chveti Napisano 17 Luty 2006 Share Napisano 17 Luty 2006 Simple tą drugą ktośtam na threedy by chciał widzieć jako animacje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 szybkościowiec w ramach początków ZBrusha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 Wygląda ciekawie ... ale ... co to? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 to chyba jest drzewokopter:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 Ok 40min. Nastepny speed bedzie jakis bardziej konkretny, a nie taki total freestyle ^^" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 Orko podobny :) Taki staroc, z tego co pamietam ok 2h mi wtedy zlecialo, dalbym w jpgu, ale niestety tylko *.avi sie zachowal :) http://www.imprecis.com/speed/3d/ss.avi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 to chyba jest drzewokopter:D W sumie ten "drzewokopter" fajnie by wyglądał na jakiejś większej scenie jako ozdoba pokoju ... :) Synuś -> mogłeś zawsze wyciąć klatke :) ... hehe ... fajna głowa stwora w tym avi :D ... ... zastanawiam się nad wymodelowaniem jakiegoś speeda :) ... umiłowałem sobie jakoś przedmioty które mam w pokoju ... subbufer może ... choć nie wiem ... ten co ja mam to właściwie box z kilkoma extrude, chamferem i dziurą :) ... hehe :) ... nie chce dostac zjebki on mistrzów, że banały modeluje ... zwłaszcza, że moje speedy to nic ... trudnego :) ... ale postanowiłem sobie trenować na takich banałkach ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 Huter : Zacznij modelowac postacie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 Synuś -> Nigdy mi postacie nie wychodziły ... choć bez bicia przyznam się ... z dwa razy zaczynałem ... a właściwie trzeci ... wyszło najlepiej ale nie mam czasu dokończyć (to nie speed) ... ale może sobie speedne postać :> ... postaram się w tygodniu ale nie spodziewać się czegoś ładnego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 Takie tam szybkie;] Akurat leżały na biurku brata;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 ryba lodowa modeling: godzina w wings3d światła, materiały, render: za długo w XSI (uczę się dopiero) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 Ania : Fajna rybka. Do Huter : Ja tez niedawno zaczalem robic postacie (chyba widac :P ) :) Przedtem tylko jakies roboty, enviromenty dziergalem ;) Znowu glowka zarzucam, trzeba trenowac ta organike :) OK 1h. Model we wczesnym stadium, ale coz w koncu to speed :) Dluzej mi sie nie chcialo dlubac :P No i siateczka jakby ktos chcial :P Nastepny speed zrobie juz z refkami bo bez nich to kupowato troche wychodzi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 Synuś: 1h limit jest dla mistrzów. Dlaczego? Bo tylko oni potrafią wydziergać dobry model w 1h. Tu chodzi o czas i jakość, sam czas to nic ciekawego, warsztatu też to zbytnio nie rozwija (nie przesuwa granicy wykonalności dalej). Na razie posiłuj się z modelami tak z 3-5 razy dłużej, to na pewno da ci dużo więcej :). A piszę to bo wygląda na to że masz sporą inicjatywę- szkoda by się marnowała. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 no to jeszcze jeden speed z cyklu UFO. Czas marny prawie 1,5 h. większość poszła na ustawienie światła :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 Simpleman, przyjemny ten render. tuto nietoperz lodowy modeling 1 godzina 10 min w wings3d render też koło godziny w maksie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 THX AniaC. a teraz jeszcze jeden speed w temacie UFO i mam jusz dość tego temaciku. Modelowanie 2h. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 Pokaż sam renderek bo resztę zakomponowałeś fatalnie i nie zaciekawie to wygląda, łącznie z "51". Sam render bardzo fajny. ten glow to mentalowy glare ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 Thx Gotham ;) Staram sie zbudowac dobra podstawe dla modelu w krotkim czasie, to sa glowne zalozenia tych cwiczen, mysle ze to cos daje :) Postaram sie jednak cwiczyc tez twoja metoda, napewno nie zaszkodzi, a pomoze :) Btw. Komentarz od Gothama to jak komentarz od samego Pana Boga ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 około lekko ponad 1h ... 3ds max ... sam model ... taki sobie domek :) ... wiem, masa bugów ... zwłaszcza proporcje, choć chyba nie są aż tak złe ... może się wydać dziwne, ale na początku miałabyć to głowa kosmonauty w jakimś dziwnym kasku :D ... ale po pewnym czasie jak popatrzyłem na model a raczej jego połowe uznałem, że bardziej domek przypomina ... i się przerobiło ... dla tego zajęło mi to tyle czasu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
himek Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 hehehehehehehehehehe - dobre :) strasznie mi sie podoba droga jaka przeszedl ten domek == od kosmosu po ziemie :D === hehehe spoko domek z tego kosmonauty.... ale co do proporcji to racje masz bo wyglada jak dom prawdziwego faceta :) --- garaz na dole duzy na duze sportowe auto (dlatego niski). Gora mala, bo facet nie potrafi gotowac i kuchnia jest mu niepotrzebna :) w tym waskim na gorze jest tylko : plazma na scianie, lodowka z piwem i lozko..... nieeee lozka nie ma bo prawdziwy facet nie spi u siebie ;) heheheheh --- zartuje bo jak by moja kobieta zobaczyla co wypisuje to musial bym byc wlasnie takim smutnym facetem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 wings 12 minut robocik moze dodam mu kiedys szczegolow narazie mi sie nic nie chce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 czy on ma trzy nogi, czy może tylko dwie i... ten tego...? :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 nie on ma poprostu trzy czlonki to robot dla kobiet ktore spotykaja sie ze swoimi kolezankami na tych ich dziwnych spotkaniach przy karmi ...noooi ten tego :D mialy byc jeszcze kuli[nie analne]znaczy sie kolka ale lenia mam :DS:D::D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 hemm maxio 38 minut domek z kortem:P...moze dodam kiedys szczegoly ale watpie bo mi sie dalej nic nie chce...:):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 łodny domeq :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 25 Luty 2006 Share Napisano 25 Luty 2006 Taki speed by ja ... 31 minut ... 3ds max ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 hehe dzieki klicek :P hehe fajne te tasiemki wyszly :) ale rekojesc troszke jak sprezynka :) i kolejne z cyklu "rowr zajezdza swego celerona 533 i nic mu sie nie chce :D"tradycyjnie moze dodam detale :P hemmm domek ,parking,cos?? max 48 minut :) [hehe mam pomysl na scenke z tymi modelami ale jakos nie mam checi by ja robic i sprzet by wysiadl :D] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 Thx Gotham ;) Staram sie zbudowac dobra podstawe dla modelu w krotkim czasie, to sa glowne zalozenia tych cwiczen, mysle ze to cos daje :) Postaram sie jednak cwiczyc tez twoja metoda, napewno nie zaszkodzi, a pomoze :) Rozumiem twoje podejście, ale czy podstawa jest dobra to się okazuje w praniu ;), na razie bawisz się w zbędny detal bez formy. Przywodzi mi to na myśl rysownia na wykładach na marginesie, niezłe dla zabicia czasu, ale to jednak tylko nieskładne bazgrołki. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy, muszą potrwać, konstrukcja, pomysł etc. Cóż walcz, walcz a nóż coś się z tego urodzi. Tylko proszę bez tekstów jak w btw. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 [...] hehe fajne te tasiemki wyszly :) ale rekojesc troszke jak sprezynka :) [...] Tasiemki mi zajęły mase czasu ale nie był to czas modelowania więc nie wliczam go w speeda :D ... raczej to była zabawa Reactorem ... skubaniec rozciągał tasiemki jak by były z gumy ... w 100 klace miały chyba z kilometr :D ... ale po walce pokonałem go dowodem jest obrazek bowiem jest to setna klatka :) ... fajnie powiewają na wietrze ... myślę czy nie wyrenderować wszystkich 100 klatek i zapodać bo nawet ładnie wygląda ... chętnie bym to zrobił ale mam problem ... nie umiem zaanimować trawy :( ... Co do rekojeści to podobają mi się takie owinięte sznurem ... rękojeść do cylider owinięty helix'em :] ... mógłbyć grubszy i gęstrzy no ale niech już będzie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 hemmm trawe mozna zrobic shagiem i ladnie ja zanimowac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 samochodolocik kanciasty ale taki ma byc wkoncu to lata 80 :) 53 minuty maksio...scisle powiazany z budynkami :) [tradycyjnie detale dorobie :P...albo i nie :D] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 rowr twój samochodzik dziwnie mi pachnie Funky Kowalem. To były dobe czasy. No ale my tu gadu gadu a czas na kolejnego speeda. Czas modelowania 2h w Maxiku 6.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 heheheh no ba :):):):) mam Funky Kovala rocznik 88 :) szkoda ze tylko 3 zeszyty byly[chyba ze jest juz wiecej] hehe Simple_man fajne te ufoki chetnie bym zobaczyl gorny obrazek bez tych dolnych bo takie ciapcianie strasznie obraz niszczy :):):) fajnie ta stacja kosmiczna wyglada:) pozdro 666 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 krótka zabawa z ZBrushem bo nie ma czasu na coś większego (matura) :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 Do Gotham : Przemyslalem sprawe i masz racje.. Z webdesignem jest troche podobnie, najwiecej faktycznie daly mi te weby przy ktorych siedzialem najwiecej, a te krotkie byly malo pozyteczne w rozwoju. Thx. Nastepny speed to atak na 2-3h ;) Co do tego btw. to taki zarcik byl, chyba nie za madry :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 28 Luty 2006 Share Napisano 28 Luty 2006 W sumie speed to niejest ale taka pierdołka. Robię grafę na strony od starszego. Zamki Błyskawiczne :-) http://img145.imageshack.us/img145/2666/028gv1.jpg http://img96.imageshack.us/img96/2197/010lc.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Marzec 2006 Share Napisano 1 Marzec 2006 Czerwony realistycznie wyszedł. :) Ładne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Marzec 2006 Share Napisano 1 Marzec 2006 okrąg na tym suwaku jest 'kwadratowy' - popraw ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 1 Marzec 2006 Share Napisano 1 Marzec 2006 okrąg (...) jest 'kwadratowy' jak powiedział Einstein: nie ma rzeczy niemożliwych :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaccunio Napisano 1 Marzec 2006 Share Napisano 1 Marzec 2006 imho te okregi na suwakach wlasnie sa troche kwadratowe:) przynajmniej moj:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Marzec 2006 Share Napisano 1 Marzec 2006 Witam!! referka--> http://www.fraserhooper.com/images/print/face.jpg czas--> 1h pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 1 Marzec 2006 Share Napisano 1 Marzec 2006 jedziesz coraz ostrzej nielocie. imho jak na 1h very nice :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Marzec 2006 Share Napisano 2 Marzec 2006 tweety poweim szczeze ze sie sam dziwilem ze to jako tako wyszlo niedawno porobowalem i bylo paskudnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 2 Marzec 2006 Share Napisano 2 Marzec 2006 Tym razem suwaczek :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schottkey Napisano 2 Marzec 2006 Share Napisano 2 Marzec 2006 Tak z ciekawosci - jak sie te czerwone srodki trzymaja w powietrzu? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 2 Marzec 2006 Share Napisano 2 Marzec 2006 Ha Ha. Renderowane na orbicie :-) A tak na serio to załóżny że biterki są z przeźroczystego szkła :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 Taki mały śmieć z cyklu "czego sie nie zrobi, byle by sie nie uczyć". Zeszło na tą morde 40 minut przeznaczonych na fizyke:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 O kurde!! Aż się przestraszyłem. Co to właściwie jest? Bo ja tu widzę : Królikam, osła, i coś z T-rexa. :0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 5 Marzec 2006 Share Napisano 5 Marzec 2006 Bez trudnych pytan prosze:> A tak na serio to miala byc twarz jakiegos króliko-człowieka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 5 Marzec 2006 Share Napisano 5 Marzec 2006 hardcore :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi