Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 414
  • Wyświetleń 93,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• @Soulinka12 o tak, milo 🙂 no to wspomniane wczesniej ilustracje. Ostatnio bardzo milo mi sie je rysuje chociaz tla to ciagle meczarnia.   ps. tak, narysowalam rudego pana Kleksa z Mateu

• To byly syrenki, czas na male odswiezonko i kilka nowych rzeczy 🙂   

• Skoro inni wrzucaja to i ja polece z pandemicznym updejtem teczki. A dokladnie z postaciami, okolo ilustracyjne prace zbiore w jakies kolejnej aktualizacji, niech to ma jakies rece i nogi.  

Posted Images

Napisano

Fajny ten wieloramienny, mordka przypomina mi nieco postaci z takiej bodajze francuskiej edukacyjnej kreskowki " Bylo sobie zycie"

W tych martwych masz albo klopot z walorem, lub moze malowalas na laptopie?

Edytowane przez ICE

Napisano
  • Autor

dzieki ICE.. chyba zaczynam rozumiec o co ci chodzi... malowane na LG monitorku, ktory raz jest dosyc juz 'stary'.. a dwa, ze wysoko ustawiony..

tak speedowo, koles bez szyi :)

guyneckless_zps52c73902.jpg

Napisano
  • Autor

cytrynki..strasznie mi one cos niepasuja.

sketchbook004_zps86369dd5.jpg

no ale coz, wracam do cwiczen

Napisano

No, wreszcie jakieś walorowe realistyczności.

Jedna rzecz - sprawdź sobie w PS levelsy (ctrl+L) - masz sporo waloru jeszcze do wykorzystania.

Znaczy - ani czerni ani bieli nie masz na tych obrazkach. Może to kwestia monitora?

Ale to część problemu czemu ci cytrynki nie pasują:)

L7X9Zuo.jpg

Napisano
  • Autor

gutekfiutek - wielkie dzieki za rade :) wyprobowalam na kolejnej serii warzywek i zaczynam rozumiec o co chodzi, hehe ;)

sketchbook007_zpsa0862339.jpg

kalamarkowy chlopczyk. za duzo rozu, zdecydowanie za duzo.

5-2_zps2fa7f4af.jpg

szkice ze Fusowej grupy na fejsie :)

sketchbook006_zps88c119cf.jpg

sketchbook008_zpsb8022122.jpg

Napisano

Oooo, fajne cieniowanie potworków. trochę się narobiłaś nie?

Podobają mi się jeszcze te kreski na języku tego drugiego. Zawsze chciałem nauczyć się tak "fikuśnie" cieniować :)

Napisano
  • Autor

SunRider dzieki :) co do cieniowania, to czy ja wiem, raczej ciezko mi wymienic prace nad ktora bym naprawde mocno sie napracowala ;)

cebulki i szkicyki.

sketchbook010_zps18b2b450.jpg

sketchbook012_zpsa33157b9.jpg

sketchbook013_zpsb06419c6.jpg

Napisano
  • Autor

kolejny zestawik szkicow do skeczbukowego czalendza ;)

sketchbook019_zpsdb0180ee.jpg

sketchbook017_zpsbcb73912.jpg

sketchbook015_zps75f50038.jpg

sketchbook020_zpsf2d349fc.jpg

sketchbook022_zps9c42fe57.jpg

i na koniec dziewczynka w pieluszce a nie jakis tam potwor czy inny przypakowany koles :)

sketchbook023_zps477d2fc1.jpg

planuje ten szkicyk dopracowac, sugestie mile widziane :)

Napisano

Hej Bettix! fajne te prace walorowe, sugerowałbym jedynie jeżeli już nawet coś studiujesz, to odpowiedzieć sobie na pytanie "Czemu akurat to chcę studiować, dlaczego to będą warzywa, a nie np. drewno, metal, plastik? Jak dobieram ćwiczenia, jak one pomogą mi ulepszyć to co robię koncepcyjnie, lub po prostu dla siebie?"

Warto czasem się zatrzymać i uzgadniać takie kierunki działań, ćwiczenia z celami, ofc to co napisałem jest tylko przykładem myślenia pod kątem faktur.

