adek Napisano 31 Sierpień 2010 Share Napisano 31 Sierpień 2010 FIrma Evermotion wydała kolejny zestaw modeli z serii Archmodels vol. 84. Zestaw zawiera 30 wysokiej jakości modeli związanych z wojskiem. Zachęcam do obejrzenia katalogu. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1365 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 31 Sierpień 2010 Share Napisano 31 Sierpień 2010 łooo dżizas- gdzie tu jest wysoka jakość -A 10 Warthog to jakiś żart chyba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 31 Sierpień 2010 Share Napisano 31 Sierpień 2010 jako modele game art może one są wysokiej jakości,( nie znam się) nie popisali się tym zestawem niestety, wg mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamek1990 Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Dobry żart z tymi modelami jakość... nie widzę jej (chodzi mi o detale geometryczne) Może nie widać tego zbyt na tych renderach i trzeba by było oglądać same modele bo niektóre jakością odbiegają od innych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 (edytowane) no tak czy owak pomijając kwestie jakości jak bede robił wizualizacje bazy amerykańskiej wojskowej to sie skusze już tyle miałem takich zleceń przecież archmodels :D ogólnie raz na jakiś czas chłopaki potrafią błysnąć pomysłami kompletnie z czapy dzizaz ale jakoś rzeczywiście powala tylko ze w drugą strone szczególnie porównując do tego co oferują zazwyczaj Edytowane 6 Wrzesień 2010 przez piotrek merge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sadowski25 Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Emmm, a widzicie że tam są2 modele pewne ? KTO Rosomak i AMZ TUR III xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PCZ Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Niektórzy są tak ograniczeni że nie mogą pojąc że jest masa osób, które nie robią całe życie wizek swojego pokoju. Gdy widzą Oni taką kolekcje to pewnie myślą - Po co mi to? Gdzie ja to umieszczę w wizce mojego pokoju, mojej kuchni czy mojej śpiżarni. Wyobraźcie sobie że jest spore zainteresowanie w różnych dziedzinach na tego typu modele. Wydaje Wam się że Evermotion wymyśla sobie z nudów jakiś temat kolekcji, wkłada w to dużo pracy i nie chce na tym zarobić? Moim zdaniem Oni dobrze wiedzą co robią i po prostu takie komentarze są śmieszne. Odpowiada komuś to kupuje, jeśli nie to nie. Kiedy Evermotion złożyło wam przysięgę że każda kolekcja będzie dla każdego? pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Lol. Modeluje lepiej. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Ja powiem, że modele wyglądają całkiem spoko, pewnei dlatego, że nei znam się i nie widziałem większości tych pojazdów, także dla laickich oczu wyglądają całkiem spoko :) a myślę, że nikt się nie będzie zgłebiał w detal, bo po co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le_chu Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Sami pro znaffcy jak zawsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 (edytowane) PCZ - domyślam się że "everzy" robią modele bo jest takie zapotrzebowanie. Oceniłem po prostu ich jakość- są to modele low czy też middle poly - poza tym potencjalnym odbiorcą prawdopodobnie jest ktoś kto wie jak te pojazdy wyglądają w rzeczywistości i takie wykonanie może raczej odstraszyć niż zachęcić do zakupu. Przy tej kolekcji widać taktykę ilość/cena ponieważ konkurencyjne modele przy 30 egzemplarzach kosztowałyby dużo więcej. Oczywiście pociąga to za sobą mniejsze przywiązanie do poprawności wykonania i jakości detali, w które obfituje sprzęt wojskowy. Nie jestem maniakiem ale interesuję się nieco militariami i od razu widzę że przy produkcji niektórych modeli ktoś odwalił fuszerkę bo nie trzymają one podstawowych proporcji oryginału. Niestety ale Evermotion przyzwyczaiło nas do pewnej, dość wysokiej jakości dlatego tego typu kolekcja od razu rzuca się w oczy. Edytowane 2 Wrzesień 2010 przez eco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 ojjj every wracajcie lepiej do swoich serwetek pod kolor kubeczkow, bo z tego nic nie bedzie. tzn modele na ktorys tam plan moze i OK, ale niestety nic wiecej. pierwszych kilka ehhh, "maly modelarz" mial lepsze textury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrw1980 Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 hehe KoMic - widze że nick masz odpowiedni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz J Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 Z jednej strony można uznać, że modele są niezbyt dokładne, bo np. KTO Rosomak czyli fińska AMV Patria w wersji używanej przez polskie wojsko ma dużo więcej detali, zwłaszcza na pokrywie przedniego Pancerza. Z drugiej strony, bez wątpienia na pierwszy rzut oka widać, że to jest Rosomak, więc modele nie są chyba takie złe. Pokazują to co miały pokazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam_Guzowski Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 ...nic sie nie zmienia odnosnie komentarzy. poziom zerowy, pisac aby pisac. Ilu z was szanowni panstwo kupuje te modele a ilu ciagnie z warezow ? noo, lapki do gory. Piszecie chyba tylko po to aby nabic sobie statystyki, bo wartosc tych postow jest absolutnie zerowa. Zeby to jeszcze byli klienci, to mozna by bylo sie przejac komentarzami,a tak... pfff, rece opadaja. ...ilu z was, ktorzy tutaj sie wypowiedzieli odnosnie jakosci modeli (tej kolekcji czy innych) zaprezentowalo na tym forum "wyzszy" poziom prac ? ...jak mawiaja,dupa wyzej glowy. serdecznosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 Adam - nie rozumiem co do rzeczy ma to, że ktoś nie kupuje tych kolekcji, czy ma gorszy poziom prac od przedstawionych. Te modele nie są darmowe, lecz komercyjne i z tego pkt. ludzie je oceniają. Wartość postów jest taka, że następnym razem możecie się lepiej postarać (zgaduje, że współtworzyłeś te modele). Z mojej strony to trochę naiwne myślenie o tym, by można było kupić 30 modeli hi-end po takiej cenie. Jakość jak dla mnie nie jest wcale taka zła, jest średnia. Niektóre modele są b.dobrze wykonane, jest też parę takich, które odstają. Ogólnie to jak dla mnie kolekcja na plus. Jak ktoś chce wyższą jakość to może wykorzystać te modele jako baze i samemu dodać interesujące go detale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PCZ Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 Adam: Nie ma co się przejmować. Tu jest taki poziom że ludzie którzy mieli coś do powiedzenia już dawno tu nic nie prezentują. Zaraz pewnie się oburzą i zaczną szczekać Ci najmądrzejsi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 (edytowane) Bardzo fajna kolekcja, wykonana na poziomie mocno wystarczającym, by pokazać kontekst miejsca i danej instytucji czy obiektu – aczkolwiek masochistów sprzętu wojskowego raczej poirytuje niż zadowoli w minimalnym stopniu:) a mały modelarz może miał lepsze tekstury ale papier był do bani i z pasowanie elementów też pozostawało wiele do życzenia czasami :), fajnie, że ktoś trochę „dalej” myśli w EV i szuka luk asortymencie modelowym. Gratuluje. Pozdrawiam. Edytowane 6 Wrzesień 2010 przez piotrek normalizacja koloru pisma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 ja tam polecam digimation.com w nowych cenach, za $200 mozna miec naprawde fajne modele wojskowe, a oprocz nich sporo starawych samochodow i oczywiscie jeszcze wiecej niepotrzebnych modeli :D ale ilosciowo jest to masakra w porownaniu do tego co oferuja everzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 Moim zdaniem jest to przy okazji to chwyt marketingowy, wyrabiając u grafików którzy nie maja czasu na walenie modeli, zapotrzebowanie na modele z tej kategorii, do tego lansując jakością :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 Mi na pierwszy rzut oka wygląda to jak modele, tak o dodać na półkę w pokoju i gites :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 Śmigłowiec na 18 i predator na 25 wyglądają nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 6 Wrzesień 2010 Share Napisano 6 Wrzesień 2010 Adam- pamiętam że byłeś znacznie bardziej wyluzowany. Nie wiem do kogo piłeś ze swoją wiązanką ale chciałbym byś nie obrażał ludzi tylko dlatego, że coś skrytykowali. Forum to forum a nie klub wzajemnej adoracji więc krytyka może się tu pojawiać- zawsze można ją olać i "robić swoje". Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Wrzesień 2010 Share Napisano 7 Wrzesień 2010 Do Adama Guzowskiego- za przeproszeniem, każdy z moich modeli pojazdów wojskowych bije na głowę to co zaprezentowaliście w tej kolekcji, bez urazy ale słabe to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le_chu Napisano 8 Wrzesień 2010 Share Napisano 8 Wrzesień 2010 Bez urazy, ale czy do wizki potrzebuję super hiper detail modelu wojskowego pod close-upy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 8 Wrzesień 2010 Share Napisano 8 Wrzesień 2010 (edytowane) Le_chu - dobrze to ująłeś:). Fakt, modele nie są szczególnej jakości ale podejrzewam, że w takim razie są dość "lekkie", jeśli ktoś modeluje bazę wojskową i wkleja po 10 takich maszyn to naprawdę wręcz wskazane jest, żeby były uproszczone bo jaki trzebaby mieć komputer, żeby to udźwignąć i wyrenderować? Mamy w pracowni 2 płytki z roślinkami od Everów, są ładne, nie da się ukryć, ale są też po prostu zbyt złożone, o ile Blender jakoś sobie z nimi radzi, to Cinema4D albo się wykrzacza albo renderuje paręnaście godzin dłużej (przy jednym drzewku). Z drugiej strony, jest to forum CG więc znawców trochę jednak jest, tak samo poziom wielu z nas też jest lepszy, o czym Klimek już wspomniał, a i klientów, którzy mają zamiar albo już kupili produkty Evermotion trochę się znajdzie, dlatego nie widzę powodu, by nie wypowiadać się na temat jakości. Edytowane 8 Wrzesień 2010 przez Lucas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam_Guzowski Napisano 8 Wrzesień 2010 Share Napisano 8 Wrzesień 2010 eco > ... alez ja jestem ciagle mega wyluzowany :D A to ze jestem maruda to inna sprawa. ;) serdecznosci, i pozdrawiam z Hong Kongu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi