KLICEK Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 hehe fajnie wyszlo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jymal Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 zaje***** dokończ!! :D dokończ :D więcej detalu, jeszcze więcej xD hehe ;)) spox :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 ahoj, dawno mnie tu nie bylo xD taki speedy speed pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 Lelen zapodaj siatke moj debiut w tym watku: czas ok. 2h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 elegancki kranik panie :) i to bardzo ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 Leleń całkiem spoko ten rafaello czy jak ma ten z różową szarfą na okach :D t0m3k bardzo fajnutki kranik! i mój debiut tutaj :P miało być na tygodniowego speeda ale nie zmieściłem się w 2h :P chyba go skończe w wolnej chwili bo nawet mi się podoba :P tylko na razie nie mam pomysłu na resztę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 poka siatke bo fajnie wyglada , modo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 t0m3k narazie nie bo sie przerazisz :P (moze go skoncze kiedys to pokaze), fajny kran ;) fikołek dzieki, taa chyba to rafaello jest :P niezly rycerz, cos rzezba klaty dziwnie wyglada taka kolejna nieskonczona postac (sory za textury -.-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 hcpiter tak modo, mój główny modeler :) i siateczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 fajna zbroja, skoncz bo warto. kiedy nastepny tygodniowy speed? kolejny kranik (jade z katalogu FRANKE): ok 40min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 kolejny kranik, tym razem model "Retro" ok 40 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 elegancko ;] a pokazesz wiekszego screena z siatka samego kurka :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 mowisz i masz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 bardzo fajna i mądra siata ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 4 Grudzień 2007 Share Napisano 4 Grudzień 2007 Już się śniegu doczekać nie mogę ;) Model jakieś 15 min, tex troszkę dłużej t0m3k: to nie słaby shader tylko screen z viewportu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 4 Grudzień 2007 Share Napisano 4 Grudzień 2007 siatke sie bez MSa pokazuje bo nie widac jak rozwiazales robienie dziur. wyglada jakby plaska byla ale to chyba przez slaby material (brak reflexow). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lasta Napisano 5 Grudzień 2007 Share Napisano 5 Grudzień 2007 t0m3k czym renderujesz ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 modele 3dsmax9 rendery Vray1.5RC3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Jak kraniki ida to wrzucam cos co na szybciutko (kolo 20 minut) zrobilem zeby pokazac żonie jak bedzie wygladac nasza bateria do nowego mieszkania :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 siatka? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 hmm nie wiem czy to do konca dobre miejsce, taki szybki test oswietlenia do nowej sceny nad którą myślę (modeling + oswietlenie + render = jakies 1.5h) czy to swiatlo volumetryczne wam tez wydaje sie za silne ? VraySun & VraySky + VrayPhisicalCamera (s-speed 180, iso 200) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 dla mnie spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 fajnie tylko troche kanciasto, pokarz siatke ze zblizeniem na okna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 jako rzekłem, 1.5h na całość wiec nie ma się co cudów po siatce spodziewać :) to miał być test oswietlenia i wymodelowania szybko tych rozetek ( hehe w sumie reszta sali zajęła więcej czasu niz te rozetki ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 siatki tej bateri nie mam :/ Mialem reinstalke systemu i zapomnialem zbakapowac plikow z katalogu maxa. Na ogol zapisuje na innym dysku wszystko ale speedy jak robie to zapisuje defaultowo. Musze to zmienic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 w jaki sposob sie odkreca wode w tej bateri? bo chyba sie tego nie przechyla skoro jest tak blisko sciany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 do gory woda leci. w lewo ciepła w prawo zimna :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 Felga jakieś 50 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin wuu Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 15 minut wliczając render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 mrkrzysiek fajna felga tylko srodek mi sie nie podoba, trzeba tam bylo jakies logo walnac. marcin wuu fajny modelik, grzywa moglaby miec jakis detal albo byc troche ostrzejsza. bedzie reszta figur? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zonk Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 W ramach przygotowan do swiat .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 zonk trzebabyło tego sante do wątku sculpterów wrzucić od niedawna taki już jest link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtom Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Wanienka jako jeden z elementów wyposażenia łazienki :D niedługo będzie reszta sprzetu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Wanienka jako jeden z elementów wyposażenia łazienki :D niedługo będzie reszta sprzetu eeeee yyyyyyyyy chyba wyraznie pisze speed modeling a gdzie tu jest modeling ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 fela z lamborghini reventon, okolo 3 godzin :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtom Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Nielot czepiasz sie ;) Dla mnie to i tak juz kawałek modellingu, poza tym, to początek zestawu. Nie będę ściemniał że dużo umiem bo g... umiem ale staram się motywować siebie choćby przez umieszczenie pracki w tym wątku ;) Aha. 15 min. JohnZi Genialna felga! Na odległość czuć ją Lambo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Nielot czepiasz sie ;) Dla mnie to i tak juz kawałek modellingu, poza tym, to początek zestawu. Nie będę ściemniał że dużo umiem bo g... umiem ale staram się motywować siebie choćby przez umieszczenie pracki w tym wątku ;) Aha. 15 min. JohnZi Genialna felga! Na odległość czuć ją Lambo! ale od takich rzeczy jest watek--> "rendery testowe..." tutaj sie umieszcza tylko modele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 ...z siatkami!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 JohnZi felga sam miód aż mógłbym sobie na tapete wziąść :) tylko rozdziałak za mała zrób 3800x1150 i będzie spoko :P o i może pokaż siatkę jak już jesteś w dziale z modelami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 spoko, tutaj jest siata http://img227.imageshack.us/img227/4557/siatadv9.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 Loki> Jaką techniką robiłeś rozetkę?? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 Ale krew jest do bani ;d ogólnie to pokaż siatkę a nie render. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 po co siatkę, przecież to jest prosty model. A krew wiem, i dlaczego nie render? :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 po co siatke? bo tak juz jest w speed modelling ze sie siatki pokazuje zeby sie inni mogli uczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 po co siatkę, przecież to jest prosty model. A krew wiem, i dlaczego nie render? :O bo rendery pokazuje sie tutaj--> http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=31885 wiem trudnosci z czytania ze zrozumieniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 bo rendery pokazuje sie tutaj--> http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=31885 wiem trudnosci z czytania ze zrozumieniem... OK, sory ale ostatnim razem (nie az tak dawno) wszyscy wrzucali wszystko tutaj. Niech któryś moderator usunie niepotrzebne posty a ja przeniose swoj post do tamtego tematu. pzdr i przepraszam za kłopot. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 watek z renderami testowymi istnieje od ponad roku. edytuj post, dodaj siatke i bedzie po klopocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Loki> Jaką techniką robiłeś rozetkę?? :> erm rozetke? jesli myslimy o tym samym :D to najpierw circle (zeby zobie symetrie ułatwić) w nim wrysowałem 1 lisc (splinem, w zasadzie nawet nie caly tylko jedna symetryczna polowke) dopasowalem zeby byl symetryczny, zalignowalem pivot splina do pivota circla, pozniej outline odpowiednio dalej extrude, chamfer wybranych krawedzi, pozniej obrucilem o iles tam stopni calosc (tzn "lisc") (skopiowalem), zalignowalem z pierwotnym tak zeby sie odpwiednie vertexy zalignowaly, attach, chwila dlubania z vertexami, i pozniej juz prosto, powielasz symetrycznie o odpowiedni kąt. W sumie najwiecej czasu trwa narysowanie tej bazowej linii i późniejsze dopasowanie vertexów (po chamferze) Jesli cos nie jasne, to pisz, postaram sie jakies screeny wrzucic. pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 taki tam gun ;] siata: refka: http://www.stealthstudios.co.uk/catman/1911-hitman.jpg pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 Ogolnie model mi się średnio podoba, a dokładniej mówiąc to, że jest kanciasty w niektórych miejscach + rękojeść ;s Poza tym może być :D A jak tu dajesz siatkę i render to zrób ten render dobrze albo pokazuj tylko siatkę ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi