Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 5,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Niech tylko dodadzą w standardzie do windowsa definiowalne kombinacje klawiszy na boku ekranu dotykowego (alt, ctrl+z...). Więcej mi nie trzeba.

PS. Jeden mój znajmy z którym przez rok pracowałem biurko w biurko zawsze śmiał się z nowych ficzerów od Adobe i mówił że czeka tylko na funkcje "Szparuj konia". Musze mu przesłać ten filmik. Doczekał się. :D

Napisano

Tutaj takie bajery, a Xbox One nie uciągnie nowego Assasins Creeda w FullHD w 30 klatkach ;)

Napisano

czytam tytuł: Oś zła,

puszczam film: myślę niemożliwe,

czytam "przyszłe funkcje": aha, wszystko jasne, to jest niemożliwe, tylko tak sobie to marketingowcy wymyślili jak technologię w Jetsonach :)

z komóry na tablet nachlapać i rozetrzeć łapą, to na prawdę będzie kreatywne (jak appka do strzelania z bicza) - gimp znowu zostanie w tyle :)

Napisano

nauczyli sie robić filmiki od googla. To nic ze bez sensu, Tech Crunch i tak poswieci temu cały program. Silicon Valley magic.

Napisano

Teraz jak kupie pietnascie urzadzen bede mogl posmarkac bez sensu wirtualna farba po ekranie? Och, jakie to modern i artistic az jajka bola z zachwytu.

Napisano

@uzumaki - good point!

@olaf - no tak, samo słowo Microsoft Cię gryzie bo wszystko na Linuxie :)

Napisano
  • Autor

@Ja-CK-aL: żebyś wiedział. Dla mnie to smutna wiadomość bo jednak liczę na to, że kiedyś na Linuxie zawita Adobe. Chociaż by w taki sposób. Z jednej strony MS i Adobe informują o współpracy, z drugiej strony w tym samym czasie Adobe ogłasza testowe udostępnienie oprogramowania dla ... Chromebooków Google'a.

Więcej: http://chrome.blogspot.com/2014/09/adobe-joins-chromebook-party-starting.html

Napisano

Jackal, pompowanie się nierelnymi filmikami i frazesy o zmienaniu świata to nie dla mnie. MS robi fajne rzeczy ale nie wszystko musi mi odpowiadac i moge sobie ponarzekać na tą cąłą silikonową pompę.

Napisano

Dobrze że chociaż tu jest trochę ludzi patrzących trzeźwo na ten film.

Napisano

no to z budrzetem microsoftu. Może chrapną się zrobić konkurencje autodeskowi xD Zarąbisty viewport już mają

Napisano

Ot reklama Surface 3 Pro. Na keynocie AdobeMAX goście z Microsoftu rozdali bez wyjątku wszystkim po jednym egzemplarzu. Powiedziałbym, że typowa marketingowa zagrywka — rozdawanie bezwartościowych przedmiotów z logo firmy — ale nie chcę wyjść*na hejtera ;)

W filmiku najbardziej mnie bawi jak gość próbuje palcem nadążać za konikami. Za mało potrenował content aware editingu...

Napisano

Wszyscy tu o filmiku, i o tym jakie to są straszne złe korpo, a na tej konferencji Adobe pokazał też parę innych rzeczy, między innymi cały zestaw małych, wydawałoby się zabawkowych aplikacji dla IOS'a . Ja się tym chwilę pobawiłem i jestem zachwycony. Wolność wyboru drogi/narzędzi/techniki jaką to daje trudno porównywać z czymkolwiek innym. Narzędzia na nowe czasy.

Wolność oczywiście w ramach CC - bez CC użyteczność tych narzędzi jest znacząco ograniczona. Tak wszyscy straszyli, że Adobe padnie trupem przez model subskrypcyjny, a tu widać prawdziwie szatańską, przemyślaną strategię i coś czuję, że Adobe wiedziało co robi. Photoshopa łatwo wymienić na coś innego. Całą*konstelację narzędzi - już nie bardzo.

Napisano

Zależy o jakich działkach grafiki mówisz. Spora grupa ich klientów tą konstelacje ma w nosie bo korzysta tylko z shopa albo tylko z shopa + aftera.

Napisano

To trochę nie ten wątek, ale jeśli chodzi o subskrypcje to wciąż zbyt wiele osób myli model sprzedaży licencji z polityką cenową. Zawsze mnie zadziwiało że w dyskusji miesza się te dwie kwestie. Nie znam osób, które korzystały przez ostatni rok z CC i uważają, że to gorsze niż pudełka, chociaż owszem, można mieć jakieś wątpliwości do cen, tylko że dla niektórych nawet Spotify jest za drogie, więc taka dyskusja jest jałowa.

@Monio, to że taka grupa klientów jest, Adobe szybko zauważyło i dostosowało swoją ofertę. Można mieć tylko Photoshopa za ułamek ceny CC.