Napisano 26 Marzec 201410 l Autor WIKTOR- No cóż mogę powiedzieć.... lubię to! :D Ciąg dalszy silnika:
Napisano 27 Marzec 201410 l Klapki zaworów na górze cylindra są bardzo podobne jak w moim silniku, to chyba jakiś uniwersalny patent z tą zawleczką i linką, bo silniki dzieli wiele dekad i okupowana Francja nie ma też wiele wspólnego z czeskim wykonaniem radzieckiej myśli technicznej. a może się mylę.
Napisano 27 Marzec 201410 l Autor ikkiz - nie wiem jak to z tym było ale silniki Gnome & Rhone były montowane w samolotach wielu krajów już przed II wś...musiałbym sprawdzić ale możliwe że czeskie avie na nich latały i stąd zaczerpnięto pomysła po wojnie. To mój domysł jedynie.
Napisano 28 Marzec 201410 l Autor Mocowanie silnika do skrzydła plus wydech: Edytowane 28 Marzec 201410 l przez kliment woroszyłow
Napisano 28 Marzec 201410 l Autor zacząłem gondolę silnikową: Edytowane 28 Marzec 201410 l przez kliment woroszyłow
Napisano 28 Marzec 201410 l Dałbym inny specular na silniki, bo z dalszego ujęcia nie widać tego detalu nad którym się napracowałeś.
Napisano 28 Marzec 201410 l Ożesz Ty w sandał... Podoba mi się ta "surowizna" cieknąca z tego samolotu. Jest po prostu inny. Fajnie, że od razu mapujesz części. Robota ci się pali widzę - dobrze, że jesteś strażakiem... :)
Napisano 6 Kwiecień 201410 l Autor Posiedziałem ciut nad skrzydłem, jeszcze nie skończone: Edytowane 6 Kwiecień 201410 l przez kliment woroszyłow
Napisano 6 Kwiecień 201410 l sądziłem, że każdy wycięty prostokąt to oddzielny mesh, a tu proszę! :D silnik też jest połączony ze skrzydłem? bo widzę że siatka leci czasem równo z siatką skrzydła a czasami leci tak, że wygląda jak ngon i jeszcze pytanie - ty sprzedajesz później te modele? a może od ciebie kupują? czy o tak o se robisz? :D
Napisano 7 Kwiecień 201410 l byłemu modelarzowi plastikowo papierowemu ciary chodzą po plecach, jak widzi taki detal w zasadzie nie do osiągnięcia z plastiku, ani z "Małego Modelarza"
Napisano 7 Kwiecień 201410 l No, fajnie ze poprawiłeś ta powierzchnie bo już sie chciałem przyczepić. Uprzedziłeś mnie:D Ładnie idzie.
Napisano 7 Kwiecień 201410 l Autor FF - Wiedziałem że się przyczepisz i dlatego Cie uprzedziłem :P Taka mała ciekawostka, zwykle zegary są w kabinie przed pilotem, w tym samolocie jednak jest inaczej, część z nich umieszczono na obudowach silników.
Napisano 8 Kwiecień 201410 l no własnie czytałem, ale nie mogłem znaleźć jak to wyglądało. teraz już wiem.
Napisano 8 Kwiecień 201410 l Przypuszczam, że niebawem będziesz modelował kabinę pilota, no ciekawy jestem jak będzie wyglądac w środku. Szkoda, że nie masz drukarki 3D!
Napisano 8 Kwiecień 201410 l O ladnie leci do przodu - a dzie dzisiejszy up ? Czekamy niecierpliwie...
Napisano 10 Kwiecień 201410 l Przyłączam się do podziękowań, pierwsza rzecz z rana sprawdzić wątek Klimenta, czy coś nowego się pojawiło ;]. Jesteś nie z tej ziemi. Swoją drogą gdzieś się zapodziały poprzednie tematy z Twoimi pracami, a przynajmniej ja nie potrafię ich odszukać korzystając z poziomu profilu -> wyświetl tematy użytkownika, pamiętam , że był tam też chyba francuski samolot. Edytowane 10 Kwiecień 201410 l przez yarosh
Napisano 10 Kwiecień 201410 l Autor yarosh- francuski, włoski, kilka niemieckich...też nie mogę ich odkopać, coś źle wyszukiwarka działa chyba.
Napisano 10 Kwiecień 201410 l yarosh- francuski, włoski, kilka niemieckich...też nie mogę ich odkopać, coś źle wyszukiwarka działa chyba. Chyba bardziej zostały usunięte z bazy albo się gdzieś zapodziały, ostatni chyba był francuski i chyba tam pisałeś coś o tym jak robisz wszystkie te perfekcyjne cięcia blach, chciałbym w końcu zabrać się za zrobienie jakiegoś fajnego modelu na początek, np. corsaira, a jak podpatrywać metody modelingu to u najlepszych ;]
Napisano 10 Kwiecień 201410 l Autor no stary...z samolotów to wybrałeś chyba najtrudniejszy z możliwych, corsair jest piękny ale cholernie trudny i pełen pułapek, wiem coś o tym :)
Napisano 10 Kwiecień 201410 l no stary...z samolotów to wybrałeś chyba najtrudniejszy z możliwych, corsair jest piękny ale cholernie trudny i pełen pułapek, wiem coś o tym :) kończąc offtop jeszcze to przemyślę, ale to chyba nr 1 na mojej top 5 liście ;]. Na razie musze pozbierać materiały i wydębić trochę czasu,
Napisano 10 Kwiecień 201410 l Autor Mam w skrzynce dwa PMy ale nie mogę się dostać do skrzynki odbiorczej na max3d.pl....poslijcie mi wiadomości na maila: [email protected]
Napisano 10 Kwiecień 201410 l Autor Przemodelowana owiewka kabiny i góra kaczego dzioba czyli przodu kadłuba, plus kilka drobnych poprawek tu i tam..... widok na owiewkę i całość: Edytowane 10 Kwiecień 201410 l przez kliment woroszyłow
Napisano 11 Kwiecień 201410 l Autor Celownik lunetowy zrobiony. Poprzykręcałem blachy coby nie tłukły na wietrze. Siatki dla maniaków ;) Edytowane 11 Kwiecień 201410 l przez kliment woroszyłow
Napisano 11 Kwiecień 201410 l No przecież to co ja tu widzę to nie jest prawdziwe...nie....nieeee...nieeeeeeee!!! :) kliment woroszyłow - masz jakiś swój pomnik w Polsce? Jak nie to Ci zrobię w Poznaniu na Placu Wolności - za warsztat, cierpliwość, dociekliwość, detal którego pilnujesz, materiały ( szczególnie metale)... Wybierz jaki SZEJDER chcesz na pomniku - z moimi umiejętnościami to granit pojechany z bitmapy będzie wyczynem :) więc nie przesadzaj:) Szacun. I znowu chce mi się komputer uruchamiać.
Napisano 11 Kwiecień 201410 l Autor Miło ze moje dłubanie kogoś motywuje.....Wrzucam jeszcze dwa renderki bo dzisiaj już upa nie będzie ;)
Napisano 11 Kwiecień 201410 l Oj motywuje, motywuje nawet bardzo motywuje :) Tak z ciekawości ile teraz całość waży?
Napisano 11 Kwiecień 201410 l dzięki za siatki, super to się ogląda. powiem Ci, że ten dirt daje bardzo dużo na zbliżeniach, ale w ujęciach całego modelu prawie wcale go nie widać, a szkoda. wybacz jeśli była o tym mowa wcześniej, ale planujesz dla niego jakąś scenkę?
Napisano 11 Kwiecień 201410 l Autor Samolot bez działa ma 5 mln poligonów z czego niemal 4 mln to dwa silniki...sporo ale na szczęście mam jeszcze duży margines jeśli idzie o komp. polka dot - scenke mam w głowie odkąd zacząłem go dłubać...właściwie to od pomysłu na scenkę zacząłem tym razem. Nie zdradzę co dokładnie ale zważywszy na przeznaczenie tego samolotu nie trudno wpaść co to może być ;)
Napisano 11 Kwiecień 201410 l hehe. :] nie wiem czemu, ale widzę tę historię w zimowej scenerii. kompletny model wykonujesz z sentymentu? doszedłęm dziś do wniosku - sam planując scenę - że, by nie stracić zapału w trakcie, wymodeluję tylko to, co na końcowym renderze będzie widoczne. co o tym myślisz?
Napisano 11 Kwiecień 201410 l Jeśli jest to samolot to zbytnio na tym nie zaoszczędzisz.. bo jakby nie patrzeć samolot jest symetralny więc... wszystko będzie widać :D
Napisano 11 Kwiecień 201410 l Autor polka - jesli priorytetem jest scenka i akcja a samolot tylko rekwizytem to jak najbardziej tak, ja niestety mam zboczenie polegające na tym że jak już coś modeluje to chciałbym wszystko, do tego akurat istotnie mam dodatkowo sentyment...
Napisano 14 Kwiecień 201410 l Autor Kolejny gadżet do kabiny, wolant: Edytowane 14 Kwiecień 201410 l przez kliment woroszyłow
Napisano 14 Kwiecień 201410 l Psychopaci wszystkich krajów łączcie się :D zrobisz kiedyś jakiś płatny tutorial ? większość osób zapłaciłoby duże pieniądze aby się czegoś nauczyć a to co pokazujesz jest moim zdaniem na najwyższym światowym poziomie.