kliment woroszyłow Napisano 10 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2010 Brakujące plecione taśmy łączące uchwyty resorów z ramą: Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goat91 Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 wow..mega detal... a moze by tak to karoseria obudowac i nie widac? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Najlepiej z tego będzie chyba zrobić animacje jak powstaje to wszystko bo szkoda ukryć cały ten detal. =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Obserwuje od poczatku jak powstaje to dzielo sztuki i brak mi slow :) A co do tych plecionych pasow to pewnie sa wlukno po wluknie zaplecione, jak by kliment woroszyłow zrobil zblizenie na nie to zapewne bylo by widac wymodelowane poszegolne wluna :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 10 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2010 maciek.m - rzeczone taśmy wydladają tak: Uploaded with ImageShack.us i jeszcze jeden renderek na dobranoc ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_Przybys Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Haha jak już pleciesz taśmy to zriguj całą mechanikę może ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 10 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2010 Tu was zaskocze, taśma to zasługa displacementu i odpowiedniej mapki. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_Przybys Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Zawiodłem się :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 po co jestes strazakiem, zostan grafikiem full etat.. jestes dokladny i drobiazgowy niczym psychopatyczni mordercy- geniusze z amerykanskich filmow :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Wiesz co, proceduralne tekstury są dla mięczaków. Czak Norris zrobiłby temu UV :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 10 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2010 tak wiem wiem, macho nie piją miodu tylko żują pszczoły, słyszałem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Acha, i Czak Norris by to już dawno skończył :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 11 Sierpień 2010 Share Napisano 11 Sierpień 2010 skonczylby to z pol-obrotu :), kliment jak zwykle nie ma sie do czego przyczepic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 11 Sierpień 2010 Share Napisano 11 Sierpień 2010 Norris wymodelowal by to wzystko w wings3d a pozniej oteksturowal w paincie, a tak na powaznie ten tut to chyba jest najlepszy zeby polecic do teksturowania skomplikowanych i high-polowych meshy: http://www.thegnomonworkshop.com/store/product/542/Hard-Surface-Shading-and-Texturing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 11 Sierpień 2010 Share Napisano 11 Sierpień 2010 o zesz ku..... pieknie: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 11 Sierpień 2010 Share Napisano 11 Sierpień 2010 KoMic o zesz ku..... pieknie: ] dokładnie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 12 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2010 (edytowane) Ściana rozdzielająca przedział silnika : Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edytowane 12 Sierpień 2010 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 12 Sierpień 2010 Share Napisano 12 Sierpień 2010 Słyszałem, że Wojtek składa te modele myślami i ponoć sprzedają podobiznę Wojtka na znaczkach w Szwecji. :D **********! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 12 Sierpień 2010 Share Napisano 12 Sierpień 2010 ty masz tak zawsze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 12 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2010 mam tak zawsze co?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 12 Sierpień 2010 Share Napisano 12 Sierpień 2010 jak to co... ADHD xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 12 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2010 Jasne! ADHD, podagrę i koklusz. O wiewiórkach w brodzie nie wspominam bo mnie zdenerwowały dzisiaj :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 12 Sierpień 2010 Share Napisano 12 Sierpień 2010 zaraz się okaże że szum i inne bump'opodobne też modelował :P Powiedz Klimek, Her Ober Fuhrera też wymodelujesz za kółkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 12 Sierpień 2010 Share Napisano 12 Sierpień 2010 wiedzialem!! Nie dosc ze ADHD, podagre i koklusz (cokolwiek to jest) to jeszcze jakieś halucynacje ma! Nie ma tam gdzies pozaru ktory trzeba ugasic? ;) Swietnie Ci idzie!! nic tylko isc spac! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 12 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2010 Herroberfuhrer nie prowadził nigdy samochodu, nie miał chyba nawet prawka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 13 Sierpień 2010 Share Napisano 13 Sierpień 2010 Ale przed Ewką mógł się popisać :) za brak papierów go przecież nie zamkną:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sajrus Napisano 13 Sierpień 2010 Share Napisano 13 Sierpień 2010 zakład dla nieuleczalnie chorych by się przydał dla pana tego dzieła ! xD Jezus normalnie cudo z ciekawości zapytam ile ma to poly i ile masz ramu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sunedge Napisano 13 Sierpień 2010 Share Napisano 13 Sierpień 2010 obłędnie to wyglada, nie wiem czy bardziej mnie to motywuje czy demotywuje do pracy pozazdroscic umiejetnowsci ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 13 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2010 zakład dla nieuleczalnie chorych by się przydał dla pana tego dzieła ! xD Jezus normalnie cudo z ciekawości zapytam ile ma to poly i ile masz ramu sajrusie, zakład odpada bo tam kompa nie ma gdzie podłączyć, poligonów na tą chwile jest niemal 1 mln( brakuje kilka tys poligonów do pełnego miliona) a ramu ja posiadam 12 GB :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sajrus Napisano 13 Sierpień 2010 Share Napisano 13 Sierpień 2010 offtopowo troszke.. a to 12gb to na płycie "serwerowej" ? czy na zwykłej od stacjonarnego ? 1mln poly to ładnie widze... mi przy 190 tyć kompa muli więc taka granica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 13 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2010 (edytowane) płyta nie serwerowa ;) EDIT: 1 mln to jeszcze mało. mulić zaczyna dokuczliwie od granicy 4 mln około ;) Edytowane 13 Sierpień 2010 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 13 Sierpień 2010 Share Napisano 13 Sierpień 2010 12 da sie spokojnie upchnac na wielu plytach Kliment pewnie ma 4x3. powyzej 16G robia sie klopoty i trzeba kupowac mem risery. ale nie wiem czy to nie dziala tylko z pamieciami ECC. wtedy wchodza pieniadze innego rzedu. tak BTW pochwal sie jakie kompy maja strazacy: ] hehehe pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_Przybys Napisano 13 Sierpień 2010 Share Napisano 13 Sierpień 2010 O kurde :) Nie wiedziałem że MAX aż tak muli ja w MODO ostatnio miałem scenkę z 450 mln poly i śmigało rześko na 8 Gb ramu na poziomie modelu, trochę gorzej z renderem ale przeliczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonJakub Napisano 13 Sierpień 2010 Share Napisano 13 Sierpień 2010 Kliment - trochę na offtopa schodzimy ale co tam ;p Powiedz mi jak ktoś ma ( czyli ja :D ) 4G ramu i płyta więcej nie może mieć to da się coś z tym zrobić ? Tzn chodzi mi czy istnieje coś takiego jak dodatkowy ram np zewnętrzny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 13 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2010 DonJakub - tzw "zewnetrzny" ram o ile wiem to słaby pomysł, bo i tak będzie to tak samo działało jak swap na HDD. Ale popytaj ekspertów, ja nie jestem w tym biegły zbyt ;) Pierwsze podejście do kół :) Uploaded with ImageShack.us policount po dodaniu 6 ciu kół : 1.470.216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 13 Sierpień 2010 Share Napisano 13 Sierpień 2010 o ile konstrukcja taka, nowka sztuka niesmigana. czyli bardzo sterylna wygladala bardzo ladnie, to opony troche psuja ten cukierkowy krajobraz: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 13 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2010 KoMic'u - psują bo? Oponki będą poprawiane jeszcze, myśle tez je lekko pobrudzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonJakub Napisano 13 Sierpień 2010 Share Napisano 13 Sierpień 2010 Klimcio nam tak zrobi, że szczena wszystkim opadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 13 Sierpień 2010 Share Napisano 13 Sierpień 2010 Jakby to nie zabrzmiało to faktycznie Klimcio zrobi nam dobrze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 13 Sierpień 2010 Share Napisano 13 Sierpień 2010 Ale alusy to miał łatwe do zrobienia:). P.S Przyznaje ze masz zacięcie codziennie upa chyba dajesz odkąd zacząłeś wątek:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 13 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2010 Jakby to nie zabrzmiało to faktycznie Klimcio zrobi nam dobrze :D hahahahaha, o mało se monitora nie oplułem! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 13 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2010 Opony po UV i namalowaniu texturki wyglądaja tak: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 13 Sierpień 2010 Share Napisano 13 Sierpień 2010 Miód, ale może wpakujesz więcej kurzu między wcięcia w oponach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 14 Sierpień 2010 Share Napisano 14 Sierpień 2010 Owszem, bo bez tego, zwłaszcza na pierwszym obrazku, opony wyglądajną na miedziane powleczone gumą co się ztarła na bierzniku. Trochę kurzu delikatnie po bokach też by się nadało - w końcu kurz wszędzie znajdzie miejsce żeby się przyczepić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 14 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2010 kierowałem sie tym ;) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 14 Sierpień 2010 Share Napisano 14 Sierpień 2010 kliment woroszyłow - czas wyluzować trochę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 14 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2010 Tweester - znaczy w jakim sensie wyluzować? Jeśli sugerujesz ze się przepracowuje, to się mylisz, ja się przy tym świetnie bawię i odpoczywam. Chyba że, zupełnie co innego miałeś na myśli. ostatni renderek na dobranoc :P Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 14 Sierpień 2010 Share Napisano 14 Sierpień 2010 Kliment, hehehe o to wlasnie sie rozchodzilo wrociles na wlasciwe tory, obecnie calosc miazdzy: ] dodaj tylko z AO jeszcze troche kurzu delikatniejszego i jest wlasnie to co wszyscy lubia najbardziej: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 14 Sierpień 2010 Share Napisano 14 Sierpień 2010 Kliment czy mi się wydaje czy te opony są jakby wklęsłe do wewnątrz? bo na obrazku są raczej delikatnie uwypuklone (widać to na kole zapasowym). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 14 Sierpień 2010 Share Napisano 14 Sierpień 2010 No i znajdzie sie taki Kliment na forum, miesza jak nie wiem co, odechciewa sie modelowac przez niego... ;P Wpsaniala robota, super model autka wybrales. Pokaz na niemieckim forum to Ci dadza obywatelstwo za to ;P Chcialbym zobaczyc ten Nazimobil juz skonczony, dlatego trzymam kciuki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi