Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,5k
  • Wyświetleń 157k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Destroyer
    Destroyer

InstaMAT nowy program twórców IstaLOD tworzony przez ostatnie 5 lat który rzuca wyzwanie pakietowi Adobe Substance, łączy funkcje Substance Designera, Paintera i Samplera oraz dodaje dużo dodatkowych

• My tu gadu gadu, ZBrushe nowe wychodzą a tu w międzyczasie przyszedł mój strój do trumny....  I pamiętajcie, jak umrę to macie mnie w ten strój ubrać. Nagrobek @Nezumi albo @michalo z .stla wydru

• EthicallyChallenged
    EthicallyChallenged

Posted Images

Napisano
On 11/27/2025 at 12:39 PM, kengi said:

Jak ktoś lubi retro muzę z MIDI, to zajebista stronka.

Zajebista, dzieki!

Podobna dla starych Amigowcow:

https://amigaparadise.com/

Z innych newsow Nomad na desktopa oficjalnie wydany (wczesniej to taki troche preview byl, na podstronce, nie bylo instalki nawet tylko rozpakowywanie do katalogu). Na Steam bedzie w 2026 z powodu jakichs tam problemow z platnoscia.

https://nomadsculpt.com/

Tu wideo na okrase:

Napisano

Nowa wersja ZBrusha wyszla.

Na desktop tylko ten retopo brush i jakies cos, ze sobie mozna foldery poprzestawiac? What? Nie jestem Industry-Veteran-AAAA-Production-Master-Studio-Sinior to nie wiem na ile to komus przydatne. Reszta nowosci na ipada w stylu idz se zeskanuj kurtke.

Przyznaje ze to retopo wyglada fajnie. Jakbym je mial w zetce 10 lat temu to by bylo jeszcze fajniej, no ale nie bede narzekal jak jest cos fajnego. Tym niemniej kurna NADAL nie dodali tych UV co oglosili ze sa czescia "Maxon autumn update". Nie pokazaly sie wtedy, nie pokazaly sie na ZB Summit i NADAL ich nie ma 🤣 Ale ogloszone zostaly.

Dodawanie tych nowych featuresow wyglada jakby wyciskali wode z kamienia. Rozumiem, ze wszystko wymaga czasu ale po cholere zapowiadasz ze cos czego jeszcze nie masz jes czescia updatu? Znowu jakies marketingowe szachy 14.5D.

Teraz juz wiemy co bedzie za pol roku - w koncu zmecza te UVki. A za rok jak dobrze pojdzie bedzie rewolucyjna zmiana UI.

Ogladalem koncowke tego live'a na Twitchu. Nowa Zetka! Kiedys to bym nie mogl sie doczekac co pokaza. Teraz jak sie polaczylem pod koniec streama na Twitchu bylo.... 28 osob...

Dobrze ze Zetki nie zabili ale ciezko sie cieszyc jakos bardzo z tego co sie dzieje.

Napisano

Jak ktoś lubi ckliwe diznejowe animacje w starym stylu, to Aaron Blaise (reżyserzu Mój Brat Niedźwiedź) wypuścił szorta:

3 lata, 11000 rysunów. In your face ejaj, można powiedzieć.

Osobiście... historia dla ponad 40 letniego faceta nazbyt ckliwa, ale doceniam pewną płetwiastą scenkę. No i fajne te rysuny.

Napisano
33 minuty temu, kengi napisał(a):

Jak ktoś lubi ckliwe diznejowe animacje w starym stylu, to Aaron Blaise (reżyserzu Mój Brat Niedźwiedź) wypuścił szorta:

Osobiście... historia dla ponad 40 letniego faceta nazbyt ckliwa, ale doceniam pewną płetwiastą scenkę. No i fajne te rysuny.

Sledze każdy jego strumyk;D prawdziwy sztuk mistrz

Napisano
1 hour ago, kengi said:

Heh no mi cieżko było nie myśleć, że niedźwiedzie polarne to jednak bezlitosne bestie, a nie słodkie misiaczki :D Ale historyjka urocza w swojej prostocie, miła odmiana. Warsztatu to nie ma co komentować, Blaise to mistrzu animacji 2d

Napisano
37 minutes ago, SebastianSz said:

niedźwiedzie polarne to jednak bezlitosne bestie

Same... jakby nie patrzeć... gore to mało powiedziane (nie klikać poniżej, jak jesteś wrażliwy na trochę prawdy o życiu):

https://www.youtube.com/watch?v=nRedQped_g0

Edytowane przez kengi

Napisano
1 godzinę temu, SebastianSz napisał(a):

Heh no mi cieżko było nie myśleć, że niedźwiedzie polarne to jednak bezlitosne bestie, a nie słodkie misiaczki :D Ale historyjka urocza w swojej prostocie, miła odmiana. Warsztatu to nie ma co komentować, Blaise to mistrzu animacji 2d

To jest dla dzieci a nie starych koni takich jak my :D Piekne, ogadam juz 3 raz.

Lata temu powstal piekny film z niedzwiedziami. Pamietam jak Tata kupil kasete vhs w katowicach. Teraz to mozna ogladac na cda i czasem w tv puszczaja.

https://www.cda.pl/video/1818656274

Edytowane przez Kalberos

Napisano
1 hour ago, kengi said:

Same... jakby nie patrzeć... gore to mało powiedziane (nie klikać poniżej, jak jesteś wrażliwy na trochę prawdy o życiu):

https://www.youtube.com/watch?v=nRedQped_g0

Auć

14 minutes ago, Kalberos said:

To jest dla dzieci a nie starych koni takich jak my :D Piekne, ogadam juz 3 raz.

Lata temu powstal piekny film z niedzwiedziami. Pamietam jak Tata kupil kasete vhs w katowicach. Teraz to mozna ogladac na cda i czasem w tv puszczaja.

Wiem wiem, ale polarny mi się od razu kojarzy z takimi scenami jak @kengi wrzucił :D

Napisano
2 godziny temu, Kalberos napisał(a):

to na podstawie powieści władca skalnej doliny curwooda jeśli się nie mylę, pięknie umiał przedstawiać przyrodę, połknąłem co się dało z jego książek za dzieciaka

Napisano
2 godziny temu, SebastianSz napisał(a):

Auć

Wiem wiem, ale polarny mi się od razu kojarzy z takimi scenami jak @kengi wrzucił :D

samo życie :) i do tego powinien być jeszcze głos Czubówny "Majestatyczna foka, jeszcze przed chwilą w gębi oceanu była niepokonanym zjadaczem makreli, na lądzie musi uznać wyższość niedźwiedzia polarnego.

Tymczasem Niedźwiedź niespiesznie kontynuuje posiłek nie zważając na krzyki samicy.

W tym nieprzyjaznym świecie wiecznego lodu każdy gram pożywienia i tłuszczu, dzieli od być czy nie być

Jest w tej scenie coś niezaprzeczalnie pierwotnego"

czy coś takiego xD

Napisano
1 hour ago, yarosh said:

powinien być jeszcze głos Czubówny

Profil Nature is Metal nauczył mnie, że wszelkie filmy przyrodnicze z mainstreamu to gruby bullshit i cenzura. Nie ma szansy na film w takich realiach z czubufną czy innym atamtenokręg. Chociaż faktycznie, mogłoby to być ciekawie absurdalne.

Napisano
Godzinę temu, kengi napisał(a):

Profil Nature is Metal nauczył mnie, że wszelkie filmy przyrodnicze z mainstreamu to gruby bullshit i cenzura. Nie ma szansy na film w takich realiach z czubufną czy innym atamtenokręg. Chociaż faktycznie, mogłoby to być ciekawie absurdalne.

za dzieciaka oglądałem sporo przyrodniczych serii szczególnie lubiłem Jacques-Yves Cousteau, wtedy wszystko śledziłem łącznie ze spodkami podwodnymi i turbinami zamiast żagli. (Szkoda, że nie byłem świadomy że minęło już kilka ładnych lat od czasu gdy kręcił te filmy)
Sceny takie jak z niedźwiedziem pojawiały się, tylko były ucinane i montowane, głównie ze względu na ograniczoną długość odcinka. pamiętam polowania hien, lwów, sępy i inne takie ciekawe sceny, teraz raczej by to nie przeszło w ramówce o godzinie 12 w sobotę :).

Napisano

Wyszedl nowy silnik gier od tworcow InstaMat:

RSX Engine:

https://rsxengine.com/

Jest rowniez darmowa wersja wiec mozna probowac. Szkoda ze ich produkty sa tak malo reklamowane bo sa na prawde spoko.

Tutaj live stream: