genitalius Napisano 28 Kwiecień 2015 Autor Napisano 28 Kwiecień 2015 Dzieki Adix wiekszosc powinna juz dzialac. pzodrawiam
genitalius Napisano 4 Czerwiec 2015 Autor Napisano 4 Czerwiec 2015 (edytowane) takie nowe. mam jeszcze wersje czarno-biala ale nie wiem czy wrzucac. [i Edytowane 3 Lipiec 2016 przez genitalius wygasniecie linkow
segea Napisano 4 Czerwiec 2015 Napisano 4 Czerwiec 2015 Świetna mordka - jeszcze dopracować ciało, pozę i super będzie się prezentować :)
genitalius Napisano 5 Czerwiec 2015 Autor Napisano 5 Czerwiec 2015 (edytowane) dzieki Panowie za komentarze to jeszcze kolorek wrzucam http:// Edytowane 21 Styczeń 2016 przez genitalius
genitalius Napisano 11 Lipiec 2015 Autor Napisano 11 Lipiec 2015 (edytowane) dzieki pozdrawiam Edytowane 28 Wrzesień 2015 przez genitalius
genitalius Napisano 28 Wrzesień 2015 Autor Napisano 28 Wrzesień 2015 (edytowane) hej! takie cwicoznka na anatomie i wyobraznie http:// Edytowane 21 Styczeń 2016 przez genitalius
genitalius Napisano 9 Październik 2015 Autor Napisano 9 Październik 2015 (edytowane) elfica http:// Edytowane 21 Styczeń 2016 przez genitalius
Sebazx6r Napisano 16 Październik 2015 Napisano 16 Październik 2015 Ty tak modelujesz z mysla o koncept art? Maloktory model konczysz wiec pytam. Musisz zmienic hosting bo strasznie wyrzuca ci zdjecia. Ja mam konto darmowe na Imgur jak narazie nic nie zniklo. Swietne prace by the way, ale już dośt tej wazeliny xD.
genitalius Napisano 20 Styczeń 2016 Autor Napisano 20 Styczeń 2016 (edytowane) taki koncepcik pozdrawiam Edytowane 3 Lipiec 2016 przez genitalius
genitalius Napisano 27 Marzec 2016 Autor Napisano 27 Marzec 2016 Dwno mnie cos nie bylo, az mi sie haslo cos przypomniec nei chcialo. Chociaz na 3d nie mam zbytnio czasu bo to nie moja broszka to jednak zwarlem poslady ostatnio i zrobilem nawet tutorial dla cgwisdomna temat robienia popiersia. Calosc ma ok 7 godz z czego skulpt ok 2,5. Reszta poswiecona pobocznym zagadnieniom typu budowanie base meshow, troche na temat anatomii, podstawy blendera i takie tam. Wiecej info na temat tuta rzuce juz za niedlugo. pozdrawiaki
genitalius Napisano 11 Maj 2016 Autor Napisano 11 Maj 2016 (edytowane) kurs tworzenia popiersia dostepny na cgwisdom Caly proces tworzenia popiersia w stylu rzeby klasycznej. Wszystkie tajniki wiedzy na temat anatomii tworzenia base meshow, wskazowek anatomicznych co do tworzenia twarzy, blenderowskie srodowisko pracy, podstawy keyshota, wyszukiwanie referencji i tworzenie repozytoriow+podstawy zbrusha, rzezba, render w zbrushu/cycles/keyshot. Render w oparciu o moje wlasne studium oswietleniowe i mnostwo pomocy wlasnych udostepnionych na rzecz videotutorialu. Efektem koncowym bedzie taki oto w duzej mierze autorski bust stworzony w czasie rzeczywistym w oparciu o profilowy szkic Da Vinciego. pozdrawiam https://cgwisdom.pl/kurs-wideo/kurs-zbrush-wykonani--ludzkiego-popiersia.html Edytowane 11 Maj 2016 przez genitalius
Maciek Jutrzenka Napisano 26 Czerwiec 2016 Napisano 26 Czerwiec 2016 damn soon! looks dope! renderowałbym. ile czasu zeszło?
genitalius Napisano 3 Lipiec 2016 Autor Napisano 3 Lipiec 2016 dzieki Maciek ja mysle, ze dlugo bo za bardzo nie mam czasu na 3d. Wiec od czasu do czasu po godzinach jak tylko jakeis okienko sie trafi to cos tam dziubne tego zbrusha. Mysle, ze tak z 50 godz to napewno rozlozone na ok 3 miesiace. Ale w meidzyczasie taki duzo szybszy skulpt ok 10 godzinny. Praca bedzie kontynuowana z pewnsocia. Chce pociagnac to cwiczenie i zrobic taki maly wycinek piekla z wieloma postaciami. pozdrawiam
genitalius Napisano 4 Lipiec 2016 Autor Napisano 4 Lipiec 2016 dzieki Boris za komentarz. Tak jak mowie, scenka zostanie jeszcze wzbogacona o kilka postaci.
krzys!3k Napisano 8 Sierpień 2016 Napisano 8 Sierpień 2016 az sie zalogowałem :) zajebisty ten diabełek! piszesz ze nie masz duzo czasu na 3d, dzialasz wiec w 2d czy calkowicie cos innego zawodowo robisz?
Sebazx6r Napisano 9 Sierpień 2016 Napisano 9 Sierpień 2016 Az dziwi ze nie robi 3d zawodowo. Rzezba klasyczna?
genitalius Napisano 16 Sierpień 2016 Autor Napisano 16 Sierpień 2016 dzieki Panowie za rekomendacje. dziekuje Krzys i Seba za komentarze. Pracuje jako drukarz offsetowy/branza poligraficzna.
Sebazx6r Napisano 16 Sierpień 2016 Napisano 16 Sierpień 2016 ee to chyba tez dobrze tam zarabiasz z tego co sie orientuje ;).
genitalius Napisano 16 Sierpień 2016 Autor Napisano 16 Sierpień 2016 Sebazx6r ano nie narzekam, zarobki bardzo dobre z tym, ze pracuej na wyspach wiec moze dlatego.
Sebazx6r Napisano 16 Sierpień 2016 Napisano 16 Sierpień 2016 Z bratem jak gadałem co Poligrafii siedzi to u nas drukarze tez ładnie potrafią wycisnąć co drukują na kartonach etc... No to chyba teraz co pora w 3d podrukowac ;).
genitalius Napisano 16 Sierpień 2016 Autor Napisano 16 Sierpień 2016 (edytowane) nie wiem szczerze powiedziawszy jak to wyglada w polsce, bo zaraz po studiach wyjechalem do anglii i tutaj zaczynalem. Zarobki w anglii w branzy poligraficznej wygladaja mniej wiecej na poziomie: -printer nr. 1 ok 3,5 -4 tys funtów/miesiac - printer nr. 2 ok 2,5-3 tys funtow/mies -asystent printera 1,6- 2,2 tys/miech na produkcji: operatorzy 2,1 ok 1,8-3 tys/miech asystenci 1120-1400 funtow. agencyjni pracownicy 920-1100 pozdrawiam Edytowane 17 Sierpień 2016 przez genitalius
Sebazx6r Napisano 16 Sierpień 2016 Napisano 16 Sierpień 2016 Qrde brat mi opowiadal o starych wyjadaczach co ciagnal po 10-20k pln miesiecznie. Tylko jaki to rodzaj druku nie pamietam.
genitalius Napisano 17 Sierpień 2016 Autor Napisano 17 Sierpień 2016 ohoho no to ja nie wiem co to za druk, takei zarobki tutaj w angli raczej nierealne chyba ze na szczeblu kierowniczym. hmm te zarobki jakie podalem sa dosc przyzwoite jak na poligrafie tutaj, jedne z lepszych w tej czesci anglii(zachodnia przy walii), inna sprawa, ze branza poligraficzna to raczej nie zbyt dobra inwestycja na przyszlosc. W przeciagu kolejnych 10 lat , rynek w tym obszarze zmieni sie na gorsze. 3d sobie robie po godzinach bo lubie poprostu, nie widze potrzeby zamieniac swojego ulubionego zajecia w zrodlo utrzymania- mogloby byc ciezko :).
