiem to słaby pomysł, bo i tak będzie to tak samo działało jak swap na HDD. Ale popytaj ekspertów, ja nie jestem w tym biegły zbyt ;) Pierwsze podejście do kół :) Uploaded with ImageShack.us policount po dodaniu 6 ciu kół : 1.470.216
Napisano 13 Sierpień 201014 l o ile konstrukcja taka, nowka sztuka niesmigana. czyli bardzo sterylna wygladala bardzo ladnie, to opony troche psuja ten cukierkowy krajobraz: ]
Napisano 13 Sierpień 201014 l Autor KoMic'u - psują bo? Oponki będą poprawiane jeszcze, myśle tez je lekko pobrudzić.
Napisano 13 Sierpień 201014 l Ale alusy to miał łatwe do zrobienia:). P.S Przyznaje ze masz zacięcie codziennie upa chyba dajesz odkąd zacząłeś wątek:).
Napisano 13 Sierpień 201014 l Autor Nvidia napisał: Jakby to nie zabrzmiało to faktycznie Klimcio zrobi nam dobrze :D hahahahaha, o mało se monitora nie oplułem! :D
Napisano 13 Sierpień 201014 l Autor Opony po UV i namalowaniu texturki wyglądaja tak: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Napisano 14 Sierpień 201014 l Owszem, bo bez tego, zwłaszcza na pierwszym obrazku, opony wyglądajną na miedziane powleczone gumą co się ztarła na bierzniku. Trochę kurzu delikatnie po bokach też by się nadało - w końcu kurz wszędzie znajdzie miejsce żeby się przyczepić.
Napisano 14 Sierpień 201014 l Autor Tweester - znaczy w jakim sensie wyluzować? Jeśli sugerujesz ze się przepracowuje, to się mylisz, ja się przy tym świetnie bawię i odpoczywam. Chyba że, zupełnie co innego miałeś na myśli. ostatni renderek na dobranoc :P Uploaded with ImageShack.us
Napisano 14 Sierpień 201014 l Kliment, hehehe o to wlasnie sie rozchodzilo wrociles na wlasciwe tory, obecnie calosc miazdzy: ] dodaj tylko z AO jeszcze troche kurzu delikatniejszego i jest wlasnie to co wszyscy lubia najbardziej: ]
Napisano 14 Sierpień 201014 l Kliment czy mi się wydaje czy te opony są jakby wklęsłe do wewnątrz? bo na obrazku są raczej delikatnie uwypuklone (widać to na kole zapasowym).
Napisano 14 Sierpień 201014 l No i znajdzie sie taki Kliment na forum, miesza jak nie wiem co, odechciewa sie modelowac przez niego... ;P Wpsaniala robota, super model autka wybrales. Pokaz na niemieckim forum to Ci dadza obywatelstwo za to ;P Chcialbym zobaczyc ten Nazimobil juz skonczony, dlatego trzymam kciuki!