Tomasz G Napisano 27 Kwiecień 2014 Share Napisano 27 Kwiecień 2014 Moim zdaniem, widać że rysujesz już od długiego czasu i postęp nastąpił od samego rysowania. To nieuniknione. Z drugiej strony z tego co widzę unikasz rysowania kończyn itd. z naciskiem na pokazanie budowy anatomicznej. A jak pokazujesz to widać faktycznie braki. Kolory, kompozycja itd. wyglądają inponująco. Oczywiście uważam, ze masz duży talent. Jednak faktem jest ,że rysunki mogły by być znacznie lepsze. Wystarczy, że na tym etapie zaczął by je dokańczać jakiś wymiatacz...Efekt był by zabójczy. Wiem,że można sobie gdybać. Ale chętnie zobaczę Kalberos jakiś rysunek w twoim wydaniu, który będzie dokończony. Piszę to serio, bez złośliwości. Oczywiście będę śledził Twoją teczke Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 27 Kwiecień 2014 Share Napisano 27 Kwiecień 2014 Bardzo fajne prace. Podoba mi się kolorystyka, kompozycja i światło w tych szkicach. Teraz przydało by się przymusić i popracować nad tymi pracami jeszcze po parę godzin i spróbować jak najbardziej wykończyć. Działaj dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 27 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2014 (edytowane) Dzieki wszystko przeczytalem ale nie chce mi sie każdemu odpisywać wiec tak to sa prace 30 minutowe, speed painty, ćwiczeń itd nie chce mi się dodawać, cześć z tych rzeczy dodaje na swojego bloga a wypieszczonych prac nie mogę pokazać narazie bo jeszcze albo gry nie wydane albo książki nie wypuszczone, konceptów tez nie mogę pokazać Co do wykończonych pracek to hmm chciałbym sobie tak dziergac na wysokiej rozdzielczości dłubać detal itd ale piperzyony ps pozwala mi pracować na niskich rozdziałkach bo na większej to juz nie jest przyjemność, robię pociągniecie i czekam az on zatrybi (mały pędzel) to jest tak początek ładnie ale jak zacznie się ścinać, wyłączam prace i odchodzę bo się mi już odechciewa w tym momencie Pozdrawiam i idę rysować dalej brzydkie rzeczy więcej syfu macie tutaj :D http://kalberos.blogspot.com/ Telka dzieki Edytowane 27 Kwiecień 2014 przez Kalberos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motyl Napisano 27 Kwiecień 2014 Share Napisano 27 Kwiecień 2014 chodziło mi o to że już kolor i kompozycję masz całkiem fajnie opanowaną, ale cały czas operujesz kształtem pod którym nie ma formy. Zobacz sobie serię Scotta Robertsona How to Render Matte Surfaces są tego chyba 3 części, naprawdę wiele daje do myślenia (a przynajmniej mi dało) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 27 Kwiecień 2014 Share Napisano 27 Kwiecień 2014 Jo, jak Ci mulą pędzle zainstaluj najstarsze stery od wacoma, u mnie w moim zadżumionym systemie pomogło. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 10 Maj 2014 Autor Share Napisano 10 Maj 2014 KaliditusZaliditey - nic to nie pomaga to już wina malej ilosci pamieci ram :P zabawa i cwiczenia : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 3 Czerwiec 2014 Share Napisano 3 Czerwiec 2014 portret ragnara! :3 bardzo lubie design wlosow tej postaci. tez gdzies go rysowalam kiedys. i ostatnia pania z rogami jest fajna :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 4 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2014 (edytowane) Dzieki Telka Mruk Bardzo fajne prace. Podoba mi się kolorystyka, kompozycja i światło w tych szkicach. Teraz przydało by się przymusić i popracować nad tymi pracami jeszcze po parę godzin i spróbować jak najbardziej wykończyć. Działaj dalej! Stary zawsze jak znajdę czas wracam do starszych prac, to pozwala mi się zrelaksować( detalowanie) Trochę nowego szajsu nie komercyjnego ( tego niestety nie mogę pokazać) wersja wcześniejsza a i jeszcze szkice w alchemy i drobny projekt z ziomem i autoportret w pidzamce więcej rzeczy nie chce mi się lądować cheers Edytowane 4 Czerwiec 2014 przez Kalberos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 4 Czerwiec 2014 Share Napisano 4 Czerwiec 2014 Babeczka z kolorami super :D! Widzac znacznie bardziej energię płynącą z pracy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 5 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2014 no dzięki pumka ja chyba jednak wolę bladszą wersje :P już sam nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motyl Napisano 5 Czerwiec 2014 Share Napisano 5 Czerwiec 2014 widać że skillujesz szczególnie w fragmentach dopieszczonych :) Chyba bardzo Ci pomagają te szkicowe studia. No nic, czekam na kolejnego upa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 