Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam,

Czas na teczkę nadszedł, no to zakładam.

Nowsze i starsze rzeczy, w kolejności od góry. Uwagi i krytyki jak zwykle mile widziane.

storm222cghub.jpg

fszdvg5d4-Recovered6jasndig.jpg

paletree42poprawacghub.jpg

lab.jpg

riva3poprawkacghub.jpg

carnival.jpg

morning_final.jpg

dragonvillage_finpoprawa.jpg

mountainsdogfight1_dig.jpg

valhalla_zloto_2poprawacghub.jpg

shanghaiwip_cut2cghub.jpg[ATTACH=CONFIG]91300[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]92446[/ATTACH]

Edytowane przez najtkriss
  • Odpowiedzi 74
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Czasami gubisz się w tych kolorkach i używasz zbyt dużo czerni, a przynajmniej tak to wygląda. Prace są jednak bardzo klimatyczne. No i masz banie pełną świetnych pomysłów oby tak dalej. Ode mnie dzisiaj gwiazdki.

Napisano

Super klimat! Fajnie działasz tymi dopełniającymi, ale w całości brakuje mi jakichś subtelności i momentami wyczucia z saturacją. Bardzo fajny design tych budynków i sama stylistyka zaczyna być już Twoją charakterystyczną cechą :D Żeby nie być gołosłownym odnośnie tego wyczucia podlinkuje Pana, którego prace mogą Ci się spodobać. Rzuć okiem :)

http://www.noahbradley.com/

Pozdrawiam i czekam na więcej!

Napisano

Dobrze się dzieje, nie rozumiem tylko skąd wzięły się tu te myśliwce,jakaś starsza praca?

Martwa uwidacznia problem z czarnymi dziurami,brudkami,które niekiedy pojawiają się w twoich malunkach.

A tak to na plus i widać że nie pękasz przed bardziej skomplikowanymi kompozycjami.

Napisano

Szalejący kolosalny żywiołak, tutaj ziemi. Starałem sie nie schodzić poniżej 10% brightness, no i mam już dobrą gammę na 25 i 10%, więc mam nadzieje że już takie to czornyje nie jest.

CHoW307_najtkriss.jpg

Napisano

Faajneee! chociaz brakuje mi konsekwencji w zarzadzaniu detalem. W kazdym razie poprzednie prace z teczki bardzo fajne :), a te z wschodnim rysem nawet rewelacyjne.

Napisano

Jest radocha z malowania idź dalej swoją drogą, a z tymi brudkami to nie chodzi o to,że nie można używać czerni,można, tylko to kwestia w dużej mierze samej kompozycji jak i mieszania kolorów.Koncepty filmowe są często dowalone do czerni.Pozdr.

Napisano

Super fajnie namalowane!! Ale czepię się trochę do kompozycji ;) Otóż, chodzi o to, że wszytko jest skupione po lewej stronie.

Do perfekcji brakuje mi tylko odbicia postaci w poziomie :) Jak będziesz miał czas to bardzo proszę, żebyś spróbował tego zabiegu.

Z wielką chęcią zobaczył bym to w takiej formie :)

Napisano

Mi przede wszystkim brakuje wyczucia skali, miejscami liście i rośliny wydają się standardowo małe jak gdyby ten z założenia kolos był wielkości czlowieka, może jest to też wynikiem niekonsekwentnie poprowadzonego detalu albo za mało perspektywy powietrznej... kolor syty, wyrazisty, za bardzo oddaliłeś mu jego lewą rękę przez co teraz czyta się jakby miał obie rece ku górze tyle że ta druga jakas zniekształcona albo schowana nieco za nim/za drzewami na grzbiecie... pozdro

Napisano

Dzięki, macie racje ze zrypaną skalą i odpuszczeniem, powinienem był horyzont dać wogle na człowieku a nie żywiołaku, no ale nie chce mi sie już do tego wracać.

@polka dot babilon stary, tyle że go troche wyżej pobudowali :D

nastepna martewka, tym razem pod tytułem "who needs composition anyway"

martwa2.jpg

Napisano

Dzięki. Naturalniejsze odbicia by odciągnęły uwagę od focal pointu, a że i tak z kompozycją trochę zwaliłem to już tego nie chciałem.

A tu nowa pracka, próbuje nad klimacikiem pracować.

mek_zpse423d743.jpg

Napisano

Panie Najtkriss bardzo ladne te pirackie klimaty. Fajnie kolory i planowanie kompozycji. Ostatni speed z wodnymi zombie ma klimat. Jedyne co mi nie za bardzo pasuje to twarze. Czegoś im brakuje moim zdaniem

Napisano

@COR twarze kiepskie, bo ja niestety ostatni raz o anatomii w liceum na biologii słyszałem. Wstyd sie przyznać ale te postaci są ciężko bazowane na zdjęciach kolegów.

@Pinokio temat był halloween mansion, to tak gupio bez dyńki nie? :D

To jeszcze jeden, pyraimd lord, ale zajął mi ładnych 40 min dlatego publikuje to tylko w Max-TiVi.. tfu, 3d.

lord-of-pyramids-web_zpsc8d0e462.jpg

Napisano

Bardzo mi się podobają spitpainty. Myślę, że niedługo będzie widać rezultaty tej systematycznej pracy ;) Tak trzymaj. A co do l5k, to będzie nowe wydanie podręcznika?

Napisano

Dzięki. Nie wiem nic o podręczniku, ja tam tylko sprzątam. To znaczy obrazki rysuje. Będzie wychodzic teraz ta Ivory Edition, to może i nowy podręcznik też? Pozdr

Napisano (edytowane)

Zajebista prostota i jednoczesny detal, tak jakbyś maznął dwa razy a uzyskał mega wyostrzone wszystko, oczywiście wiadomo, że tak to nie wygląda, jednak jak dla mnie, wyśmienicie.

BTW: Widać duży progres co do czystości prac, wystarczy spojrzeć na 1 post.

Edytowane przez porrr13