Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Chciałbym wam zaprezentować animację z modelem helikoptera, który powstał jakiś czas temu. Głównym założeniem animacji była nauka oraz chęć pokazania modelu. Soft użyty to 3ds max, vray i after effects.

Czekam na wasze opinie.

Tutaj link do animacji (quicktime h264) :

Oto kilka klatek z animacji :

Edytowane przez Bonifatz
update

• Odpowiedzi 37
  • Wyświetleń 6,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dla mnie bomba :)

miejscami tylko helikopter troche odcina sie od tła,

ale to kwestia postprodukcji, gratulacje!

Napisano
  • Autor

Dzieki ! Zdaję sobie sprawę, że jeszcze dużo muszę się nauczyć odnośnie postprodukcji. Dzięki za opinie i komentarze!

Napisano

Swietne modelling skills! chetnie bym obejrzal topologie siatki :)

Napisano

Dobre to masz :-) Spokojnie mógłby ten helikopterek grać z prawdziwymi aktorami. Kolory też są fajne. W czym robiłeś compositing ? (jakie filtry ?).

Napisano

Modeling pierwsza klasa, naprawdę jestem pod wrażeniem. Natomiast jeśli chodzi o animację to kompozycja jest świetna, ujęcie gdzie lewituje za mostem jest genialne, ale jeśli chodzi o ruch samego śmigłowca to nie jest jeszcze do końca realistyczny, mam tu głównie na myśli zwroty, bo na przykład podejście do lądowania to majstersztyk :)

Pozdrawiam.

Napisano

idziesz do przodu z tematem! :)

w post można by jeszcze dużo więcej wycisnąć ale i tego się pewno niedługo nauczysz, co do animacji to momentami, szczególnie w ostatnich ujęciach trochę nie czuć masy helikoptera ale poza tym bardzo fajnie, tak trzymać :)

Napisano
  • Autor

tasiek : to już jest tajemnica szefa kuchni hehe ;)

wookey : poprawiłeś mi dzisiaj humor! dzięki za to ! co do compositingu to Magic Bullet looks i colorista poszła w ruch.

Loozack : wielki szacun ! Zgadza się, jeszcze momentami nie wiem co robię. Zobaczymy jak pójdzie z następną animką, którą mam w przygotowaniu.

pecet : dzięki! Przy następnej okazji powinno być jeszcze lepiej.

Pionier : nie ma wyjścia muszę uwolnić się od wizek ;) Dzięki za słowa otuchy :) Wszystko przede mną !

Edytowane przez Bonifatz

Napisano

Panie , pan moje zdanie zna , wyszło PRO , parę rzeczy jeszcze minimalnie kuleje (oczywiście to już czepialstwo laika :) ) , ale na pierwszy raz to :O i pozostaje zostawić ***** :)

Ja to czekam i zacieram ręce na reela :D

Pozdro zią

Napisano

Bardzo fajnie to wygląda.

Faktycznie jest na co czekać, jeśli szykujesz nową animację.

Pozdrawiam

Napisano

ooo! mój ulubiony śmigłowiec :D, ja dopiero robię przymiarki do wymodelowania go, twój wygląda całkiem nieźle.

Napisano

może pokusisz się o zrobienie paruminutoweogo shorta z tym helikopterem w roli glownej, dorzucić drugi i niech się strzelają, na pewno wyszło by świetnie :)

Napisano

Wielkie :O i jeszcze większy szacun :) Jeszcze trochę a będziesz animy do filmów robił ;)

Skilluj, skilluj bo potencjał olbrzymi :)

Napisano

mnie sie bardzo podoba....super robota ! :]

pozdro

Napisano

ha! na poczatku filmu w pierwszym i drugim ujeciu nie kreci ci sie wogole to smigielko w ogonie :D rzuca sie w oczy.... ale pozatym pro. Podoba mi sie.

Napisano

brakuje mi jakby wstrząsów kamery :)

Ale i tak super. Może być czwórka? ;)

Napisano

Fajne bardzo. Świetnie się robi coś innego niż wizualizacje, czyż nie ? :)

Napisano
  • Autor

Wow! dzięki za fronta! Jestem kompletnie zaskoczony ! :D No i mój pierwszy (mam nadzieje ze nie ostatni hehe).

09121986 : dzięki! hehe na tego reela jeszcze trochę poczekasz ;)

breja : Cieszę się, że się podoba! Aktualnie testuje jak furki prezentują się w oświetleniu a tutaj mały test szaderów i taki jakby turntable z prezentacji modelu : http://www.lucas3d.net/car_test.wmv

ReXXaR : Dzięki! Jak zobaczyłem militarną wersję nie mogłem się powstrzymać :D

mateusz_s : hehe chętnie bym coś takiego zrobił, tylko coś "do gara" trzeba wrzucić co miesiąc ;)

natas: dzieki!

Raffez : Dzięki! Zobaczymy co z tego wyjdzie, jak narazie to 1/4 reela zrobiona.

J|L : Dzięki!

goat91 : Małe sprostowanie odnośnie tylnego rotoru, przyjrzyj się obrazkowi z tylnym rotorem i zobacz, że rząd płatów od kamery jest przytwierdzony na stałe i się nie kręci a te drugie przy maksymalnej prędkości tak szybko się obracają, że trudno to zauważyć.

JunioR : Dzieki!

Dunuś : myślałem, że jednak chciałbyś zobaczyć cokolwiek w tej animacji ;) bo przy shejku to motionblur by narobił niezłego pasztetu wierz mi :D

kliment woroszyłow : Dzięki Wojtek! za moralne wsparcie ! :D

La R : Dzięki! ehh wizualizacje to zło koniecznie... mam nadzieję, że uda mi się od nich uwolnić niedługo.

Napisano

super, szkoda ze lopatki tylnego rotora stoja w miejscu w jednym ujeciu, a w kilku ujeciach obracaja sie tak powoli ze nie spelniaja swojej roli

Napisano
  • Autor

Jak już tłumaczyłem goat91. Tylni rotor składa się z dwóch rzędów łopat. Jedne się obracają drugie są "na stałe". Widać to w drugim obrazku i na turntablu.

Napisano
Jak już tłumaczyłem goat91. Tylni rotor składa się z dwóch rzędów łopat. Jedne się obracają drugie są "na stałe". Widać to w drugim obrazku i na turntablu.

faktycznie, sorry, nie bylo tematu - niefortunny widok, lopatki tak szybko

zasuwaja ze ich nie widac i stad takie dziwne wrazenie

renderki i animacja - rispect! dalem juz 5* wiecej nie da rady :D

Napisano

kapitalne stary ale niektore ujecia potrzebuja wiekszej dynamiki i motion blura na helikopterze ;)

Napisano

Bardzo fajna pracka, nie wiem jak zrobiłeś niektóre tła (szczególnie te lasy itd), ale wygląda to dość pro. Holywood puka!

Napisano
  • Autor

bolitic : prosta sprawa w sumie, duża fotka wrzucona na plane w maxie i wyrenderowana jako osobny layer.

Chcę jeszcze pokazać coś nad czym właśnie siedzę. Pierwsze ujęcie gotowe w sumie (nie chcę zakładać nowego wątku).

Pozdro!

Edytowane przez Bonifatz

Napisano

nawet spoko klucze. tylko ktos powinien to teraz wciągnąć model do aftera, bo brakuje postprodukcji.

Napisano
  • Autor

Dzięki ! hehe chciałbym sobie poszaleć z tym ale rachunki po 500zl za prąd nie wpływają kojąco na moje nerwy ;p

Co do Aftera to jeszcze kuleje w tej materii ... ale nie poddaje się ;)

Edytowane przez Bonifatz

Napisano
  • Autor

i gotowa prezentacja modeli samochodów :

Edytowane przez Bonifatz

Napisano
  • Autor

Kompletna prezentacja modelu :

Edytowane przez Bonifatz