Ale jednak w końcowym rozrachunku będzie się przekładało. Wpadłem na to, dopiero kiedy zrobiłem sobie zestawienie roczne, np. martwe, postać, prace koncepcyjne, ilustracje. I wnioski przychodzą same, co należy zmienić a co robisz dobrze.

Z czasem nie zapomnij o rozbudowaniu martwej, żeby nie poprzestać na jednym przedmiocie i zacząć badać ich relacje i przejść na kolor.

Twoje prace osobiste mają swój charakter i to jest w nich super, tutaj mogę powiedzieć tylko oby tak dalej. ;)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Swiezy - wielkie dzieki! poki co moim glownym celem jezeli idzie o czarno biale warzywka jest przyzwyczajenie sie do malowania photoshopowego, bez wyraznego konturu, a takze troche pocwiczenie formy. bardziej skomplikowane studia tez planuje zaczac robic jak sie tylko ogarne spod gory zadan domowych (w ktorych 9godzinne renderowanie i kaprysy mayki wcale nie pomagaja) i zadan pobocznych :) i cieszy mnie ze moje prywatne pracki ciagle maja w sobie to cos 'mojego', hehe. pozdrawiam

a zeby post pusty nie byl to dwa szkicyki na szybko ponizej :)

sketchbook026_zps186bae54.jpg

sketchbook027_zpsd8d3107c.jpg

Napisano
  • Autor

Soulinka i yarosh - wielkie dzieki :) cieszy mnie fakt, ze chatka sie podoba, jako ze jest wstepnym conceptem do levelu gry (ktory bede musiala z siebie wypluc pod koniec maja ;) )

a zeby up'ek nie byl bez arta, dwa markerowe ludki

sketchbook35-1_zpsd0c38fb9.jpg

sketchbook34-1_zpsc2cab1bb.jpg

Napisano
  • Autor

coz, pomysl na gre sie troche zmienil i powrocily muszelkowe domki :) jeden z concepcikowych szkicow:

seahouseconcept01_zps7ac40a75.jpg

Napisano

fajne!! :>>> oczywiście nie zrobisz tej gry, jeśli jest już koniec marca a masz dopiero koncepciki :> chyba że w jakichś grupach robicie? :>

Napisano
  • Autor

dobrze ze muszelkowe domki sie podobaja :) wiec dorzucam kolejne dwa + ufoka Al'a :)

a level gry bedzie pod koniec maja na jakims serwerku do pogrania i coz, innej opcji nie mam :)

seahouseconcept03_zps9ff39673.jpg

seahouseconcept04_zps538d3400.jpg

6-1_zps759f312a.jpg

Napisano
  • Autor

Kolejny domek, pare obiektow i szkice rozne

seahouseconcept05_zps34175cb4.jpg

props03_zps46745b4d.jpg

props04_zpsa30fab4e.jpg

sketchbook42-1_zps0181e4ff.jpg

sketchbook40-1_zps5c0a6e30.jpg

a to tak zeby mi nikt nie zarzucil ze samych kolesi rysuje :)

sketchbook39-1_zpsd2b7c904.jpg

Napisano

Masz swój bardzo przyjemny styl, w którym widać że czujesz się świetnie. Widać radość z tworzenia.

Podobają mi się te koncpety jak i humorystyczne obrazki. Warte są uwagi.

Pozdrawiam ;)

Napisano

Meksykańska lama świetna :)

Podoba mi się, że dodajesz te concepty, domków, mebli itp. Dobrze to robi całej tece :)

Podaj linka jak gra będzie gotowa!

Napisano
  • Autor

dziekuje tsabu i swiezy :) konceptow bedzie wiecej niedlugo.

levelek gry jest juz w ostatniej fazie, a poki co kilka szkicykow, bo teczka mi gdzies zaginela ;)

sketchbook45-1_zps45b91215.jpg

8-2_zps1b78a4c9.jpg

sketchbook44-1_zps1d59232a.jpg

sketchbook43-1_zpsc2be4f50.jpg

Napisano
  • Autor

Level gry skonczony, linka wrzuce jakos w przyszlym tygodniu, wiec czas wziasc sie porzadnie za martwe i inne studia :)

Zaczelam on kamulcowych kulek, troche by pocwiczyc texturki i materialy. Konstruktywna krytyka bylaby bardzo pomocna.

sketchbook47_zpsaf7d4324.jpg

i markerowy potworek, bo i czemu by nie ;)?

9-2_zpsc1a9f469.jpg

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Jakis czas temu mialam przyjemnosc pracowac przy tworzeniu grafik do gry na iOS. Gierka co prawda jeszcze sie nie ukazala, ale dostalam pozwolenie na wrzucenie prac. Kilka leveli i grafiki niektorych przeszkadzajek :)

gamelevelpart1_zps7929b3a1.jpg

gamelevelpart2_zpse5cd24fa.jpg

gameobjects_zps5f41ff82.jpg

gameobjects2_zps21ba61cd.jpg

Napisano
  • Autor

olowkowy szkicyk (wiecej na blogu), staram sie troszke bardziej luzno szkicowac, nie wiem czy dobrze wychodzi czy zle ;)

sketchbook51_zpse357df1a.jpg

robocik

10-2_zpsbc0a5670.jpg

pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

i kolejne szkice, przerzucilam sie na kredki, ciezko sie to skanuje, ale przyjemnosc z rysowania jest ogromna :)

sketchbook56_zps2a222956.jpg

sketchbook55_zps6d553911.jpg

sketchbook57_zps455ae131.jpg

Napisano

Rysunki w swojej stylistyce masz bardzo fajne, aczkolwiek milo bylo by czasem zobaczyc portret, lub jakas scene bardziej " z tego świata" :]

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

dzieki ICE i grass :) bardziej rzeczywiste scenerie sie wkrotce pojawia, portrety tez, obiecuje :)

szkicyki

sketchbook73_zps32ec7018.jpg

sketchbook76_zps1365b49a.jpg

sketchbook75_zps70e197cc.jpg

sketchbook77_zps6dcbab88.jpg

colorowe ilustracyjki

19_zps7c98261b.jpg

20_zps607757a5.jpg

wstepny design ufoka do VFXowego modulu

sketchbook80_zps13983f0d.jpg

drzewka

sketchbook81_zpsc2f79905.jpg

sketchbook79_zpsf4902fbf.jpg

i to by bylo na tyle :) pozdro!

Napisano
  • Autor

niesmialy update teczki.

na poczatek concepciaki do VFX projektu.

sketchbook84_zps274261bb.jpgalienplanetthumbs_zps70e3d0a2.jpg

stary concepcik postaci wykonczony jakis czas temu

27_zpsbc4a56ff.jpg

studia kamulcow

sketchbook91_zps4ceda45a.jpg

na koniec tradycyjnie juz rozniaste stworki :)

29_zpsd0d52257.jpg24_zps1c4bb623.jpgsketchbook94_zpsf4ca2769.jpg

a ze rok dobiega to konca, to zycze wam wszystkim mnostwa sukcesow w 2014!

Napisano
  • Autor

edytowanie i animowannie filmiku na zalicznie zakonczone powodzeniem, w miedzyczasie powstalo kilka stronek szkicow.

sketchbook001_zpsdd6b31cf.jpgsketchbook002_zpsbde960c8.jpgsketchbook003_zps9fba5996.jpgsketchbook004_zps8d4e8019.jpg

dorzucam tez krajobrazik robiony na potrzeby filmiku. perspektywa wyszla na piwo ;).

1_zps01435010.jpg

pozdrawiam!

Napisano

Fajnie widziec nowy stos Twoich rysunkow, stylistyka wciaz super! i tylko lepsza, a przy okazji ilosc zamienia sie w coraz lepsza jakosc kreski, linie sa lekkie i pewne, kreskowanie czyste itd., wszystko sie to zgrabnie scala. Generalnie teraz mocno skupilbym sie na tym jak ten Twoj styl ladnie poszyć z kolorem, niekoniecznie jednak z takim cg / renderowanym, bardziej tez czyms stylizowanym, ilustratorskim - to znaczy, lepszym zrodlem pomyslow wydaje mi sie dla Ciebie np. Behance niz cghub :). Mysle, ze duzo odwaznego eksperymentowania w tym temacie dooobrze zrobi, bo rysunek w olowku i wlasny charakter masz juz ladnie dograny. Trzymam kciuki:)

Napisano
  • Autor

emenems - dzieki :) Mocnek - z kolorem pokombinuje sie :) w sumie smieszne te porownanie, bo wiecej czasu spedzam na Behance przegladajac illustracje/cartoony niz na cghubie concepty ;)

przeslodki cartoon, przepraszam, wiecej sie to raczej nie powtorzy ;)

2_zps3f0eac01.jpg

i szkice

sketchbook005_zpsbf293786.jpg

sketchbook006_zpsf59268eb.jpg

Napisano

Ja bym chętniej zobaczył jakiś film cartonowy animowany z wykorzystaniem Twoich rysunków :) Tak żeby wziąść te Twoje fajne postacie i wpleść w jakąś prostą historyjke. Jakiś storyboard na wstępie, kilka postaci, kilka teł i skleić coś fajnego w AE z wykorzystaniem puppet animation technique. Z tego co widziałem na youtubie chyba mniej więcej idziesz w tym kierunku. Troche śmielej! :) Jestem pewien, że z Twoim stylem byłabyś w stanie zrobić naprawde orginalną kreskówkę.

Napisano
  • Autor

Mariusz Panek - na razie to chyba jestem za cienka na ilustracje ;) cos tam powoli w bolach powstaje, ale czy ujrzy kiedys swiatlo forum to sie okaze.

tsabu - nic o animacjach mi nie mow, w sumie do deadline'a niedaleko, a ja sobie nadal wesolo szkicuje, eksperymentuje, a nawet porzadnego storyboarda nie zrobilam (skrypt cale szczescie juz mam).

szkicowe roznosci, drzewka i kaktusy do animacji, koncepty do gry:

sketchbook007_zps9d3d8f63.jpg

sketchbook009_zpsc6fa909a.jpg

sketchbook010_zpsf87a167b.jpg

sketchbook011_zps0d52513e.jpg

sketchbook012_zpsce0ac9db.jpg

4_zpse2692bc2.jpg

sketchbook014_zpse961c66c.jpg

3_zps8c0c5cd4.jpg

pozdro :)

Napisano
  • Autor

roznosci, troche luznych szkicy plus concepty ufok'a do gry. na skonczenie czegos w kolorku niestety nie ma chwilowo czasu.

sketchbook019_zps310b539b.jpg

sketchbook018_zps6ecc4522.jpg

sketchbook017_zps36eacce8.jpg

machinima01_zpsf1d92215.jpg

machinima02_zpsb9a0173d.jpg

pozdro :)

Napisano

Lubię takie miniaturki i poszukiwania. Tak patrząc na wcześniejsze prace mam wrażenie że masz trochę na bakier z rysowaniem dłoni? ;) Moje ulubione rysunki to drzewka i kaktusy!

Napisano
  • Autor

Mruk - dlonie sa trudne :P dzieki.

troche sie uzbieralo znowu, na poczatek digitale

7_zps6bc20eea.jpg

krasnoludzki ksiaze przebrany za kupca. albo niewyrosly kupiec. kto wie..

9_zps9fb6dc90.jpg

szkice do kolejnej animacyjki

sketchbook024_zps348e6363.jpg

sketchbook027_zps00edfdf9.jpg

sketchbook026_zps3c87b0da.jpg

Napisano

Wydaje mi się ze przy tym stylu, kolorki mogły by byc bardziej nasycone, szegolnie na pierwszym kolorowym wsyzstko wydaje sie takie szaro-brudne. Choć z drugiej strony pasuje to do ekspresji tego pana.

Babeczka świetna!

Napisano

Wiem że są trudne ;) Ale trzeba walczyć.

Bardzo fajne te drzewko i skały. Chętnie zobaczył bym więcej takich rysunków!