Levan Napisano 12 Lipiec 2012 Share Napisano 12 Lipiec 2012 (edytowane) Tematu raczej nie trzeba tłumaczyć ;-) Pełna dowolność, i jak najbardziej mile widziane jest niebanalne przedstawienie tematu. Regulamin: * Czas malowania: 1,5 h. * Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna. * Prace umieszczamy w tym wątku. * Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku. * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. * czas sondy 3 dni. Nagrody: * Wybór kolejnego tematu. * Rekomendacja na stronie głównej serwisu. * Umieszczenie pracy w galerii. ZAKOŃCZENIE SESJI: 18.07.2012 23:59 SONDA: 19-21.05.2012 Edytowane 13 Lipiec 2012 przez Levan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 12 Lipiec 2012 Share Napisano 12 Lipiec 2012 Rozwaliły mnie te koty w miniaturce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levan Napisano 13 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2012 Mam nadzieję że frekwencja tym razem dopisze ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 13 Lipiec 2012 Share Napisano 13 Lipiec 2012 No to może ja zacznę. Aż się dziwię że kota smarnąłem bo nigdy z nimi jakoś żadnego kontaktu nie mogłem złapać. :P +/-20min. Z Mocą, Daniel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 13 Lipiec 2012 Share Napisano 13 Lipiec 2012 Mam nadzieję że frekwencja tym razem dopisze ;-) Zeby miec pewnik musial bys dopisac Eva Longoria i Koty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość porrr13 Napisano 13 Lipiec 2012 Share Napisano 13 Lipiec 2012 (edytowane) Jako ze jestem nowy miło bedzie troszke porywalizować ~30minut Powodzenia ;) (te 1.5h i 900px to notatki ile mam max czasu i jakie wymiary.) Edytowane 21 Lipiec 2012 przez porrr13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 13 Lipiec 2012 Share Napisano 13 Lipiec 2012 Niebanalne piszemy razem. Tym razem cos zmaluje w weekend, bo tak czy siak mecze Krite :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levan Napisano 13 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2012 Kobiety koty też mogą być ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kkowalik Napisano 13 Lipiec 2012 Share Napisano 13 Lipiec 2012 No to i ja spróbuje. Czas: 0:21:06 :) Link do dużego: http://s7.postimage.org/idymxypzv/kotek_big.jpg Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiN Napisano 13 Lipiec 2012 Share Napisano 13 Lipiec 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viollethien Napisano 13 Lipiec 2012 Share Napisano 13 Lipiec 2012 też chcę kicię dodać xD w sumie to nie lubię kotów..;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levan Napisano 13 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2012 Koty i myszy razem wzięte w jeden temat też mogą być. Zarzuciłem taki topic dlatego że już szkoda mi było czasu na wymyślanie, a taki zły chyba nie jest, i nie było jeszcze tego. Sorry dla tych co akurat nie lubią kotów. Ja też nie jestem jakimś kociarzem ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian85osg Napisano 13 Lipiec 2012 Share Napisano 13 Lipiec 2012 ok 10 min xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujek_kane Napisano 13 Lipiec 2012 Share Napisano 13 Lipiec 2012 (edytowane) ok 1,5h Edytowane 13 Lipiec 2012 przez wujek_kane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 13 Lipiec 2012 Share Napisano 13 Lipiec 2012 (edytowane) miałem zrobić szermierza ale to oklepane, wiec evil kat bedzie lepszy, sorki, że tylko tyle ale nie mam czasu by wiecej przysiedziec Edytowane 21 Lipiec 2012 przez yarosh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość piofoks Napisano 13 Lipiec 2012 Share Napisano 13 Lipiec 2012 yo wreszcie nowy temat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 13 Lipiec 2012 Share Napisano 13 Lipiec 2012 Mnie starczyło czasu na takiego gniota. Miał być jeszcze jeden kotek, no ale właśnie, czasu zabrakło ;p. Yarosh - xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 14 Lipiec 2012 Share Napisano 14 Lipiec 2012 Blacksad. Ps+Cintiq. Około godziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zerocool-wolomin Napisano 14 Lipiec 2012 Share Napisano 14 Lipiec 2012 Marduk miut ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 14 Lipiec 2012 Share Napisano 14 Lipiec 2012 WOW w godzinke takie cacko, niezle, niezle ;] Joel tez spoko - podobaja mi sie kolorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 14 Lipiec 2012 Share Napisano 14 Lipiec 2012 widać że cintiq daje niezłego kopa, co jakiś czas u mayka zauważyłem, przy jego komiksowych wstawkach, Marduk może napiszesz pi razy drzwi ile czasu możesz zyskać na cintiqu względem zwykłego tabletu? niemniej bardzo fajna praca, nie wiem ale mi się z czymmś znajomym kojarzy xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 14 Lipiec 2012 Share Napisano 14 Lipiec 2012 Blacksad!!! też mnie ciekawi jakiego czasowego boosta daje praca na cintiq'u ale to pewnie tak czy inaczej kwestia indywidualna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 14 Lipiec 2012 Share Napisano 14 Lipiec 2012 Nie podwazam waszego zdania ale dlaczego praca na cintiq mialaby dawac jakiegokolwiek boosta?.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levan Napisano 14 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2012 Może chodzi o to że na cintiqu jest większa dokładność i precyzja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 14 Lipiec 2012 Share Napisano 14 Lipiec 2012 Levan - ale znowu - dlaczego? Ma to swoja rozdzialke jak monitor, ma to piorko jak kazdy inny tablet... Nie mowie ze tak nie jest - po prostu pytam bo nie widze powodu dla ktorego mialby cos przyspieszac. Chyba, ze ktos przywykl do tradycyjnego malowania i nie pasuje mu ten rozdzwiek ze rysujesz na tablecie a patzrysz na ekran..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 14 Lipiec 2012 Share Napisano 14 Lipiec 2012 Nezumi musisz wziąć pod uwage, że występuje też rozbieznośc wielkości ekranu i tabletu, chyba, że idealanie pokrywają ci się wielkości, poza tym jesli tablet trochę ci się przekrzywi, to musisz znów "namierzać" współrzędne kursora i zamaist równoległej linii może wyjść odchylona trochę przy cintiqu nie ma takiego problemu, bo rysujesz tak jak widzisz i idealnie ruchy ci się pokrywają, polecam ci zajrzec na bloga mayka i zerknąć na jego cyfrowe tusze, nie wiem ile czasu mu to zajmuje, ale wydaje mi się, że na normalnym intuosie, trochę trudniej sobie wyrobić reke, żeby szybko takie liinie dziergać zgadzam się tez z tobą, że przy odpowiedniej wprawie nie powinno mieć to większego znaczenia, ale nie korzystałem z cintiqa dlatego chętnie sie czegoś dowiem na ten temat ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 14 Lipiec 2012 Share Napisano 14 Lipiec 2012 @Nezumi, mi zawsze rysowanie ołówkiem na papierze idzie znacznie szybciej niż digital - chcę machnąć kreskę z punktu A do punktu B - jedno machnięcie i jest, a na tablecie czasem dopiero po kilku próbach wychodzi tak jak chcę. Stąd wniosek, że Cintiq, bliższy pracy na kartce niż zwykły tablet, może dawać czasowego boosta. Może nie każdemu, to było tylko moje subiektywne zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 14 Lipiec 2012 Share Napisano 14 Lipiec 2012 No racja z tym przekrzywianiem tabletu. Mnie olowkiem idzie szybciej moze ale wole plama - a taki Cintiq to laczy w sobie te dwie rzeczy.. Prawdopodobnie macie racje - mam nadzieje ze kiedys bedzie mi dane sprobowac (czytaj ze bede mial taka ilosc dodatkowej kasy na zakup cintiq'a :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mdre Napisano 15 Lipiec 2012 Share Napisano 15 Lipiec 2012 (edytowane) godzina dwajścia dziewięć kot mutant wiem, że anatomia leży tu i kwiczy, ale cóż witam wszystkich [ATTACH=CONFIG]86842[/ATTACH] Edytowane 15 Lipiec 2012 przez mdre dziwny ten system uploadu obrazków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sidre Napisano 15 Lipiec 2012 Share Napisano 15 Lipiec 2012 kregosłup moralny - pozakonkursowo Co do pracy na cintiq'ach mogę się wymądrzyć- kiedyś zainwestowałem w sprzęt ze strony http://www.tabletmod.com/ i przerobiłem intuosa a4 na cintiqa a4. Działa od 2 lat bez zarzutu- w tej chwili sprzedałem. POLECAM z czystym sumieniem. Obecnie używam 24 hd i szczerze powiem ze różnica pomiędzy nimi nie jest powalająca. Ogólnie po prostu sie przyzwyczaiłem - jak musiałem coś zrobić na "zwykłym" - to trochę caszu zajęło skoordynowanie ręka-oko na inny tryb. Boost to sprawa indywidualna wiadomo, po prostu jest bardziej naturalnie. PS. w firmie transit w warszawie można się umówić i przyjść przetestować cintiqa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 15 Lipiec 2012 Share Napisano 15 Lipiec 2012 (edytowane) Ja szczerze mówiąc jakiegoś super przyśpieszenia w prędkości tego co robię nie zauważyłem. Mam dosyć konkretne porównanie bo o ile w domu pracuje na Cintiqu, to w pracy już siedzę na intuosie 3 a4. Fakt - na cintiqu jest wygodniej. Mogę narysować bez większych problemów różne krzywe których na intuosie nie dałbym rady zrobić jednym pociągnieciem. Prawda jest jednak taka, że takich sytuacji w których na intuosie się męczę jest niewiele, więc nie przekłada się to za bardzo na czas. Problemy mam tylko wtedy kiedy muszę usiąść do a5 na którym pracowałem przez długi okres. wtedy malowanie robi się już katorgą. IMHO tępo pracy zależy głównie od doświadczenia. Patentów na pewne rzeczy, czy tzw workflow. Edytowane 15 Lipiec 2012 przez Marduk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mildanach Napisano 15 Lipiec 2012 Share Napisano 15 Lipiec 2012 le smokot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 15 Lipiec 2012 Share Napisano 15 Lipiec 2012 Stadko bardzo niedobrych kotków. [ATTACH=CONFIG]86851[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 15 Lipiec 2012 Share Napisano 15 Lipiec 2012 @weedlog Jakbys dodal do tego kotka czerwone slepia to byloby bardziej klimatycznie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sidre Napisano 15 Lipiec 2012 Share Napisano 15 Lipiec 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 16 Lipiec 2012 Share Napisano 16 Lipiec 2012 Ja od siebie dodam ( jakoz a posiadalem cintiqa 21 DTK2100 ten na technologii intuos 4 ), ze tak naprawde nie ma az takiej roznicy jakiej czlowiek spodziewal by sie za ta cene. Ten produkt ma swietna prezentacje, kuszacy wyglad itd, ale to sa glownie zagrywki "psychologiczne" sprawiajace by sie go porzadano. Jeydna przewage, jaka tak naprawde daje ktorykolwiek cintiq to wykonywanie lineartu, i tu tez chodzi raczej o takie bardziej dokladne rzeczy. Ja swojego sprzedalem iw rocilem dos tarego intuosa 3 A5 wide Special Edition ( panoramiczny) i uwazam ze jest to najlepszy tablet w swojej kategorii. Mam go juz 3 lata i procz troche porysowanej blyszczacej powierzchni nie mozna powiedziec by byl duzo uzywany. Koncowki do piorka starczaja na lata w tych nowych na tygodnie. Podsumowujac, Cintiq nie jest raczej produktem na polska kieszen, dla takiego amerykanina dla ktorego 1 usd jest jak dla nas 1 pln to co innego, ale uwiezcie mi moim zdaniem nie warto wydawac tych 9-11 tysiecy na ten tablet. Jesli uda wam sie kupic jakis uzywany w okolicy 5k w dobrym stanie to jzu bedzie duzo bardziej rozsadna opcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 16 Lipiec 2012 Share Napisano 16 Lipiec 2012 Ciekawa dyskusja, szkoda że negatywna ocena ekskluzywnego produktu. Tyle dobrego że intuos jeszcze przedemną. ;) Jak to dobrze że mamy wybór. Poza tym widziałem ostatnio na allegro wacoma bamboo za 100zł, tego samego za którego w tamte wakacje w sierpniu kupiłem za 300zl. Teraz za 300 zł miałbym z programem, bodajże artragem. Na razie 40min ode mnie speed: Chociaż nie do końca koncepcje udało mi się uchwycić więc albo zmienię, albo od nowa się zbiorę jutro. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolsga Napisano 16 Lipiec 2012 Share Napisano 16 Lipiec 2012 hop, to ja też się dołączam do zabawy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 16 Lipiec 2012 Share Napisano 16 Lipiec 2012 Znakomite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Clavius_ Napisano 16 Lipiec 2012 Share Napisano 16 Lipiec 2012 Weedlog ma mój głos ;) a ja 15 minut rozgrzewając łape. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 16 Lipiec 2012 Share Napisano 16 Lipiec 2012 Łooo Kolsga ale spojrzenie:D ja dałem 700zł za swojego Bamboo M i jestem bardzo zadowolony bo w robieniu tekstur jest tak samo dobry co I4 którą miałem okazję się pobawić, a jednak jest znacznie tańszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metzger Napisano 17 Lipiec 2012 Share Napisano 17 Lipiec 2012 (edytowane) Witam, jak widać - jest to mój pierwszy post na tym forum ;) Przymierzanie trwało długo, ale w końcu udało się coś zmajstrować. To chyba też kwestia tematu. Bo jak można przejść obojętnie obok puchatej kotałki? Impossible dla mnie xD Mały eksperyment zmieszczony w 1,5h. @edit Edytowane 20 Lipiec 2012 przez Metzger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem. Napisano 17 Lipiec 2012 Share Napisano 17 Lipiec 2012 Cześć Metzger, bardzo fajny speed. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em_ch Napisano 17 Lipiec 2012 Share Napisano 17 Lipiec 2012 hej, pierwszy raz tutaj :) 1h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 17 Lipiec 2012 Share Napisano 17 Lipiec 2012 Chyba trza mi faktycznie pomyśleć nad wrzuceniem pracy na nieco wyższym poziomie ;p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metzger Napisano 17 Lipiec 2012 Share Napisano 17 Lipiec 2012 Hmm, kurcze, chyba tylko ja nie wiem, co zrobić, żeby wstawić obrazek tak, jak Wy to robicie. Ledwo ten bobek mi się wcisnął (pomniejszany był z i tak niewiele większych rozmiarów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em_ch Napisano 17 Lipiec 2012 Share Napisano 17 Lipiec 2012 Karolkełe, jak masz okno szybkiej odpowiedzi, to tam jest kilka ikonek, wybierasz 'insert image' i magia działa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BPartoo Napisano 17 Lipiec 2012 Share Napisano 17 Lipiec 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levan Napisano 18 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emil Sybicki Napisano 18 Lipiec 2012 Share Napisano 18 Lipiec 2012 Rzutem na taśmę. Kot na dwóch łapach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi