Kalberos Napisano 12 Styczeń 2013 Share Napisano 12 Styczeń 2013 jak zwykle stylowo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 22 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2013 Kalberos - dzieki :) maly up :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 22 Styczeń 2013 Share Napisano 22 Styczeń 2013 (edytowane) Fajny ten wieloramienny, mordka przypomina mi nieco postaci z takiej bodajze francuskiej edukacyjnej kreskowki " Bylo sobie zycie" W tych martwych masz albo klopot z walorem, lub moze malowalas na laptopie? Edytowane 22 Styczeń 2013 przez ICE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 26 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2013 dzieki ICE.. chyba zaczynam rozumiec o co ci chodzi... malowane na LG monitorku, ktory raz jest dosyc juz 'stary'.. a dwa, ze wysoko ustawiony.. tak speedowo, koles bez szyi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 29 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2013 cytrynki..strasznie mi one cos niepasuja. no ale coz, wracam do cwiczen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekfiutek Napisano 29 Styczeń 2013 Share Napisano 29 Styczeń 2013 No, wreszcie jakieś walorowe realistyczności. Jedna rzecz - sprawdź sobie w PS levelsy (ctrl+L) - masz sporo waloru jeszcze do wykorzystania. Znaczy - ani czerni ani bieli nie masz na tych obrazkach. Może to kwestia monitora? Ale to część problemu czemu ci cytrynki nie pasują:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 5 Luty 2013 Autor Share Napisano 5 Luty 2013 gutekfiutek - wielkie dzieki za rade :) wyprobowalam na kolejnej serii warzywek i zaczynam rozumiec o co chodzi, hehe ;) kalamarkowy chlopczyk. za duzo rozu, zdecydowanie za duzo. szkice ze Fusowej grupy na fejsie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SunRider Napisano 5 Luty 2013 Share Napisano 5 Luty 2013 Oooo, fajne cieniowanie potworków. trochę się narobiłaś nie? Podobają mi się jeszcze te kreski na języku tego drugiego. Zawsze chciałem nauczyć się tak "fikuśnie" cieniować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 9 Luty 2013 Autor Share Napisano 9 Luty 2013 SunRider dzieki :) co do cieniowania, to czy ja wiem, raczej ciezko mi wymienic prace nad ktora bym naprawde mocno sie napracowala ;) cebulki i szkicyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 19 Luty 2013 Autor Share Napisano 19 Luty 2013 kolejny zestawik szkicow do skeczbukowego czalendza ;) i na koniec dziewczynka w pieluszce a nie jakis tam potwor czy inny przypakowany koles :) planuje ten szkicyk dopracowac, sugestie mile widziane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 19 Luty 2013 Share Napisano 19 Luty 2013 Hej Bettix! fajne te prace walorowe, sugerowałbym jedynie jeżeli już nawet coś studiujesz, to odpowiedzieć sobie na pytanie "Czemu akurat to chcę studiować, dlaczego to będą warzywa, a nie np. drewno, metal, plastik? Jak dobieram ćwiczenia, jak one pomogą mi ulepszyć to co robię koncepcyjnie, lub po prostu dla siebie?" Warto czasem się zatrzymać i uzgadniać takie kierunki działań, ćwiczenia z celami, ofc to co napisałem jest tylko przykładem myślenia pod kątem faktur. Ale jednak w końcowym rozrachunku będzie się przekładało. Wpadłem na to, dopiero kiedy zrobiłem sobie zestawienie roczne, np. martwe, postać, prace koncepcyjne, ilustracje. I wnioski przychodzą same, co należy zmienić a co robisz dobrze. Z czasem nie zapomnij o rozbudowaniu martwej, żeby nie poprzestać na jednym przedmiocie i zacząć badać ich relacje i przejść na kolor. Twoje prace osobiste mają swój charakter i to jest w nich super, tutaj mogę powiedzieć tylko oby tak dalej. ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 25 Luty 2013 Autor Share Napisano 25 Luty 2013 Swiezy - wielkie dzieki! poki co moim glownym celem jezeli idzie o czarno biale warzywka jest przyzwyczajenie sie do malowania photoshopowego, bez wyraznego konturu, a takze troche pocwiczenie formy. bardziej skomplikowane studia tez planuje zaczac robic jak sie tylko ogarne spod gory zadan domowych (w ktorych 9godzinne renderowanie i kaprysy mayki wcale nie pomagaja) i zadan pobocznych :) i cieszy mnie ze moje prywatne pracki ciagle maja w sobie to cos 'mojego', hehe. pozdrawiam a zeby post pusty nie byl to dwa szkicyki na szybko ponizej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 7 Marzec 2013 Autor Share Napisano 7 Marzec 2013 powoli zbieraja sie marcowe szkice.