Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Trochę jest tych prac więc postanowiłem otworzyć nowy wątek.

Między 20 czerwca a 8 lipca byłem na plenerze w małej wsi koło Milicza w dolinie Baryczy, wśród dużej ilości pięknych stawów, rezerwatów przyrody, lokalnego folkloru, komarów i krowich placków.

Miałem mnóstwo okazji do malowania z natury więc wykorzystałem to maksymalnie, szczególnie jeśli chodzi o malarstwo. Ponieważ profesor-zawiadowca ma bzika na punkcie ptactwa domowego i nie tylko głównym tematem są kury nasze jak i egzotyczne ( z fermy Mariana) i widoki z wycieczek objazdowych jakie sobie serwowaliśmi.

Obrazy są robione głównie akrylem na zagruntowanej tekturze w formatach 100x70 i 50x70. grafiki to głównie tusz.

plansza1q.jpg

plansza2c.jpg

plansza3t.jpg

plansza4.jpg

plansza6.jpg

Trochę zwykłych szkiców malarskich/wprawek:

planszaszkice.jpg

Trochę starszych pseudo aktów:

nogi.jpg

czart.jpg

• Odpowiedzi 21
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Emmilius, jesteś tam ? Pamiętasz komentarz w TSP z obieraniem ziemniaków ? No to zostaw jeden nożyk dla mnie, bo też idę obierać.

Panie, co tu komentować... Tu nie ma co pisać, wystarczy oglądać.

Napisano

Wiesz co? W zasadzie wszystkie ziemniaki obrane ale mam pomysł. Możemy obaj pokroić je teraz na frytki.

Dajesz radę chłopie - wiesz jak trzymać pędzel.

Napisano

"Jawdrop" :O

Nie no - nie będę pisał bzdur - po prostu wypasione obrazy :|

*idzie dalej oglądać*

Edit: tak, zdecydowanie pierwszy z galerii jest moim faworytem :)

Napisano

I w taki sposób powstaje miszcz ;). Panie kolego, amazing set, już się nie mogę doczekać pleneru na początku roku szkolnego.

pozdrawiam

Napisano

Dzięki chłopaki za odzew i do tego tak pozytywny.

Przede mną teraz jeszcze starcie z farbami olejnymi, co do których mam mieszane uczucia gdyż jestem człowiekiem bardzo niecierpliwym i cenie sobie akryle za to że tak szybko można z nimi pracować, praktycznie od razu uzyskując zamierzony efekt. Jednak trzeba się będzie przełamać bo efekty końcowe malarstwa olejnego są nie do przecenienia.

Napisano

Ja podobnie jak Bigu! :) Szczególnie dobór kolorów mi się podoba. No i sam pomysł tych portretów .. kury prezentują się na nich tak dumnie, dostojnie.. :D bomba