Napisano 20 Listopad 201410 l Od jakiegoś czasu dłubałem w wolnym czasie model Enigmy, maszyny szyfrującej. Dokumentacje z prac nad modelem możecie obejrzeć tutaj: http://max3d.pl/forum/threads/96200-Enigma-I . Model w 3ds max render vray i postpro photoshop, każde ujęcie poza podstawową warstwą ma jeszcze warstwę głębi i kolorów. Nie chciałem tu za mocno koloryzować renderów, miały wyglądać jak zwykłe zdjęcia. Mam nadzieję że udało mi się osiagnąć fajny klimacik, miłego oglądania :)
Napisano 20 Listopad 201410 l ...no dawno mnie tak nikt nie oszukał :D Na pierwszym obrazku to byłem pewien, że załączyłeś po prostu referencje w postaci zdjęcia.
Napisano 20 Listopad 201410 l Kawal modelingu, swietna robota z texturkami. Widac ze sie niezle napracowales z detalem. Jedynie przyczepie sie (za co pewnie mi sie oberwie od innych przy ogromnie pracy jaka tutaj wykonales :]) do niektorych metalowych czesci, wygladaja troche plastikowo albo jak polakierowany metal(glownie na bebnach). Aha i czy smoothing grupy polecialy na zarowkach czy to zamierzony efekt ? Ale to juz takie czepianie sie. Jak dla mnie front sie nalezy
Napisano 20 Listopad 201410 l No pięknie! Masa detalu, świetne materiały i tekstury. Ten kurz to 3d czy post?
Napisano 20 Listopad 201410 l Autor @STRZYG miło że udało się zaskoczyc :) @Pawelkos tez tak odebralem ze zdjec wydaje mi sie ze byly polakierowane i ten lakier mocno schodzil i tak zrobilem. a zarowki sa z bumbem, znalazlem jakies zdjecie na ktorym bylo widac takie prazki od procesu produkcji :) @Slim_ dzieki, kurz dorwalem super texturki i w kazdym obrazku jest kilka warstw kurzu kazda troche bardziej rozmyta za pomoca shape blur.
Napisano 20 Listopad 201410 l Generalnie jest super, szkoda tylko ze niektóry tekstury nie wytrzymały tych zbliżeń.
Napisano 20 Listopad 201410 l To powinno trafic do jakies zlotej galerii czy cos. Na fronta wchodzi duzo dobrych prac, ale ta od nich odstaje... to jest duzo lepsza, calkiem inna liga. Wrescie jakas ciekawa tematyka, a nie w kolko te samoloty i archviz. Genialne odzwierciedlone detale a rendery niczym fotoreal. Ciezko sie doczegokolwiek doczepic, chyba zeby szukac na sile dziury w calym. Gratuluje skilla.
Napisano 20 Listopad 201410 l Miszcz detalu! :D Te szkło żarówek na ostatnim obrazku wygląda bardzo interesująco. Wybacz, ale przyczepię się do jednej rzeczy ;) Gdybyś dał rendery w niższej rozdzielczości, wg mnie odbiór pracy byłby jeszcze lepszy niż teraz. W co niektórych shotach wychodzi pixeloza textur... Ale to tam szczegół, przy takiej robocie nie psuje radochy z patrzenia na tę maszynę ;) Froncik! Pozdrawiam.
Napisano 20 Listopad 201410 l Autor Dzieki wszystkim bardzo to budujące i motywujące do tworzenia jeszcze lepszych prac (już wkrótce :)) A mam pytanie do FF i xmass gdzie jest pixeloza bo ja juz nie widze po godzinach spedzonym nad tym? @Temporal jak kiedyś były jeszcze te galerie złota i srebrna zawsze marzyłem aby znalazla się tam moja praca :) milo ze uwazasz ze mogla by sie tam znalesc. @Szwadron dzieki @xmass pewnie tak mniej byloby widac niedorubek, ale miałem nadzieje ze sie obroni tez w takiej rozdzialce. szkło ma bumpa i do tego od dolu jest przymglone. @olaf dam ci jeszcze jakies ujecia zeby lepiej sie sprzedala ale musimy sie podzielic zyskami :P @artzgodka dzieki :) Edytowane 20 Listopad 201410 l przez maciek.m
Napisano 20 Listopad 201410 l No najbardziej widać to na pierwszy zbliżeniu na materiale drewna i metalu. Ale w mniejszym stopniu widać na każdym zbliżeniu właściwie. Głównie widać to przez bumpa podejrzewam. Ale żebyśmy mieli jasność i tak uważam prace za bardzo dobrą.
Napisano 21 Listopad 201410 l Nooo stary toś pojechał ładnie ;o SZACUN ! nie mam nic więcej do dodania, świetna robota !
Napisano 21 Listopad 201410 l No powiem Ci że dałeś radę :)... Że z takiej niepozornej drzewnianej skrzyneczki takie cuś się dało wykrzesać...no no..................... Gratuluje udanego ukończenia!! :)
Napisano 21 Listopad 201410 l Co do tej pixelozy: To samo co FF napisał. Np. looknij na ten rdzawy dół tych żarówek co o nie pytałem. Oatatni obrazek. Diffuse mapa chyba ma za małą rozdziałkę jak na takie highresowe closeupy :rolleyes: Ale praca broni się rękami i nogami. :D Widzę cię w srebrnej, jak nie złotej galerii. Tak BTW przydałby się tam update prac. Szacun!
Napisano 21 Listopad 201410 l Autor jeszcze raz dziekuję wszystkim za miłe słowa i za wytkniecie błędów, w następnych pracach będę zwracał na to większą uwagę bo faktycznie macie racje wychodzi pixeloza nawet nie zwróciłem na to uwagi..
Napisano 21 Listopad 201410 l Z ogromną przyjemnością ogląda się takie rendery, piękny finał, gratulacje! Na fronta, inaczej być nie może!
Napisano 24 Listopad 201410 l Świetne materiały i dobre ujęcia, aż się prosi o jakąś animację w stylu The Third & The Seventh ;) Pozdrawiam.