Lis Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 Witam, kolejny Angielski pokoik. Modele w 80 procentach mojej produkcji. Pozdrawiam AG
blinq Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 Super! Strasznie fajny klimat ma ta praca. Widać, że dużo pracy w to włożyłeś i dopieściłeś elegancko. Tylko coś dziwnego z perspektywą się dzieje - stolik z lewej strony jest jakiś krzywy i te świeczniki(?) po prawej jakoś płasko wyszły... Ale to takie czepianie się troche na siłe ;) Gratuluje!
goras Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 Bardzo podobają mi się te pałacowe żyrandole. Fajnei światło wpada. Widać ogrom pracy. Podzielam wypowiedz blinq'a - fajny klimat ale coś nie tak z perspektywą jest. Wpatrując się w pewnym momencie zakręciło mi sie w głowie:) Pozdrawiam
t0m3k Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 (edytowane) jest ok. za duzo kolorow (bordo, niebieski, zolty/zloty i do tego seledynowa zielen) z volumetric light ostro przesadziles brakuje glebi, odbic i kontrastu, cale pomieszczenie wydaje sie bardzo rownomiernie oswietlone. swieczniki po prawej wygladaja jak clay a kule na stoliku jak wire render. reszta obiektow na stoliku w ogole nie pasuje do wnetrza. poduchy maja za malo detalu i brak wgniecen/zalaman. zlote zdobienia... fuj! jesli chodzi o zyrandol to nie jestem pewien czy jest zrobiony ze zlota czy z pozolknietego szkla... jako inspiracje polecam http://www.candyandcandy.com/#/candy-and-candy-design?state=gallery&imageId=32 Edytowane 22 Luty 2011 przez t0m3k literowki...
DarekZ Napisano 23 Luty 2011 Napisano 23 Luty 2011 Kolorów wcale nie jest za dużo, super praca i klimat. Ten odcień niebieskiego super się wgryza w tą kompozycję :)
expoimage Napisano 23 Luty 2011 Napisano 23 Luty 2011 Jak dla mnie rewelacja, sporo włożonej pracy w kompozycję i modelowanie i pewnie niestety długi czas renderingu - ale praca powala. Jedyne co mi w tym wszystkim nie pasuje to koński łeb na stoliku:) Pozdrawiam
Pawelkos Napisano 23 Luty 2011 Napisano 23 Luty 2011 Bardzo klimatyczna wizka, podoba mi sie detal kolorystyka i swiatelko. Praca o wiele lepsza niz ta co pokazywales ostatnio. Zgadzam sie z uwagami t0mka co do swiecznikow i tych kulek w misce. Material na zlotych poduszkach tez za bardzo mi nie lezy, wygladaja jak pokryte cienka zlota blacha. Szkoda ze ci sie perspektywa rozjechala, ale rozumiem ze chciales pokazac jak nawiecej i nie dalo sie tego lepiej zrobic przy tak szerokim obrazie. Wszystkie modele twoje czy sa tu jakies gotowce a jesli tak to ktore to ? Pozdrawiam
3d_operator Napisano 24 Luty 2011 Napisano 24 Luty 2011 Pracy zapewne było sporo, ale wyszło (na tle tego co polecił t0mek) słabo. Co jest dość dziwne bo wcześniej wielokrotnie czytałem tutaj, że Pan Lis jest guru jeśli chodzi o wizki.
Gość Chrupek3D Napisano 24 Luty 2011 Napisano 24 Luty 2011 nie mów tak, bo może kiedyś będziesz chciał kanapkę do przedziału...
polka dot Napisano 24 Luty 2011 Napisano 24 Luty 2011 (edytowane) 3d_operator - bo jest. takie pompatyczne wnętrza (wizki) wychodzą tylko Rosjanom edit: gientekwl, wytłumaczeniem? ocb:) Edytowane 24 Luty 2011 przez polka dot
gientekwl Napisano 24 Luty 2011 Napisano 24 Luty 2011 polka dot To nie jest wytłumaczeniem, że takie wizki wychodzą tylko Rosjanom... Wyszło bardzo ładnie, lecz trochę ciasno...
kozioo Napisano 24 Luty 2011 Napisano 24 Luty 2011 t0m3k ma trochę racji, pokazywałeś lepsze rzeczy :) Największą wadą tutaj są moim zdaniem kwestie projektowo/dekoratorskie. Każdy z dodatków pochodzi z własnego kiczowatego świata - rozumiem, że taki styl "bogato bogaty", ale kupy się to nie trzyma. Technicznie - brakuje IMO lokalnych kontrastów, cienie są "płytkie", brakuje czerni. Doceniam ogrom pracy, szkoda że ostatecznie efekt mocno średni.
Gość dwiech Napisano 25 Luty 2011 Napisano 25 Luty 2011 Jak sie ma wtyki to ostro przecietna praca jest na pierwszej stronie.
Lis Napisano 25 Luty 2011 Autor Napisano 25 Luty 2011 Dzięki za komentarze. Wizka to praca komercyjna. Szeroka perspektywa(i tak już przycięta), volumetric, dobór mebli, kolorystyka jak i cała aranżacja wynika z życzenia klienta. Pawelkos-> Zewnętrzne modele to: Głowa konia, złote statuetki, niebieskie dzbany, podstawa pod świeczniki, złocenia na stole, roślinka na balkonie. Reszta czyli: Żyrandole, Lampy, Dwie kanapy, Fotele, Kominek, Stoliki, Zasłony, Świeczniki, Palemki i inne pierdołki są mojego autorstwa. 3d_operator - Nigdy się z tą opinią nie utożsamiałem. Z wizki jestem zadowolony zarówno ja jak i klient.
t0m3k Napisano 25 Luty 2011 Napisano 25 Luty 2011 Wizka to praca komercyjna. Szeroka perspektywa(i tak już przycięta), volumetric, dobór mebli, kolorystyka jak i cała aranżacja wynika z życzenia klienta. jakbys to napisal w pierszym poscie to bym pewnie w ogole nie komentowal :) jesli masz 3h to mysle, ze warto je poswiecic na ta scene bo jest w niej potencjal i mozna wycisnac z tego o wiele wiecej...
adam_m Napisano 25 Luty 2011 Napisano 25 Luty 2011 Osobiście bardziej podobała mi się Twoja wcześniejsza praca. Tutaj mamy miszmasz, no ale jak to mówia "klient nasz pan". Żyrandol modelowałeś z głowy czy z referki? Wygląda jakby w nim krew płynęła ;)
norden Napisano 26 Luty 2011 Napisano 26 Luty 2011 najarane w powietrzu... Dom bogatego palacza.. ; )
Gość ant-3d Napisano 26 Luty 2011 Napisano 26 Luty 2011 Bardzo bardzo fajnie wyszlo, gratuluje :) Jednak mam wrazenie jakbym patrzyl na chate zamoznego cygana :)
Nezumi Napisano 26 Luty 2011 Napisano 26 Luty 2011 Dwie palemki, dwie identyczne wazy przy oknie, dwie identyczne wazy na stole po lewej, po dwa identyczne swieczniki obok siebie, 3 identyczne lampy, dwie figurki na stole (rozniace sie nieznacznie kolorem tylko), dwie identyczne kanapki z identycznie ulozonymi, identycznymi poduszkami... Copy, paste, copy paste :P Ladny render, ciesze sie ze sie klientowi podobalo.
Pawelkos Napisano 27 Luty 2011 Napisano 27 Luty 2011 dwie figurki na stole (rozniace sie nieznacznie kolorem tylko). Nie tylko kolorem, przypatrz sie uwaznie ;)
Papa Pio Napisano 28 Luty 2011 Napisano 28 Luty 2011 Wygląda to bardzo ładnie, ale fakt, że nie wiadomo jak się obrócić w takim pokoju... Jak dla mnie wizualizacja dziwnie rozmieszczonych mebli.... ale za to jakich mebli :D
Elmo22 Napisano 28 Luty 2011 Napisano 28 Luty 2011 Dokladnie widac kto w przeszlości podtrzymywał "wieczny ruch" :D już chciałem poprosić o wire i inne ujęcie na żyrandole ale spasuje bo w zasadzie wszystko widac na głownym. Genialne shadery. Nie czepiam się perspektywy bo domyślam się kto naciskał na takie ujęcie. Gratuluje pracki i fronta i pozdrawiam
Tores Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Podoba mi sie dobre zestawienie kolorów. Co do wolumetryki to jest na tyle przesadzona, że muszę poprzeć słowa nordena. Ogólnie nie chwyta mnie za serce ale jest dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi