Napisano 21 Lipiec 200519 l Marvey - hahaha a co do Astona jest inny niż wszystko pozostałe , warto zobaczyć. cytadela- jak się to instaluje? :P
Napisano 21 Lipiec 200519 l cytadela- jak się to instaluje? :P jeżeli dobrze pamiętam należy zaopatrzyć się w program pod tytułem StyleXP ( click ) a potem dwa razy kliknąć na theme i gotowe :) Pozdrrr
Napisano 21 Lipiec 200519 l ok więc oto skrypt do Foobara jakby ktoś chciał (skroluje się tytuł): $puts(text,$if2(%title%,%_filename%)[ - by %artist%][ - from %album%] *** ) $puts(length,$len($get(text))) // OR: $puts(length,40) to show a limited number of characters only $right($get(text),$sub($get(length),$mod($mul(%_time_elapsed_seconds%,4),$get(length)))) $left($get(text),$mod($mul(%_time_elapsed_seconds%,4),$get(length))) Należy go wpisać do Main window title
Napisano 21 Lipiec 200519 l jak jest w trayu to i tak nie widać, a gdzie indziej go sobie nie wyobrażam, ale i tak dzięki ;]
Napisano 21 Lipiec 200519 l fajnie się tu zrobiło. Ja do styli używam spaczowanej dll'ki, działa bez żadnego dodatkowego programu. Nie wie ktoś jak bez StyleXP podmienić sobie defaultowe ikonki? foldery/napędy itd? Leru - a nie wiesz jak zrobić by w foobarze scrollował się tytuł na pasku na dole?
Napisano 21 Lipiec 200519 l ehh tam ludzie się jakimiś StyleXP cieszą czy innymi, a zastanawialiście się ile to pamięci bierze? :) no a tu mój lightweight pulpit :) klik empeck: w windach 2000 XP i podobnych ikonki masz w "palnel sterowania>pulpit>efekty"
Napisano 21 Lipiec 200519 l a zastanawialiście się ile to pamięci bierze? :) stylexp w ogóle pamięci nie bierze...:)
Napisano 21 Lipiec 200519 l masater - zżera tyle samo co każdy styl (o ile nie wyłączysz usługi) Tam można zmienić tylko kilka ikon. Mi chodzi o domyślne zmienienie ikon na przykład folderów, napędów itd. EDIT: xeav - bierze, bierze. Przecież on działa w tle. Musi przecież gdzieś siedzieć. Dlatego lepiej spaczować dll'kę odpowiedzialną za themes
Napisano 21 Lipiec 200519 l hmm nie? :) a ta grafika cała co to ja pchacie na pulpit? Wszystko je przecie alokowane w pamięci zanim zostanie wyświetlone. :)
Napisano 21 Lipiec 200519 l marudzisz, u mnie system+kde + masę aplikacji w tle i zabiera maks. 300 mb pamięci .. a robię wszystko żeby wyglądało jak najlepiej ;] linuks u mnie ma działać i wyglądać :> ma się jak najmilej mi na nim pracować ... nie rozumiem cudowania przy windowsie, godziny upiększania i polerowania i nadal wygląda jak windows ... nie wiem czy większość użytkowników okienek z redmont orientuje się w ogóle jakie możliwości posiada kde czy nawet gnome ;] btw. Leru też chodzę na brushu w firefoxie, zresztą widać to gdzieś na screenach wcześniej ;]
Napisano 21 Lipiec 200519 l Salvator: Polecam fluxboxa ;), kde czy gnome to kolosy jak dla mnie, kiedyś używałem ale wole jak coś otwiera się ułamek sekundy niż 5-10s
Napisano 21 Lipiec 200519 l empeck -> luknij tu http://www.jonmega.com/iceman/ dużo fajnych artykułów o zmianie wyglądu windowsa (co prawda na konkretnym przykładzie ale uniwersalność jest zachowana). Żeby się skrolowało na dole to wystarczy tego samego skryptu użyć w innym miejcu :) (ja mam w MAIN WINDOW TITLE, zapodaj to np. do STATUS BAR). Jest też do foobara component pt. "OnScreenDisplay", który umieszcza tekst z aktualnym utworem gdzieś na ekranie (sami ustalamy gdzie). Również korzysta ze skryptowania foobara więc również może być skrolowany :) Jest również component który umożliwia używanie skinów z winampa 2.x ;) Salvator -> klasa, klasa :]
Napisano 21 Lipiec 200519 l MarveyPOBILES WSZYSTKICH ! ludzie jak mozecie pracowac w takim syfie?! , nie rozumie,,, ja nawet na dyskach wszystko ma posegregowane w folderach...nawet texturki na wood, bround, nauture, bricks ect. a o to moj pulpit. - zawsze jest jaks pracka 3d, ktora mnie inspiruje i mowi ze jeszcze nic nie umiem, ze mam pracowac wiecej aby robic lepsze niz te z pulpitu :)''''>....
Napisano 28 Lipiec 200519 l buhehehehehe "3 hours sex"... nie moge... buhehehe:DDDDDDDDDDDDDD +serial do opery, mugen pewnie z golymi babami, a kto wie co sie kryje jeszcze za tymi glosnikami;)
Napisano 28 Lipiec 200519 l eh czepiacie sie :rolleyes: mogłem to przykryć głośnikiem :P ale juz wyjasniam :D +serial do opery jesteś z policji ? :P mugen pewnie z golymi babami nie no chory to ja nie jestem, to zwykla gierka jest :P a kto wie co sie kryje jeszcze za tymi glosnikami przesunąć ? :cool: "free 9 blowjob", "wildsex" OMFG!! nie dość, że wszystko zauważą, to jeszcze się domyślą :P W folderach są zawartości dyskietek :)
Napisano 28 Lipiec 200519 l 1. jestem z policji:) 2. mugen to jest bijatyka z czasow commodore, tylko jak patrze na te ikonki to pewnie masz do ego mugena skiny bez ubran;) 3. juz nie musisz przesuwac bo pewnie to usunales co tam bylo;) 4. a czemu nic nie powiedziales o hours sex... LOL:DDDD Ps. Sorki zle przeczytalem myslalem ze Hourse, znaczy sie konie... heheh Ps2. Offtopic tu powstaje, wiec ja powiem ze masz bardzo fajna tapete, kurczaki gora:D Ps3. A oto moja tapetka: - nie moge znalesc innego zdj tej pieknej pani;(
Napisano 28 Lipiec 200519 l 1. No więc to jest scenariusz, ktory chcemy ... z kumplami z akademika przedstawić w wersji operowej :D 2. Czy twoja wyobraźnia nie ma granic ? :P 3. ... :) 4. No więc jest fajne, ale sie zawiodlem bo ma tylko (troche ponad) godzine :P
Napisano 28 Lipiec 200519 l Snejcior - no no kolezko ;>. Teraz dowaliles... xD http://i5.photobucket.com/albums/y200/knysha/misc/rockontrashcan.gif http://i5.photobucket.com/albums/y200/knysha/misc/rockontrashcan.gif http://i5.photobucket.com/albums/y200/knysha/misc/rockontrashcan.gif EDIT: Hmm czas na odswiezenie =P ;].
Napisano 10 Sierpień 200519 l a ja wczoraj miałem taki pulpit :] ... sam mi się ustawił a dzisiaj nowy system :(
Napisano 10 Sierpień 200519 l javor odrazam reinstall systemu w takim przypadku :) lepiej zainstalować jakiegoś ad-ware !
Napisano 10 Sierpień 200519 l Hoho. Adware + dobry firewall i nie masz takich klopotow... Ani tego, ani tego nie uzywam xD [no ale nic mi sie nie instaluje :] ]
Napisano 11 Sierpień 200519 l hehe jasne .... akurat tamtego dnia ściągnełem darmowe wersje wszystkich antyvirów, ad-awarów i podobnych i żaden z tym się nie rozprawił :( i reinstal systemu tylko przez to że na 2 sekundy wlazłem na nieodpowiednią strone przez zwykłego IE zamiast maxthonem :/
Napisano 12 Sierpień 200519 l tez znam ten pulpit jak mi sie to trafilo w robocie w trakcie przegladania stron wyszukanych na stronie z koncowka adresu (box.sk) to myslalem ze mie szlak trafi, na drugi dzien odrazu format C: nie dalo rady tego zalatwic zadnym adware. i skanowaniem anty virusowym smieszny jest ten niebieski pakiet :) szczegolnie software jaki dostajemy w prezencie jak darmowy spyware ktory przy kazdym skanowaniu wykrywa pliki o duzym zagrozeniu dla systemu :) pozdr...............
Napisano 26 Sierpień 200519 l To ja dorzuce swój pulpit ;). Specjalnie posprzątałem na tą okazje, bo normalnie to nawet nie mam gdzie ikonek upychać :P. http://republika.pl/mardukdigit/pulpit.jpg
Napisano 29 Sierpień 200519 l a to moj zrzut pulpitu, jakos lubie taki syf:), jak tak patrze to san andreas duzo osob ma:]
Napisano 5 Wrzesień 200519 l ja posiadam najnowszy obrazek Tigera na tapetce ;) a co do tych informacji o zainfekowanych systemach na pulpitach: po cholere formatka?? :D:D przecież wam sie ładuje stronka na pulpit, a to można usunąć klikając prawą myszą ;) pulpit->dostosuj pulpit->strona www. i wyłaczacie najlepsze sposoby są ręczne. pozdro
Napisano 6 Wrzesień 200519 l a to numer! tego wątku jeszcze nie widziałem....pokaż mi swój pulpicik, a powiem ci kim jesteś...hehehehh
Napisano 6 Wrzesień 200519 l DraB, fajna tapetka :) a tak wygląda mój pulpit po zmianie monitora... pozdrawiam P.S. tapeta by Tiger1313 ;)
Napisano 10 Wrzesień 200519 l a u mnie dalej stand. wyglad XP'eka, nie chce przeciazac kompa wygladem... tylko tapetki zmieniam;) Ps. powie mi ktos czemu ten ludzik ma jedna kwadratowa lape a druga jak poduszke? :P
Napisano 10 Wrzesień 200519 l empeck - dobrze mówisz :P mintrill - rozumiem minimalizm, ale to już jest przesada, poza tym kolor jakiś taki nieładny ;] knysha ma xp'ka to widać przecieć. tylko że jabłuszka są dużo ładniejsze od falujących kwadratów. tak btw. fotka ogniska to jedno z moich wakacyjnych zdjęć :P
Napisano 10 Wrzesień 200519 l Baldack - StyleXP + customize.org i wszystko jasne B) EDIT: Salv - ho ho - Heroes III - szacuneczek ;)
Napisano 10 Wrzesień 200519 l niedawno format wiec polowy programow jeszcze nie ma dlatego jest pozadek :D ostatnio czeste zmiany tapet booze ale mi sie chce spac
Napisano 11 Wrzesień 200519 l a fe, wyrzuć IE z pulpitu czym prędzej bo pomyślę że jeszcze go używasz :>