Napisano 29 Grudzie艅 201113 l Pixologic o miesi膮c przesun臋艂o premier臋 nowej wersji Zbrusha ale chyba warto czeka膰 bo nie b臋d膮 to tylko bugfixy. W linku ni偶ej filmik z prezentacj膮 nowej funkcji czyli FiberMesh. Jest potencja艂. :) 聽 http://www.zbrushcentral.com/showthread.php?164835-FiberMesh-Preview
Napisano 29 Grudzie艅 201113 l Oj kurde, wygl膮da uber pot臋偶nie i fajnie. Ciekawi mnie tylko jak to pami臋膰 z偶era, mam nadziej臋, 偶e zrobili to w miar臋 optymalnie. Jak m贸wisz Monio warto poczeka膰. 聽 Pozdrawiam, Cyanide.
Napisano 29 Grudzie艅 201113 l Prze艣licznie. Wreszcie mo偶e bedzie misie chcia艂o doko艅czy膰 jeden pomys艂:)
Napisano 29 Grudzie艅 201113 l Autor To co produkuje fibermesh to zwyk艂y polymesh wi臋c to b臋dzie mo偶na edytowa膰 wszystkimi narz臋dziami zbrusha. Warto zaznaczy膰 偶e nie tylko w艂osy to mo偶e tworzy膰, te pesteczki na ko艅cu filmiku to pokazuj膮. Kr膮偶y mi w g艂owie jak to po艂膮czy膰 dynameshem, projekcj膮, palet膮 deformacji... co艣 czuje 偶e pixologic daje nam w 艂apki kolejne silne narz臋dzie. :)
Napisano 29 Grudzie艅 201113 l Autor Wyci膮gn膮膰 mo偶esz jako zwyk艂y obj a render jak ka偶dy inny obiekt. Animowa膰 jak normalne d艂ugie w艂osy si臋 nie da ale wymodelowanych w艂os贸w z maxa r贸wnie偶 si臋 nie zanimuje. Jak potrzeba animowa膰 to tylko symulacje.
Napisano 29 Grudzie艅 201113 l Nie mog臋 si臋 doczeka膰. Fajnie, 偶e coraz mniej b臋dzie potrzebne znajomo艣膰 maxa i innych kombajn贸w aby zrobi膰 fajny obrazek.
Napisano 29 Grudzie艅 201113 l no ale robisz to za pomoca krzywych . A co z szaderem tego jak to zmapujesz i wogule ? jakos mi sie to kupy nie trzyma
Napisano 29 Grudzie艅 201113 l jacenty - to zwyczajnie nie jest po to, zeby animowac. To jedno z tych narzedzi dla ilustratorow i koncepciarzy. Wymodelowanego w ZB ubrania tez nie animujesz, Oczy dodane na szybko w ZB tez nie nadaja sie do konkretnej animacji. Przyklady mozna mnozyc. Jedyne co sie kupy tu nie trzyma to szukanie dziury w calym.
Napisano 29 Grudzie艅 201113 l jest moc, az gebe rozdziawilem, ciekawe ile taka fryza bedzie miala poly, nie moge sie doczekac az to wyjdzie.... 聽 @jacenty jak masz mocnego kompa mozesz nalozyc na te wlosy fizyke
Napisano 29 Grudzie艅 201113 l Albo po prostu to jest genialne narz臋dzie do zrobienia normalmapy i ao tekstury futra. Dla gameartu rewelacja. 聽 Obiektu 10mln 艣cianek z zbrusha te偶 si臋 nie animuje ;)
Napisano 29 Grudzie艅 201113 l no 10 baniek to zabije nawet farme :], dlatego nie wiem ile poly exportuje zb
Napisano 29 Grudzie艅 201113 l O w mord臋! powiem szczerze, 偶e na taki bajer czeka艂em, mo偶na od a do Z ju偶 bez badziewiastych modelowanych w艂os贸w zrobi膰 pro koncept.
Napisano 30 Grudzie艅 201113 l Przepi臋kna sprawa. Pixologic jak zwykle powala na kolana. Oni nokautuj膮 konkurencj臋.
Napisano 30 Grudzie艅 201113 l Jaka konkurencje? :D Mowisz o programie do malowania tekstur "Mudbox"? :D
Napisano 30 Grudzie艅 201113 l Ja poczekam a偶 kto艣 je jako艣 sensownie u艂o偶y, bo ten pies to 偶art, ta kobita tak偶e.
Napisano 30 Grudzie艅 201113 l ca艂kiem ca艂kiem to si臋 dobrze zapowiada... ciekawe kiedy awtodesck ich wykupi :P
Napisano 31 Grudzie艅 201113 l nezumi - no i jeszcze o paru innych kt贸re zosta艂y w tyle :) floo - oby si臋 twoje s艂owa w g.... obr贸ci艂y :)
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto