Napisano 22 Styczeń 201312 l Fajny ten wieloramienny, mordka przypomina mi nieco postaci z takiej bodajze francuskiej edukacyjnej kreskowki " Bylo sobie zycie" W tych martwych masz albo klopot z walorem, lub moze malowalas na laptopie? Edytowane 22 Styczeń 201312 l przez ICE
Napisano 26 Styczeń 201312 l Autor dzieki ICE.. chyba zaczynam rozumiec o co ci chodzi... malowane na LG monitorku, ktory raz jest dosyc juz 'stary'.. a dwa, ze wysoko ustawiony.. tak speedowo, koles bez szyi :)
Napisano 29 Styczeń 201312 l Autor cytrynki..strasznie mi one cos niepasuja. no ale coz, wracam do cwiczen
Napisano 29 Styczeń 201312 l No, wreszcie jakieś walorowe realistyczności. Jedna rzecz - sprawdź sobie w PS levelsy (ctrl+L) - masz sporo waloru jeszcze do wykorzystania. Znaczy - ani czerni ani bieli nie masz na tych obrazkach. Może to kwestia monitora? Ale to część problemu czemu ci cytrynki nie pasują:)
Napisano 5 Luty 201312 l Autor gutekfiutek - wielkie dzieki za rade :) wyprobowalam na kolejnej serii warzywek i zaczynam rozumiec o co chodzi, hehe ;) kalamarkowy chlopczyk. za duzo rozu, zdecydowanie za duzo. szkice ze Fusowej grupy na fejsie :)
Napisano 5 Luty 201312 l Oooo, fajne cieniowanie potworków. trochę się narobiłaś nie? Podobają mi się jeszcze te kreski na języku tego drugiego. Zawsze chciałem nauczyć się tak "fikuśnie" cieniować :)
Napisano 9 Luty 201312 l Autor SunRider dzieki :) co do cieniowania, to czy ja wiem, raczej ciezko mi wymienic prace nad ktora bym naprawde mocno sie napracowala ;) cebulki i szkicyki.
Napisano 19 Luty 201312 l Autor kolejny zestawik szkicow do skeczbukowego czalendza ;) i na koniec dziewczynka w pieluszce a nie jakis tam potwor czy inny przypakowany koles :) planuje ten szkicyk dopracowac, sugestie mile widziane :)
Napisano 19 Luty 201312 l Hej Bettix! fajne te prace walorowe, sugerowałbym jedynie jeżeli już nawet coś studiujesz, to odpowiedzieć sobie na pytanie "Czemu akurat to chcę studiować, dlaczego to będą warzywa, a nie np. drewno, metal, plastik? Jak dobieram ćwiczenia, jak one pomogą mi ulepszyć to co robię koncepcyjnie, lub po prostu dla siebie?" Warto czasem się zatrzymać i uzgadniać takie kierunki działań, ćwiczenia z celami, ofc to co napisałem jest tylko przykładem myślenia pod kątem faktur. Ale jednak w końcowym rozrachunku będzie się przekładało. Wpadłem na to, dopiero kiedy zrobiłem sobie zestawienie roczne, np. martwe, postać, prace koncepcyjne, ilustracje. I wnioski przychodzą same, co należy zmienić a co robisz dobrze. Z czasem nie zapomnij o rozbudowaniu martwej, żeby nie poprzestać na jednym przedmiocie i zacząć badać ich relacje i przejść na kolor. Twoje prace osobiste mają swój charakter i to jest w nich super, tutaj mogę powiedzieć tylko oby tak dalej. ;) Pozdrawiam
Napisano 25 Luty 201312 l Autor Swiezy - wielkie dzieki! poki co moim glownym celem jezeli idzie o czarno biale warzywka jest przyzwyczajenie sie do malowania photoshopowego, bez wyraznego konturu, a takze troche pocwiczenie formy. bardziej skomplikowane studia tez planuje zaczac robic jak sie tylko ogarne spod gory zadan domowych (w ktorych 9godzinne renderowanie i kaprysy mayki wcale nie pomagaja) i zadan pobocznych :) i cieszy mnie ze moje prywatne pracki ciagle maja w sobie to cos 'mojego', hehe. pozdrawiam a zeby post pusty nie byl to dwa szkicyki na szybko ponizej :)
Napisano 19 Marzec 201311 l Autor Soulinka i yarosh - wielkie dzieki :) cieszy mnie fakt, ze chatka sie podoba, jako ze jest wstepnym conceptem do levelu gry (ktory bede musiala z siebie wypluc pod koniec maja ;) ) a zeby up'ek nie byl bez arta, dwa markerowe ludki
Napisano 25 Marzec 201311 l Autor coz, pomysl na gre sie troche zmienil i powrocily muszelkowe domki :) jeden z concepcikowych szkicow:
Napisano 25 Marzec 201311 l fajne!! :>>> oczywiście nie zrobisz tej gry, jeśli jest już koniec marca a masz dopiero koncepciki :> chyba że w jakichś grupach robicie? :>
Napisano 28 Marzec 201311 l Autor dobrze ze muszelkowe domki sie podobaja :) wiec dorzucam kolejne dwa + ufoka Al'a :) a level gry bedzie pod koniec maja na jakims serwerku do pogrania i coz, innej opcji nie mam :)
Napisano 9 Kwiecień 201311 l Autor Kolejny domek, pare obiektow i szkice rozne a to tak zeby mi nikt nie zarzucil ze samych kolesi rysuje :)
Napisano 14 Kwiecień 201311 l Masz swój bardzo przyjemny styl, w którym widać że czujesz się świetnie. Widać radość z tworzenia. Podobają mi się te koncpety jak i humorystyczne obrazki. Warte są uwagi. Pozdrawiam ;)
Napisano 17 Kwiecień 201311 l Meksykańska lama świetna :) Podoba mi się, że dodajesz te concepty, domków, mebli itp. Dobrze to robi całej tece :) Podaj linka jak gra będzie gotowa!
Napisano 9 Maj 201311 l Autor dziekuje tsabu i swiezy :) konceptow bedzie wiecej niedlugo. levelek gry jest juz w ostatniej fazie, a poki co kilka szkicykow, bo teczka mi gdzies zaginela ;)
Napisano 14 Maj 201311 l Autor Level gry skonczony, linka wrzuce jakos w przyszlym tygodniu, wiec czas wziasc sie porzadnie za martwe i inne studia :) Zaczelam on kamulcowych kulek, troche by pocwiczyc texturki i materialy. Konstruktywna krytyka bylaby bardzo pomocna. i markerowy potworek, bo i czemu by nie ;)? pozdrawiam
Napisano 15 Maj 201311 l Autor Jakis czas temu mialam przyjemnosc pracowac przy tworzeniu grafik do gry na iOS. Gierka co prawda jeszcze sie nie ukazala, ale dostalam pozwolenie na wrzucenie prac. Kilka leveli i grafiki niektorych przeszkadzajek :)
Napisano 17 Czerwiec 201311 l Autor olowkowy szkicyk (wiecej na blogu), staram sie troszke bardziej luzno szkicowac, nie wiem czy dobrze wychodzi czy zle ;) robocik pozdrawiam!
Napisano 2 Lipiec 201311 l Autor i kolejne szkice, przerzucilam sie na kredki, ciezko sie to skanuje, ale przyjemnosc z rysowania jest ogromna :)
Napisano 15 Wrzesień 201311 l Rysunki w swojej stylistyce masz bardzo fajne, aczkolwiek milo bylo by czasem zobaczyc portret, lub jakas scene bardziej " z tego świata" :] Pozdrawiam!
Napisano 18 Październik 201311 l Autor dzieki ICE i grass :) bardziej rzeczywiste scenerie sie wkrotce pojawia, portrety tez, obiecuje :) szkicyki colorowe ilustracyjki wstepny design ufoka do VFXowego modulu drzewka i to by bylo na tyle :) pozdro!
Napisano 28 Grudzień 201311 l Autor niesmialy update teczki. na poczatek concepciaki do VFX projektu. stary concepcik postaci wykonczony jakis czas temu studia kamulcow na koniec tradycyjnie juz rozniaste stworki :) a ze rok dobiega to konca, to zycze wam wszystkim mnostwa sukcesow w 2014!
Napisano 17 Styczeń 201411 l Autor edytowanie i animowannie filmiku na zalicznie zakonczone powodzeniem, w miedzyczasie powstalo kilka stronek szkicow. dorzucam tez krajobrazik robiony na potrzeby filmiku. perspektywa wyszla na piwo ;). pozdrawiam!
Napisano 17 Styczeń 201411 l styl masz bardzo fajny, jestem ciekaw w jakim kierunku to pojdzie... ;-)
Napisano 18 Styczeń 201411 l Fajnie widziec nowy stos Twoich rysunkow, stylistyka wciaz super! i tylko lepsza, a przy okazji ilosc zamienia sie w coraz lepsza jakosc kreski, linie sa lekkie i pewne, kreskowanie czyste itd., wszystko sie to zgrabnie scala. Generalnie teraz mocno skupilbym sie na tym jak ten Twoj styl ladnie poszyć z kolorem, niekoniecznie jednak z takim cg / renderowanym, bardziej tez czyms stylizowanym, ilustratorskim - to znaczy, lepszym zrodlem pomyslow wydaje mi sie dla Ciebie np. Behance niz cghub :). Mysle, ze duzo odwaznego eksperymentowania w tym temacie dooobrze zrobi, bo rysunek w olowku i wlasny charakter masz juz ladnie dograny. Trzymam kciuki:)
Napisano 26 Styczeń 201411 l Autor emenems - dzieki :) Mocnek - z kolorem pokombinuje sie :) w sumie smieszne te porownanie, bo wiecej czasu spedzam na Behance przegladajac illustracje/cartoony niz na cghubie concepty ;) przeslodki cartoon, przepraszam, wiecej sie to raczej nie powtorzy ;) i szkice
Napisano 26 Styczeń 201411 l A zrób jakąś wykończoną ilustrację. Niech będzie dopięta na ostatni guzik.
Napisano 28 Styczeń 201411 l Ja bym chętniej zobaczył jakiś film cartonowy animowany z wykorzystaniem Twoich rysunków :) Tak żeby wziąść te Twoje fajne postacie i wpleść w jakąś prostą historyjke. Jakiś storyboard na wstępie, kilka postaci, kilka teł i skleić coś fajnego w AE z wykorzystaniem puppet animation technique. Z tego co widziałem na youtubie chyba mniej więcej idziesz w tym kierunku. Troche śmielej! :) Jestem pewien, że z Twoim stylem byłabyś w stanie zrobić naprawde orginalną kreskówkę.
Napisano 17 Luty 201411 l Autor Mariusz Panek - na razie to chyba jestem za cienka na ilustracje ;) cos tam powoli w bolach powstaje, ale czy ujrzy kiedys swiatlo forum to sie okaze. tsabu - nic o animacjach mi nie mow, w sumie do deadline'a niedaleko, a ja sobie nadal wesolo szkicuje, eksperymentuje, a nawet porzadnego storyboarda nie zrobilam (skrypt cale szczescie juz mam). szkicowe roznosci, drzewka i kaktusy do animacji, koncepty do gry: pozdro :)
Napisano 6 Marzec 201411 l Autor roznosci, troche luznych szkicy plus concepty ufok'a do gry. na skonczenie czegos w kolorku niestety nie ma chwilowo czasu. pozdro :)
Napisano 24 Marzec 201410 l Lubię takie miniaturki i poszukiwania. Tak patrząc na wcześniejsze prace mam wrażenie że masz trochę na bakier z rysowaniem dłoni? ;) Moje ulubione rysunki to drzewka i kaktusy!
Napisano 12 Kwiecień 201410 l Autor Mruk - dlonie sa trudne :P dzieki. troche sie uzbieralo znowu, na poczatek digitale krasnoludzki ksiaze przebrany za kupca. albo niewyrosly kupiec. kto wie.. szkice do kolejnej animacyjki
Napisano 13 Kwiecień 201410 l Wydaje mi się ze przy tym stylu, kolorki mogły by byc bardziej nasycone, szegolnie na pierwszym kolorowym wsyzstko wydaje sie takie szaro-brudne. Choć z drugiej strony pasuje to do ekspresji tego pana. Babeczka świetna!
Napisano 13 Kwiecień 201410 l Wiem że są trudne ;) Ale trzeba walczyć. Bardzo fajne te drzewko i skały. Chętnie zobaczył bym więcej takich rysunków!