Aretus1 Napisano 15 Październik 2011 Napisano 15 Październik 2011 (edytowane) Witam. Bede wrzucal tutaj rysunki starsze i te nowe. Ukonczone i te ktore nie doczekaly sie ukonczenia. Techniki tylko tradycyjne ( cienkopis, marker, wegiel, olowek, czarna kredka) Mam nadzieje ze sie spodobaja i licze na konstruktywna krytyke. Pozdrawiam Pierwszy rys: Onoskelis- zenski demon, wczesniej aniol, jeden z Pierwszych. Edytowane 1 Luty 2012 przez Aretus1
WojtekFus Napisano 15 Październik 2011 Napisano 15 Październik 2011 Po jednej pracy ciężko cokolwiek powiedzieć :) Czekam na więcej.
Aretus1 Napisano 15 Październik 2011 Autor Napisano 15 Październik 2011 (edytowane) -Nastepny rys - nieskonczony niestey, ale tytul juz mial :) - Narodziny zla Edytowane 16 Październik 2011 przez Aretus1
ICE Napisano 15 Październik 2011 Napisano 15 Październik 2011 Ok na podstawie pracy nr.1 moge powiedziec jedno, troche za bardzo tu i tam. Musisz popracowac w ilustracji nad skupieniem uwagi widza w konkretne miejsaca, a odpuscic inne. Chodz jest to praca dobram to wlasnie za duzo tam tego wszedobylskiego "szumu". Tu masz przyklad swietej pamieci Franka Frazetty, niby sa tu spore kontrasty, ale obrazek jest czysty i przejzysty.
Aretus1 Napisano 16 Październik 2011 Autor Napisano 16 Październik 2011 Dzieki ICE za te uwagi. Nastepny rys, taka wariacja na temat poczatku wszechswiata i chaosu. W rysunku ukrylem rowniez nasz uklad sloneczny. Rysowane cienkopisem i markerm. "Jestem burzą, jestem cudem I błyszczącym światłem, marą nocną i nagłą eksplozją..." Fragment tekstu z piosenki przy ktorej rysowalem. Proponuje posluchac:
EthicallyChallenged Napisano 16 Październik 2011 Napisano 16 Październik 2011 Ostatni dla mnie bomba. Napisał(a?)byś pokrótce o Twoich technikach wykonania? Głównie chodzi mi o tok pracy. Od czego zaczynasz? Robisz szkice przygotowawcze? Robisz to najpierw ołówkiem a potem na to tusz?
Mocnek Napisano 16 Październik 2011 Napisano 16 Październik 2011 (edytowane) Mi rowniez ostatni bardzo podchodzi, akurat to jest moj zdecydowanie najmniej ulubiony utwor Royksoppu ;), ale nie przeszkodzilo to w fajnym rysunku. No i milo, ze poki co masz tematy troche bardziej pomyslowe i egzotyczne niz mech w hangarze czy elf walczacy z przykoksowanym łorkiem. Pierwsza pracka tez przyjemna, nie trafia do mnie tylko ten patent z lewa reka wypuszczajaca jakies kamehameha.. tylko nie wiadomo gdzie, po co itd., bo w tym miejscu obrazek masz uciety. Edytowane 16 Październik 2011 przez Mocnek
Aretus1 Napisano 16 Październik 2011 Autor Napisano 16 Październik 2011 EC - Dziekuje serdecznie za mile slowo. ( ja to "on", Artur :-)) Rysunek zaczynam dosyc standardowo, czyli zawsze szkic wstepny olowkiem, pozniej wymazuje to co mi nie pasuje ( zazwyczaj po kilku godzinnej przerwie i ponownym spojrzeniu na szkic) pozniej juz poprawiam wszystko cienkopisem, wypelniam ciemne / czarne miejsca markerem lub weglem/ czarna kredka conte . Nastepnie znowu przerwa i ponowny rzut okiem co mozna dodac lub poprawic ( poprawic juz na tym etapie zazwyczaj niewiele sie da) I koniec. Programow komp. nie uzywam, jedynie najprostsze do podkrecenia kontrastu, ale to rzadko. Mocnek - Dziekuje rowniez, milo mi ze sie podoba. A tamta piosenka dla mnie najlepsza :-) Pierwszy rys nie jest caloscia. Byl rysowany na formacie nieco wiekszym niz A3. Promien/ blyskawica z lewej reki rozwarstwial sie na trzy nie regularne i rozbijal meteoryt w pyl. Skrzydla demona rowniez byly w calosci w oryginale. Jednak rysunek przycialem bo nie bardzo pasowal mi kompozycyjnie.
pumax Napisano 16 Październik 2011 Napisano 16 Październik 2011 Ostatnia praca ekstra! Szczególnie twarz kobiety i włosy,w których "są gwiazdy" :) Pewnie takie prace zajmują Ci strasznie dużo czasu, wiec podziwiam za cierpliwość dodatkowo :)
Aretus1 Napisano 16 Październik 2011 Autor Napisano 16 Październik 2011 Tutaj rysunek ktory zatytulowalem Birds Whispers. Pierwotnie ptak z tatuazu na plecach, wylatywal i byl w polowie zywy. Pozniej wymazalem i posadzilem go na galazce jako tatuaz. Podkraslic jednak chcialem nieco 3d i pogrubilem gorny kontur skrzydel. Ogolnie mialem jeszcze inny pomysl z ozywionym tatuazem ale tez zrezygnowalem. Pumax - cierpliwosc to moja niezbyt mocna strona. Ale caly czas ja trenuje takim rysunkami jak tamten :-) Dzieki.
CUKIERASS Napisano 17 Październik 2011 Napisano 17 Październik 2011 zdolności ołówkowych pozazdrościć :) ten przedostatni najbardziej mi leży-fajne czekam na więcej -może coś z innego podwórka niż kobitki ;)
Aretus1 Napisano 17 Październik 2011 Autor Napisano 17 Październik 2011 CUKIERASS - dziekuje- Olowka jednak malo co uzywam, jedynie do szkicow. Nie lubie tego medium. A kobieta to glowny moj temat ;-)
nao Napisano 18 Październik 2011 Napisano 18 Październik 2011 panny na wybiegu super szczególnie aretus 1 ,,,tak jak podpowiedział ci Ice , recami i nogami sie do tego dołanczam ..pozdr
Aretus1 Napisano 18 Październik 2011 Autor Napisano 18 Październik 2011 nao- zupelnie nie wiem o co chodzi, ale dzieki za koment:-) Ten rys robiony pod wplywem dolujacej piosenki The Eternal, Joy Division i rowniez tego filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=kPY5TxTdElM
Aretus1 Napisano 22 Październik 2011 Autor Napisano 22 Październik 2011 Dosyc stary juz rys. Biala czesc rysunku przeznaczona byla na tekst.
Aretus1 Napisano 22 Październik 2011 Autor Napisano 22 Październik 2011 Sleeping whit Ghosts, tytul do mojego rysunku z tej pisenki przy ktorej w pewna noc to rysowalem. Polecam posluchac - http://www.youtube.com/watch?v=dHjQddxFAQo&feature=related
Aretus1 Napisano 23 Październik 2011 Autor Napisano 23 Październik 2011 (edytowane) Black Widow, czarna wdowa i klimaty muzyki sisters of mercy ktore mi towarzyszyly przy rysowaniu. - http://www.youtube.com/watch?v=hRpjH4sCgCc Edytowane 23 Październik 2011 przez Aretus1
Aretus1 Napisano 29 Październik 2011 Autor Napisano 29 Październik 2011 Wabik. Lekki rysunek cienkopisem i nieco olowka.
Mortom Napisano 30 Październik 2011 Napisano 30 Październik 2011 WOW świetny klimacik w tej teczce. Będę tu zaglądał! Good work!
Mocnek Napisano 30 Październik 2011 Napisano 30 Październik 2011 Ostatnie dwa znowu na bardzo bardzo fajnym poziomie, babka z nozem to chyba moja ulubiona Twoja pracka do tej pory. A w ostatniej duzy szacun za rysunek wlosow, baaaardzo zgrabnie
badassky Napisano 30 Październik 2011 Napisano 30 Październik 2011 Zasłużona rekomendacja ;) bardzo podobają mi się Twoje prace , czekam na więcej.
szczawik Napisano 31 Październik 2011 Napisano 31 Październik 2011 Birds Whispers najbardziej mi sie podoba;) fajne rysunki, ciekawa technika, a efekt wspanialy!
beny Napisano 31 Październik 2011 Napisano 31 Październik 2011 Aretus1, czy Twoje prace to są kompozyty ze zdjęć? Aż ciężko mi uwierzyć patrząc na nie, że jest inaczej - jak ktoś może tak ... "widzieć"? To jest niesamowite co tu zaprezentowałeś!
Razer Napisano 31 Październik 2011 Napisano 31 Październik 2011 Gratuluję fronta, fajne rysunki, niektóre przypominają mi stare czasy wertowania Magii i Miecza czy Nowej Fantastyki, klimatyczne prace :)
mallow Napisano 31 Październik 2011 Napisano 31 Październik 2011 Bardzo fajne. Black widow najlepsze jak dla mnie.
Sobian Napisano 1 Listopad 2011 Napisano 1 Listopad 2011 Podłączam się do pytania Benego. Zaintrygowało mnie to szczególnie przy pracy "Black Widow", ma ona bardzo fotograficzną kompozycję bym powiedział.
Kalberos Napisano 1 Listopad 2011 Napisano 1 Listopad 2011 No teka świetna fajne rysuny tutaj będę musiał tu często kukać :D
guffqa Napisano 2 Listopad 2011 Napisano 2 Listopad 2011 Black Widow i to jeszcze w klimacie Sisters of Mercy super! ;) fajne też poznać kogoś z....mroczniejszą duszą ;) powodzenia!
Aretus1 Napisano 1 Luty 2012 Autor Napisano 1 Luty 2012 Rysowane juz jakis czas temu jako prezent dla pewnej osoby. Cienkopis. 1
Pinokio Napisano 2 Luty 2012 Napisano 2 Luty 2012 Twoje cienkopisy są wspaniałe! Nie masz przypadkiem jakichś tutków lub poradnków które może np. sam stworzyłeś?
ZiN Napisano 2 Luty 2012 Napisano 2 Luty 2012 Oho, po mistrzowsku to robisz panie :D Czasem ćwiczę rysunki w tym stylu, bardzo dobrze pozwalają zrozumieć kierunek światła itd. Będę tu zaglądał ku inspiracji, bo widzę że na niektóre rzeczy masz fajne patenty. pzdr
Status Napisano 2 Luty 2012 Napisano 2 Luty 2012 czemu ten wątek nie ma żadnej gwiazdki?! Zasługuje na 5***** i TAK to jest komentarz typu "oh ah"
Mocnek Napisano 2 Luty 2012 Napisano 2 Luty 2012 Bardzo elegancki ten ostatni rysunek wylaczajac dlonie, no akurat ten element wyszedl nie za pieknie, troche szkoda tych knykcio-paluchow, chyba jakos subtelniej mozna by to narysowac ;)
pums Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 miło popatrzeć. świetne prace! jest jedna z prac, po której do siebie powiedziałem łał.
Pinokio Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 Gratuluję głównej, zasługuje nie ma co, ho-ho (ale chyba sam założyciel teczki nie za często ją odwiedza ;p)
Creative Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 wow..... zapiera dech zrób jakiś filmik, jak to rysujesz :D wielu chciałoby pewnie zobaczyć ( ze mną włącznie )
Pinokio Napisano 7 Luty 2012 Napisano 7 Luty 2012 @up Może skusił by się nawet na live? Chociaż nie wydaje mi się, żeby miał czas albo chęci ;d
Stradivalius Napisano 9 Luty 2012 Napisano 9 Luty 2012 (edytowane) Wzruszający topic. Pamiętam jak kiedyś pierwszy raz słuchałem "What Else Is There" i "Sleeping With Ghosts" to przenosiłem się dosłownie wyobraźnią do innego świata. Wszystko było takie świeże, fascynujące, zadziwiające... Cholera! Gdzie to jest?! W Twoich pracach również widać tą wyjątkowość. Edytowane 9 Luty 2012 przez Stradivalius
Aretus1 Napisano 28 Luty 2012 Autor Napisano 28 Luty 2012 Witam. Bardzo wszystkim dziekuje za mile komentarze. Naprawde bardzo mi milo. W ostatnim czasie ( od dluzszego czasu) dopadla mnie jakas deprecha i jestem w dosyc glebokim dole z ktorego nie potrafie sie jakos wydostac. Przeklada sie to oczywiscie na moje rysowanie , a raczej na brak rysowania. Nie wiem kiedy to minie i cos nowego wrzuce tutaj, mam nadzije ze niedlugo. Tymczasem wygrzebalem na kompie taki stary set z rysunkow ktore kiedys zrobile, fragmenty, to zostalo... Robilem dawniej takie zestawienia twarzy ktore rysowalem aby pozniej porownac zmiany, lub ich brak. Moze kogos zainteresuje. Dzis juz nieco inaczej rysuje.. o ile w ogole rysuje... Pozdrawiam i zycze wszystkim zdrowia.
Rekomendowane odpowiedzi