Napisano 18 Sierpień 201014 l Kolejna skończona okładka. Tym razem Supermarine Spitfire Mk. IX w barwach Polish Fighting Team, czyli tzw. "Cyrku Skalskiego" - grupy polskich lotników walczących w Tunezji w 1943 r. w ramach 145 dywizjonu myśliwskiego RAF. Była to bodaj najskuteczniejsza w tym okresie eskadra tego dywizjonu. Szczególne podziękowania chciałbym przy okazji złożyć peterowi_f, już on wie za co :)
Napisano 18 Sierpień 201014 l 5* bardzo mi sie podoba w jaki sposob przeksztalcasz 3d w rysunkowy styl:) wrzuc obrazek prosto z pieca, jestem ciekaw jak to wyglada bez ps :)
Napisano 19 Sierpień 201014 l Chyba najfajniejsza tekstura blachy, jaką wykonałeś do tej pory. Kurz spod kół jest chyba ciut za czerwony w porównaniu z podłożem, a niebo zbyt turkusowe (przypomina barwą Morze Śródziemne) w porównaniu z refleksami na samolocie, ale i tak jest bardzo fajnie, bardzo dynamicznie. I powtórzę za peter_f'em - udana postprodukcja. Edytowane 19 Sierpień 201014 l przez mookie
Napisano 19 Sierpień 201014 l Wyszło świetnie Marku! Bardzo dynamicznie i bardzo malarsko :) Jesteś coraz lepszy! Postpro robi wrażenie :D Jak już się ukaże w druku to cyknij fotkę, żebyśmy zobaczyli z liternictwem jak się to komponuje. Tymczasem 5*****
Napisano 19 Sierpień 201014 l -4 odemmnie:). Kadr zbyt ściśnięty i ostatnio same starty z lotniska:). Edit: Goral_44 - Od kiedy to motion blur jest osiągalny tylko dla wybrańców?. Szanuje Marka co nie znaczy że muszę słodzić jak mi się coś nie podoba. tyle off Edytowane 19 Sierpień 201014 l przez bbandi
Napisano 19 Sierpień 201014 l Jak Pisałeś dawno temu, Modelowania można się nauczyć i to we wspaniały sposób i nawet dość szybko, ale to co zrobiłeś z tym piaskiem, pyłem i gorącem w powietrzu, jest osiagalne tylko dla Wybrańców. Patrząc na ten obraz słyszy się ryk silnika. Mistrzostwo. Z tego co widziałem, to samoloty najczęściej, startują z procy lub z drzew.
Napisano 19 Sierpień 201014 l Autor Bardzo dziękuję, za komentarze. Cieszę się, że w większości praca się podoba. @mookie: kolor nieba zmieniał się kilka razy. W prawie ostatecznym wariancie był nawet ciemnogranatowy. Jednak ostatecznie zdecydowałem sie na taki, bo z jednej strony jest ciekawy a z drugiej dość lekki, co przy jasnej tonacji całości ma znaczenie kompozycyjne. No i nie ukrywam, że posłuchałem tu bardziej doświadczonego kolegę :) Przy okazji jako że Tunezja generalnie leży nad Morzem Śródziemnym, to coś w tym jest co piszesz :) @bbandi: Hmmm... Sam nie przepadam za pionowym kadrem, ale spróbuj sobie skomponować okładkę w takim układzie i nie ścisnąć kadru. Zobaczysz, co dostaniesz w rezultacie. Poza tym ciasny kadr dynamizuje scenę. Oczywiście można takie ujęcia lubić lub nie, ale kadr NIE jest ZBYT ściśnięty w tym przypadku. Na tym forum naliczyłem trzy prace ze startującymi z lotniska samolotami. Kilkadziesiąt w locie. Kilkaset samochodów stojących na ziemi. Że o budynkach, łazienkach, kuchniach itd nie wspomnę. Samoloty od czasu do czasu startują. PS: @bbandi: Oprócz Motion Blura użyłem jeszcze kilku innych technik.
Napisano 19 Sierpień 201014 l duzy pozyty za to, ze wiesz kiedy skończyć. Kadr piękny jak na ząłożenia ze to okładka - jezeli w wydawnictiwe jest porzadny typograf to bedzie cacy.
Napisano 19 Sierpień 201014 l Bardzo fajnie. Kadr tylko troszkę jak dla mnie źle dobrany, ale ogólnie render prezentuje się zawodowo :) 5*
Napisano 20 Sierpień 201014 l widziałem jak powstawało i wynik końcowy mnie zaskoczył in plus:) Brawo Marku!:)
Napisano 21 Sierpień 201014 l bardzo fajny kawalek Arta, super: ] PS dlaczgeo drazu start, a moze ladowanie: ] choc wtedy przydalo by sie zrobic kontakt z podlozem 1 kolem, bardziej dramatycznie: ]
Napisano 23 Sierpień 201014 l Jak zwykle należy pogratulować:) Obraz po prostu miło się ogląda. Czy to też było robione w Blenderze? Jeśli tak, to w czym renderowane? I jeszcze mam pytanie - jak robiłeś motion blur śmigła - czy było renderowane jako multipass i potem wkomponowane czy bezpośrednio już w 2D namalowane?
Napisano 23 Sierpień 201014 l jak znam mrysa to śmigiełko w ps robił ;) Edytowane 23 Sierpień 201014 l przez kliment woroszyłow
Napisano 23 Sierpień 201014 l Bardzo ladna praca, klimatycznie i plastycznie. Troche nie lezy mi ten ciasny kadr ale ze idzie to na okladke, to rozumiem ta koniecznosc. Kurz troche za bardzo czerwony wg mojego skormnego i nic nie znaczacego zdania, bo tak poza tym to bardzo mi sie podoba.
Napisano 30 Sierpień 201014 l Gratki prezesie!, może jednak nie jest tak tragicznie z tym naszym forum skoro jednak jest front:) należał sis imo już za pzl P1 ;)
Napisano 1 Wrzesień 201014 l Autor Dostać fronta na Max3d to jest coś:) Wielkie dzięki za dostrzeżenie mojej pracy :)