Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Poniżej film pokazujący główne założenia projektu budowy najnowocześniejszej oraz najbardziej przyjaznej środowisku i otoczeniu kopalni w Unii Europejskiej zrealizowany dla KOPEX-EX-COAL.

CS_02.jpg

CS_07.jpg

SM_06_WIERCENIE_MB_00066.jpg

SM_06_WIERCENIE_00605.jpg

CS_11.jpg

CS_16.jpg

Project Manager: Małgorzata Żak

Lead Artist: Paweł Pojedynek

Creation/Concept: Marek Wilert, Grzegorz Wolski

3D Artists: Marek Wilert, Paweł Pojedynek, Sebastian Berczyński, Mateusz Kamela, Łukasz Bugajny, Jacek Kalinowski, Michał Kalisz

2D Artist: Michał Sowa

Animation: Marek Wilert, Paweł Pojedynek, Sebastian Berczyński, Mateusz Kamela

Sound: Piotr Goryczka

Compositing and Postproduction: Marek Wilert, Paweł Pojedynek

Jeżeli macie jakieś komentarze, uwagi bądź pytania śmiało piszcie.

i3D

Edytowane przez i3D

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 7,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

śliczniusie. na fronta z tym

edit: taki drobiazg, ale dopełnił by mi całości - powiewające polskie flagi na budynkach/urzędach :D

Napisano

Rewelacja, ja właśnie robię animację pokazującą jak działa wentylacja fasadowa w budynku...i się nawet do pięt nie zbliżę do tej animacji pokazowej...Czym to było renderowane, jak oświetlaliście sceny, w czym postpro? Jak bajka...cudowne!

Pozdrawiam i gratuluję

Napisano

Nie no patriotyczna animacja - super! Uroniłem łzę! :)

Z punktu odbiorcy - prostaka czasami troszkę te opisy mało czytelne. :)

Napisano

Świetna robota i kilka naprawdę fajnych ujęć co przy tego typu produkcjach nie jest oczywiste. Ile nad tym pracowaliście ?

Napisano

gratulacje chłopacy, szkoda ze nic nie robilem do tego projektu... front jak nic!

Napisano
  • Autor

Dziękujemy wszystkim za słowa uznania. Cieszymy się, że sam film jest dla was przyjemny w odbiorze ponieważ to było nasze główne założenie podczas pracy. Jest to animacja kierowana w dużej mierze do lokalnej społeczności.

Od strony technicznej:

Film wykonany został w 3D Studio Max i renderowany w V-Rayu, natomiast postprodukcja i montaż w After Effects. Wykorzystaliśmy również m.in. Realflow (skaczący karp ;) czy chociażby Animation Tool Kit. Do tego różnego rodzaju bendy, flexy i inne Maxowe cuda. Światło to pojedynczy Direct. Praca wykonana została w 2 miesiące.

kopex_screen_01.jpg

kopex_screen_02.jpg

kopex_screen_03.jpg

kopex_screen_04.jpg

@STRZYG: flagi to mogłoby być już delikatnie za dużo.

@biglebowsky: nie mamy pojęcia co może chodzić Ci po głowie, ale zapewne inspiracji znalazłoby się kilka.

@Gapciolud: opisy tak naprawdę dla bardziej zainteresowanych. Chcieliśmy by obraz mówił sam za siebie.

@plasti: pewnie jeszcze nie jeden fajny projekt się nam trafi ;)

Napisano

filmik który trzeba obejrzeć przynajmniej dwa razy. Raz skupiałem sie na czytaniu tekstów i mi połowa animacji umknęła. Za drugim razem czysty relaks. Świetne!

Edit: Jedyne co mnie osobiście drażni to ten dof ...rozmywa boki i kilka razy myślałem że mi się wzrok psuje. Mimo wszystko wydaje mi się że bez tego efektu nie było by to takie fajne .

Edytowane przez Fr3d3k

Napisano

Piękne. Z przyjemnością obejrzałem całe, kupa fajnych smaczków.

Czym robione pojawianie się drzew?

Napisano
  • Autor
Piękne. Z przyjemnością obejrzałem całe, kupa fajnych smaczków.

Czym robione pojawianie się drzew?

Dzięki. Drzewka to zwykła animacja rotacji i skali z przesunięciem klatek dla każdego z drzewek (tutaj korzystaliśmy właśnie z Animation Tool Kit)

Napisano

sporo pracy zrobiliście! Bardzo miłe dla oka i dobrze się to oglądało, brawo!

@biglebowsky, hehe, od razu to samo pomyślałem,

pozdr,

P.