Kris_R Napisano 29 Grudzień 2010 Share Napisano 29 Grudzień 2010 (edytowane) Tak jak w temacie. Facet i baba drą na siebie ryje do potęgi. Całość ukazana karykaturalnie, z przesadną ekspresją, wykadrowane ciasno, niemal portretowo. No i tyle :) Edytowane 12 Luty 2011 przez Kris_R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 29 Grudzień 2010 Share Napisano 29 Grudzień 2010 Hehe hardcorowa wizja,,,.. Imo przynajmniej dla mnie dosc ciezko ugryzles temat, ale zapowiada się fantastyczna scenka. Pozdrawia i powodzenia: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 29 Grudzień 2010 Share Napisano 29 Grudzień 2010 Ooo czuje ze bedzie niezla afera:) Krisu pewnie zrobi rozdarta do samej podlogi morde u sytej pani:) Bedzie zlo:) Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 29 Grudzień 2010 Share Napisano 29 Grudzień 2010 Krisu - słabo Ci to wyjdzie bo ani Ty ani Twoja żona nie macie doświadczenia w tego typu akcjach :) będzie to sztuczne i udawane zmien lepiej pomysł zawczasu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 29 Grudzień 2010 Share Napisano 29 Grudzień 2010 polecam ci filmy obejrzeć powodzenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 30 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2010 KoMic - ciężko jak ciężko - kryzys widocznie mało optymistycznie mi się kojarzy i tyle :) Traitor - no postaram się trochę te mordy powyginać na pewno :) Oj Jarku Jarku :) Chyba musimy iść na piwo i pogadać :) Generalnie nie ma co narzekać, ale nic co ludzkie nie jest mi obce i ta pracka będzie DALEKA od sztuczności :] Dzięki Dunuś - na pewno się postaram o jakieś referecje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 30 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2010 Pierwszy speed szkicyk na rozgrzewkę, żeby troszkę wejść w klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 30 Grudzień 2010 Share Napisano 30 Grudzień 2010 Fajne tylko czy jemu wyszło oko? :) Powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 30 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2010 Tak - chyba jest na wylocie :) To takie ich wspólne oko trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroniec Napisano 31 Grudzień 2010 Share Napisano 31 Grudzień 2010 Będzie się działo widzę :] Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 31 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2010 Szczerze to na razie zupełnie nie wiem co z tego wyjdzie i jak będzie wyglądało :) Po prostu pierwszy szybki szkic - nic wiążącego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodkins Napisano 31 Grudzień 2010 Share Napisano 31 Grudzień 2010 nioch nioch, skąd ja to znam :) dawaj, najlepiej wychodzą pracki robione z emocją i przekonaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 31 Grudzień 2010 Share Napisano 31 Grudzień 2010 Fajny pomysł z tym okiem! Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 2 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2011 Kolejny szkic w ramach złapania klimatu :) c.d.n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Hehe, jak wyjdzie to w 3D to bedziesz na 100% w top 5 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Świetne. Ciekawe jak będzie w 3d. Zęby jak u wampirów, nie wiem czy to zamierzone. W poście #7 wyglądało bardziej ludzko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 hehe pomyslalem dokładnie tak jak Jaras :) Wchodzisz Krisu na nieznane pole hehe. bede kibicowal pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 2 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2011 Aniu - Sam jestem ciekaw jak to wyjdzie bo na razie nie mam bladego pojęcia :) Zęby zamierzone. Chyba nie sądzisz, że mogłyby wszystkie kły same z siebie zrobić się większe? :D W poście 7 wyglądało bardziej ludzko, ale jak spojrzałem na drugi dzień to wydało mi się zbyt ugładzone. Chcę, żeby te mordy były brzydsze. Nie koniecznie w tą stronę. To tylko drugi wstępny szkic. Soska - hehe! :D E tam - nie ma przecież idealnych związków - zawsze jakiś większy lub mniejszy kwasik się znajdzie. Ja postaram się przedstawić to co znam ze swojego podwórka, tylko w krzywym zwierciadle i wywalone w kosmos do potęgi co by nadać wyrazu. No i tyle :) Dzięki za doping! :D Na początku myślałem o bardzo ciasnym kadrze, pokazującym tylko mordy. Ale teraz zastanawiam się, czy ciut szerzej w poziomie tego nie trzasnąć, łapiąc odrobinę ramion itp. Kolejny szkic pewno pokaże co mam na myśli. Stay tuned. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 IMO w poscie #7 jest bardzo fajnie uchwycony kadr - dynamika i agresja, brak zbędnego tła, same plusy no ale zrobisz jak uwazasz, moze akurat bedzie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 2 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2011 Zazwyczaj tak mam, że kombinuję kombinuję a potem okazuje się, że pierwszy strzał intuicyjnie najlepiej jest trafiony :) Więc nie zdziwię się jak i tym razem będzie podobnie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 2 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2011 No i szkic: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Krisu jak tak bedziesz siedzial po nocach to kto wie czy to tak sie nie skonczy jak na obrazku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 3 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2011 Ależ skąd :) Moja ukochana małżonka jeszcze nie śpi i dotrzymujemy sobie towarzystwa ;) No worries my friend! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 strasznie to fajne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 We wcześniejszym szkicu (bodajże pierwszym) fajnie było widać nacisk jednej twarzy na drugą, tutaj postacie tak tylko się łączą, ledwie dotykają, nie wiem, czy tak jest lepiej. Poza tym dodałbym obrączki, aby ukazać związek między postaciami, wtedy wskazywałoby to na kryzys małżeński i byłoby moim zdaniem ciekawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 3 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2011 Właśnie wczoraj jak skończyłem szkicować, pomyślałem, żeby złapać coś pomiędzy tym pierwszym a ostatnim... czyli tak jak teraz, że czuć tą prędkość zderzenia w ciut szerszym kadrze, ale żeby to zderzenie złapać ciut później, jak już się twarze mocno deformują. O obrączkach będę na pewno pamiętać! Dzięki Mookie za naprowadzenie. Zgadzam się z wszystkim co napisałeś i myślałem dokładnie tak samo. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateogala Napisano 4 Styczeń 2011 Share Napisano 4 Styczeń 2011 ciekawa koncepcja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 4 Styczeń 2011 Share Napisano 4 Styczeń 2011 Ładny szkic i fajny dynamizm. Teraz tylko czekać na pierwsze modele ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 4 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2011 mateogala - dzięki RaVirr - jeszcze niestety nie :) Ten szkic jeszcze nie jest ostatni. Myślę, że jeszcze jeden powstanie, łączący oba szkice gdzieś po środku. Wtedy na chwilę do 3d. A potem znowu do 2d żeby kolorki jakieś opracować. Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 4 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2011 Dorzucam szkic. Nadal mam trochę wątpliwości, ale myślę, że potraktuję to jako punkt wyjścia do 3d. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 (edytowane) lepiej lepiej .. ale brakuje mi standardowego bliczka na obrączce - a'la Colgate Whitening ;P i ew. drugiego na norzu dla zrównowazenia kompozycji ;) p.s. napis LOVE i kolczyk w uchu pani dodały duzo fajnych smaczków - i lepiej ze to jemu wychodzi oko niz jej (jak w pierwszym koncepcie) Edytowane 5 Styczeń 2011 przez jaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 5 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2011 Hehe :D Jak zwykle jesteś niezastąpiony Jarku! :) Ale pozwól, że bliczki zostawię sobie na etap renderowania jednak. Choć to oczywiście bezcenna uwaga na tym etapie realizacji!! BIG HUG :D Zamiast bliczków zapodaję mega wypas total layout 3d! :p więcej dziś nie będzie bo zawalonym robotą - ale zarzucę żeby wątek odświeżyć ciutkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroniec Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 Świetny kadr! Czuć moc zaistniałej sytuacji :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 podobają mi się i pomysł i szkice, pomysł dobry bo wypełni cały kadr i skupisz się tylko na tych dwóch postaciach, no i widać scena będzie dynamiczna, a szkice zabawne i karykaturalne... no i + za tatuaż love na palcach, lubię takie dodatkowe detale... a ogólnie zauważyłem, że dużo cartoonowych konceptów się pojawiło, sam też, będę robić swoją scenę w takim właśnie stylu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 5 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2011 Dziękuję za słowa otuchy, ale szczerze mówiąc, to ja po prostu nie mam czasu ba bardziej złożoną i rozbudowaną prackę - dwójka dzieci i praca zawodowa nie pozostawiają mi wyboru! Kryzys panie, kryzys :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 o jezu albo mam ograniczone ruchy i nie umiem zrobić tak jak ma kobieta rękę ułożoną albo ma ją dziwnie ustawioną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2011 Ma wywaloną ze stawu barkowego.. kryzys musi trochę boleć ;) Żarty żartami, ale też się nad tym zastanawiałem i nadal mnie to drażni. Nie chcę, żeby ręka pokrywała się z głową, żeby kontur łapy był czysty, ale pewno skończy się tak, że wydłużę kobiecie szyję kosztem pokazywania bioder, zyskując więcej miejsca na rękę i poprawne jej umieszczenie w stawie barkowym :] zobaczymy jeszcze... dzięki Kamil za czujność! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Staw barkowy niech se będzie (nadaje dynamiczny wygląd i założenie, także było komiksowe). Ja natomiast jak patrze na tą rękę, dopiero po dłuższej chwili, potrafię odczytać co tam się właściwie dzieje. Wydaje mi się że, dłoń z nożem jest za mocno przechylona za głowę. Może przesadzam, ale jak ja na to patrze to widzę rękę złamaną w trzech miejscach :D (w łokciu też, ale może to być złudzenie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 (edytowane) Mi się wydaje że głównie łokieć jest w złą stronę. edit: chodzi mi o 2d szkic, nie boxy. Edytowane 6 Styczeń 2011 przez Ania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2011 Jesteście nienormalni! :D HAHA Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pozytywne wstazówki.. ale mam wrażenie, że ten boxwy szkic jest na tyle nieudolny, że niepotrzebnie się wrzuwacie :p Jak skończę sculpty w Mudboxie, to wtedy będzie można coś więcej na temat anatomii powiedzieć ;) Peace! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 7 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2011 Dziś niewiele, ale coś tam zawsze ciut ciut do przodu.. w międzyczasie powstaje base dla postaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 12 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2011 Czas coś wrzucić - szybki szkic głowy w Mudboxie. Na razie bardzo low-res na rozgrzewkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 haha... na razie bomba :) dokadnie jak na koncepcie.. przydały by mu sie takie mega grube zyły na szyi (o ile będzie miał szyję :) ) wpadne później zobaczyć resztę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 12 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2011 No pewno, że będą żyły! :D Na szyi, na skroniach, może na czole też coś wyskoczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 Postać zapowiada się świetnie, powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 12 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2011 Wzajemnie mookie! Twoja larwa też się wyśmienicie rozkręca! :) Ja celuję w taką klasyczną karykaturkę 3d, czyli raczej już bez niespodzianek do końca. Postaram się trzymać konceptu, robić swoje i dobrze się przy tym bawić :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 Powodzenia! Wizja naprawde troszke mi slapstickową kreskówę przypomina. Ale jest genialna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 Ale ryjowka:) Spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 jak na razie zapowiada sie najlepiej w kategorii 3d! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 13 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2011 Ale słodzicie .. a na razie jeszcze nic nie ma praktycznie. No ale ok :) Cieszy i motywuje. Postaram się dzisiaj/jutro jakąś godzinkę znaleźć - dorzucę wtedy szkic dla kobity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi