polterge!st Napisano 1 Grudzień 2011 Napisano 1 Grudzień 2011 Heej :) Śledze cały czas maxa, ale dawno nic nie wrzucałem. Postanowiłem więc zrobić to dzisiejszego dnia, dokładnie teraz. Pracki z przestrzeni około roku lub dwóch, z jednych jestem bardziej zadowolony z innych mniej. Wszystko w wyżej wymienionym programie. A tutaj jeszcze pare rzeczy z mojej ukochanej Efezii(kilka miesięcy z mojego zycia :)) - gra przeglądarkowa którą robiliśmy na własną rękę z programistą i dwoma innymi osobami. Dobrneliśmy do pewnego etapu, gdzie bez finansów raczej sami już nie damy rady, więc od około roku gra jest bez updejtów. Ale tak czy siak jestem dumny z tego, że w ogóle udało nam się od zera zbudować gre, komunikując się właściwie tylko przez internet. Gdyby ktoś miał ochote zagrać, to zapraszam www.efezia.pl
Rotcore Napisano 1 Grudzień 2011 Napisano 1 Grudzień 2011 świetne... bajkowe, komiksowe, stylizowane... bardzo przyjemne prace, pozdro
resh Napisano 1 Grudzień 2011 Napisano 1 Grudzień 2011 jest supcio, taki trochę Michał Dziekan w tych pierwszych, może to przez te filtry, ale nieważne podoba się :>
badassky Napisano 1 Grudzień 2011 Napisano 1 Grudzień 2011 To w gimpie da się takie cuda robić;D Rogaty gość bardzo przypadł mi do gustu , ogółem jest super.
Kalberos Napisano 1 Grudzień 2011 Napisano 1 Grudzień 2011 Witaj świetne kolorowe i komiksowe podoba mi się twój styl i szacun za GIMP-a
ICE Napisano 1 Grudzień 2011 Napisano 1 Grudzień 2011 To w gimpie da się takie cuda robić;D Rogaty gość bardzo przypadł mi do gustu , ogółem jest super. To ty jestes narzedziem, nie program, aby poprzec swoje slowa zobacz pokaze Ci to:
n-pigeon Napisano 1 Grudzień 2011 Napisano 1 Grudzień 2011 Naaajs, świetne rysuny, najbardziej podoba mi się Troll i Pan. :) Inki z dziewczynką też niezłe, używałeś Ink toola? Która wersja normalny czy Gimp-Painter?
WojtekFus Napisano 1 Grudzień 2011 Napisano 1 Grudzień 2011 Świetna stylistyka. Fajne palety kolorów utrzymujesz w swoich pracach. Szacun za inicjatywę przy Efezii :)
badassky Napisano 1 Grudzień 2011 Napisano 1 Grudzień 2011 Przekonałeś mnie Ice ;) polterge!st-Masz jednego gracza więcej ;)
polterge!st Napisano 1 Grudzień 2011 Autor Napisano 1 Grudzień 2011 Rotcore - dzięki resh - dzięks. W sumie nie używam żadnych filtrów poza wyostrzeniem lub rozmyciem Bombadil - dzięki :) Witamy nowego efeziana :D Kalberos - ciesze się, że przypadło Ci do gustu :) ICE - prawda. Kwestia przyzwyczajenia się do softu w zasadzie. A że darmowy, tym lepiej dla nas. n-pigeon - hej. Round brusha zwykłego. Wersja normalna gimpa - 2.6. Rothbart - Dzięki
adek Napisano 1 Grudzień 2011 Napisano 1 Grudzień 2011 Bardzo fajne prace. I sporo tego. Fajnie, że się dzielisz. Jedynie tutaj ja zauważyłem i myślałem, że zastosowałeś jakiś filtr na tych pracach. To nie wiem z czego to wynika. Niektóre wydają się momentami wypukłe (taki lekki bevel) co nie wiem czy jest dobre. Ale masz dobrą kreskę, sporo prac, mozna powiedzieć ukończony projekt (bo nie wiem czego brakuje, strona działa). Gratulacje. No i nie wiem czy jest tu osoba, która w Gimpie takie rzeczy jeszcze robi? :)
Monio Napisano 2 Grudzień 2011 Napisano 2 Grudzień 2011 (edytowane) Co za stylówa! Świetne rzeczy. Jakbym miał miliard i robił grę to od razu bym cię obsypał zleceniami na koncepty. Ale nie mam. :( ICE- Akurat to jest bardzo kiepskie jeśli mowa o rzeczch robionych w paincie. Znaczy nie wymaga jakiś dużych umiejętności prawie w ogóle. mając refke obok większosć z nas tutaj by to zrobiła, nawet ja mimo że ja nie 2d jestem. Patrz raczej na to: Galeria tego pana jeden z najzdolniejszych pixelartystów na świecie. Edytowane 2 Grudzień 2011 przez Monio
Reanimator Napisano 2 Grudzień 2011 Napisano 2 Grudzień 2011 Wow, duzo dobre! Szczegolnie te pierwsze mi sie podobaja:)
Rembik Napisano 2 Grudzień 2011 Napisano 2 Grudzień 2011 Ode mnie 5* jak znajdę więcej czasu, to zagram pewnie...
polterge!st Napisano 2 Grudzień 2011 Autor Napisano 2 Grudzień 2011 ANtY93 - miło mi Adek - tak stronka działa, brakuje księgi zdolności, nowej mapki, questów, paru innych rzeczy, które mieliśmy zamiar zaimplementować. No i reklamy :) Monio - dzieki. To czekam aż wygrasz w totka :) Reanimator - dzięki wielkie Rembik - thx :)
acidone Napisano 2 Grudzień 2011 Napisano 2 Grudzień 2011 Pełen szacunek , przepraszam ale inne komentarze nie wpadają mi do głowy
masz)rum Napisano 2 Grudzień 2011 Napisano 2 Grudzień 2011 Huh, niezły update... Styl prześwietny, szczególnie w tych pierwszych, machiny wojenne są chyba moje ulubione. Można by ponażekać na poszczególne z obrazków do gry, ale ogólnie daje rade tymbardziej jak na gre non profit. Szkoda troche że nie macie jakiegoś fajnego inwestora ;P
Frank600 Napisano 3 Grudzień 2011 Napisano 3 Grudzień 2011 Świetne prace. Szczególnie te miniatury do gry mnie miażdzą.
Gość PietrasPete Napisano 3 Grudzień 2011 Napisano 3 Grudzień 2011 Całkiem fajnie, chociaż mało podoba mi się twoje zestawiane/paleta kolorów. No i mógłbyś bardziej poszaleć z samym lineartem bo wszystkie prace ( nie ważne czy to chłop czy kobita czy goblin) są do siebie bardzo podobne. Monio - Fool raczej nie korzysta z Painta. Istnieją dużo fajniejsze i wygodniejsza programy do pixelków ;]
Monio Napisano 4 Grudzień 2011 Napisano 4 Grudzień 2011 Pete- Fool obecnie korzysta z Graphics Gale. Jest fajniejszy ale o jakimś dużym przeskoku nie ma mowy i tak wszystko robi się pixel po pixelu a o to mi chodziło. Jedynie Promotion oferuje znośny indexpainting ale i tak wszystko trzeba potem ręcznie poprawiać per pixel. Znam się na rzeczy, swego czasu czasu byłem w czołówce polskich pixelartystów. Daaaawno temu. ;)
Gość PietrasPete Napisano 5 Grudzień 2011 Napisano 5 Grudzień 2011 Monio - Też używam GG od jakiegoś czasu ( swoją drogą nie wiedziałem, że Fool z niego korzysta ;]) no i racja - pixel po pixelku , no ale jest dużo bardziej wygodny i przystępny.
guffqa Napisano 5 Grudzień 2011 Napisano 5 Grudzień 2011 Gratulacje bardzo fajnie wam to wyszlo;) pewnie najtrudniej jest rozreklamowac taka gre wsrod tych wszystkich ogame i plemion.
Rekomendowane odpowiedzi