Napisano 21 Kwiecień 20159 l Witam, Poniżej film pokazujący główne założenia projektu budowy najnowocześniejszej oraz najbardziej przyjaznej środowisku i otoczeniu kopalni w Unii Europejskiej zrealizowany dla KOPEX-EX-COAL. Project Manager: Małgorzata Żak Lead Artist: Paweł Pojedynek Creation/Concept: Marek Wilert, Grzegorz Wolski 3D Artists: Marek Wilert, Paweł Pojedynek, Sebastian Berczyński, Mateusz Kamela, Łukasz Bugajny, Jacek Kalinowski, Michał Kalisz 2D Artist: Michał Sowa Animation: Marek Wilert, Paweł Pojedynek, Sebastian Berczyński, Mateusz Kamela Sound: Piotr Goryczka Compositing and Postproduction: Marek Wilert, Paweł Pojedynek Jeżeli macie jakieś komentarze, uwagi bądź pytania śmiało piszcie. i3D Edytowane 21 Kwiecień 20159 l przez i3D
Napisano 21 Kwiecień 20159 l śliczniusie. na fronta z tym edit: taki drobiazg, ale dopełnił by mi całości - powiewające polskie flagi na budynkach/urzędach :D
Napisano 21 Kwiecień 20159 l Rewelacja, ja właśnie robię animację pokazującą jak działa wentylacja fasadowa w budynku...i się nawet do pięt nie zbliżę do tej animacji pokazowej...Czym to było renderowane, jak oświetlaliście sceny, w czym postpro? Jak bajka...cudowne! Pozdrawiam i gratuluję
Napisano 21 Kwiecień 20159 l Coś mi się wydaje że się domyślam jaki film był jedna z głównych referencji :P
Napisano 21 Kwiecień 20159 l Nie no patriotyczna animacja - super! Uroniłem łzę! :) Z punktu odbiorcy - prostaka czasami troszkę te opisy mało czytelne. :)
Napisano 21 Kwiecień 20159 l Świetna robota i kilka naprawdę fajnych ujęć co przy tego typu produkcjach nie jest oczywiste. Ile nad tym pracowaliście ?
Napisano 21 Kwiecień 20159 l gratulacje chłopacy, szkoda ze nic nie robilem do tego projektu... front jak nic!
Napisano 21 Kwiecień 20159 l Autor Dziękujemy wszystkim za słowa uznania. Cieszymy się, że sam film jest dla was przyjemny w odbiorze ponieważ to było nasze główne założenie podczas pracy. Jest to animacja kierowana w dużej mierze do lokalnej społeczności. Od strony technicznej: Film wykonany został w 3D Studio Max i renderowany w V-Rayu, natomiast postprodukcja i montaż w After Effects. Wykorzystaliśmy również m.in. Realflow (skaczący karp ;) czy chociażby Animation Tool Kit. Do tego różnego rodzaju bendy, flexy i inne Maxowe cuda. Światło to pojedynczy Direct. Praca wykonana została w 2 miesiące. @STRZYG: flagi to mogłoby być już delikatnie za dużo. @biglebowsky: nie mamy pojęcia co może chodzić Ci po głowie, ale zapewne inspiracji znalazłoby się kilka. @Gapciolud: opisy tak naprawdę dla bardziej zainteresowanych. Chcieliśmy by obraz mówił sam za siebie. @plasti: pewnie jeszcze nie jeden fajny projekt się nam trafi ;)
Napisano 22 Kwiecień 20159 l filmik który trzeba obejrzeć przynajmniej dwa razy. Raz skupiałem sie na czytaniu tekstów i mi połowa animacji umknęła. Za drugim razem czysty relaks. Świetne! Edit: Jedyne co mnie osobiście drażni to ten dof ...rozmywa boki i kilka razy myślałem że mi się wzrok psuje. Mimo wszystko wydaje mi się że bez tego efektu nie było by to takie fajne . Edytowane 22 Kwiecień 20159 l przez Fr3d3k
Napisano 27 Kwiecień 20159 l Piękne. Z przyjemnością obejrzałem całe, kupa fajnych smaczków. Czym robione pojawianie się drzew?
Napisano 27 Kwiecień 20159 l Autor Piękne. Z przyjemnością obejrzałem całe, kupa fajnych smaczków. Czym robione pojawianie się drzew? Dzięki. Drzewka to zwykła animacja rotacji i skali z przesunięciem klatek dla każdego z drzewek (tutaj korzystaliśmy właśnie z Animation Tool Kit)
Napisano 27 Kwiecień 20159 l sporo pracy zrobiliście! Bardzo miłe dla oka i dobrze się to oglądało, brawo! @biglebowsky, hehe, od razu to samo pomyślałem, pozdr, P.