Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam ponownie :)

Chcia艂bym zaprezentowa膰 autko nad kt贸rym siedzia艂em przez ostatnie hmm... 5 miesi臋cy :) Stara艂em si臋 odwzorowa膰 je jak najdok艂adniej umiem i w jak najwi臋kszym detalu, na tyle na ile pozwala艂y mi zdobyte zdj臋cia. Chcia艂em je zaprezentowa膰 w starej stylistyce studia i klimacie. Mia艂em w planach zrobi膰 jeszcze aniamcj臋 ale niestety z braku czasu musz臋 j膮 od艂o偶y膰 na p贸zniej. Soft 3dsmax, vray, photoshop.

Mam nadziej臋 mi艂ego ogl膮dania :)

1fin.jpg

2fin.jpg

3fin.jpg

4fin.jpg

5fin.jpg

6fin.jpg

7fin.jpg

9fin.jpg

10fin.jpg

11fin.jpg

12fin.jpg

13fin.jpg

14fin.jpg

15fin.jpg

16fin.jpg

17fin.jpg

18fin.jpg

19fin.jpg

20fin.jpg

I na koniec dla zainteresowanych kilka uj臋膰 w du偶ej rozdzia艂ce:

http://img855.imageshack.us/img855/7274/4finy.jpg

http://img43.imageshack.us/img43/9022/5fin.jpg

http://img802.imageshack.us/img802/6535/10fin.jpg

http://img268.imageshack.us/img268/7040/16fin.jpg

• Odpowiedzi 32
  • Wy艣wietle艅 13,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Witam ponownie :)

Chcia艂bym zaprezentowa膰 autko nad kt贸rym siedzia艂em przez ostatnie hmm... 5 miesi臋cy :) Stara艂em si臋 odwzorowa膰 je jak najdok艂adniej umiem i w jak najwi臋kszym detalu, na tyle na ile pozwala艂y mi zdobyte zdj臋cia. Chcia艂em je zaprezentowa膰 w starej stylistyce studia i klimacie. Mia艂em w planach zrobi膰 jeszcze aniamcj臋 ale niestety z braku czasu musz臋 j膮 od艂o偶y膰 na p贸zniej. Soft 3dsmax, vray, photoshop.

Mam nadziej臋 mi艂ego ogl膮dania :)

1fin.jpg

2fin.jpg

3fin.jpg

4fin.jpg

5fin.jpg

6fin.jpg

7fin.jpg

9fin.jpg

10fin.jpg

11fin.jpg

12fin.jpg

13fin.jpg

14fin.jpg

15fin.jpg

16fin.jpg

17fin.jpg

18fin.jpg

19fin.jpg

20fin.jpg

I na koniec dla zainteresowanych kilka uj臋膰 w du偶ej rozdzia艂ce:

http://img855.imageshack.us/img855/7274/4finy.jpg

http://img43.imageshack.us/img43/9022/5fin.jpg

http://img802.imageshack.us/img802/6535/10fin.jpg

http://img268.imageshack.us/img268/7040/16fin.jpg

Napisano

Model niszczy system :D Render silnika wymiata. Rendery autka mnie specjalnie nie przekonuj膮 ale s膮 ja najbardziej technicznie ok. Og贸lnie to gratulacje wytrwa艂o艣ci. Teraz na horyzoncie z tak dobrych modeli jest chyba tylko merc bergera :)

Dla mnie 5* przede wszystkim za model.

Napisano

Model niszczy system :D Render silnika wymiata. Rendery autka mnie specjalnie nie przekonuj膮 ale s膮 ja najbardziej technicznie ok. Og贸lnie to gratulacje wytrwa艂o艣ci. Teraz na horyzoncie z tak dobrych modeli jest chyba tylko merc bergera :)

Dla mnie 5* przede wszystkim za model.

Napisano

Mo偶e zaczn臋 od tego co mi si臋 najbardziej podoba, a jest to kupa w艂o偶onej pracy w ten model, detale a偶 wy艂a偶膮 z obrazk贸w i z przyjemno艣ci膮 si臋 na to patrzy, brawo. Rendery wn臋trza i silnika mia偶d偶膮, 艣wietne materia艂y i bardzo przyjemne uj臋cia, ale z karoseri膮 co艣 ju偶 moim zdaniem nie wysz艂o... Bardzo du偶e kontrasty, wykr臋cona na maxa saturacja, nienaturalne kolory i efekt troch臋 jak ze scanline'a :/ Fajnie by by艂o, gdyby艣 popracowa艂 jeszcze nad tymi uj臋ciami bo wed艂ug mnie zabijaj膮 ca艂y potencja艂 modelu.

Pozdrawiam.

Napisano

Mo偶e zaczn臋 od tego co mi si臋 najbardziej podoba, a jest to kupa w艂o偶onej pracy w ten model, detale a偶 wy艂a偶膮 z obrazk贸w i z przyjemno艣ci膮 si臋 na to patrzy, brawo. Rendery wn臋trza i silnika mia偶d偶膮, 艣wietne materia艂y i bardzo przyjemne uj臋cia, ale z karoseri膮 co艣 ju偶 moim zdaniem nie wysz艂o... Bardzo du偶e kontrasty, wykr臋cona na maxa saturacja, nienaturalne kolory i efekt troch臋 jak ze scanline'a :/ Fajnie by by艂o, gdyby艣 popracowa艂 jeszcze nad tymi uj臋ciami bo wed艂ug mnie zabijaj膮 ca艂y potencja艂 modelu.

Pozdrawiam.

Napisano

Zacznijmy od tego, 偶e ogrom w艂o偶onej pracy niszczy ! Po prostu niszczy system !

Auto wymodelowane do najmniejszego szczeg贸艂u - to robi wra偶enie.

Jednakowo偶 mam troszk臋 niedosyt. Spodziwa艂em si臋 du偶o wi臋cej.

Zaczynaj膮c od niezgodno艣ci z ty艂u samochodu. Wydaje sie jakby by艂 o 30 cm za d艂ugi. Wystarczy spojrze膰 na pewnie dobrze znane Ci zdjecie studyjne Miury z ty艂u i od razu rzuca si臋 w oczy, 偶e albo 艣wiat艂a za ma艂e albo faktycznie za szeroki. (Stawiam na to pierwsze).

Co nastepne mi sie rzuca w oczy to rendery. I o ile nie wiem czy chodzi tu o same materia艂y czy mo偶e o set studia, ale jak wy偶ej wsponiano wygl膮da to conajmniej sztucznie. Postpro zbyt pojechane kontrastami, zbyt du偶a saturacja i wgl. nie rozumiem tych syf贸w/paproch贸w lataj膮cych wok贸艂 samochod贸w. Takie rendery studyjne winny dawa膰 raczej sterylne wr臋cz hiperrealistyczne efekty ani偶eli jaki艣 brud w powietrzu. M贸wi膮c dalej o postpro , bardzo nie pasuj膮 mi te 偶贸艂te po艣wiaty w renderach wn臋trza. Niedo艣膰, 偶e barwa ich jest zbyt 偶贸艂ta i nienaturalna to jeszcze miejsca w jakich si臋 pojawia jest zupe艂nie nietrafiona. (przyk艂ad 1 renderu wnetrza gdzie poswiata wychodzi z wnetrza auta).

Ju偶 nie czepiam si臋 takich rzeczy jak refract lamp, kt贸ry zamiast koloryzowa膰 na pomara艅czowo robi to na zielono. (Efekt ustawiania tego samego koloru w diffuse i w refract daje taki efekt , pasowa艂oby to za艂atwi膰 fog colorem, a nie kolorem samego refractu).

Osobi艣cie odczuwam mega nie dosyt po tych renderach i po tym co pokazywa艂e艣 w WiP'ie. My艣la艂em 偶e poprawisz niezgodno艣ci co do orygina艂u, a tu niestety.

Jednak patrz膮c na rendery silnika nie moge si臋 napatrzy膰. Nie wiem czy silnik rendzi艂e艣 innym sposobem, czy sie przy艂o偶y艂e艣 bardziej czy co, ale silnik niszczy. I je偶eli by艂by to w膮tek "Silnik Miury SV" mia艂by艣 5 gwiazdek bite. Jednak jako, 偶e wstawi艂e艣 to ca艂o艣ciowo daje 4. Model karoserii mog艂e艣 bardziej dopie艣ci膰, a nad renderami sp臋dzi膰 nieco wi臋cej (Zw艂ascza, 偶e zauwa偶am 偶e pierwszy render to ten sam co z WiP'a) - mog艂e艣 troche wi臋cej nad nim popracowa膰 , bo model jest wart tego!

Nic wi臋cej nie napisze bo to co my艣la艂em napisa艂em ;) Szkoda troch臋, 偶e nie posiedzia艂e艣 nad nim d艂u偶ej.

Pozdrawiam .

Napisano

Zacznijmy od tego, 偶e ogrom w艂o偶onej pracy niszczy ! Po prostu niszczy system !

Auto wymodelowane do najmniejszego szczeg贸艂u - to robi wra偶enie.

Jednakowo偶 mam troszk臋 niedosyt. Spodziwa艂em si臋 du偶o wi臋cej.

Zaczynaj膮c od niezgodno艣ci z ty艂u samochodu. Wydaje sie jakby by艂 o 30 cm za d艂ugi. Wystarczy spojrze膰 na pewnie dobrze znane Ci zdjecie studyjne Miury z ty艂u i od razu rzuca si臋 w oczy, 偶e albo 艣wiat艂a za ma艂e albo faktycznie za szeroki. (Stawiam na to pierwsze).

Co nastepne mi sie rzuca w oczy to rendery. I o ile nie wiem czy chodzi tu o same materia艂y czy mo偶e o set studia, ale jak wy偶ej wsponiano wygl膮da to conajmniej sztucznie. Postpro zbyt pojechane kontrastami, zbyt du偶a saturacja i wgl. nie rozumiem tych syf贸w/paproch贸w lataj膮cych wok贸艂 samochod贸w. Takie rendery studyjne winny dawa膰 raczej sterylne wr臋cz hiperrealistyczne efekty ani偶eli jaki艣 brud w powietrzu. M贸wi膮c dalej o postpro , bardzo nie pasuj膮 mi te 偶贸艂te po艣wiaty w renderach wn臋trza. Niedo艣膰, 偶e barwa ich jest zbyt 偶贸艂ta i nienaturalna to jeszcze miejsca w jakich si臋 pojawia jest zupe艂nie nietrafiona. (przyk艂ad 1 renderu wnetrza gdzie poswiata wychodzi z wnetrza auta).

Ju偶 nie czepiam si臋 takich rzeczy jak refract lamp, kt贸ry zamiast koloryzowa膰 na pomara艅czowo robi to na zielono. (Efekt ustawiania tego samego koloru w diffuse i w refract daje taki efekt , pasowa艂oby to za艂atwi膰 fog colorem, a nie kolorem samego refractu).

Osobi艣cie odczuwam mega nie dosyt po tych renderach i po tym co pokazywa艂e艣 w WiP'ie. My艣la艂em 偶e poprawisz niezgodno艣ci co do orygina艂u, a tu niestety.

Jednak patrz膮c na rendery silnika nie moge si臋 napatrzy膰. Nie wiem czy silnik rendzi艂e艣 innym sposobem, czy sie przy艂o偶y艂e艣 bardziej czy co, ale silnik niszczy. I je偶eli by艂by to w膮tek "Silnik Miury SV" mia艂by艣 5 gwiazdek bite. Jednak jako, 偶e wstawi艂e艣 to ca艂o艣ciowo daje 4. Model karoserii mog艂e艣 bardziej dopie艣ci膰, a nad renderami sp臋dzi膰 nieco wi臋cej (Zw艂ascza, 偶e zauwa偶am 偶e pierwszy render to ten sam co z WiP'a) - mog艂e艣 troche wi臋cej nad nim popracowa膰 , bo model jest wart tego!

Nic wi臋cej nie napisze bo to co my艣la艂em napisa艂em ;) Szkoda troch臋, 偶e nie posiedzia艂e艣 nad nim d艂u偶ej.

Pozdrawiam .

Napisano

Detale 艣wietne, szczeg贸lnie podoba mi si臋 silnik.

Na temat samych render贸w, ani postpro si臋 nie wypowiem, bo si臋 nie znam.

5 gwiazdek ode mnie.

Je艣li mo偶esz to zapodaj jeszcze w du偶e rozdzia艂ce silnik :)

Napisano

Detale 艣wietne, szczeg贸lnie podoba mi si臋 silnik.

Na temat samych render贸w, ani postpro si臋 nie wypowiem, bo si臋 nie znam.

5 gwiazdek ode mnie.

Je艣li mo偶esz to zapodaj jeszcze w du偶e rozdzia艂ce silnik :)

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki wszystkim za komentarze. Szcze偶e powiem jestem zaskoczony 偶e rendery w studio wed艂ug was wypad艂y s艂abo w porownaniu do silnika. Ja mam zupelnie odwrotne zdanie:p balem sie ze pojedziecie mnie za ten wlasnie silnik, swiatlo do niego bylo ustawiane na szybko.. poprostu 3 plany swietlne i juz a kamera to calkiem przypadkowa aby bylo widac go lekko od boku, te rendery naj mniej mi sie podobaja:P Natomiast rendery w studio, nad kazdym z osobna siedzialem sporo czasu zeby ustawic dobra kamere potem do kazdego inne oswietlenie zrobic. Co do studio wzorowa艂em sie na tym zdj臋ciu http://www.ausmotive.com/images/Lamborghini-Miura-01.jpg nie chcialem w 100% tego samego ale bardzo zblizone. moze faktycznie ciut za mocno kontrasty wyciagniete ale jak przygladalem sie zdjeciom ze starych sesji aut to wlasnie takie byly mocno kolorowe i mocno wykontrastowane. Dobrze ze chociaz ten silnik ratuje sytuacje hehe :)

aaa YetoKnight prosze renderki silnika w duzej rozdzialce:

http://img191.imageshack.us/img191/3807/14fin.jpg

http://img35.imageshack.us/img35/5144/15fin.jpg

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki wszystkim za komentarze. Szcze偶e powiem jestem zaskoczony 偶e rendery w studio wed艂ug was wypad艂y s艂abo w porownaniu do silnika. Ja mam zupelnie odwrotne zdanie:p balem sie ze pojedziecie mnie za ten wlasnie silnik, swiatlo do niego bylo ustawiane na szybko.. poprostu 3 plany swietlne i juz a kamera to calkiem przypadkowa aby bylo widac go lekko od boku, te rendery naj mniej mi sie podobaja:P Natomiast rendery w studio, nad kazdym z osobna siedzialem sporo czasu zeby ustawic dobra kamere potem do kazdego inne oswietlenie zrobic. Co do studio wzorowa艂em sie na tym zdj臋ciu http://www.ausmotive.com/images/Lamborghini-Miura-01.jpg nie chcialem w 100% tego samego ale bardzo zblizone. moze faktycznie ciut za mocno kontrasty wyciagniete ale jak przygladalem sie zdjeciom ze starych sesji aut to wlasnie takie byly mocno kolorowe i mocno wykontrastowane. Dobrze ze chociaz ten silnik ratuje sytuacje hehe :)

aaa YetoKnight prosze renderki silnika w duzej rozdzialce:

http://img191.imageshack.us/img191/3807/14fin.jpg

http://img35.imageshack.us/img35/5144/15fin.jpg

Napisano

mimo ze tematyka mnie kompletnie nie rusza. To trzeba przyznac, ze bardzo fajnie Ci to wszystko wyszlo. Ogrom pracy i genialny efekt na koniec. Bardzo fajnie to widac, na tych duzych renderach, gdzie rozdzialka jest na tyle duza, ze nic nie moglo sie ukryc. Ja okiem fachowca, niemal ze mechanika nie zauwazylem nic: ], super 5stars: ]

Napisano

mimo ze tematyka mnie kompletnie nie rusza. To trzeba przyznac, ze bardzo fajnie Ci to wszystko wyszlo. Ogrom pracy i genialny efekt na koniec. Bardzo fajnie to widac, na tych duzych renderach, gdzie rozdzialka jest na tyle duza, ze nic nie moglo sie ukryc. Ja okiem fachowca, niemal ze mechanika nie zauwazylem nic: ], super 5stars: ]

Napisano

Mega syte. Pi臋kny ten silnik, model, materia艂y, bardzo mi si臋 podoba. Dzi臋ki za te dodatkowe rendery :)

Napisano

Mega syte. Pi臋kny ten silnik, model, materia艂y, bardzo mi si臋 podoba. Dzi臋ki za te dodatkowe rendery :)

Napisano

Najbardziej nie podoba mi si臋 uj臋cie z przodu. Wina jednak ponosi wygl膮du auta i tych paskudnych czarnych obwolut w kt贸rych ma艂o co si臋 dzieje. Jeszcze na oponie nie wygi臋ty napis pirelli denerwuje. Render Silnika najfajniejszy bo najwi臋cej si臋 dzieje :). Og贸lnie bardzo 艂adniej. Pewnie srebrne by si臋 艂adniej prezentowa艂o.

***** ode mnie pozdrawiam.

Napisano

Dobrze, ze mozna cos napisac bo po opadzie szczeki wprawialem na nowo zeby i zle mi sie mowi ;P

Naprawde super projekt, bo.. konkretna fura i konkretnie wymodelowana i materialy miazdza - tzn. wziales pod uwage sposob wykonczenia w tamtych czasach. widzialem na zywa ten samochod i po podniesieniu tylnej klapy widzialem zacieki na ramie. Pytalem czy to aby napewno oryginal - odpowiedz brzmiala TAK.

Detal twojej pracy powala - pewnie bardziej komputer co to renderowal, ale mnie tez ;P

Nie ma co za duzo pisac. Po prostu super tip top fajnie :) rendery tez ok - widze, ze starales sie uchwycic studio ze starych fotek tego auta co do mnie przemawia.

Napisano

Zgodz臋 si臋 z przedm贸wcami - rendery silnika super, a studyjnym jakby czego艣 brakowa艂o, mo偶liwe, 偶e lepszej postprodukcji. Planujesz jakie艣 rendery na zewn膮trz?

Napisano

艢wietny model. Najlepsze s膮 uj臋cia silnika.

W renderze od 艣rodka co艣 niedobrego si臋 dzieje z wycieraczk膮, ma dziwny kolor.

Napisano

My艣l臋, 偶e takie klimaty by bardziej pasowa艂y do klasyka. To co jest teraz jest bardzo kolorowe, czyste -> poprawne ale przez to chyba troszk臋 nienaturalne.

mm.jpg

Napisano
  • Autor

Jeszcze raz dziekuje za mile slowa, bardzo mi mi艂o ze sie podoba :) KoMic uff to dobrze ze nie widzisz bledow, pamietam jak przy Komniku dostalem zjebki za proporcje srob itd. Sebazx6r co do napisu na oponie to taki w艂asnie byl. ..:: WIKTOR ::.. tez na poczatku zupelnie inaczej malowalem rame i inne elementy, ale po dokladnym przyjzeniu sie zdjeciom tak to wlasnie wygladalo. Fajnie ze widzisz nawiazanie do starych sesji zdjeciowych, o to chodzilo :) Tamyl91 raczej juz nie bedzie nowych render贸w... musze troche od niego odpoczac a moze cos sie samo nasunie a wtedy zrobie :) NV dzieki za propozycje, tez na poczatku kombinowalem z szumem ale kiedys tak naprwade duzo go nie bylo a i kolory byly mocno nasycone na tych zdjeciach. Twoja postpro fakt jest klimatyczne i fajne ale no nie pasuje do reszty zdjec ktore zgromadzilem jako przyklady. Wiem ze wiekszosci sie nie widza renderki studia ale bede sie przy nich upieral bo taki efekt wlasnie chcialem osiagnac :)

Napisano

Ja podpisze sie pod tym co pisze..::WIKTOR::... Mnie osobi艣cie podobaj膮 si臋 rendery w studio, nawi膮zuj膮 do klimatu samochodu robionego przez kilku go艣ci bez super sprz臋tu, maja w sobie co艣 co mi sie podoba:) Czu膰 klimat analogowych aparat贸w i zapach 艣wie偶o wywo艂anych zdj臋膰. Gratuluje 艣wietnego modelu.

PS.

Pytanie czemu praca jeszcze nie trafi艂a na front'a?:)

Napisano

Detale i textury s膮 poprostu mega, najbardziej podoba mi si臋 wn臋trze i szwy, model genialny a i rendery trzymaj膮 wysoki poziom.

Napisano

Dba艂o艣膰 o detal wgniata w fotel, gratuluje uko艅czenia pracy.

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki naprawde mi艂o si臋 robi po takich komentarzach i wiem ze te 5 miesiecy poswieconych na modelowanie nie poszly na marne :)

R贸wnie偶 dziekuje za fronta :)

Napisano

We藕 to wy艣lij mailem do kogos z Lamborghini. Za taki wk艂ad pracy to bym ci da艂 si臋 takim przejecha膰 :D:D:D:D

Napisano

Cze艣膰, masz mo偶liwo艣膰 wrzucenia siatki modelu silnika tak samo karoserii samochodu ? Bardzo 艂adny model ;) Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

@gonnog wys艂a艂em hehe ale jeszcze nie odpisali chyba przygotowuja umowe dla mnie czy cos... :P

@Sebazx6r dzieki za pomoc :) Przzymierzam sie tez do zrobienia jakiejs animacji z postepami prac bo mam ponad 100 probnych renderow i screenow.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci