ZiBi_PL Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 trojkat bedzie taki kanciasty ? moze zrob to jakos tak w ruchu ? pedzaca bila rozbijajaca inne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Pierwszy speed (chyba) ... 1:15 h, troche przekombinowalem ;)... i siateczka http://img465.imageshack.us/img465/6459/0042lo.jpg i one more shot: http://img476.imageshack.us/img476/8048/0052zm.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalf Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Taka była koncepcja z tym trójkątem :) MF- wszystko fajnie tylko nie widać za boradzo tego kabla który łączy fabryke z maszyną wirnika. Na siatce go widać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 faktycznie niewidac. i drabinke tez. Chyba za duze ziarno jest, moze dlatgo ? ale tak to fajnie :D szkoda ze bez texturek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 taki bardzo szybki speed przed snem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 MF: ładne . Fakt giną detale ale co tam ;) ... tak się zastanawiam.. > taka wielka elektrownia a taki mały wodospad i jedna turbinka ... pewnie ledwo starcza energii na oświetlenie samej elektrowni xD Aha i na tym mostku musi nieźle chlapać:) Ale 1h.. więc wybaczalne ;) dareg: troche pokraczna świnka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 dareg, fajna swinia :) wrzuc siatke jak mozesz serdecznosci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 Pionier chyba sobie jaja robisz:] siatka jest bardziej pokraczna od świniaka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 Malefatal - dobre - nawet bardzo - podchodzi pod bajkowe klimaty -bedzie cos z tego większego ? btw maxwell :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 Malefatal - dobre - nawet bardzo - podchodzi pod bajkowe klimaty -bedzie cos z tego większego ? btw maxwell :) ? ?? od kiedy MF=Malefatal ?? :D tak po za tym to zgadzam sie z hindusem bardzo fajnie aha hindus daj juz spokoj z tym maxwellem :D ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 Hindus - Nic z tego wiecej nie bedzie. A to jest tylko vray ;)... ?? od kiedy MF=Malefatal ?? :D od jakiegos czasu :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 witka, zapodaje pare spidowych główek z ZB (wiecej niz godzinka rzeźbienia na sztuke ) robionych na siatce low poly , bez referek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 pierwsze dwa nwet milusie - reszta taka troszke po prędce. Nie dosc ze 2d to 3d - tak trzymaj ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 śliczności :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 podziwiam:) normalnie rewelka te twarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 swietne ale potrafisz lepiej a feee odklej te uszy o! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 dzięki za komentsy :) a uszy :) no wiem musze nad tym popracować :P Załączam główke low poly domowej roboty jakby ktoś sobie chciał porzeźbić, w formacie .obj . Zadna rewelka , zrobiona w Silo (topology brush) na prowizorycznej glowce z ZB , zmapowana unwrapem w maksie . Topologia wzorowana na glowce ktora widzialem na pixologic.com mały tut odnośnie rzeźbienia: tool/import draw na ekranie edit pare razy crtl+d dla zageszczenia glowy i oczu shift+d do poziomu 1 tool/polygroups/auto group - wrzuci glowe i oczy do osobnych grup shift+ctrl+lpm na glowie 2x aż zostaną same oczy ctrl+lpm zaznaczamy ramka oczka co by je zamaskowac shift+ctrl+lpm na tle , pokaze sie glowa , oczka sa zamaskowane,teraz mozna modelowac nie deformujac oczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 od jakiegos czasu :P. O_0 niewiedzialem :) glowki rzeczywiscie pikne :) mam pytanie jaka metoda robiles unwrapa?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 wycinasz polowe glowy ,dajesz unwrap,edytujesz zaznaczasz wsio i odsuwasz z pola tekstury na bok co by nie zawadzało :), dalej - sub edit face ,zaznaczasz twarz (z grubsza ), w edytorze klikasz w mapping/normal mapping i wybierasz back/front( u mnie akurat działało top/bottom ale to pewnie przez zmiane polozenia podczas importu modelu) , tak samo zaznaczasz bok glowy i dajesz left/right w normal mappingu , a pozniej to przesuwasz i łączysz ręcznie , sprawdzając poprawnosc szachownicy w viewporcie. napewno da sie to jakos łatwiej i lepiej zrobic :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 wycinasz polowe glowy ,dajesz unwrap,edytujesz zaznaczasz wsio i odsuwasz z pola tekstury na bok co by nie zawadzało :), dalej - sub edit face ,zaznaczasz twarz (z grubsza ), w edytorze klikasz w mapping/normal mapping i wybierasz back/front( u mnie akurat działało top/bottom ale to pewnie przez zmiane polozenia podczas importu modelu) , tak samo zaznaczasz bok glowy i dajesz left/right w normal mappingu , a pozniej to przesuwasz i łączysz ręcznie , sprawdzając poprawnosc szachownicy w viewporcie. napewno da sie to jakos łatwiej i lepiej zrobic :) pozdro dzieki za wyjasnienie :) zawsze mnie zastanawialo jak to sie robi ze dwie polowki sa takie same (mapping) teraz juz wiem dzieki jeszcze raz nawet nie wiesz jak mi to pomoglo :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 Do matury czasu mało, wiec trzeba sie uczyć. Oznacza to brak czasu na poważniejsze pracki, wiec zamieszczam prosty mikrofonik. Ok 1 godziny roboty i jeszcze troche zabawy w Photoshopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 niema jak nuda w 3d =/ taki kalkulator casio ktory jest chyba starszy odemnie. zwykly scanline+psp10 slayer2004- mialem kiedys identyczny w domku ;] fajnie ci wyszedl ten mic. tylko podloze jakies nieteges ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 24 Kwiecień 2006 Share Napisano 24 Kwiecień 2006 druga praca w Silo :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 24 Kwiecień 2006 Share Napisano 24 Kwiecień 2006 No to ja znów coś zarzuce. Nie jest to obrazek, lecz animka (ok.800 kb) przedstawia ona model nad którym pracowałem przez niedziele. Taki speed, gdzie na model przypadło ok. 1,5 godz; na texture ok 2,5 godz . Dodam że jest to jedna texturka diffuse (reszty nie miałem siły zrobić za jednym zamachem, a na tyle przewidziałam skończenie roboty) Renderowało sie ze 1h 15 min http://rapidshare.de/files/18821549/samolocik1.avi.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 24 Kwiecień 2006 Share Napisano 24 Kwiecień 2006 slayer--> bardzo fajnie mi sie podoba :) szkoda ze smiglo sie nie kreci fajny efekt bylby :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 moj pierwszy tutaj.. robiony na potrzeby innej sceny, ale ze jako 'speed' to sie chyba nadaje ;) ok 30min roboty, 5min na 'materialy' 2min na render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 kawalek czegos wiekszego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 Zibi poka siate a po za tym zblizenie pokaz jak mozesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 ZiBi_PL - ile czasu i jaki program? Fajniusio wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 heh - MAX 8 + scanline + skylight :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 jajeczka sobie chyba robisz :P to naprawdę jest scanline? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 widze zdziwienie i szok, a przecież scanline nie jest ani trochę zły, tylko ludzie go nie znają na tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 jest dobry ale powolny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 i renderki też nienajlepsze robi, ale ZiBi pokazał na co stać jego scanline'a:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 robi najlepsze renderki, jak najbardziej. jeśli dobrze go ustawisz. że trochę wolny to się zgadzam, ale nie jest tragicznie. nie bluzgać mi tu na scanlina, fajny jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 yy... co to za filozofia wrzucic po prostu skylight i właczyć advanced lightning? nie takie rzeczy sie robiło w scanlinie... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 nie filozofia, ale trzeba np. wiedzieć że to jest i trzeba zrobić ten skylight i że dodatkowo trzeba włączyć ten advanced lighting. a w vrayu dajesz jeden haczyk na "GI" i nic więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 dokladnie to co Ania pisze ;] Dla mnie do przedstawienia modelu bez textur itp najlepszy jest scanline ;] Jakos tak efekt przyjemny dla oka ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 modelling 15 min, shadery 5 min. inspiracja: lampa ścienna z ikei. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 Minut kilka, stojak na cd. Inspiracja = moj stojak;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 kolejny speed. ja to naprawde sie nudze ;] ps-kolorki tak dla picu sa ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 Bo Aero. Speed na śniadanie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 Ale ładne Zibi masz te speedy ... w ogóle wszyscy ładne macie ... rany ... zaraz po maturze muszę sobie coś speednąć bo nie wytrzymam ... może sale w której będę pisał :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 to na pewno będzie bardzo szybki speed, jeśli chodzi ci o sam układ ścian... :) a tak pozatym to skąd bierzecie natchnienie na te speedy, ja chce jakiegoś zrobić ale nie wiem CO na nim zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 to na pewno będzie bardzo szybki speed, jeśli chodzi ci o sam układ ścian... :) a tak pozatym to skąd bierzecie natchnienie na te speedy, ja chce jakiegoś zrobić ale nie wiem CO na nim zrobić... Układ ścian - no będę modelował w boxie o stosownych wimarach ... zmodyfikuje siatkę tak by ładnie zrobić okna i drzwi ... potem wymodeluje drabinki (sala gimnastyczna) ... czyli boxy z zaokrąglonymi podstawami połączone cylindrami ... zgrupwanko i kopiowanko ... potem wymodeluje jedną ławkę i skopiuje ją ileś tam razy ... podobnie z krzesełkami ... potem stanowiska komisji śledczej ... ptfuuu ... egzaminacyjnej ... teksturki i fruuu ... 2h mi zajmie najwięcej chyba, że coś mnie opóźni :P Inspiracja jest wszędzie ... trzeba to tylko zrozumieć, poczuć i korzystać :) ... mi w inspiracja pomaga pewien typ muzyki :] Dobra ... idę się uczyć :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 chlopaki....ja was naparawde kochm ;] dzis dostalem swiadectwo srednie i naparadwe kocham was :D tylko jak ja sie nazywam ? mam z tym problem juz od 2 h i to nie jest smieszne !!! nikt mi niemoze pomoc bo wszyscy niezyja =/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 zibi: nie pal tego więcej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 ja powiem inaczej nie pisz postow po pijaku, znam to z autopsji :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 nielot007 masz 100% racji - ale ciezko jest sobie powiedziec NIE skoro nawet masz problemy z rozpananiem wlasnego JA :P heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 Witam witam a zrobiłem sobie taki wiatraczek, w sumie czas to okł. 30 min. no moze z 40 ale nie wiecej. renderku nie zamieszczam bo karta grafiki mi sie spieprzyła i mam tylko kolor szary, biały i duuuzo rózowego :/ wiec render wyszedłby kiepsko :] jak bedzie nowa karta to zrobie renderek a jak narazie to same screeny w wievportu: papa :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi