biglebowsky Napisano 23 Maj 2016 Autor Share Napisano 23 Maj 2016 A z którego roku cię interesują:)? Po raz drugi z Arturem Sadłosem wybraliśmy się na plac Grzybowski. Tym razem dołączył też Michał niewiara. Namalowałem to co poniżej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucyfer Napisano 23 Maj 2016 Share Napisano 23 Maj 2016 Bardziej interesują mnie początki, masz jakieś? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 23 Maj 2016 Autor Share Napisano 23 Maj 2016 (edytowane) Miałem na blogu ale Marcin Jakubowski zauważył i powiedział że to siara i mam usunąć :P ale zostąły niektóre rzeczy o kórych zapomniałem: http://wojtunik-blog.tumblr.com/post/116457193507/creatures-with-horns-1997-1999 Jest też seria z płodami w szklance :P http://wojtunik-blog.tumblr.com/post/113777433187/year-2000-for-a-school-assignment-i-took-doll Chyba najstarsza cg jest zebra: Chociaż to pół cg bo rys był ołówkowy Edytowane 23 Maj 2016 przez biglebowsky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 26 Maj 2016 Share Napisano 26 Maj 2016 niezły bigos ..szczególnie ten z wypadów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 5 Czerwiec 2016 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Dzięki. Kolejna wyprawa Sunday Paintersów. Czyli z Arturem Sadłosem i Adą Głowacką w Warszawie na Chłodnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 6 Czerwiec 2016 Share Napisano 6 Czerwiec 2016 Bigu, drzewa nie są kwadratowe, jak Ty się przyglądasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 6 Czerwiec 2016 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2016 A papieże nie są z kamienia, o! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 6 Czerwiec 2016 Share Napisano 6 Czerwiec 2016 Kwadratowosc drzew jest super. Kloci sie to jednak bardzo z reszta ktora jest wykreslona w tradycyjny sposob. Jezeli zamieniasz fragment obrazka w "Sword & Sworcery" moze warto byloby wszystkie obiekty w kadrze potraktowac przez taki pryzmat stylizacji. Ale to moja opinia i kazdy ma wlasna. Z technicznych bzdetow co sie rzuca w oczy: - Pien drzewa wydaje sie za "cieply" - Kolory zieleni rozchwiane w rozne strony. Razem wygladaja jak nie z tej samej bajki. - Lampa nie jest oswietlona takim samym cieplym swiatlem jak np papieze. - Miejsce gdzie pomarancz spotyka sie z tym bordowym na pod papiezem. Pod papiezem po prawej ten cien jest inny. Z kolei zderzenie pomaranczowego i bordowego po lewej wydaje sie zbyt silne. Nie wyglada na to ze na schodach byloby cos tak mocnego by wlasnie dac takie swiatlo odbite. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 6 Czerwiec 2016 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2016 (edytowane) Dziękuję Jakubie, to cenne co piszesz. Edytowane 6 Czerwiec 2016 przez biglebowsky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 6 Czerwiec 2016 Share Napisano 6 Czerwiec 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 7 Czerwiec 2016 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Drobne zmiany żeby obrazek wydawał się bardziej zgrafizowany, z wyraźniejszym podziałem na plany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawomirWolicki Napisano 9 Czerwiec 2016 Share Napisano 9 Czerwiec 2016 Fajny projekt postaci cartoonowych i dzięki za filmik : ) Eksperymenty mają ciekawe kolory, Z prac z pleneru podobała mi się bardziej ta pierwsza mniej wykończona, ogólnie jak widzę te ciekawe światła uchwycone (schody i rzeźba przy nich) to od razu lepiej rozumiem poco się idzie w plener. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 14 Czerwiec 2016 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2016 Dzięki Sławku:) A tu powrót do Tulpy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 19 Czerwiec 2016 Share Napisano 19 Czerwiec 2016 inspirująca galeria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 20 Czerwiec 2016 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2016 Heh, to żeby taką pozostała to wrzucam taki szkic: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 20 Czerwiec 2016 Share Napisano 20 Czerwiec 2016 -Skoro zielone rosnie w niektorych miejscach gdzie skaly sa pionowe to dlaczego zielone nie rosnie w innych miejscach gdzie skaly sa pionowe na tej samej wysokosci. -Chmury pomiedzy skala a drugim planem wygladaja jak oswietlone ale cala reszta dookola jest w cieniu. - Niebo jest blekitno- zolte lae cienie na skalach wchodza w niebieski fiolet a cienie na drugim planie sa zielone albo czarne. Podoba mi sie jak wylaczasz swiadomosc w czasie malowania. Widac ze to cie uspokaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 20 Czerwiec 2016 Share Napisano 20 Czerwiec 2016 Klikam w Twoj avatar i nie rozwija sie menu tylko mnie gdzies przenosi. Czemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 20 Czerwiec 2016 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2016 Norden, czuję się zaszczycony że znajdujesz i dla mnie odrobinę miejsca w swoim serduszu. Potrzebny mi ktoś kto mi wyjaśni jak zrobić prawdziwy fotoreal. Olaf, gdzie cie przenosi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 20 Czerwiec 2016 Share Napisano 20 Czerwiec 2016 To bylo do Nordena :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 21 Czerwiec 2016 Share Napisano 21 Czerwiec 2016 W moim serduszu jest duzo miejsca Bigu czasu jednak brak. Ale popatrz! Nawet hitlerowi wychodzilo bardziej realistycznie od Ciebie. Ucz sie od Hitlera kiedy ja nie moge napisac nic o twoich malunkach! : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 21 Czerwiec 2016 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2016 (edytowane) Imponujące, 3 twój post w tym wątku i już pojechałeś godwinem;) Edytowane 21 Czerwiec 2016 przez biglebowsky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 22 Czerwiec 2016 Share Napisano 22 Czerwiec 2016 Zawsze podobała mi się u Ciebie lekkość w operowaniu formą i kolorem. Zresztą o operowaniu kolorem dużo wyciągnąłem dla siebie gdy miałem okazję z Tobą popracowac ;) Bez dwóch zdan jesteś jednym z najlepszych artdirów jakich znam! Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 23 Czerwiec 2016 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2016 Dzięki, oczywiście super miło słyszeć taką opinię, staram się nie tylko coraz lepiej robić arty ale też coraz sensowniej, lepiej, pozytywniej feedbakować (co bywa naprawdę mega trudne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 23 Czerwiec 2016 Share Napisano 23 Czerwiec 2016 Jest dobrze! Współpraca i komunikacja z ludzmi to ciezka sprawa. Szczegolnie w bardzo "ambitnym" środowisku, ale Tobie sie to udaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 23 Czerwiec 2016 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2016 Z jedną osoba mi nie wyszło i do tej pory nie daje rady:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 23 Czerwiec 2016 Share Napisano 23 Czerwiec 2016 Było zrobić papier z psychoterapii, a nie tera się kajać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 23 Czerwiec 2016 Share Napisano 23 Czerwiec 2016 (edytowane) Z jedną osoba mi nie wyszło i do tej pory nie daje rady:) Nie wiem ktory z was dwoch powyzej jest bardziej zepsuty, ale wiem za to ze nie potraficie liczyc. Nawet na palcach. W szkole szlo marnie co? A wracajac do prac Nie umiesz malowac Bigu wg mnie. Lata nad tym siedzisz a robisz takie bledy jakbys zaczal malowac dwa lata temu. Co ja tobie bede pisal wiecej. Nie umiales malowac od lat. Mieszasz te kolory bez celu, plaskie monochromatyczne swiatlo, nie rozrozniasz warstw wszystko wyglada od ciebie zawsze jak zmiksowana kupa. Tematy wyizolowane zazwyczaj gdzies w centrum obrazu niezaleznie od danej pracy tak jakby bylo to stala niezmienna regula. Brakuje takiego polotu i wiekszej pasji do tego. Edytowane 23 Czerwiec 2016 przez norden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Czerwiec 2016 Share Napisano 23 Czerwiec 2016 norden, a skąd wiesz że bigu pisał o Tobie? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 23 Czerwiec 2016 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2016 Ależ ja mówię o nim:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Czerwiec 2016 Share Napisano 23 Czerwiec 2016 ja wiem, że o nim. ale nie o to mi chodziło. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 23 Czerwiec 2016 Share Napisano 23 Czerwiec 2016 Norden: Nie szukaj pomocy na forum graficznym! To nie jest atak na Twoją osobę i nie chcę Cię urazic. Pewnie pomyslisz, ze jestem ten bardziej zepsuty, ale przeczytaj na spokojnie z 15 ostatnich swoich postów na tym forum. Policz do dziesięciu i zrób to na spokojnie, poczytaj co i w jaki sposób piszesz do ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 10 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2016 Bourse de Bruxelles #SundayPainters Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Lipiec 2016 Share Napisano 11 Lipiec 2016 suuuper! brakuje tylko glary na tej poręczy. przy takim słońcu serio nie raził Cię ten refleks? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 11 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2016 Byłem schowany pod innymi parasolkami :P więc spoczko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 18 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2016 Kolejny niedzielny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 18 Lipiec 2016 Share Napisano 18 Lipiec 2016 Świetne. Nic dodać nic ująć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 18 Lipiec 2016 Share Napisano 18 Lipiec 2016 Nie siedzą mi w perspektywuie niektóre meble, ale jak sie domyślam nie o to w ćwiczeniu chodziło. Ile czasu zajmuje Ci mniej więcej taki rysunek? Z natury rysujesz na tablecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 18 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2016 Tak, perspektywą nie zawracałem sobie głowy, gdybym chciał z tego robić pełnoprawny obrazek to bym poprawiał. Bardziej stawiałem na klimat i na szukanie charakteru w postaciach. Zwykle siedzimy aż bateryjki w companionach padną - 2-3h, często coś w domu poprawiam jeszcze żeby wstydu nie było:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 19 Lipiec 2016 Share Napisano 19 Lipiec 2016 ej a mi bateria dziala 3-4h :), ale mam ten nie najwyzszej mocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 19 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2016 Może jak bym przestawił na jakieś oszczędzanie baterii... ale wtedy z kolei dziwnie się zachowuje digitizer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 22 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2016 Pod koniec zeszłego roku miałem przyjemność robić kilka konceptów do krótkometrażowej hiszpaskiej produckcji. Na razie mogę upublicznić szerszemu gronu jeden z nich: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 29 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2016 Tak to bywa że czasem się coś zacznie a potem to ląduje w koszu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saharaam Napisano 11 Sierpień 2016 Share Napisano 11 Sierpień 2016 Niedzielne malowanie jest super, a i konceptem pozamiatales!! :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultrakaka Napisano 12 Sierpień 2016 Share Napisano 12 Sierpień 2016 To jest wyborne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraxMustHurt Napisano 12 Sierpień 2016 Share Napisano 12 Sierpień 2016 Godne, pyszne, wyśmienite! Na czym malujesz w plenerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 17 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2016 Dzięki za fronta, miło, Drax: używam Companiona 2 Póki co mogę wrzucić takie skrawki wipowe z czegoś nad czym pracuję obecnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 31 Grudzień 2017 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2017 Mała wrzucia. Wrzuciątko takie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 31 Grudzień 2017 Share Napisano 31 Grudzień 2017 Dobre te ostatnie, nawet bardzo dobre ;) Ty z tym światłem to tak z imaginacji (jesli tak to zazdroszczę skila) czy posiłkujesz się jakimiś refkami/3d ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 1 Styczeń 2018 Share Napisano 1 Styczeń 2018 masz niezłe wtyki, garściami czerpiesz z nieskończoności. translucencja na robaczkach dosłowne eye-candy, tak jak shader sera. kompozycje i storytelling równie przemyślane, co intuicyjne. ale to konturowy chłopak między kamienicami zasłużył na pokłon. motyl z refki? jest boski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 1 Styczeń 2018 Autor Share Napisano 1 Styczeń 2018 @Rafał, słodzić to ty umiesz :D Dzięki @Graft, Zawsze mam spory zbiór refek. W tym wypadku nawet sam kobinowałem żeby robić makro okruszków chleba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi