Napisano 22 Luty 201114 l Witam, kolejny Angielski pokoik. Modele w 80 procentach mojej produkcji. Pozdrawiam AG
Napisano 22 Luty 201114 l Super! Strasznie fajny klimat ma ta praca. Widać, że dużo pracy w to włożyłeś i dopieściłeś elegancko. Tylko coś dziwnego z perspektywą się dzieje - stolik z lewej strony jest jakiś krzywy i te świeczniki(?) po prawej jakoś płasko wyszły... Ale to takie czepianie się troche na siłe ;) Gratuluje!
Napisano 22 Luty 201114 l Bardzo podobają mi się te pałacowe żyrandole. Fajnei światło wpada. Widać ogrom pracy. Podzielam wypowiedz blinq'a - fajny klimat ale coś nie tak z perspektywą jest. Wpatrując się w pewnym momencie zakręciło mi sie w głowie:) Pozdrawiam
Napisano 22 Luty 201114 l jest ok. za duzo kolorow (bordo, niebieski, zolty/zloty i do tego seledynowa zielen) z volumetric light ostro przesadziles brakuje glebi, odbic i kontrastu, cale pomieszczenie wydaje sie bardzo rownomiernie oswietlone. swieczniki po prawej wygladaja jak clay a kule na stoliku jak wire render. reszta obiektow na stoliku w ogole nie pasuje do wnetrza. poduchy maja za malo detalu i brak wgniecen/zalaman. zlote zdobienia... fuj! jesli chodzi o zyrandol to nie jestem pewien czy jest zrobiony ze zlota czy z pozolknietego szkla... jako inspiracje polecam http://www.candyandcandy.com/#/candy-and-candy-design?state=gallery&imageId=32 Edytowane 22 Luty 201114 l przez t0m3k literowki...
Napisano 23 Luty 201114 l Kolorów wcale nie jest za dużo, super praca i klimat. Ten odcień niebieskiego super się wgryza w tą kompozycję :)
Napisano 23 Luty 201114 l Jak dla mnie rewelacja, sporo włożonej pracy w kompozycję i modelowanie i pewnie niestety długi czas renderingu - ale praca powala. Jedyne co mi w tym wszystkim nie pasuje to koński łeb na stoliku:) Pozdrawiam
Napisano 23 Luty 201114 l Bardzo klimatyczna wizka, podoba mi sie detal kolorystyka i swiatelko. Praca o wiele lepsza niz ta co pokazywales ostatnio. Zgadzam sie z uwagami t0mka co do swiecznikow i tych kulek w misce. Material na zlotych poduszkach tez za bardzo mi nie lezy, wygladaja jak pokryte cienka zlota blacha. Szkoda ze ci sie perspektywa rozjechala, ale rozumiem ze chciales pokazac jak nawiecej i nie dalo sie tego lepiej zrobic przy tak szerokim obrazie. Wszystkie modele twoje czy sa tu jakies gotowce a jesli tak to ktore to ? Pozdrawiam
Napisano 24 Luty 201114 l Pracy zapewne było sporo, ale wyszło (na tle tego co polecił t0mek) słabo. Co jest dość dziwne bo wcześniej wielokrotnie czytałem tutaj, że Pan Lis jest guru jeśli chodzi o wizki.
Napisano 24 Luty 201114 l 3d_operator - bo jest. takie pompatyczne wnętrza (wizki) wychodzą tylko Rosjanom edit: gientekwl, wytłumaczeniem? ocb:) Edytowane 24 Luty 201114 l przez polka dot
Napisano 24 Luty 201114 l polka dot To nie jest wytłumaczeniem, że takie wizki wychodzą tylko Rosjanom... Wyszło bardzo ładnie, lecz trochę ciasno...
Napisano 24 Luty 201114 l t0m3k ma trochę racji, pokazywałeś lepsze rzeczy :) Największą wadą tutaj są moim zdaniem kwestie projektowo/dekoratorskie. Każdy z dodatków pochodzi z własnego kiczowatego świata - rozumiem, że taki styl "bogato bogaty", ale kupy się to nie trzyma. Technicznie - brakuje IMO lokalnych kontrastów, cienie są "płytkie", brakuje czerni. Doceniam ogrom pracy, szkoda że ostatecznie efekt mocno średni.
Napisano 25 Luty 201114 l Autor Dzięki za komentarze. Wizka to praca komercyjna. Szeroka perspektywa(i tak już przycięta), volumetric, dobór mebli, kolorystyka jak i cała aranżacja wynika z życzenia klienta. Pawelkos-> Zewnętrzne modele to: Głowa konia, złote statuetki, niebieskie dzbany, podstawa pod świeczniki, złocenia na stole, roślinka na balkonie. Reszta czyli: Żyrandole, Lampy, Dwie kanapy, Fotele, Kominek, Stoliki, Zasłony, Świeczniki, Palemki i inne pierdołki są mojego autorstwa. 3d_operator - Nigdy się z tą opinią nie utożsamiałem. Z wizki jestem zadowolony zarówno ja jak i klient.
Napisano 25 Luty 201114 l Wizka to praca komercyjna. Szeroka perspektywa(i tak już przycięta), volumetric, dobór mebli, kolorystyka jak i cała aranżacja wynika z życzenia klienta. jakbys to napisal w pierszym poscie to bym pewnie w ogole nie komentowal :) jesli masz 3h to mysle, ze warto je poswiecic na ta scene bo jest w niej potencjal i mozna wycisnac z tego o wiele wiecej...
Napisano 25 Luty 201114 l Osobiście bardziej podobała mi się Twoja wcześniejsza praca. Tutaj mamy miszmasz, no ale jak to mówia "klient nasz pan". Żyrandol modelowałeś z głowy czy z referki? Wygląda jakby w nim krew płynęła ;)
Napisano 26 Luty 201114 l Bardzo bardzo fajnie wyszlo, gratuluje :) Jednak mam wrazenie jakbym patrzyl na chate zamoznego cygana :)
Napisano 26 Luty 201114 l Dwie palemki, dwie identyczne wazy przy oknie, dwie identyczne wazy na stole po lewej, po dwa identyczne swieczniki obok siebie, 3 identyczne lampy, dwie figurki na stole (rozniace sie nieznacznie kolorem tylko), dwie identyczne kanapki z identycznie ulozonymi, identycznymi poduszkami... Copy, paste, copy paste :P Ladny render, ciesze sie ze sie klientowi podobalo.
Napisano 27 Luty 201114 l dwie figurki na stole (rozniace sie nieznacznie kolorem tylko). Nie tylko kolorem, przypatrz sie uwaznie ;)
Napisano 28 Luty 201114 l Wygląda to bardzo ładnie, ale fakt, że nie wiadomo jak się obrócić w takim pokoju... Jak dla mnie wizualizacja dziwnie rozmieszczonych mebli.... ale za to jakich mebli :D
Napisano 28 Luty 201114 l Dokladnie widac kto w przeszlości podtrzymywał "wieczny ruch" :D już chciałem poprosić o wire i inne ujęcie na żyrandole ale spasuje bo w zasadzie wszystko widac na głownym. Genialne shadery. Nie czepiam się perspektywy bo domyślam się kto naciskał na takie ujęcie. Gratuluje pracki i fronta i pozdrawiam
Napisano 1 Marzec 201114 l Podoba mi sie dobre zestawienie kolorów. Co do wolumetryki to jest na tyle przesadzona, że muszę poprzeć słowa nordena. Ogólnie nie chwyta mnie za serce ale jest dobrze.