Jump to content

dwa monitory - warto?

KLIK

Recommended Posts

Czy warto pakować sie w 2 monitory? Mam obecnie della 2209wa i zastanawiam sie nad drugim. Jaka jest wasza opinia, czy rzeczywiście pomaga to w pracy?. Póki co to wiem, że fajniej modeluje sie ze zdjęć, ale czy tylko to?

• Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Można też bardziej budżetowo ;-) Jako drugi ekran działa u mnie stary 17" na matrycy TN. Trzymam na nim tylko toolbary, ewentualnie refki do modelowania - nic co by wymagało dobrego odwzorowania kolorów.

Krótko mówiąc warto, tylko przemyśl do czego będziesz używał tego 2 ekranu, żeby nie wywalać kasy w błoto.

• Like 1

Można też bardziej budżetowo ;-) Jako drugi ekran działa u mnie stary 17" na matrycy TN.

Ja mam podobnie, za glowny monitor sluzy mi Dell 2408WPF, niedawno dokupilem drugi w zasadzie najtansza Iiyame - toolbary i okienka z gg nie potrzebuja nic wiecej :)

Przydają się:) jeszcze zależy co chcesz robić. Ale nawet tak jak pisali kozioo i mirach. Bardzo miłe rozwiązanie, położyłem stary monitor na biurku w sumie na chwilę, żeby zobaczyć jak będzie wyglądała praca na dwóch ekranach. No i nie zdejmuję już od 6 miesięcy:)

• Like 1

stanowczo dwa, jak już ma się kase to lepiej na dwa takie same bo wtedy komfort jest wogóle bajeczny. na jednym PS, na drugim 3ds, wszystko idealnie.

tylko później jak będziesz zmusozny zrobić coś u kogoś na jednym monitorze to czuje się człowiek jakby patrzy na wszystko przez dziurke od klucza;]

powiem tylko, ze praca na wielu monitorach jest bardzo przyjemna z win7 (pewnie OSX także). Są skróty klawiszowe przerzucające aplikację na 1/2 ekranu, pełen ekran, przenoszenie między ekranami. Znaczek Windows + strzałki. Przydatne nawet przy jednym monitorze (bo otwiera aplikacje na połowie ekranu)