Napisano 13 Lipiec 201113 l Witam, niedawno przenosilismy sie do nowego lokalu ktory poza mozliwoscia pracy w 3D dal nam mozliwosc zaaranzowania nieduzego studia foto. Wiz postala raczje przypadkiem. Poczatkowo zrobilem tylko same sciany po zwymiarowaniu pomieszczenia zeby powstawiac sobie umowny stuff w maxie i zobaczyc czy sie tam pomiescimy i czy taki metraz nam wystarczy. Pozniej zaczalem jednak dodawac detale. Wymodelowalem stojaki, statywy oraz inne gadzety i scena zaczela sie zapelniac. Uznalem ze fajny temat zeby sie troche zrelaksowac wiec dlubalem sobie w wolnych chwilach az do zmeczenia tematu ;) Finalnie rozstawienie gratow w lokalu wyglada nieco inaczej ale glownie w czesci z biurkami. Czesc foto jest mniej wiecej tak jak widac na renderach ;) Nie mial to byc scisly projekt wg ktorego przygotujemy nowe pomieszczenie. Nie rozwiesilem nawet jeszcze fot na scianach ale juz wiem ze beda wieksze i w mniejszej ilosci ;) Canon na statywie pochodzi z kolekcji everowej ;) Soft: 3ds max, vray, toxik, lenscare (dof) Pozdro Zed
Napisano 13 Lipiec 201113 l Od niechcenia robisz takie rzeczy ? Az miło pomyśleć jakby to wyglądało gdybyś się przyłożył. :)
Napisano 13 Lipiec 201113 l Autor Nie no bez przesady ;) Za projekt zabralem sie nie planujac nic duzego tylko 'szkic' ale jak juz sie wciagnalem to na powaznie ;)
Napisano 13 Lipiec 201113 l dla mnie za dużo nieco cyjanu przez flary ale poza tym bardzo fajne, także jako miejsce pracy. Widze logo 3d maxa ukryte w kablach ;)
Napisano 13 Lipiec 201113 l Przyznam się, że w pierwszej chwili pomyślałem, iż wkleiłeś tutaj foty. Mówię sobie "co za gość, dał fotki i myśli, że to łykniemy" Czy dobrze widzę, że nie zastosowałeś bokeh ?
Napisano 13 Lipiec 201113 l Autor Analizer co masz na mysli piszac ze nie zastosowalem bokeh? Bokeh to krotko mowiac charakter obszarow poza glebia ostrosci. Glebia ostrosci wystepuje na moich renderach a jej wyglad ustawialem w lenscare czyli mozna rzec ze zastosowalem bokeh ;)
Napisano 13 Lipiec 201113 l Autor Studyjne parasolki nie maja raczki :P Przynajmniej te wsuwane w ekhem.. dziurke w lampie blyskowej ;) Dzieki ;)
Napisano 13 Lipiec 201113 l Niesamowicie fotorealistyczne rendery! Gratuluje takiego skilla :) Jeśli to nie tajemnica to co było robione przy tych renderach w Toxiku? I czy pisząc Toxik masz na myśli Composite dołączony do MAXa czy jeszcze starą samodzielną aplikację?
Napisano 13 Lipiec 201113 l Render świetny, ale flary go niszczą dość konkretnie. Na żaden obrazek nie da się patrzeć dłużej niż kilka sekund, bo męczy oczy. Za dużo Mass Effect 2 ;) IMO Gdyby ten efekt był bardziej subtelny to wyszłoby idealnie.
Napisano 13 Lipiec 201113 l Autor Dzieki serdeczne za fronta! pionix - oczywiscie mam na mysli composita - toxik szybciej mi sie pisze i w sumie podoba mi sie nazwa ;) Co bylo robione w toxik - raczej standard. Korekcja kolorow, tonow, dodanie aberacji, glowa, dofa (lenscare) i flar. Flary zrobielm w prosty sposob - wydzielilem osobna galaz rendera i: zamiana na bw, treshowanie levelami zeby wydobyc tylko jasne obszary, pozniej blur (glownie po x), zmiana koloru na niebieski i zmiksowane z obrazem na screen. Załaczam skrypt - moze sie komus przyda ;) skrypt wrzucamy do katalogu: c:\Users\user_name\Documents\toxik\2011(lub 12)\toolPresets\Macro\Macro\ skrypt odpalamy wybierajac dowolnego noda klikajac prawym i opcja create macro - po prawej na dole jest load gdzie wybieramy skrypt.
Napisano 13 Lipiec 201113 l Autor zgadzam sie Dr Judym ;) Troszeczke przegialem ale juz musi tak zostac ;) Nastepnym razem bedzie bardziej subtelnie ;) To byl w sumie poligon dla skrypta ktory udostepnilem wiec pewnie udzielilo sie lekkie podjaranie efektem przez co moglem przedobrzyc ;)
Napisano 13 Lipiec 201113 l Autor analizer - tak z tego co pamietam to 7 lub 9 listkow przyslony ale zaokraglone nieco kanty. Dodatkowo splaszczylem bokeh w nieco w poziomie przez co sa lekkie "jajka"
Napisano 15 Lipiec 201113 l oszukujesz, to jest pewnie liczone w komercyjnym Nox'ie v2.0 ;) ps. ja się do tej pory zastanawiam, czy to aby nie foto :-)
Napisano 16 Lipiec 201113 l Calkiem niezle. Az sie prosi o jakiegos ladnego hassela zamiast canonow :) Same renderki spoko jak na wizke, chociaz z flaracja to lekko przegiales hehe.
Napisano 16 Lipiec 201113 l Świetne wizki ! A tak z innej beczki, duży jest koszt takiego studia ze wszystkimi akcesoriami nie wliczając aparatu ? pozdrawiam, Greg
Napisano 17 Lipiec 201113 l ja pierdziele... jak mozna wypracowac takiego skilla??? nie kumam 5* odemnie
Napisano 19 Lipiec 201113 l Autor tweety: no leciutko za mocna z ta flaracja ;) 5Dmk2 zacny sprzecior ale nie wykluczone ze kiedys obok niego wejdzie jakis sredniak ;) Czy hassel to jeszcze nie wiem ;) Georgas: tak na poczatek to kilkanascie tysiecy wystarczy w zupelnosci zeby skompletowac taki zestaw bez puszek i szkiel oczywiscie. Wystarczy juz do przyjemej zabawy fotografia studyjna a jak to w foto bywa nowe gadzety i sprzet oswietleniowy roznej masci beda sie mnozyc z czasem ;)
Napisano 29 Lipiec 201113 l Jak by to było moje studio ktos by must die za położenie obiektywu szkłami na podlodze!! :) (drugi render, obok statywu) A tak to nie ma uwag hehe
Napisano 31 Lipiec 201113 l Autor Za takie cos to w realu tez bym ukatrupil ;) Tam jest jednak dekielek wiec nie jest tak zle ;)
Napisano 17 Wrzesień 201113 l Zgłaszaj pracę, lekka przeróbka i będzie super: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=79130
Napisano 20 Wrzesień 201113 l Niesamowity photorealism 5*, te kamerki na pierwszych "zdjec" to maja distortion czy jakis fish-eye? gratuluje! PS. badzo mi sie nazwa podoba > PMD, pamietam ze od dawna mi zostala na glowie jek pierwszy raz przeczytalem... ale teraz wiem do kogo nalezy :)
Napisano 20 Wrzesień 201113 l Autor Dzieki. Niektore kamerki maja lekka dystorsje ustawiona na poziomie renderera (vray cam) Polecam tez wersje "ruchoma" ktora dzisiaj wrzucilem ;) http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=79195&p=1057043#post1057043