Zed Napisano 13 Lipiec 2011 Napisano 13 Lipiec 2011 Witam, niedawno przenosilismy sie do nowego lokalu ktory poza mozliwoscia pracy w 3D dal nam mozliwosc zaaranzowania nieduzego studia foto. Wiz postala raczje przypadkiem. Poczatkowo zrobilem tylko same sciany po zwymiarowaniu pomieszczenia zeby powstawiac sobie umowny stuff w maxie i zobaczyc czy sie tam pomiescimy i czy taki metraz nam wystarczy. Pozniej zaczalem jednak dodawac detale. Wymodelowalem stojaki, statywy oraz inne gadzety i scena zaczela sie zapelniac. Uznalem ze fajny temat zeby sie troche zrelaksowac wiec dlubalem sobie w wolnych chwilach az do zmeczenia tematu ;) Finalnie rozstawienie gratow w lokalu wyglada nieco inaczej ale glownie w czesci z biurkami. Czesc foto jest mniej wiecej tak jak widac na renderach ;) Nie mial to byc scisly projekt wg ktorego przygotujemy nowe pomieszczenie. Nie rozwiesilem nawet jeszcze fot na scianach ale juz wiem ze beda wieksze i w mniejszej ilosci ;) Canon na statywie pochodzi z kolekcji everowej ;) Soft: 3ds max, vray, toxik, lenscare (dof) Pozdro Zed
analizer Napisano 13 Lipiec 2011 Napisano 13 Lipiec 2011 Od niechcenia robisz takie rzeczy ? Az miło pomyśleć jakby to wyglądało gdybyś się przyłożył. :)
Zed Napisano 13 Lipiec 2011 Autor Napisano 13 Lipiec 2011 Nie no bez przesady ;) Za projekt zabralem sie nie planujac nic duzego tylko 'szkic' ale jak juz sie wciagnalem to na powaznie ;)
olaf Napisano 13 Lipiec 2011 Napisano 13 Lipiec 2011 dla mnie za dużo nieco cyjanu przez flary ale poza tym bardzo fajne, także jako miejsce pracy. Widze logo 3d maxa ukryte w kablach ;)
SWRSC Napisano 13 Lipiec 2011 Napisano 13 Lipiec 2011 świetne rendery i widzę znajomą sesję na stoliku :)
analizer Napisano 13 Lipiec 2011 Napisano 13 Lipiec 2011 Przyznam się, że w pierwszej chwili pomyślałem, iż wkleiłeś tutaj foty. Mówię sobie "co za gość, dał fotki i myśli, że to łykniemy" Czy dobrze widzę, że nie zastosowałeś bokeh ?
Zed Napisano 13 Lipiec 2011 Autor Napisano 13 Lipiec 2011 Analizer co masz na mysli piszac ze nie zastosowalem bokeh? Bokeh to krotko mowiac charakter obszarow poza glebia ostrosci. Glebia ostrosci wystepuje na moich renderach a jej wyglad ustawialem w lenscare czyli mozna rzec ze zastosowalem bokeh ;)
ApaczoS Napisano 13 Lipiec 2011 Napisano 13 Lipiec 2011 Zgubiłeś ronczkem od parasola:) Nie mam słów, też myślałem że to foty.
Zed Napisano 13 Lipiec 2011 Autor Napisano 13 Lipiec 2011 Studyjne parasolki nie maja raczki :P Przynajmniej te wsuwane w ekhem.. dziurke w lampie blyskowej ;) Dzieki ;)
pionix Napisano 13 Lipiec 2011 Napisano 13 Lipiec 2011 Niesamowicie fotorealistyczne rendery! Gratuluje takiego skilla :) Jeśli to nie tajemnica to co było robione przy tych renderach w Toxiku? I czy pisząc Toxik masz na myśli Composite dołączony do MAXa czy jeszcze starą samodzielną aplikację?
Dr Judym Napisano 13 Lipiec 2011 Napisano 13 Lipiec 2011 Render świetny, ale flary go niszczą dość konkretnie. Na żaden obrazek nie da się patrzeć dłużej niż kilka sekund, bo męczy oczy. Za dużo Mass Effect 2 ;) IMO Gdyby ten efekt był bardziej subtelny to wyszłoby idealnie.
Zed Napisano 13 Lipiec 2011 Autor Napisano 13 Lipiec 2011 Dzieki serdeczne za fronta! pionix - oczywiscie mam na mysli composita - toxik szybciej mi sie pisze i w sumie podoba mi sie nazwa ;) Co bylo robione w toxik - raczej standard. Korekcja kolorow, tonow, dodanie aberacji, glowa, dofa (lenscare) i flar. Flary zrobielm w prosty sposob - wydzielilem osobna galaz rendera i: zamiana na bw, treshowanie levelami zeby wydobyc tylko jasne obszary, pozniej blur (glownie po x), zmiana koloru na niebieski i zmiksowane z obrazem na screen. Załaczam skrypt - moze sie komus przyda ;) skrypt wrzucamy do katalogu: c:\Users\user_name\Documents\toxik\2011(lub 12)\toolPresets\Macro\Macro\ skrypt odpalamy wybierajac dowolnego noda klikajac prawym i opcja create macro - po prawej na dole jest load gdzie wybieramy skrypt.
analizer Napisano 13 Lipiec 2011 Napisano 13 Lipiec 2011 Zed czyli rozmycie nie ma geometrii koła tylko wielokrotna tak ?
Zed Napisano 13 Lipiec 2011 Autor Napisano 13 Lipiec 2011 zgadzam sie Dr Judym ;) Troszeczke przegialem ale juz musi tak zostac ;) Nastepnym razem bedzie bardziej subtelnie ;) To byl w sumie poligon dla skrypta ktory udostepnilem wiec pewnie udzielilo sie lekkie podjaranie efektem przez co moglem przedobrzyc ;)
Zed Napisano 13 Lipiec 2011 Autor Napisano 13 Lipiec 2011 analizer - tak z tego co pamietam to 7 lub 9 listkow przyslony ale zaokraglone nieco kanty. Dodatkowo splaszczylem bokeh w nieco w poziomie przez co sa lekkie "jajka"
Gość Chrupek3D Napisano 15 Lipiec 2011 Napisano 15 Lipiec 2011 oszukujesz, to jest pewnie liczone w komercyjnym Nox'ie v2.0 ;) ps. ja się do tej pory zastanawiam, czy to aby nie foto :-)
Zed Napisano 15 Lipiec 2011 Autor Napisano 15 Lipiec 2011 No dooobra... sprawa sie rypla. Jutro udostepnimy NOXa 2.0 :)
tweety Napisano 16 Lipiec 2011 Napisano 16 Lipiec 2011 Calkiem niezle. Az sie prosi o jakiegos ladnego hassela zamiast canonow :) Same renderki spoko jak na wizke, chociaz z flaracja to lekko przegiales hehe.
Georgas Napisano 16 Lipiec 2011 Napisano 16 Lipiec 2011 Świetne wizki ! A tak z innej beczki, duży jest koszt takiego studia ze wszystkimi akcesoriami nie wliczając aparatu ? pozdrawiam, Greg
lashco Napisano 17 Lipiec 2011 Napisano 17 Lipiec 2011 ja pierdziele... jak mozna wypracowac takiego skilla??? nie kumam 5* odemnie
Zed Napisano 19 Lipiec 2011 Autor Napisano 19 Lipiec 2011 tweety: no leciutko za mocna z ta flaracja ;) 5Dmk2 zacny sprzecior ale nie wykluczone ze kiedys obok niego wejdzie jakis sredniak ;) Czy hassel to jeszcze nie wiem ;) Georgas: tak na poczatek to kilkanascie tysiecy wystarczy w zupelnosci zeby skompletowac taki zestaw bez puszek i szkiel oczywiscie. Wystarczy juz do przyjemej zabawy fotografia studyjna a jak to w foto bywa nowe gadzety i sprzet oswietleniowy roznej masci beda sie mnozyc z czasem ;)
Mirkowaty Napisano 29 Lipiec 2011 Napisano 29 Lipiec 2011 Jak by to było moje studio ktos by must die za położenie obiektywu szkłami na podlodze!! :) (drugi render, obok statywu) A tak to nie ma uwag hehe
Zed Napisano 31 Lipiec 2011 Autor Napisano 31 Lipiec 2011 Za takie cos to w realu tez bym ukatrupil ;) Tam jest jednak dekielek wiec nie jest tak zle ;)
adek Napisano 17 Wrzesień 2011 Napisano 17 Wrzesień 2011 Zgłaszaj pracę, lekka przeróbka i będzie super: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=79130
peter_f Napisano 18 Wrzesień 2011 Napisano 18 Wrzesień 2011 huuuuu. Masakra wizki! Opad szczeny! 5*****
adamakis Napisano 20 Wrzesień 2011 Napisano 20 Wrzesień 2011 Niesamowity photorealism 5*, te kamerki na pierwszych "zdjec" to maja distortion czy jakis fish-eye? gratuluje! PS. badzo mi sie nazwa podoba > PMD, pamietam ze od dawna mi zostala na glowie jek pierwszy raz przeczytalem... ale teraz wiem do kogo nalezy :)
Zed Napisano 20 Wrzesień 2011 Autor Napisano 20 Wrzesień 2011 Dzieki. Niektore kamerki maja lekka dystorsje ustawiona na poziomie renderera (vray cam) Polecam tez wersje "ruchoma" ktora dzisiaj wrzucilem ;) http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=79195&p=1057043#post1057043
Rekomendowane odpowiedzi