adek Napisano 8 Październik 2014 Napisano 8 Październik 2014 Podczas konferencji Adobe MAX firmy Adobe oraz Microsoft poinformowały o zacieśnieniu współpracy. Bliższe partnerstwo ma dotyczyć m.in. produktów z serii Creative Cloud i ich współpracy z urządzeniami mobilnymi Microsoftu. Pełna treść: Partnerstwo firm Adobe i Microsoft
Monio Napisano 8 Październik 2014 Napisano 8 Październik 2014 Niech tylko dodadzą w standardzie do windowsa definiowalne kombinacje klawiszy na boku ekranu dotykowego (alt, ctrl+z...). Więcej mi nie trzeba. PS. Jeden mój znajmy z którym przez rok pracowałem biurko w biurko zawsze śmiał się z nowych ficzerów od Adobe i mówił że czeka tylko na funkcje "Szparuj konia". Musze mu przesłać ten filmik. Doczekał się. :D
loczyn Napisano 8 Październik 2014 Napisano 8 Październik 2014 Tutaj takie bajery, a Xbox One nie uciągnie nowego Assasins Creeda w FullHD w 30 klatkach ;)
ikkiz Napisano 9 Październik 2014 Napisano 9 Październik 2014 czytam tytuł: Oś zła, puszczam film: myślę niemożliwe, czytam "przyszłe funkcje": aha, wszystko jasne, to jest niemożliwe, tylko tak sobie to marketingowcy wymyślili jak technologię w Jetsonach :) z komóry na tablet nachlapać i rozetrzeć łapą, to na prawdę będzie kreatywne (jak appka do strzelania z bicza) - gimp znowu zostanie w tyle :)
olaf Napisano 9 Październik 2014 Napisano 9 Październik 2014 nauczyli sie robić filmiki od googla. To nic ze bez sensu, Tech Crunch i tak poswieci temu cały program. Silicon Valley magic.
Nezumi Napisano 9 Październik 2014 Napisano 9 Październik 2014 Teraz jak kupie pietnascie urzadzen bede mogl posmarkac bez sensu wirtualna farba po ekranie? Och, jakie to modern i artistic az jajka bola z zachwytu.
uzumakishadow Napisano 9 Październik 2014 Napisano 9 Październik 2014 Myśleliście kiedyś o tym, żeby zamiast tego festiwalu hejtu i bycia zabawnymi na siłe po prostu olać temat? :)
Ja-CK-aL Napisano 9 Październik 2014 Napisano 9 Październik 2014 @uzumaki - good point! @olaf - no tak, samo słowo Microsoft Cię gryzie bo wszystko na Linuxie :)
adek Napisano 9 Październik 2014 Autor Napisano 9 Październik 2014 @Ja-CK-aL: żebyś wiedział. Dla mnie to smutna wiadomość bo jednak liczę na to, że kiedyś na Linuxie zawita Adobe. Chociaż by w taki sposób. Z jednej strony MS i Adobe informują o współpracy, z drugiej strony w tym samym czasie Adobe ogłasza testowe udostępnienie oprogramowania dla ... Chromebooków Google'a. Więcej: http://chrome.blogspot.com/2014/09/adobe-joins-chromebook-party-starting.html
olaf Napisano 9 Październik 2014 Napisano 9 Październik 2014 Jackal, pompowanie się nierelnymi filmikami i frazesy o zmienaniu świata to nie dla mnie. MS robi fajne rzeczy ale nie wszystko musi mi odpowiadac i moge sobie ponarzekać na tą cąłą silikonową pompę.
deshu Napisano 10 Październik 2014 Napisano 10 Październik 2014 Dobrze że chociaż tu jest trochę ludzi patrzących trzeźwo na ten film.
Azbesty Napisano 10 Październik 2014 Napisano 10 Październik 2014 no to z budrzetem microsoftu. Może chrapną się zrobić konkurencje autodeskowi xD Zarąbisty viewport już mają
Rotomonks Napisano 12 Październik 2014 Napisano 12 Październik 2014 Ot reklama Surface 3 Pro. Na keynocie AdobeMAX goście z Microsoftu rozdali bez wyjątku wszystkim po jednym egzemplarzu. Powiedziałbym, że typowa marketingowa zagrywka — rozdawanie bezwartościowych przedmiotów z logo firmy — ale nie chcę wyjść*na hejtera ;) W filmiku najbardziej mnie bawi jak gość próbuje palcem nadążać za konikami. Za mało potrenował content aware editingu...
Baggins Napisano 12 Październik 2014 Napisano 12 Październik 2014 Wszyscy tu o filmiku, i o tym jakie to są straszne złe korpo, a na tej konferencji Adobe pokazał też parę innych rzeczy, między innymi cały zestaw małych, wydawałoby się zabawkowych aplikacji dla IOS'a . Ja się tym chwilę pobawiłem i jestem zachwycony. Wolność wyboru drogi/narzędzi/techniki jaką to daje trudno porównywać z czymkolwiek innym. Narzędzia na nowe czasy. Wolność oczywiście w ramach CC - bez CC użyteczność tych narzędzi jest znacząco ograniczona. Tak wszyscy straszyli, że Adobe padnie trupem przez model subskrypcyjny, a tu widać prawdziwie szatańską, przemyślaną strategię i coś czuję, że Adobe wiedziało co robi. Photoshopa łatwo wymienić na coś innego. Całą*konstelację narzędzi - już nie bardzo.
Monio Napisano 12 Październik 2014 Napisano 12 Październik 2014 Zależy o jakich działkach grafiki mówisz. Spora grupa ich klientów tą konstelacje ma w nosie bo korzysta tylko z shopa albo tylko z shopa + aftera.
Rotomonks Napisano 12 Październik 2014 Napisano 12 Październik 2014 To trochę nie ten wątek, ale jeśli chodzi o subskrypcje to wciąż zbyt wiele osób myli model sprzedaży licencji z polityką cenową. Zawsze mnie zadziwiało że w dyskusji miesza się te dwie kwestie. Nie znam osób, które korzystały przez ostatni rok z CC i uważają, że to gorsze niż pudełka, chociaż owszem, można mieć jakieś wątpliwości do cen, tylko że dla niektórych nawet Spotify jest za drogie, więc taka dyskusja jest jałowa. @Monio, to że taka grupa klientów jest, Adobe szybko zauważyło i dostosowało swoją ofertę. Można mieć tylko Photoshopa za ułamek ceny CC.
Ja-CK-aL Napisano 4 Listopad 2014 Napisano 4 Listopad 2014 Nie taki ułamek ;) 1/3 ceny całego pakietu @rotomonks ;)
Rekomendowane odpowiedzi