Napisano 10 Styczeń 201411 l Siema, Wrzucam nowe rendery. Stary model, nowe felgi. Moja pierwsza praca wyrenderowana w Mayi (V-ray). Jako stały użytkownik Maxa niestety stwierdzam ze Maya jest do dupy:D Absolutnie nic tam nie ma lepszego od maxa:P A większość rzeczy jest gorsza. Wiem ze pewnie "przyzwyczaiłem się do maxa i za malo znam maye" no ale kurde. Większość rzeczy jest po prostu bez sensu i niewygodnie w porównaniu z maxem. No ale dość marudzenia. Oglądajcie i oceniajcie. Chcialem zrobic 4 ujecia ale na 3 zauważyłem zmęczenie materiału i juz se odpuściłem bo pewnie by było jeszcze gorsze. Pozdrawiam!
Napisano 10 Styczeń 201411 l Jako stały użytkownik Maxa niestety stwierdzam ze Maya jest do dupy:D Pff... To rób fluidy na tym swoim Maxie ^^ Swoją drogą ta wiśnia z tyłu to z paint effect?
Napisano 10 Styczeń 201411 l Autor legomir - drzewo jakieś przypadkowe z googli po wpisaniu tree png:P Wiec nie wiem skad.
Napisano 10 Styczeń 201411 l To był Twój pomysł aby walnąć Rolls Royc'a na glebę i dać mu fancy felgi i zawieszenia dla chłopaczków ;P?
Napisano 11 Styczeń 201411 l To był Twój pomysł aby walnąć Rolls Royc'a na glebę i dać mu fancy felgi i zawieszenia dla chłopaczków ;P? Pff....lubię klasyki, tym bardziej lubię klasyki zrobione ze smakiem ;P FF gdzie ten model ze slickami i mega silnikiem? :>
Napisano 12 Styczeń 201411 l Jako stały użytkownik Maxa niestety stwierdzam ze Maya jest do dupy:D Też tak myślałem na początku, ale po jakimś czasie przeszło. Do wersji 2k14 największą jej bolączką był brak defaultowego toolsetu do modelowania. Od 2k14 jest NEX i jest dobrze ;) Max jest prosty i intuicyjny, ale bardzo ograniczony. Maya jest otwarta, co niestety również ma swoje wady w postaci np. 3 narzędzi, którymi możesz zrobić dokładnie to samo. DO tego trzeba przywyknąć. Modelik ładny.
Napisano 12 Styczeń 201411 l Autor Dokładnie, to bbs rs tylko z logiem RR. Stwierdziłem ze jak mogą być bbsy z logiem BMW to czemu nie RR;)
Napisano 12 Styczeń 201411 l Świetnie to wygląda. Gratulacje wytrwałości w nauce softu! Maya w przeciwieństwie do innych kobiet, zyskuje na bliższym poznaniu :)
Napisano 12 Styczeń 201411 l Super praca. Co do max maya. to tez kiedys chcialem przerzucic sie na maye.. Stwierdzilem ze funkcjonalnosc podobna tylko mniej wygodniej mi sie robilo w mayi.. Pewnie kwestia przyzwyczajenia. W kazdym razie stwierdzilem, ze jedyny soft dla ktorego zrezygnuje z 3ds maxa to bedzie blender.. Wiadomo cena robi swoje..
Napisano 12 Styczeń 201411 l Kazdy soft ma swoje plusy i minusy. Mi na przyklad ciezko by bylo sie przesiasc na max. Przynajmniej w warunkuach domowych. Przyzwyczajenie. Fajne masz prace , ale to juz wiesz.