Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 378
  • Wyświetleń 65,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wow..mega detal... a moze by tak to karoseria obudowac i nie widac? :)

Napisano

Najlepiej z tego będzie chyba zrobić animacje jak powstaje to wszystko bo szkoda ukryć cały ten detal. =)

Napisano

Obserwuje od poczatku jak powstaje to dzielo sztuki i brak mi slow :) A co do tych plecionych pasow to pewnie sa wlukno po wluknie zaplecione, jak by kliment woroszyłow zrobil zblizenie na nie to zapewne bylo by widac wymodelowane poszegolne wluna :D:D

Napisano

po co jestes strazakiem, zostan grafikiem full etat.. jestes dokladny i drobiazgowy niczym psychopatyczni mordercy- geniusze z amerykanskich filmow :P

Napisano

Wiesz co, proceduralne tekstury są dla mięczaków. Czak Norris zrobiłby temu UV :D

Napisano

KoMic

Cytat
o zesz ku.....

pieknie: ]

dokładnie!!

Napisano

Słyszałem, że Wojtek składa te modele myślami i ponoć sprzedają podobiznę Wojtka na znaczkach w Szwecji. :D

**********!

Napisano

ty masz tak zawsze ?

Napisano

jak to co... ADHD xD

Napisano

zaraz się okaże że szum i inne bump'opodobne też modelował :P

Powiedz Klimek, Her Ober Fuhrera też wymodelujesz za kółkiem?

Napisano

wiedzialem!!

Nie dosc ze ADHD, podagre i koklusz (cokolwiek to jest) to jeszcze jakieś halucynacje ma! Nie ma tam gdzies pozaru ktory trzeba ugasic? ;)

Swietnie Ci idzie!! nic tylko isc spac! :P

Napisano

Ale przed Ewką mógł się popisać :) za brak papierów go przecież nie zamkną:P

Napisano

zakład dla nieuleczalnie chorych by się przydał dla pana tego dzieła ! xD

Jezus normalnie cudo z ciekawości zapytam ile ma to poly i ile masz ramu

Napisano

obłędnie to wyglada, nie wiem czy bardziej mnie to motywuje czy demotywuje do pracy

pozazdroscic umiejetnowsci ;)

Napisano
  • Autor
  sajrus napisał:
zakład dla nieuleczalnie chorych by się przydał dla pana tego dzieła ! xD

Jezus normalnie cudo z ciekawości zapytam ile ma to poly i ile masz

ramu

sajrusie, zakład odpada bo tam kompa nie ma gdzie podłączyć, poligonów na tą chwile jest niemal 1 mln( brakuje kilka tys poligonów do pełnego miliona) a ramu ja posiadam 12 GB :D

Napisano

offtopowo troszke..

a to 12gb to na płycie "serwerowej" ? czy na zwykłej od stacjonarnego ?

1mln poly to ładnie widze... mi przy 190 tyć kompa muli więc taka granica

Napisano
  • Autor

płyta nie serwerowa ;)

EDIT:

1 mln to jeszcze mało. mulić zaczyna dokuczliwie od granicy 4 mln około ;)

Edytowane przez kliment woroszyłow

Napisano

12 da sie spokojnie upchnac na wielu plytach Kliment pewnie ma 4x3. powyzej 16G robia sie klopoty i trzeba kupowac mem risery. ale nie wiem czy to nie dziala tylko z pamieciami ECC. wtedy wchodza pieniadze innego rzedu. tak BTW pochwal sie jakie kompy maja strazacy: ] hehehe pozdrawiam

Napisano

O kurde :) Nie wiedziałem że MAX aż tak muli ja w MODO ostatnio miałem scenkę z 450 mln poly i śmigało rześko na 8 Gb ramu na poziomie modelu, trochę gorzej z renderem ale przeliczył.

Napisano

Kliment - trochę na offtopa schodzimy ale co tam ;p

Powiedz mi jak ktoś ma ( czyli ja :D ) 4G ramu i płyta więcej nie może mieć to da się coś z tym zrobić ? Tzn chodzi mi czy istnieje coś takiego jak dodatkowy ram np zewnętrzny ?

Napisano
  • Autor

DonJakub - tzw "zewnetrzny" ram o ile wiem to słaby pomysł, bo i tak będzie to tak samo działało jak swap na HDD. Ale popytaj ekspertów, ja nie jestem w tym biegły zbyt ;)

Pierwsze podejście do kół :)

119qj.jpg

Uploaded with ImageShack.us

policount po dodaniu 6 ciu kół : 1.470.216

Napisano

o ile konstrukcja taka, nowka sztuka niesmigana. czyli bardzo sterylna wygladala bardzo ladnie, to opony troche psuja ten cukierkowy krajobraz: ]

Napisano

Jakby to nie zabrzmiało to faktycznie Klimcio zrobi nam dobrze :D

Napisano

Ale alusy to miał łatwe do zrobienia:).

P.S Przyznaje ze masz zacięcie codziennie upa chyba dajesz odkąd zacząłeś wątek:).

Napisano

Owszem, bo bez tego, zwłaszcza na pierwszym obrazku, opony wyglądajną na miedziane powleczone gumą co się ztarła na bierzniku.

Trochę kurzu delikatnie po bokach też by się nadało - w końcu kurz wszędzie znajdzie miejsce żeby się przyczepić.

Napisano
  • Autor

Tweester - znaczy w jakim sensie wyluzować?

Jeśli sugerujesz ze się przepracowuje, to się mylisz, ja się przy tym świetnie bawię i odpoczywam. Chyba że, zupełnie co innego miałeś na myśli.

ostatni renderek na dobranoc :P

192gt.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisano

Kliment, hehehe o to wlasnie sie rozchodzilo wrociles na wlasciwe tory, obecnie calosc miazdzy: ] dodaj tylko z AO jeszcze troche kurzu delikatniejszego i jest wlasnie to co wszyscy lubia najbardziej: ]

Napisano

Kliment czy mi się wydaje czy te opony są jakby wklęsłe do wewnątrz? bo na obrazku są raczej delikatnie uwypuklone (widać to na kole zapasowym).

Napisano

No i znajdzie sie taki Kliment na forum, miesza jak nie wiem co, odechciewa sie modelowac przez niego... ;P Wpsaniala robota, super model autka wybrales. Pokaz na niemieckim forum to Ci dadza obywatelstwo za to ;P Chcialbym zobaczyc ten Nazimobil juz skonczony, dlatego trzymam kciuki!