Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zaje***** dokończ!! :D dokończ :D więcej detalu, jeszcze więcej xD hehe ;)) spox :D

Napisano

Leleń całkiem spoko ten rafaello czy jak ma ten z różową szarfą na okach :D

t0m3k bardzo fajnutki kranik!

i mój debiut tutaj :P miało być na tygodniowego speeda ale nie zmieściłem się w 2h :P chyba go skończe w wolnej chwili bo nawet mi się podoba :P tylko na razie nie mam pomysłu na resztę :D

2000384745083396313_rs.jpg

2002964684610519407_rs.jpg

Napisano

t0m3k narazie nie bo sie przerazisz :P (moze go skoncze kiedys to pokaze), fajny kran ;)

fikołek dzieki, taa chyba to rafaello jest :P niezly rycerz, cos rzezba klaty dziwnie wyglada

taka kolejna nieskonczona postac (sory za textury -.-)

skejcik2.jpg

rig2.jpg

Napisano

Już się śniegu doczekać nie mogę ;)

Model jakieś 15 min, tex troszkę dłużej

t0m3k: to nie słaby shader tylko screen z viewportu ;)

Napisano

siatke sie bez MSa pokazuje bo nie widac jak rozwiazales robienie dziur.

wyglada jakby plaska byla ale to chyba przez slaby material (brak reflexow).

Napisano

Jak kraniki ida to wrzucam cos co na szybciutko (kolo 20 minut) zrobilem zeby pokazac żonie jak bedzie wygladac nasza bateria do nowego mieszkania :D

bateria.jpg

Napisano

hmm nie wiem czy to do konca dobre miejsce, taki szybki test oswietlenia do nowej sceny nad którą myślę (modeling + oswietlenie + render = jakies 1.5h)

czy to swiatlo volumetryczne wam tez wydaje sie za silne ?

testswiatlajk8.jpg

VraySun & VraySky + VrayPhisicalCamera (s-speed 180, iso 200)

Napisano

siatka1xz1.jpg

siatka2he8.jpg

jako rzekłem, 1.5h na całość wiec nie ma się co cudów po siatce spodziewać :)

to miał być test oswietlenia i wymodelowania szybko tych rozetek ( hehe w sumie reszta sali zajęła więcej czasu niz te rozetki )

Napisano

siatki tej bateri nie mam :/ Mialem reinstalke systemu i zapomnialem zbakapowac plikow z katalogu maxa. Na ogol zapisuje na innym dysku wszystko ale speedy jak robie to zapisuje defaultowo. Musze to zmienic :)

Napisano

mrkrzysiek fajna felga tylko srodek mi sie nie podoba, trzeba tam bylo jakies logo walnac.

marcin wuu fajny modelik, grzywa moglaby miec jakis detal albo byc troche ostrzejsza.

bedzie reszta figur?

Napisano
wanienkaob9.jpg

Wanienka jako jeden z elementów wyposażenia łazienki :D niedługo będzie reszta sprzetu

eeeee yyyyyyyyy chyba wyraznie pisze speed modeling a gdzie tu jest modeling ?

Napisano

Nielot czepiasz sie ;) Dla mnie to i tak juz kawałek modellingu, poza tym, to początek zestawu.

Nie będę ściemniał że dużo umiem bo g... umiem ale staram się motywować siebie choćby przez umieszczenie pracki w tym wątku ;)

Aha. 15 min.

JohnZi

Genialna felga! Na odległość czuć ją Lambo!

Napisano
Nielot czepiasz sie ;) Dla mnie to i tak juz kawałek modellingu, poza tym, to początek zestawu.

Nie będę ściemniał że dużo umiem bo g... umiem ale staram się motywować siebie choćby przez umieszczenie pracki w tym wątku ;)

Aha. 15 min.

JohnZi

Genialna felga! Na odległość czuć ją Lambo!

ale od takich rzeczy jest watek--> "rendery testowe..." tutaj sie umieszcza tylko modele

Napisano

JohnZi felga sam miód aż mógłbym sobie na tapete wziąść :) tylko rozdziałak za mała zrób 3800x1150 i będzie spoko :P

o i może pokaż siatkę jak już jesteś w dziale z modelami :)

Napisano

Loki> Jaką techniką robiłeś rozetkę?? :>

Napisano
Loki> Jaką techniką robiłeś rozetkę?? :>

erm rozetke?

jesli myslimy o tym samym :D

to najpierw circle (zeby zobie symetrie ułatwić) w nim wrysowałem 1 lisc (splinem, w zasadzie nawet nie caly tylko jedna symetryczna polowke) dopasowalem zeby byl symetryczny, zalignowalem pivot splina do pivota circla, pozniej outline odpowiednio dalej extrude, chamfer wybranych krawedzi, pozniej obrucilem o iles tam stopni calosc (tzn "lisc") (skopiowalem), zalignowalem z pierwotnym tak zeby sie odpwiednie vertexy zalignowaly, attach, chwila dlubania z vertexami, i pozniej juz prosto, powielasz symetrycznie o odpowiedni kąt.

W sumie najwiecej czasu trwa narysowanie tej bazowej linii i późniejsze dopasowanie vertexów (po chamferze)

Jesli cos nie jasne, to pisz, postaram sie jakies screeny wrzucic.

pozdrawiam :)

Napisano

Ogolnie model mi się średnio podoba, a dokładniej mówiąc to, że jest kanciasty w niektórych miejscach + rękojeść ;s Poza tym może być :D A jak tu dajesz siatkę i render to zrób ten render dobrze albo pokazuj tylko siatkę ;d

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności