Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema,

Wrzucam nowe rendery. Stary model, nowe felgi.

Moja pierwsza praca wyrenderowana w Mayi (V-ray).

Jako stały użytkownik Maxa niestety stwierdzam ze Maya jest do dupy:D

Absolutnie nic tam nie ma lepszego od maxa:P A większość rzeczy jest gorsza. Wiem ze pewnie "przyzwyczaiłem się do maxa i za malo znam maye" no ale kurde. Większość rzeczy jest po prostu bez sensu i niewygodnie w porównaniu z maxem.

No ale dość marudzenia. Oglądajcie i oceniajcie. Chcialem zrobic 4 ujecia ale na 3 zauważyłem zmęczenie materiału i juz se odpuściłem bo pewnie by było jeszcze gorsze.

02.jpg

01.jpg

03.jpg

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 18
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pff... To rób fluidy na tym swoim Maxie ^^ Swoją drogą ta wiśnia z tyłu to z paint effect?

Napisano
To był Twój pomysł aby walnąć Rolls Royc'a na glebę i dać mu fancy felgi i zawieszenia dla chłopaczków ;P?

Pff....lubię klasyki, tym bardziej lubię klasyki zrobione ze smakiem ;P

FF gdzie ten model ze slickami i mega silnikiem? :>

Gość User190
Napisano

Też tak myślałem na początku, ale po jakimś czasie przeszło. Do wersji 2k14 największą jej bolączką był brak defaultowego toolsetu do modelowania. Od 2k14 jest NEX i jest dobrze ;)

Max jest prosty i intuicyjny, ale bardzo ograniczony. Maya jest otwarta, co niestety również ma swoje wady w postaci np. 3 narzędzi, którymi możesz zrobić dokładnie to samo. DO tego trzeba przywyknąć.

Modelik ładny.

Napisano

Świetnie to wygląda. Gratulacje wytrwałości w nauce softu! Maya w przeciwieństwie do innych kobiet, zyskuje na bliższym poznaniu :)

Napisano

Super praca. Co do max maya. to tez kiedys chcialem przerzucic sie na maye.. Stwierdzilem ze funkcjonalnosc podobna tylko mniej wygodniej mi sie robilo w mayi.. Pewnie kwestia przyzwyczajenia. W kazdym razie stwierdzilem, ze jedyny soft dla ktorego zrezygnuje z 3ds maxa to bedzie blender.. Wiadomo cena robi swoje..

Napisano

Kazdy soft ma swoje plusy i minusy. Mi na przyklad ciezko by bylo sie przesiasc na max. Przynajmniej w warunkuach domowych. Przyzwyczajenie.

Fajne masz prace , ale to juz wiesz.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności