asblaze Napisano 19 Sierpień 2011 Napisano 19 Sierpień 2011 (edytowane) Hej. Workshop 2 - Body mechanic. Za namową znajomych postanowiłem upublicznić tego reela. Chciałem to zrobić dopiero jak skończę WIPa, ale w najbliższym czasie nie zanosi się na to :) Workshop 3 - Facial acting. Koniec semestru - kolejny progress reel Enjoy :P Workshop 5 - Stage acting. Tym razem miałem tyle roboty w studio, że drugie ujęcie jest zaledwie w blokingu. pass: iA Pozdrawiam. Edytowane 11 Maj 2012 przez asblaze
sly Napisano 19 Sierpień 2011 Napisano 19 Sierpień 2011 Ostatnia sekwencja efektowna. Super to wygląda.
jaras Napisano 19 Sierpień 2011 Napisano 19 Sierpień 2011 (edytowane) bardzo fajny flow w tych animacjach, kawał dobrej roboty - czuć skilla Edytowane 25 Sierpień 2011 przez jaras
Mr Pank Napisano 20 Sierpień 2011 Napisano 20 Sierpień 2011 świetna animacja, nie ma sie czego czepiać , brawo i powodzenia
zio_mal Napisano 22 Sierpień 2011 Napisano 22 Sierpień 2011 nono calkiem pro animacja:) swietnie panujesz nad kazdym elementem riga.
Gość Chrupek3D Napisano 22 Sierpień 2011 Napisano 22 Sierpień 2011 mnie troszkę przeszkadza zbyt długie oczekiwanie na reakcje np. gościu walący w telewizor zanim w niego uderzy, jego łapka jest spowolniona w pierwszej fazie ruchu... ale może tak ma być.
Gość anima3d Napisano 22 Sierpień 2011 Napisano 22 Sierpień 2011 Mnie sie troche nie podoba jak w drugiej animacji podczas skradania sie wdeptuje w kawalek drewna, fajnie by bylo jak bys podkreslil jakas poza ktora spoglada na to drewno tak by to zwrocilo wieksza uwage widza i przekaz byl bardziej czytelny. Teraz ogladajac te animacje cala uwaga moja skupiona jest na postaci i dopiero za ktoryms razem zobaczylem lamiacy sie kijek, ktory jest przyczyna takiego a nie innego zachowania postaci. W trzeciej animce troche nie podoba mi sie zachowanie bioder. Ogolnie animacje na calkiem fajnym poziomie Pozdrawiam
ZbyszekLLL Napisano 22 Sierpień 2011 Napisano 22 Sierpień 2011 Obrotowka w powietrzu super. Rigi sa Twoje?
asblaze Napisano 23 Sierpień 2011 Autor Napisano 23 Sierpień 2011 Dzięki za feedback. Fajnie, że się odezwaliście, bo już myślałem, że będzie martwy wątek :) @Chrupek: Timing - rzecz bardzo osobista. Ja bardzo lubię pauzy i zawieszenia, szczególnie przed szybszym ruchem. Bardziej mi przeszkadza za wolne 2 uderzenie. Ta animka jeszcze jest WIP więc będzie jeszcze kończona i retimingowana (jak znajdę czas) :) @anima3d: akcja z patykiem celowo jest tak poprowadzona. a) nie jest on najważniejszy b) staram się animować tak, jakby do całości był dźwięk. Trzask patyka w zupełności rozjaśniłby sprawę więc i charakter i widz wiedziałby w co wdepnięto :) @Zbyszek: No obrotówka, czysto mechaniczno-warsztatowa robota, całkowicie przyćmiewa pozostałe (imho) pełne charakteru i emocji animacje. W sumie zastanawiałem się czy z tego powodu dołączać ją do reela :) Rigi są z iAnimate. Każdy poprawiałem na własne potrzeby (np kontrola dłoni - stanowczo przekombinowana. Kanałów do pozowania jest więcej niż kanałów rotacji na paliczkach :D ). Anyway pracowałem już z lepszymi - darmowymi i własnymi rigami. :) Jeszcze raz - dzięki. Stay tuned 4 iAnimate Music Video :)
MaciekGliwa Napisano 24 Sierpień 2011 Napisano 24 Sierpień 2011 Fajne fajne! Widac ze masz wprawe w mechanice, czuc wage :). Ostatni shot bardzo fajnie zrobiony i zgadzam sie ze przycmiewa reszte. Jezeli mialbym sie czepiac to jedynie do actingu, ale jezeli sie nie myle celem tych animacji byla praca nad mechanika postaci, wiec sobie podaruje komentarz. Generalnie super robota. Jak to mowia amerykanie...keep going! :) Pozdrawiam, Maciek
Pawel Lipka Napisano 25 Sierpień 2011 Napisano 25 Sierpień 2011 Swietnie wygladaja te animacje...idealna ciaglosc tego co trzeba:)
asblaze Napisano 21 Wrzesień 2011 Autor Napisano 21 Wrzesień 2011 Qrde ..... same gwiazdy :D dzięki Hej. .... sorka za wykop, ale skorzystałem z nowego ficzera forum i podpiąłem animacje ;) iAnimate Music Video - premiera już niebawem :D
ozi_ns Napisano 21 Wrzesień 2011 Napisano 21 Wrzesień 2011 Świetnie!! szczególnie ostatnia czyli jak robi cork'a :) chociaż w praktyce takie powyginanie nóg nieźle by przeszkadzało;D
asblaze Napisano 23 Listopad 2011 Autor Napisano 23 Listopad 2011 Siema. Postanowiłem wrzucać reele szkolne do jednego wątku. No wiec - update w pierwszym poście :D
SUPER_OkO Napisano 23 Listopad 2011 Napisano 23 Listopad 2011 Bardzo fajnie jest to wszystko z animowane. Ile czasu poświęciłeś na jedną taką scenkę aktingu?
asblaze Napisano 24 Listopad 2011 Autor Napisano 24 Listopad 2011 Thanx :) SUPER_OKO-> czas nijak nie nie przystaje do polskich realiów :) ok 40h na 10 sek + przerwy dla nabrania dystansu brodkins -> :D świnki chyba zasługują na osobny wątek - już niebawem teaser :P zio_mal-> no grubasek ma dużo bardziej plastyczny ryjek i jego karykaturalny wygląd pozwolił pojechać po extremach :) ale w obu przypadkach sporo majstrowałem przy rigach :)
odnetniN Napisano 28 Listopad 2011 Napisano 28 Listopad 2011 Bardzo przyjemnie sie to oglada, rowniez grubasek moj faworyt :)
FlexiZ Napisano 1 Grudzień 2011 Napisano 1 Grudzień 2011 Bravo, lipsynki sa bardzo miekko zanimowane,bardzo mi sie podobaja, no i ten dance video, mistrzowski podskok!
asblaze Napisano 12 Grudzień 2011 Autor Napisano 12 Grudzień 2011 Uuu... kilka znajomych nazwisk na formularzu rekrutacyjnym iA. Ładnie, ładnie - trzymam kciuki :)
Sebazx6r Napisano 13 Grudzień 2011 Napisano 13 Grudzień 2011 Koniec semestru - kolejny progress reel Jaka szkola?
asblaze Napisano 13 Grudzień 2011 Autor Napisano 13 Grudzień 2011 Nie wiem jak na to odpowiedzieć abyś się nie obraził. Nazwa szkoły w nazwie wątku, w każdym reelu wielkie loga... chłopie - jak ty do autobusu wsiadasz? ;)
asblaze Napisano 3 Kwiecień 2012 Autor Napisano 3 Kwiecień 2012 Heloł .... nowy update na górze. Tak wrzuciłem, żeby było widać, że coś się dzieje :P
floo Napisano 3 Kwiecień 2012 Napisano 3 Kwiecień 2012 Jest progres. :) Szkoda tylko drugiego shota. Zamierzasz go skończyć czy zostawiasz na blockingu? Pozdrawiam!
asblaze Napisano 3 Kwiecień 2012 Autor Napisano 3 Kwiecień 2012 Jasne że skończę - jak tylko się ogarnę z robotą :)
zio_mal Napisano 4 Kwiecień 2012 Napisano 4 Kwiecień 2012 mi wyswietla monit o podanie hasla, a na twoim kanale vimeo nie widze tego filmiku mimo ze jestem zalogowany.
asblaze Napisano 4 Kwiecień 2012 Autor Napisano 4 Kwiecień 2012 pass podałem tuż nad filmikiem :) dla przypomnienia - iA
zio_mal Napisano 4 Kwiecień 2012 Napisano 4 Kwiecień 2012 nie zwrocilem uwagi:P pierwsza czesc ladna animacja, lipsync bardzo delikatny, w glosie slychac wiele emocji a po twarzy juz nie, moze przez te przymkniete oczy tak to odbieram, no i tekst cedzi przez zeby, mozna by mu bylo bardziej podkrecic ruchy ust. drugi mimo ze blokowo widac bdb rozplanowanie animacji. idziesz jak burza, tak trzymaj:)
Pawelkos Napisano 4 Kwiecień 2012 Napisano 4 Kwiecień 2012 W pierwszej czesci gosc mocno gestykuluje i gra cialem ale na twarzy to jakos troche tak sztywno co do reszty. Drugi zapowiada sie fajnie, przemyslany acting, chetnie zobacze juz skonczona animacje BTW w jakim sofcie animujesz ?
Pawelkos Napisano 4 Kwiecień 2012 Napisano 4 Kwiecień 2012 maya głównie No wlansnie, bo z tego co masz na YT to widze ze Max (wiem ze filmiki stare). Sam zabieram sie za nauke animacji, wiec pomyslalem ze jak juz zaczne (na razie przegladam tutki nt. podstawowych zasad animacji), to moze lepiej od razu uczyc sie w mayce. Wiem zeby byc dobrym animatorem to musze umiec zainimowac wszystko z palca i zaden soft za mnie tego nie zrobi, ale jakos jednak wiekszosc ludzi ktory pala sie animacja optuje za mayka. Moglbys napisac dlaczego akurat i ty glownie siedzisz w mayce, co jej w niej takiego lepszego, wygodniejszego (jesli chodzi o animacje) czego brakuje w Maxie ?
Rekomendowane odpowiedzi