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 19 Marzec 2013 Autor Share Napisano 19 Marzec 2013 chatka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 19 Marzec 2013 Share Napisano 19 Marzec 2013 super ta chatka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 19 Marzec 2013 Share Napisano 19 Marzec 2013 chatkę już widziałem bardzo mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 19 Marzec 2013 Autor Share Napisano 19 Marzec 2013 Soulinka i yarosh - wielkie dzieki :) cieszy mnie fakt, ze chatka sie podoba, jako ze jest wstepnym conceptem do levelu gry (ktory bede musiala z siebie wypluc pod koniec maja ;) ) a zeby up'ek nie byl bez arta, dwa markerowe ludki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 25 Marzec 2013 Autor Share Napisano 25 Marzec 2013 coz, pomysl na gre sie troche zmienil i powrocily muszelkowe domki :) jeden z concepcikowych szkicow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 25 Marzec 2013 Share Napisano 25 Marzec 2013 fajne!! :>>> oczywiście nie zrobisz tej gry, jeśli jest już koniec marca a masz dopiero koncepciki :> chyba że w jakichś grupach robicie? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 26 Marzec 2013 Share Napisano 26 Marzec 2013 ciekawy pomysł, muszelkowe domki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 28 Marzec 2013 Autor Share Napisano 28 Marzec 2013 dobrze ze muszelkowe domki sie podobaja :) wiec dorzucam kolejne dwa + ufoka Al'a :) a level gry bedzie pod koniec maja na jakims serwerku do pogrania i coz, innej opcji nie mam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 9 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2013 Kolejny domek, pare obiektow i szkice rozne a to tak zeby mi nikt nie zarzucil ze samych kolesi rysuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 14 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2013 Meksykanska llama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 14 Kwiecień 2013 Share Napisano 14 Kwiecień 2013 Masz swój bardzo przyjemny styl, w którym widać że czujesz się świetnie. Widać radość z tworzenia. Podobają mi się te koncpety jak i humorystyczne obrazki. Warte są uwagi. Pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsabu Napisano 17 Kwiecień 2013 Share Napisano 17 Kwiecień 2013 Meksykańska lama świetna :) Podoba mi się, że dodajesz te concepty, domków, mebli itp. Dobrze to robi całej tece :) Podaj linka jak gra będzie gotowa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 9 Maj 2013 Autor Share Napisano 9 Maj 2013 dziekuje tsabu i swiezy :) konceptow bedzie wiecej niedlugo. levelek gry jest juz w ostatniej fazie, a poki co kilka szkicykow, bo teczka mi gdzies zaginela ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 14 Maj 2013 Autor Share Napisano 14 Maj 2013 Level gry skonczony, linka wrzuce jakos w przyszlym tygodniu, wiec czas wziasc sie porzadnie za martwe i inne studia :) Zaczelam on kamulcowych kulek, troche by pocwiczyc texturki i materialy. Konstruktywna krytyka bylaby bardzo pomocna. i markerowy potworek, bo i czemu by nie ;)? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 15 Maj 2013 Autor Share Napisano 15 Maj 2013 Jakis czas temu mialam przyjemnosc pracowac przy tworzeniu grafik do gry na iOS. Gierka co prawda jeszcze sie nie ukazala, ale dostalam pozwolenie na wrzucenie prac. Kilka leveli i grafiki niektorych przeszkadzajek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 6 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2013 oloweczek i martwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 17 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2013 olowkowy szkicyk (wiecej na blogu), staram sie troszke bardziej luzno szkicowac, nie wiem czy dobrze wychodzi czy zle ;) robocik pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 2 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2013 i kolejne szkice, przerzucilam sie na kredki, ciezko sie to skanuje, ale przyjemnosc z rysowania jest ogromna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 6 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2013 fasolki i roznosci dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 14 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2013 i kolejne roznosci szkicowe pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 15 Wrzesień 2013 Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Rysunki w swojej stylistyce masz bardzo fajne, aczkolwiek milo bylo by czasem zobaczyc portret, lub jakas scene bardziej " z tego świata" :] Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 15 Wrzesień 2013 Share Napisano 15 Wrzesień 2013 mi się fasolki podobają :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 18 Październik 2013 Autor Share Napisano 18 Październik 2013 dzieki ICE i grass :) bardziej rzeczywiste scenerie sie wkrotce pojawia, portrety tez, obiecuje :) szkicyki colorowe ilustracyjki wstepny design ufoka do VFXowego modulu drzewka i to by bylo na tyle :) pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 28 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2013 niesmialy update teczki. na poczatek concepciaki do VFX projektu. stary concepcik postaci wykonczony jakis czas temu studia kamulcow na koniec tradycyjnie juz rozniaste stworki :) a ze rok dobiega to konca, to zycze wam wszystkim mnostwa sukcesow w 2014! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 17 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2014 edytowanie i animowannie filmiku na zalicznie zakonczone powodzeniem, w miedzyczasie powstalo kilka stronek szkicow. dorzucam tez krajobrazik robiony na potrzeby filmiku. perspektywa wyszla na piwo ;). pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenems Napisano 17 Styczeń 2014 Share Napisano 17 Styczeń 2014 styl masz bardzo fajny, jestem ciekaw w jakim kierunku to pojdzie... ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mocnek Napisano 18 Styczeń 2014 Share Napisano 18 Styczeń 2014 Fajnie widziec nowy stos Twoich rysunkow, stylistyka wciaz super! i tylko lepsza, a przy okazji ilosc zamienia sie w coraz lepsza jakosc kreski, linie sa lekkie i pewne, kreskowanie czyste itd., wszystko sie to zgrabnie scala. Generalnie teraz mocno skupilbym sie na tym jak ten Twoj styl ladnie poszyć z kolorem, niekoniecznie jednak z takim cg / renderowanym, bardziej tez czyms stylizowanym, ilustratorskim - to znaczy, lepszym zrodlem pomyslow wydaje mi sie dla Ciebie np. Behance niz cghub :). Mysle, ze duzo odwaznego eksperymentowania w tym temacie dooobrze zrobi, bo rysunek w olowku i wlasny charakter masz juz ladnie dograny. Trzymam kciuki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 emenems - dzieki :) Mocnek - z kolorem pokombinuje sie :) w sumie smieszne te porownanie, bo wiecej czasu spedzam na Behance przegladajac illustracje/cartoony niz na cghubie concepty ;) przeslodki cartoon, przepraszam, wiecej sie to raczej nie powtorzy ;) i szkice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Panek Napisano 26 Styczeń 2014 Share Napisano 26 Styczeń 2014 A zrób jakąś wykończoną ilustrację. Niech będzie dopięta na ostatni guzik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsabu Napisano 28 Styczeń 2014 Share Napisano 28 Styczeń 2014 Ja bym chętniej zobaczył jakiś film cartonowy animowany z wykorzystaniem Twoich rysunków :) Tak żeby wziąść te Twoje fajne postacie i wpleść w jakąś prostą historyjke. Jakiś storyboard na wstępie, kilka postaci, kilka teł i skleić coś fajnego w AE z wykorzystaniem puppet animation technique. Z tego co widziałem na youtubie chyba mniej więcej idziesz w tym kierunku. Troche śmielej! :) Jestem pewien, że z Twoim stylem byłabyś w stanie zrobić naprawde orginalną kreskówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 17 Luty 2014 Autor Share Napisano 17 Luty 2014 Mariusz Panek - na razie to chyba jestem za cienka na ilustracje ;) cos tam powoli w bolach powstaje, ale czy ujrzy kiedys swiatlo forum to sie okaze. tsabu - nic o animacjach mi nie mow, w sumie do deadline'a niedaleko, a ja sobie nadal wesolo szkicuje, eksperymentuje, a nawet porzadnego storyboarda nie zrobilam (skrypt cale szczescie juz mam). szkicowe roznosci, drzewka i kaktusy do animacji, koncepty do gry: pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 6 Marzec 2014 Autor Share Napisano 6 Marzec 2014 roznosci, troche luznych szkicy plus concepty ufok'a do gry. na skonczenie czegos w kolorku niestety nie ma chwilowo czasu. pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 21 Marzec 2014 Autor Share Napisano 21 Marzec 2014 ilustracyjka i troche thumbsow statku kosmicznego pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 24 Marzec 2014 Share Napisano 24 Marzec 2014 Lubię takie miniaturki i poszukiwania. Tak patrząc na wcześniejsze prace mam wrażenie że masz trochę na bakier z rysowaniem dłoni? ;) Moje ulubione rysunki to drzewka i kaktusy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 12 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2014 Mruk - dlonie sa trudne :P dzieki. troche sie uzbieralo znowu, na poczatek digitale krasnoludzki ksiaze przebrany za kupca. albo niewyrosly kupiec. kto wie.. szkice do kolejnej animacyjki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etrom Napisano 13 Kwiecień 2014 Share Napisano 13 Kwiecień 2014 Wydaje mi się ze przy tym stylu, kolorki mogły by byc bardziej nasycone, szegolnie na pierwszym kolorowym wsyzstko wydaje sie takie szaro-brudne. Choć z drugiej strony pasuje to do ekspresji tego pana. Babeczka świetna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 13 Kwiecień 2014 Share Napisano 13 Kwiecień 2014 Wiem że są trudne ;) Ale trzeba walczyć. Bardzo fajne te drzewko i skały. Chętnie zobaczył bym więcej takich rysunków! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi