Napisano 18 Wrzesień 201311 l Autor Jako że jestem fanem gier serii Diablo , pomyślałem sobie że pogłówkuję nad konceptem klasy postaci , jakiej mi bardzo brakuje w trzeciej odsłonie diabełka. Poświęciłem sporo czasu ale było warto :) Ehh... czasem jest dobrze zrobić coś dla relaksu. Zastanawiałem się nawet nad takimi rzeczami jak alternatywna nazwa dla tej klasy postaci a oto warianty : - Hiena Cmentarna - Cyrulik - Kapłan Rathmy - Demonolog - Reanimator - Grabieżca - Szewc zwłok Jak widać na prezentacji zaplanowałem również broń i przedmioty klasowe : - Kosa dwuręczna - Kosy jednorącz - Kostur - Różdżka cisowa - Puszka pandory - Słój dusz - Trutki Kula zasób energii : -Siła woli -Pradawna wiedza -Jad -Studnia dusz Edytowane 18 Wrzesień 201311 l przez SammaeL
Napisano 18 Wrzesień 201311 l Fajny koncept, pierwsza i druga wersji najbardziej mi podchodzą ponieważ mają ogólnie najlepsze sylwetki. Gratuluję cierpliwości do projektu :)
Napisano 18 Wrzesień 201311 l Absolutnie żadnego Necro. Ma być shapeshifter bo ja tak chcę. Koncept fajny.
Napisano 18 Wrzesień 201311 l No, no, spoko, spoko. Klimat trzeciego najlepszy jak dla mnie. Wygląda jakbyś wszystko na jednej warstwie robił. Zabawnie w sumie wyszła maska ostatniego stadium :D Trochę jego maska przypomina maskę "krzyka". Ogólnie się postarałeś, jak na fana diablo przystało :).
Napisano 18 Wrzesień 201311 l Autor Dzięki chłopaki ! Bombadil : Faktycznie już tej cierpliwości zaczynało mi brakować pod koniec. emmilius : Już niedługo BlizzCon to się przekonamy :P chociaż wiem że nekro nie zobaczymy niestety ale pomarzyć sobie można :D Również chciałbym zmiennokształtnego w D2 Wilkołak wymiatał nawet bardziej niż barbarzyńca ^^ Dobry Pasterz : Mam w zwyczaju spłaszczać warstwy podczas etapu powstawania moich prac taką mam po prostu manierę :) Zabawnie w sumie wyszła maska ostatniego stadium :D Trochę jego maska przypomina maskę "krzyka". Wszystkim się nie dogodzi ;) ten otwór w środku jest na nos nie na usta ale spoko różnie można to odebrać. Inspirowałem się tą koroną :
Napisano 1 Październik 201311 l Studia ludzkich "nieruchomości" - fajne. Olej ma soczysty kolorek ale elipsa poleciała i to białe pod dzbankiem nie "siedzi" w tle" Draperia miażdży suty - cóż za techniki użyłeś?
Napisano 1 Październik 201311 l Autor Jeszcze mi się trzęsą łapy przy płótnach , brak wprawy robi swoje . Za mało maluje olejnymi bo droga sprawa i bardzo czasochłonna ale cholernie satysfakcjonująca :) Z tą elipsą pokrywa dzbanka wiedziałem że coś jest nie tak ale było za późno by już wnieść poprawki , obraz za wolno schnie może innym razem do tego wrócę. A to odbicie światła od kubka na dole wyszło za jasne to fakt ;) Jeśli chodzi o draperie to przed zabraniem się do roboty oglądałem filmy tego gościa : http://www.youtube.com/channel/UCIZd6Z3shUYFzZH1KFVJSPA
Napisano 2 Październik 201311 l Gruubo! Fajnie, że dużo pracujesz i jeszcze fajniej, że widać efekty. Fajna ta draperia no i czwarty obrazek chwyta za serce :)
Napisano 2 Październik 201311 l Autor Dzięki chłopaki ! Uwielbiam klimaty Anioły i Demony , spodziewam się studiować więcej takich hmm.. motywów egzystencjalnych :)
Napisano 2 Październik 201311 l Sądząc po nicku raczej demony, hehe. Jak oleje długo schną spróbuj akryle. A tak z ciekawości - ile Ci "stygnie" taki obrazek olejny? Czy to zależy od producenta może? Bo wiem że są jakieś specyfiki które przyspieszają proces.
Napisano 2 Październik 201311 l Autor jedno i drugie mi bliskie ;) Właśnie bawiłem się kiedyś plastikiem w płynie ale coś nie bardzo mi przypadły do gustu , sam nie wiem czemu tak po prostu ;/ ewentualnie wymieszać z olejnymi hmmm... to by było ciekawe :D Ile obraz olejny schnie ? hmmm ... kilka dni a czasem nawet dłużej , zależy ile oliwy się dodaje i jak grubo nakłada się impast ale jest to też zaleta bo można dużo eksperymentować zanim to się stanie. Nie jestem pewny czy dodanie terpentyny do wymieszania by przyspieszyło proces schnięcia , przydało by się zaciągnąć trochę wiedzy na ten temat. Przychodzi mi na myśl jeden skuteczny specyfik na schnięcie obrazu ... Suszarka do włosów :D
Napisano 9 Czerwiec 201410 l tyle świetnych prac i nikt nie komentuje? wow ubóstwiam te practice manekinów tułowia kobiet :D
Napisano 9 Czerwiec 201410 l Liczyłem na solidny wpier... bo mam kryzys ale cóż :P Dzięki za twą obecność tutaj i że coś ci się podoba. Chyba będę musiał zrobić coś bardziej ambitnego żeby było co krytykować , bo tak to same rzemieślnicze , mozolne , małe ćwiczenia o których człowiek ma świadomość że musi robić. Często obawiam się sprawdzić co naprawdę umiem , bo mogę dojść do wniosku że niewiele a to wcale nie pokrzepiające ;/ Nie wiem czy wy też tak macie ale muszę coś z tym zrobić. I jak to się mówi wyrzucić z siebie tego ciecia xD Edytowane 9 Czerwiec 201410 l przez SentieL
Napisano 11 Czerwiec 201410 l lololo, sie nam Samuel rozbestwil! Niezly up, bardzo solidne studia, i omg, rozdzielczosc obrazkow sprawila ze mi sie strona ze 3 minuty ladowala. XD Ladnie to wyglada, widze ze sobie skaczesz w gore z poziomem. Dobrze ze pokazujesz studia, bo Twoje autorskie designy prezentuja sie gorzej. Glownie o prezentacje mi chodzi. Uzywasz zbyt duzo efektow na koncu, za duzo kontrastow. Koncept tym lepszy im mniej efekciarski a bardziej czytelny. Np w tej grafice: http://img823.imageshack.us/img823/9046/yscz.jpg Prezentacja konceptu jest bardzo wazna, ale tutaj troche przesadziles :) Prezentacja powinna stanowic dopelnienie konceptu, eksponowac go. Jak dodajesz zbyt duzo czynnikow w takiej prezentacji, grafika staje sie nieczytelna. Np zamiast dodawac efekty, mogles skupic sie na zdefiniowaniu co ta sa te cienie rogow za plecami postaci po lewej stronie. :) Zawsze design wykladaj lopatologicznie, w concept arcie lepiej jest wszystko zdefiniowac, wyrysowac, wyjasnic. Modeler ktory mialby uzywac tego konceptu do zrobienia postaci w 3d, musialby za Toba lazic i dopytywac sie, co miales na mysli, robiac te rogi. Czy to jest dekoracja? Czy one faktycznie powinny znalezc sie na postaci? A jesli tak, to jak sa przymocowane? Im mniej pytan modelerowi pojawia sie w glowie patrzac na twoj koncept, tym lepszym jestes koncepciarzem ;P Bede z ciekawoscia sie przygladac tej teczce.
Napisano 11 Czerwiec 201410 l telthona : Twój komentarz jest dla mnie jak mód na serce :) Nie posiadam dużej wiedzy na temat koncept artu , dlatego nie pozostaje mi nic innego jak słuchać z pokorą lepszych od siebie. Dużo rozjaśniłaś mi w głowie podając mi przykład z tym Modelerem :P Obiecuje nie kombinować z efektami a rysować konkretnie bez bajerów i z diabelską szczegółowością . Dziękuję ci że do mnie zajrzałaś :) Pozdrawiam serdecznie. PS. Postaram się umieszczać obrazki o mniejszej rozdziałce ^^ Edytowane 11 Czerwiec 201410 l przez SentieL
Napisano 23 Czerwiec 201410 l Faktycznie, materiał z którego zrobione są przeemioty u Ciebie widać. Trochę zazdroszczę;)
Napisano 23 Czerwiec 201410 l Bracie jedziemy na tym samym wózku ;) Nie ma co i czego zazdrościć. Powolutku aż do skutku :)
Napisano 24 Czerwiec 201410 l Świetne studia ! jedziesz do przodu :) powinieneś większą uwagę zwracać na elipsy w perspektywie... tutaj górna elipsa rozjechana http://s29.postimg.org/9fb70scp3/image.jpg ten "czajniczek" ? http://s23.postimg.org/n0001p9tn/image.jpg trochę kopnięty... aaaale to szczegół :) bardzo fajne studia
Napisano 24 Czerwiec 201410 l Dzięki rosik :) to wszytko jest i tak niczym w porównaniu do tego co mam do przerobienia :D Obawiam się że moja teczka będzie przypominać zbiór samych studiów ale do puki nie pojmę podstaw to tak być musi , wszystko ma swój czas. Pierwszy dzbanek był na rozgrzanie i to widać. Z Elipsami powolutku się zaczynam wyrabiać ale to jeszcze trochę potrwa , zanim będzie perfekcyjnie ;) Dzięki ci za wsparcie !
Napisano 26 Czerwiec 201410 l Szaleństwo Elips :D Dzięki za linka , trzeba będzie wypełnić cały zeszyt.
Napisano 26 Czerwiec 201410 l kuurde, no śliczne te dzbanuszki :D Ale żeby żadnych demonów nie było w tej wrzucie? Co to się dzieje^^
Napisano 26 Czerwiec 201410 l Hej pumax :) Zawsze chciałem tworzyć takie postacie ale rzecz w tym żeby to robić w pełni świadomie. Mam sporo zaległości i muszę je nadrobić , bez tego tylko bym się potykał o własne nogi ;/ Ale obiecuje ci że na pewno coś takiego uświadczysz w mojej teczce ;)
Napisano 11 Lipiec 201410 l świetne pracki! fajne szkice chmur. Zwracaj więcej uwagi na zaznaczanie cieni kontaktowych pod przedmiotami, żeby je lepiej osadzać na podłożu.
Napisano 12 Lipiec 201410 l Dzięki Sayja ! Teraz też to widzę :) Będę mieć na uwadze przy następnych ćwiczeniach.
Napisano 23 Lipiec 201410 l Widać że sie przykładasz do tych martwych :) wrzuć jakiegoś speeda z bani coby progres pokazać
Napisano 24 Lipiec 201410 l Ile ci mniej więcej zajmuje czasu nad jedną martwą? Wielki szacun, prace wymiatają brak słów :D
Napisano 26 Lipiec 201410 l Jakoś nie chce mi się wczytać większy format , napisz na priva to ci wyślę plik. A już lepiej żebyś sobie zrobił tapetkę z oryginału a nie z takiego mojego bubla :P tu masz linka : http://www.cinemasquid.com/screenshots/sets/the-lord-of-the-rings-the-return-of-the-king-2003-uk-entertainment-in-video-2010/77c9068a-9f22-4c49-a609-8435541417cd/31ad7f75-e3a6-473c-b49b-853007b0e93b
Napisano 3 Sierpień 201410 l + do rekomendacji, postęp jest, kolor lepszy, jedyne co można to popracować nad zróżnicowaniem planów, i powalczyć jeszcze z walorem.