genitalius Napisano 20 Sierpień 2016 Autor Napisano 20 Sierpień 2016 (edytowane) W sumei to co podales 10-20 k pln to mniej wiecej to samo co tutaj w angli(4 tys funtow). Ale jesli mowisz, ze tyle sie zarabia w poslce to niebardzo mi sie chce w to wierzyc. W polsce sa to zarobki na poziomie 6 -7 tys zl netto, nie wiecej.Ja sie zajmuje drukowaniem prasy, magazynow, czasopism, katalogow itd. Praca jest dosc ciezka bo 12 godzinne zmiany i bardzo duze natezenie halasu, ale pracuje sie 14 dni w miesiacu. Drukarz dwójka potrzebuje ok. roku intensywnej nauki aby nabyc pelne kwalifikacje do pracy. Drukarzy numer 1 na offset printing jest ok 30 z czego srednia wieku wsrod nich to ok 50 lat (najmlodszy ma 40 pare)wiec tutaj trzeba miec bardzo duze doswiadczenie. Ja zaczynalem od pracy na perfect bound jako zwykly pracownik po operatora a nastepnie przeszedlem na offset printing w dosc krotkim czasie po ok roku. Gdyby ktos szukal pracy, wciaz jest kilka wakatow na roznych stanowiskach u mnie w firmie. http://www.pcpltd.net/ Edytowane 20 Sierpień 2016 przez genitalius
Sebazx6r Napisano 21 Sierpień 2016 Napisano 21 Sierpień 2016 A jak spotkam brata to zagadam spytam czy mi nie sciemnial, ale on nie przygotuje do druku czasopism, czy ulotek tylko opakowania. Wczesniej ulotki i czasopisma. I wlasnie on i znajomi drukarze sa po 40. I to nie te male drukarnie . Opowiadal o sytuacji na wydziale poligrafii prelekcja. Byl na niej moj brat i ci drukarze. Ci drukarze smiali sie z wykladowcow ze na tym co oni opowiadali juz dawno sie nie drukuje. Wiem ze jak kiedys mowilem o quadgraphics z wyszkowie bo mialem rozmowe na stanowisko 3d to mowil ze to proste wydruki. Oni robia czasopisma i ulotki.
genitalius Napisano 21 Sierpień 2016 Autor Napisano 21 Sierpień 2016 (edytowane) spoko, dzieki Seba za zainteresowanie tematem. A tutaj jeszcze takie ujecie z mojego stanowiska pracy, jakby to kogos interesowalo (czaszka jest prawdziwa, swoja droga). Moznaby stworzyc watek w ktorym uzytkownicy wrzucaliby taka migawke z wlasnego tworczego poletka. Edytowane 5 Wrzesień 2016 przez genitalius
Reynevan Napisano 21 Sierpień 2016 Napisano 21 Sierpień 2016 Fajna czacha, ciekawe czy w PL też można takie mieć na legalu. Świetny pomysł z tym wrzucaniem, chętnie obejrzałbym organizacje biurka starych wyjadaczy.
genitalius Napisano 21 Sierpień 2016 Autor Napisano 21 Sierpień 2016 (edytowane) dzieki Reynevan Jezeli czaszka posiada status eksponatu medycznego albo jej sposob ,,ekspozycji'' nie budzi podejrzen co do legalnosci zrodla pochodzenia badz jej nabycia to raczej nie powinno byc problemu. Czaszka , ktora mam sprowadzilem ze stanow. W stanach jest cale mnostwo legalnych i mniej legalnych miejsc w ktorych mozna cos takiego nabyc wlacznie z calymi szkieletami ludzkimi z czgeo chyba najbardziej znanym jest ,,Skulls Unlimited International" specjalizujace sie glownie w dystrybucji doskonale przyrzadzonych czaszek zwierzecych wszelkiego rodzaju. Drugim zrodlem jakie znam jest Nephi Walton, lekarz/developer anatomii 3d posiadajacy niezwykle bogata kolekcje ludzkich szczatek z dokumentacja. W anglii jest to James Cranfield - czaszki, ktore posiada pochodza glownie z afryki i pozbawione sa zuchwy noi jakby to powiedziec, malo atrakcyjne a i dosc drogie. Boris hehehe Edytowane 21 Sierpień 2016 przez genitalius
dexter47 Napisano 21 Sierpień 2016 Napisano 21 Sierpień 2016 ta czacha na biurku przypomniała mi czasy jak się uczyłem anatomii na studium medycznym :P Ps Laptop to alianware ? czy jakies clevo ?
dexter47 Napisano 21 Sierpień 2016 Napisano 21 Sierpień 2016 ciekawa maszyna choć procesor mi sie nie podoba :P a tak swoja drogą taka migawka http://www.clevo.com.tw/clevo_story.asp :P
genitalius Napisano 21 Sierpień 2016 Autor Napisano 21 Sierpień 2016 dzis pewnei wybralbym cos innego, niestety na tamta chwile usilnie potrzebowalem mocniejszej maszyny i wybor padl na ROG'a bo clevo i Alienware byly jak dla mnie zbyt egzotyczne. Nie wiem czy ejstem zadowolony bo juz raz go serwisowalem. Z pozoru niewinna zamiana ,,miejscami" 2ch klawiszy zakonczyla sie wymiana plyty glownej i klawiatury. Pozatym jest ok, jest bardzo chlodny.
thecrev Napisano 21 Sierpień 2016 Napisano 21 Sierpień 2016 Bardzo mi się podobają twoje modele rób więcej!
JackTheRippy Napisano 21 Sierpień 2016 Napisano 21 Sierpień 2016 Te szkice pod czaszka to Twoje czy ksiazka jakas ? :)
genitalius Napisano 22 Sierpień 2016 Autor Napisano 22 Sierpień 2016 thecrev dzieki JackTheRippy to sa szkice z ksiazki Sarah Simblet, anatomia dla artystow.
genitalius Napisano 5 Wrzesień 2016 Autor Napisano 5 Wrzesień 2016 takiego ludzika nowego sobie zaczalem.
Graft Napisano 5 Wrzesień 2016 Napisano 5 Wrzesień 2016 Chyba się dziwił że mu takie wodogłowie zrobiłeś :D Całkiem pozytywnie ;)
michalo Napisano 5 Wrzesień 2016 Napisano 5 Wrzesień 2016 Kolorowe oczy dodają dożo życia. Fajnie się zapowiada.
krzys!3k Napisano 5 Wrzesień 2016 Napisano 5 Wrzesień 2016 jak zwykle świetne, zrobiłbys w koncu cos żle :) tak na siłe moze to rozciecie glowy na gorze przydaloby sie troche bardziej nieregularne
JackTheRippy Napisano 5 Wrzesień 2016 Napisano 5 Wrzesień 2016 To juz swietnie wyglada :) Kariere zmieniaj! :)
genitalius Napisano 6 Wrzesień 2016 Autor Napisano 6 Wrzesień 2016 dzieki Panowie krzys!3 poprawilem :). chcialem zrobic mu lapska podobne do tych ,ktore masz w jednej ze sowich postaci mam na mysli ta szkarade bez zuchwy strasznie mi sie podobaja o czym juz dawno pisalem. Mam ja nawet w referkach :D swoich osobistych. JackTheRippy hehe na to sie nie zanosi, ale milo to slyszec. dzieki
genitalius Napisano 17 Wrzesień 2016 Autor Napisano 17 Wrzesień 2016 Lekki postep. Wszelkie uwagi sugestie mile widziane.
Graft Napisano 17 Wrzesień 2016 Napisano 17 Wrzesień 2016 Dla mnie super nie ma się za bardzo do czego przyczepić. Ewentualnie ten design "skafandra" można jeszcze dopieścić, ale to już tylko rzecz gustu. Technicznie wszystko świetnie. Będziesz dodawał jakieś materiały ?
genitalius Napisano 18 Wrzesień 2016 Autor Napisano 18 Wrzesień 2016 Dziekuje Graft. Przy skafandrze jeszcze posiedze. Mysle, ze tak, pomaluje postac pewnie cos posklejam w zbrushowym bpr. Zobaczymy. pozdrawiam
genitalius Napisano 20 Wrzesień 2016 Autor Napisano 20 Wrzesień 2016 No to jeszcze jeden postep. Chyba za duzo tego mojego spamu, postaram sie wrzucic jakis kolorek nastepnym razem. Te wpusty tleowe mnie wkurzaja, wyrzucic czy zostawic? Render w cyclesie i zbrushu.
Maciek Jutrzenka Napisano 20 Wrzesień 2016 Napisano 20 Wrzesień 2016 ale to jest dobre wincyj wincyj!
Rekomendowane odpowiedzi