Napisano 16 Październik 201113 l Witam wszystkich, przedstawiam projekt jaki ukończyłem ok 2 miesiące temu. Dał nam nieco w kość ale było też sporo dobrej zabawy. Soft jak zwykle: 3dsmax 2012 v ray 1.5 sp5 PS CS5 snow flow texturki cgtextures.com Pozdrawiam simonhc
Napisano 16 Październik 201113 l co tu duzo pisac, profeska na maxa, w kazdym calu, jednakze pierwsze 3 screeny sie odrozniaja od reszty, sa troszke slabsze 5* pozdro
Napisano 16 Październik 201113 l Super! Masz świetny styl i super umiejętności! Genialnie wyszły ci wnętrza. Mam parę pytań do ciebie czy te skały otoczone siatką to jest model? a jeśli tak to jak je tam rozłożyłeś ręcznie czy jakimś pluginem? Czy w tej scenie użyłeś pluginu Railclone? Ile mniej więcej osób pracuje nad takim projektem? Z góry dziękuje za odpowiedź.
Napisano 16 Październik 201113 l Klasa, jak zwykle:) Piszesz że projekt dał w kość, z czym było najwięcej problemów?
Napisano 16 Październik 201113 l Świetny projekt!! Za**bieste materiały!! Generalnie konkretna robota i klimat na szóstkę z plusem :) aż miło popatrzeć :)
Napisano 16 Październik 201113 l Przybyłem tutaj z przyszłości by pogratulować zasłużonego fronta. 5*
Napisano 16 Październik 201113 l Wnętrza super, szczególnie drewno na schodach!:) Za to exteriory już dużo gorzej. Mam wrażenie, że szyba w witrynie tego małego pawilonu za bardzo odbija, psuje strasznie odbiór i dezorientuje, przede wszystkim na pierwszym renderze. Krzesła/fotele na zewnątrz pod parasolkami wyglądają jakby nie miały materiału. Reszta ok;) To w Chamonix? Pozdr
Napisano 17 Październik 201113 l fajne obrazki. Gambiony to displacement? mapowałeś na nich diffuse na innym kanale niż displace ? pokazał byś jakiś fragment mapki displace ? Edytowane 17 Październik 201113 l przez Loki
Napisano 17 Październik 201113 l Wnętrza są mega. Zewnętrza mają swoje dobre i mniej dobre strony, ale całość wygląda bardzo przyjemnie. :)
Napisano 17 Październik 201113 l Podłączam się do pytania o gabiony. Są 3d, czy displace? Wnętrza mają super klimat pozdrawiam !
Napisano 17 Październik 201113 l Jakie to jest piekne! Jestem w szoku, podziwiam totalnie:) Rewelecyjnie wyczute postpro, tak jak lubie.
Napisano 17 Październik 201113 l wow...trzymasz poziom:) faktycznie z zewnątrz można się czepiać ,ale ma to swój urok. Dwie strony budynku. Świetna praca. A...rozumiem że sklepik się dopiero otwiera...i z tego powodu wisi tylko jedna koszulka :P:P:P
Napisano 17 Październik 201113 l Exteriory jak zawsze wypasione, świetne materiały i światło. Interiory też rewelka, podoba mi się twój sposób postprodukcji i kadrowanie, 5* :)
Napisano 17 Październik 201113 l Ech, ależ kiepsko, gniot taki, że o ja... A serio to na prawdę świetna robota, wnętrza bardzo przypadają mi do gustu, jedyne co to oprócz uwag Toucha zaspy wyglądają jakby miały rozciągniętą teksturę, ale to już takie pierdoły, że w zasadzie nie ma co się przejmować. :D Bardzo fajnie. 5* oczywiście. Sz.
Napisano 17 Październik 201113 l Widzę, że sprytnie wykorzystujesz wcześnie opanowane autorskie patenty i dodajesz coraz to nowsze :) I jak tu nadążyć ...
Napisano 17 Październik 201113 l jak nie zrobisz making of'a do tego to zniszcze wszystkie gablotki na PG gdzie wiszą Twoje prace :P Dla mnie 1000 gwiazdek jak w sumie każda Twoja praca :)
Napisano 18 Październik 201113 l bardzo fajne, jedynie ostatni troche gryzie po oczach, poniewaz mocno widac AA i ze siatka jest z textury pozdr GJ
Napisano 18 Październik 201113 l Autor Dziekuje wszystkim za komentarze. Dokładne odpowiedzi postaram się wrzucić w poniedziałek, do końca tygodnia walka a angina i deadlinami:) Na szybko, Kamienie sa z geom. Video tut polecial do Wenecji na AD#2. Niebawem remake na cgworkshop.org. Dam znac. Siatka jest tez z geom - KoMic (zludzenie kiepskiego AA wynika pewnie z tego ze dof byl dodany w psie, tak czy siak racje masz:) ) Bardzo dziekuje za front i poswiecony czas. Pozdrawiam simonhc
Napisano 18 Październik 201113 l Elegancka wizka, jedynie co mi się bardzo nie podoba to dof na pierwszych renderach, budynek sprawia wrażenie makiety. Jeszcze jedna rzecz mi nie pasuje, mianowicie parasol i fotele na zewnątrz w taka pogodę ale widocznie tak ma być :) Reszta świetna, przyjemnie się to ogląda :)
Napisano 24 Październik 201113 l Autor Witam wszystkich i dziękuję za komentarze i cenne uwagi! Poniżej kilka odpowiedzi, mam nadzieję że niczego nie pominąłem Sroka8888 - kamienie sa modelem. Rozkladalem na kilka sposobow ale ostatecznie ułożone ręcznie Nie użyłem railclone'a. Nad projektem pracowały 2 osoby kozioo - Dzięki. W scenie pojawił się błąd który wywalał dispy w kosmos. Bardzo trudno pracowało się na scenach a nawet drobne zmiany prowadziły na zamknięcia maxa:/ W edit poly polygony podświetlone rozjeżdżały się w kosmos. Jeśłi ktoś wie o co mogło chodzić będę wdzięczny za info. Touch - dzięki za tipy, projekt w Chamonix:) Loki - kamloty to geom:) biszkopte - zrobilismy całą serię ubrań snowboardowych , deski, buty etc. Na końcu klient zrezygnował z wyposażenia. Sklepik w przebudowie obecnie. DEkoy-heheh, byłem ostatnio na pg. Fajnie powspominać:D FOKUZ- a fotele i parasole takie tam są, może dziwne ale nikt zbytnio się nie martwi pogodą która zreszta jest nieco odmienna od naszej zimy;) Ach Chamonix! Pozdrawiam simonhc