i3D Napisano 21 Kwiecień 2015 Napisano 21 Kwiecień 2015 (edytowane) Witam, Poniżej film pokazujący główne założenia projektu budowy najnowocześniejszej oraz najbardziej przyjaznej środowisku i otoczeniu kopalni w Unii Europejskiej zrealizowany dla KOPEX-EX-COAL. Project Manager: Małgorzata Żak Lead Artist: Paweł Pojedynek Creation/Concept: Marek Wilert, Grzegorz Wolski 3D Artists: Marek Wilert, Paweł Pojedynek, Sebastian Berczyński, Mateusz Kamela, Łukasz Bugajny, Jacek Kalinowski, Michał Kalisz 2D Artist: Michał Sowa Animation: Marek Wilert, Paweł Pojedynek, Sebastian Berczyński, Mateusz Kamela Sound: Piotr Goryczka Compositing and Postproduction: Marek Wilert, Paweł Pojedynek Jeżeli macie jakieś komentarze, uwagi bądź pytania śmiało piszcie. i3D Edytowane 21 Kwiecień 2015 przez i3D
STRZYG Napisano 21 Kwiecień 2015 Napisano 21 Kwiecień 2015 śliczniusie. na fronta z tym edit: taki drobiazg, ale dopełnił by mi całości - powiewające polskie flagi na budynkach/urzędach :D
Hris Napisano 21 Kwiecień 2015 Napisano 21 Kwiecień 2015 Rewelacja, ja właśnie robię animację pokazującą jak działa wentylacja fasadowa w budynku...i się nawet do pięt nie zbliżę do tej animacji pokazowej...Czym to było renderowane, jak oświetlaliście sceny, w czym postpro? Jak bajka...cudowne! Pozdrawiam i gratuluję
biglebowsky Napisano 21 Kwiecień 2015 Napisano 21 Kwiecień 2015 Coś mi się wydaje że się domyślam jaki film był jedna z głównych referencji :P
Gapciolud Napisano 21 Kwiecień 2015 Napisano 21 Kwiecień 2015 Nie no patriotyczna animacja - super! Uroniłem łzę! :) Z punktu odbiorcy - prostaka czasami troszkę te opisy mało czytelne. :)
mlodAs Napisano 21 Kwiecień 2015 Napisano 21 Kwiecień 2015 Świetna robota i kilka naprawdę fajnych ujęć co przy tego typu produkcjach nie jest oczywiste. Ile nad tym pracowaliście ?
plasti Napisano 21 Kwiecień 2015 Napisano 21 Kwiecień 2015 gratulacje chłopacy, szkoda ze nic nie robilem do tego projektu... front jak nic!
i3D Napisano 21 Kwiecień 2015 Autor Napisano 21 Kwiecień 2015 Dziękujemy wszystkim za słowa uznania. Cieszymy się, że sam film jest dla was przyjemny w odbiorze ponieważ to było nasze główne założenie podczas pracy. Jest to animacja kierowana w dużej mierze do lokalnej społeczności. Od strony technicznej: Film wykonany został w 3D Studio Max i renderowany w V-Rayu, natomiast postprodukcja i montaż w After Effects. Wykorzystaliśmy również m.in. Realflow (skaczący karp ;) czy chociażby Animation Tool Kit. Do tego różnego rodzaju bendy, flexy i inne Maxowe cuda. Światło to pojedynczy Direct. Praca wykonana została w 2 miesiące. @STRZYG: flagi to mogłoby być już delikatnie za dużo. @biglebowsky: nie mamy pojęcia co może chodzić Ci po głowie, ale zapewne inspiracji znalazłoby się kilka. @Gapciolud: opisy tak naprawdę dla bardziej zainteresowanych. Chcieliśmy by obraz mówił sam za siebie. @plasti: pewnie jeszcze nie jeden fajny projekt się nam trafi ;)
Fr3d3k Napisano 22 Kwiecień 2015 Napisano 22 Kwiecień 2015 (edytowane) filmik który trzeba obejrzeć przynajmniej dwa razy. Raz skupiałem sie na czytaniu tekstów i mi połowa animacji umknęła. Za drugim razem czysty relaks. Świetne! Edit: Jedyne co mnie osobiście drażni to ten dof ...rozmywa boki i kilka razy myślałem że mi się wzrok psuje. Mimo wszystko wydaje mi się że bez tego efektu nie było by to takie fajne . Edytowane 22 Kwiecień 2015 przez Fr3d3k
SUPER_OkO Napisano 22 Kwiecień 2015 Napisano 22 Kwiecień 2015 A podobno wydobycie węgla się nie opłaca. Btw Miło to się ogląda.
wroniec Napisano 27 Kwiecień 2015 Napisano 27 Kwiecień 2015 Piękne. Z przyjemnością obejrzałem całe, kupa fajnych smaczków. Czym robione pojawianie się drzew?
i3D Napisano 27 Kwiecień 2015 Autor Napisano 27 Kwiecień 2015 Piękne. Z przyjemnością obejrzałem całe, kupa fajnych smaczków. Czym robione pojawianie się drzew? Dzięki. Drzewka to zwykła animacja rotacji i skali z przesunięciem klatek dla każdego z drzewek (tutaj korzystaliśmy właśnie z Animation Tool Kit)
Pionier Napisano 27 Kwiecień 2015 Napisano 27 Kwiecień 2015 sporo pracy zrobiliście! Bardzo miłe dla oka i dobrze się to oglądało, brawo! @biglebowsky, hehe, od razu to samo pomyślałem, pozdr, P.
Rekomendowane odpowiedzi