5 Czerwiec 2014 Share Napisano 5 Czerwiec 2014 mi też się kolorowa bardziej podoba :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piret Napisano 6 Czerwiec 2014 Share Napisano 6 Czerwiec 2014 Coraz lepiej działasz, fajnie, że nie odpuszczasz i chwytasz się różnych ćwiczeń :) To mi się podoba, motywujesz do działania, dzięki :) P.S za dziewczynami- kolorowa lepsza :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4kit0 Napisano 6 Czerwiec 2014 Share Napisano 6 Czerwiec 2014 apropo wikinga - szkoda, że nie zgłosiłeś pracy na konkurs, który ostatnio na golu się odbywał. trzeba było zrobić plakat reklamujący drugi sezon. Do wygrania 40-calowy TV. http://wikingowie2.gry-online.pl/galerie.asp poziom w dużej mierze.. cóóóóż... hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 7 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2014 Dzieki ludzie Piret działaj a nie pierdziel :P Telka Pumka no to jednak kolorowsza wygrywa:P m4kito hmmm konkurs, omijam dużymi krokami takie konkursy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 8 Czerwiec 2014 Share Napisano 8 Czerwiec 2014 To praca Thaliona czy Omena? Tak czy siak bezczelność tak kraść.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 8 Czerwiec 2014 Share Napisano 8 Czerwiec 2014 ravirr - tam w rogu nawet adres niewycięty xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 12 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2014 no szkoda, ale ja tam jakoś nie startuje do konkursów:P a moja praca i tak by nie wygrała :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 15 Czerwiec 2014 Share Napisano 15 Czerwiec 2014 kalber ty leniwa ś przestań się obijać^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 22 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2014 ta ja leniwy odezwał się :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 2 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2014 (edytowane) trochę staroci które wykonałem do gier albo książek na początku tego roku. Niestety nie mogę więcej pokazać zacznę od tego co robiłem dla bardzo fajnej firmy Infinite Dreams następnie okładka do książki, pierwszy raz było mi coś takiego robić na tak wielkim formacie, nie było łatwo na starym sprzęcie ale dałem rady i to mnie cieszy. link do książki http://dreamswydawnictwo.pl/zapowiedzi/ksiega-portali,produkt121/ tutaj jedna z kart dla Tequila Games, zrezygnowałem z tego projektu dlatego też jest jedna karta :D hmm i parę nowości które robiłem dla siebie i takie coś jeszcze no to tyle narazie mam nadzieje że, będę mógł wkrótce się pochwalić reszta rzeczy nad którymi aktualnie pracuje no i jeszcze speedy :D pozdro Edytowane 2 Lipiec 2014 przez Kalberos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 2 Lipiec 2014 Share Napisano 2 Lipiec 2014 Fajna wrzuta :) Szczególnie podobają mi się te z Sky Force no i okładka fajna, taka klimatyczna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 2 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2014 Dzięki Pumax, może za niedługo będzie tego więcej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SentieL Napisano 3 Lipiec 2014 Share Napisano 3 Lipiec 2014 Fajnie zbudowałeś nastrój i atmosferę tajemnicy w tej okładce do książki :) Enviro w miniaturce wygląda jak fota , prawie się nabrałem ^^ Dostrzegam tam trochę szumu i może jakiś filtr ? Przedostatni speed czyżby to John Snow z Duchem ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 3 Lipiec 2014 Share Napisano 3 Lipiec 2014 pamiętam jak rodziłeś te okładkę :D widać opłacało się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rain Napisano 3 Lipiec 2014 Share Napisano 3 Lipiec 2014 Karta dla Tequila Games cudna, świetne światło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz G Napisano 4 Lipiec 2014 Share Napisano 4 Lipiec 2014 Przeczytałem całą teczke. Cóż za wzloty i upadki. Bardzo ciekawa. Ale muszę powiedzieć,że moim zdaniem faktycznie robisz coraz lepsze prace. Te ostatnie są samolociki i okładka na plus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 6 Lipiec 2014 Share Napisano 6 Lipiec 2014 Smakowita wrzuta, aż miło popatrzeć. No no jest progres! Pozdro! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 7 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2014 Dzięki. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 7 Lipiec 2014 Share Napisano 7 Lipiec 2014 ja się pytam gdzie jest mój darmowy exclusive egzemplarz bambaryło :D w twardej oprawie i z piękną zwiewną czerwoną zakładką... no i w końcu przestajesz się obijać ^^ chwalimy popieramy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 7 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2014 Przyjdzie mi książka to się pomyśli :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 8 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2014 trochę luzu, analizy i eksperymentów Julka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 20 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2014 (edytowane) uuu ale tu cisza i syf, pełno kurzu narazie tylko tyle mogę pokazać a ćwiczeń nie będę wrzucać :P na szybko i miały być tekstury Edytowane 20 Sierpień 2014 przez Kalberos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 21 Sierpień 2014 Share Napisano 21 Sierpień 2014 niezle!!! Bardzo mi się podoba! Zrobiłam jednak overa, żeby pokazać co mógłbyś poprawić, żeby grafika była bardziej czytelna na pierwszy rzut oka: http://i.imgur.com/6mEdNQa.png PS: ja wiem, że nie wszyscy chcą iść w tą taką tendencję "jasna postać na ciemnym tle - ciemna postać na jasnym tle" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 21 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2014 a no, poprawie to później :D dzięki za odwiedziny :D ja wciąż eksperymentuje w tym wypadku wybuchło laboratorium :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 21 Sierpień 2014 Share Napisano 21 Sierpień 2014 Fajna ta panna! :) A owerek Telthony samo dobro^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 23 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2014 no: samo dobro :D żeby nie bylo żę bez obrazka to tutaj szybkie alchemy :D 2- 3 min Telka poprawie to tło :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 3 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2014 (edytowane) Edytowane 4 Wrzesień 2014 przez Kalberos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraxMustHurt Napisano 4 Wrzesień 2014 Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Jak już napisałem na Deviant'cie, bardzo fajny brushwork na Draculi. Natomiast w drugim mam wrażenie, że trochę ciężko odczytać formę na szyi konia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theSZ Napisano 4 Wrzesień 2014 Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Braszłork fajny w obu pracach. Podobają mi się też szkice z alchemy. Nie wiem czemu, ale mi w tym zupełnie nic nie wychodzi :P. W drugim koń wydaje mi się być bardzo potężny w torsie, ale na koniach się nie znam. Piszę co odbiera widz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 7 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2014 Dzieki za opinie panowie porcja następnych ćwiczeń nie wrzucam wszystkiego bo to nic nie zmienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 30 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2014 (edytowane) Edytowane 10 Październik 2014 przez Kalberos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 1 Październik 2014 Share Napisano 1 Październik 2014 swietne kolory. to https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t31.0-8/s960x960/10655201_878650928813640_9217011486293536844_o.jpg ze zdjecia, czy widok zza okna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 1 Październik 2014 Autor Share Napisano 1 Październik 2014 byłem sobie na spacerku i pstryknąłem zdj, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 10 Październik 2014 Autor Share Napisano 10 Październik 2014 (edytowane) ćwiczenia wykonane w wolnych chwilach i jakieś rzeczy dla klienta stare i nowe więcejpokazac nie moge Edytowane 11 Październik 2014 przez Kalberos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 10 Październik 2014 Share Napisano 10 Październik 2014 Maluj wąsaczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 10 Październik 2014 Share Napisano 10 Październik 2014 maluj k nie p ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 10 Październik 2014 Share Napisano 10 Październik 2014 No no :) Ten Elf w piżamce super! Dokończ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 11 Październik 2014 Autor Share Napisano 11 Październik 2014 ja cie dam wąsa Mariusz!!! . Roman jak bym pier to bym dupa ruszał :P . Pumcia no będzie czas to się go będzie powolutku kończyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 14 Październik 2014 Autor Share Napisano 14 Październik 2014 (edytowane) i spitpaint, dawno ich nie babrałem Edytowane 9 Grudzień 2014 przez Kalberos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi