Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Cze艣膰, od czasu do czasu od艣wie偶am texturki do swoich starszych modeli, pomy艣la艂em, 偶e mo偶e co艣 wrzuc臋 馃檪

Najpierw fiacik

Pozdrawiam, Jakub

screenshot040.jpg

screenshot041.jpg

Edytowane przez jakubziom
usuwanie spacji w po艣cie

• Odpowiedzi 364
  • Wy艣wietle艅 25,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Taka brama, siedzia艂em nad tym oko艂o 30 godzin Og贸lnie ciesz臋 si臋, z tego jak mi teksturki wysz艂y, ale widz臋 te偶 mankamenty w postaci braku wiekszej ilo艣ci geometrii na tych filarach (jaki艣 odkru

• jakubziom
    jakubziom

W艂a艣nie dosta艂em wydruk, fajnie wysz艂o na papierze offsetowym + kreda na ok艂adk臋.聽

• jakubziom
    jakubziom

zrobi艂em dwie kolejne strony:

Posted Images

Napisano

Fajne modele, uzi takie proste ale czyste i nieprzesadzone ale Anthony to skok na g艂臋bok膮 wod臋, jest podobie艅stwo to plus ale jeszcze du偶o brakuje 偶eby by艂o naprawd臋 dobrze, a przy podobiznach to od razu wida膰 gdy co艣 nawet minimalnie nie gra聽

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki! Ja to rze藕bi艂em jaki艣 rok temu i od tego czasu nie tkn膮艂em ju偶 twarzy聽馃槗聽Na codzie艅 robi臋 enviro i zdecydowa艂em si臋 i艣膰 w stron臋 dizajnowania je艣li chodzi o rozw贸j 馃槃聽Za du偶o frustracji z tymi likenessami, a i tak si臋 skanuje najcz臋sciej buzie : (

Napisano

Co znaczy "rzeczywiscie"? Nie ma jakiegos konsensusu jesli o to chodzi. Zeby dobrze rysowac musisz znac anatomie i zeby dobrze rzezbic musisz znac anatomie. Albo ja znasz albo nie. To czy to jest w 2D czy 3D to jeden kij. Jesli dobrze rysujesz to i tak myslisz w 3D. Mysle ze samo juz nastawienie klienta i to co lubi moze zawazyc. Znaczy jesli lubi 2D a na sile sie stara pracowac w 3D mimo ze mu to nie lezy to wtedy moze byc klopot.

Edytowane przez Nezumi

Napisano

Chyba nie ma czego艣 takiego jak przeskakuj膮ca klapka, jaki艣 moment po kt贸rym idzie jak po ma艣le. Ja to widz臋 jako ci膮g艂e stopniowe rozwijanie wiedzy i umiej臋tno艣ci. Niezale偶nie od tego jaki poziom si臋 osi膮gn臋艂o, musi by膰 troch臋 trudno je偶eli ma by膰 mowa o jakim艣 rozwoju. Je艣li idzie jak po ma艣le to znaczy 偶e jest zast贸j, albo nawet regres. Na pewno jest tak jak pisze Nezumi, wiedza anatomiczna nabyta przy rysowaniu i malarstwie jest wykorzystywana i bardzo pomaga przy rze藕bieniu i odwrotnie. 2D i 3D to w du偶ym stopniu pokrewne metody, mimo oczywistych r贸偶nic wymagaj膮 wielu tych samych umiej臋tno艣ci.

Napisano
  • Autor

Tak, tak, rozumiem, 偶e to nigdy nie jest 偶e z pami臋ci si臋 leci i wszystko jest dobrze 馃槃 Bardziej mnie interesowa艂o, czy mo偶e kto艣 mia艂 takie do艣wiadczenie, 偶e robi艂 tylko 2d, a potem wszed艂 w 3d i zrobi艂 jakie艣 2-3 pracki (character) na zadowalaj膮cym poziomie (mam na my艣li hireable :D) i ile mniej wi臋cej czasu na to potrzebowa艂. Np. 3-4 miesi膮ce full-time, czy to jest realny termin . Od strony technicznej to raczej ogarni臋ty聽馃い聽jestem, bo ju偶 troch臋 asset贸w poczyni艂em 馃檪聽A wiadomo, 偶e do ka偶dego zadania trzeba podej艣膰 indywidualnie i my艣le膰 all the time聽馃檪

Napisano
3 minuty temu, jakubziom napisa艂:

ardziej mnie interesowa艂o, czy mo偶e kto艣 mia艂 takie do艣wiadczenie, 偶e robi艂 tylko 2d, a potem wszed艂 w 3d i zrobi艂 jakie艣 2-3 pracki (character) na zadowalaj膮cym poziomie (mam na my艣li hireable :D)

Widzia艂em wiele takich os贸b. Ich nauka w zasadzie polata艂a na ogarni臋ciu zbrusha i od pierwszej pracki wida膰 by艂o, 偶e nie wzi臋li si臋 z nik膮d. To co si臋 nauczysz聽 w 2d 艂atwo przerzuci膰 na zbrusha bo to takie rysowanie te偶 ale w 3d. Gorzej zrobi膰 odwrotnie - z zb do 2d 馃槈

Sam zobaczysz, tylko poznaj interface i funkcje.聽

Napisano

Ajjj kozak.
Co si臋 nagra艂em w gierk臋 to moje, 艣wietny koncept, szkoda, 偶e jak zwykle chi艅skie zergi wszystko popsu艂y. Co艣 tam si臋 dalej z ni膮 dzieje? Czy ju偶 przy niej nie pracujesz?

Napisano
  • Autor

zamieni艂em w poprzednim po艣cie聽馃ぃ聽sorki

Napisano
  • Autor

Dzi臋kuj臋 馃槃 Poci膮艂bym to i usun膮艂 j膮kanie, ale tutki i tak si臋 przewija wi臋c whatever :)

Napisano

Fajnie to wygl膮da! Jest bardzo du偶y potencja w takim podej艣ciu. Coraz wi臋cej os贸b zagl膮da w ai i wida膰, 偶e w najbli偶szych latach krajobraz prac cyfrowych najr贸偶niejszych dziedzin mocno si臋 zmieni i albo b臋dzie si臋 na samym ostrzu tych zmian albo zostanie z r臋k膮 w nocniku 馃檪

< note to self, doda膰 do listy: naumi膰 si臋 ai czego艣 tam> 馃檪

Napisano
  • Autor

Hej, dzi臋ki 馃檪 ca艂y problem z korzystania z tej metody, moim zdaniem polega na wpisaniu dobrych tag贸w i wybierania odpowiednich obrazk贸w do dalszego przetwarzania. Dlatego samo generowanie mo偶e zaj膮膰 sporo czasu 馃檪聽Ale nie s膮dze, 偶e zast膮pi to skilla, przynajmniej na razie.

Napisano

Ostatnie chyba najlepsze - ale troch臋 przepali艂e艣 馃槓

Najlepiej kolory wysz艂y chyba tu (naturalne):聽
dfffffxxxxxxxzzzzzz.jpg.e650b27a910b8b5992ac65f80fc09f9b.jpg

Ale buzia potrzebuje dobrego chirurga plastycznego 馃檪聽Na ostatnim buzia ju偶聽lepsza cho膰 chyba troch臋聽okr膮glutka wysz艂a, ale lepiej jak si臋聽fachmany 2D wypowiedz膮 馃檪

Napisano
  • Autor

Hej, dzi臋ki 馃檪聽Tym razem nie specjalnie te niebiesko-偶贸艂te kolory, po prostu takie mi podpasowa艂y. Je艣li chodzi o twarz to chcia艂em zrobi膰 jak na starych obrazach, ale mo偶e lepiej by艂o zrobi膰 jaka艣 bardziej nowoczesn膮 馃檪

Na codzie艅 nie robi臋 te偶 ilustracji, a szczeg贸lnie postaci, wi臋c pewnie tam jest troch臋 niuans贸w, kt贸re si臋 widzi, kiedy si臋 wi臋cej tego robi.

Ale midjourney mi si臋 spodoba艂 i pewnie jeszcze co艣 zaspamuj臋 nied艂ugo 馃槃

Natomiast je艣li kto艣 chcia艂by udawa膰 malarstwo to polecam zakupi膰 filtr Akvis do Photoshopa. Tutaj kilka razy z r贸偶nymi ustawieniami na r贸偶nych layerach 馃檪

Napisano
18 godzin temu, jakubziom napisa艂:

taka pr贸bka w ramach 偶artu, 偶e nied艂ugo najlepsi ilustratorzy strac膮 prac臋聽馃槵

IMO to b臋dzie wr臋cz przeciwnie, to ci najlepsi zostan膮, a te mniejsze p艂otki zgin膮 marnie lub co najwy偶ej zostan膮 operatorami SI dla jakiego艣 korpo聽馃槈聽No ale mog臋 si臋 myli膰 馃檪

Napisano

A ja my艣l臋, 偶e z tego mog膮 korzysta膰 nie-arty艣ci 偶eby stworzy膰 brief dla artysty-koncepciarza.聽 Jakie艣 szybkie sprawy etc. W膮tpi臋, 偶e zrobi膮 na tym koncepty pod gr臋/film.聽 No ale za par臋 lat kto wie..聽

Napisano
W dniu 21.06.2022 o 00:37, jakubziom napisa艂:

nowa pracka, zacz臋艂em my艣le膰 troch臋 wi臋cej o formie i 艣wietle

616858603_fin_maybecopy.thumb.jpg.6c289e53cf11c5624a2f8d4066ea03f8.jpg

baza z ai

aibase1.jpg

A jak to jest z Tym AI? Jej lewa cz臋艣膰 twarzy聽 i usta s膮 wyci臋te z jakiego艣 obrazka, kt贸ry podsun膮艂e艣?聽

Napisano
  • Autor
Cytat

A jak to jest z Tym AI? Jej lewa cz臋艣膰 twarzy聽 i usta s膮 wyci臋te z jakiego艣 obrazka, kt贸ry podsun膮艂e艣?聽

Nie do ko艅ca. To jest po prostu to samo oko, co prawe tylko mirrora robi艂em; a bardziej poprawny owal twarzy domalowa艂em 馃槈

Napisano
Godzin臋 temu, jakubziom napisa艂:

Nie do ko艅ca. To jest po prostu to samo oko, co prawe tylko mirrora robi艂em; a bardziej poprawny owal twarzy domalowa艂em 馃槈

Ale mi chodzi o ten obrazek wygenerowany, nie twoj膮 podmal贸wk臋.聽

Napisano
  • Autor
Cytat

Ale mi chodzi o ten obrazek wygenerowany, nie twoj膮 podmal贸wk臋.聽

To jest 7 iteracja wybrana jako upscaling. Korzysta si臋 tylko z tag贸w. Zrobi艂o mi z 32 wersje, ka偶da z troch臋 inn膮 twarz膮. Nie sadze tez, ze jest to kopiuj wklej czyjejs pracy, lub z jakiegos obrazu. Chyba ze ktos znajdzie 馃檪

image.thumb.png.1d9e2e2dd5f8fad706a9441de9873916.png

Napisano
22 minuty temu, jakubziom napisa艂:

To jest 7 iteracja wybrana jako upscaling. Korzysta si臋 tylko z tag贸w. Zrobi艂o mi z 32 wersje, ka偶da z troch臋 inn膮 twarz膮. Nie sadze tez, ze jest to kopiuj wklej czyjejs pracy, lub z jakiegos obrazu. Chyba ze ktos znajdzie 馃檪

image.thumb.png.1d9e2e2dd5f8fad706a9441de9873916.png

aaa dobra. My艣la艂em, 偶e mieli jakie艣 obrazki, kt贸re podajesz. OK

Napisano
  • Autor

zrobi艂em ma艂y update, 偶eby troch臋 wi臋cej si臋 dzia艂o (szkicowa baza wilk贸w)

291374467_5951817831500731_3891926796057893485_n.thumb.jpg.bb1b74d9cabc9ab4069b0905b1605141.jpg

Napisano
  • Autor

Nowy obrazek zacz臋ty od mijourneya, oko艂o 4 godziny - fan art do Star Wars. Zrobi艂em te偶 timelapsa na youtube 馃檪

coruscant3333232323xxxxxxxxxz.thumb.png.8ed161a937816dcde594e506bd1fec32.png

Napisano

Fajne, widac, 偶e jeszcze nie jeste艣my na etapie w kt贸rym AI zrobi sko艅czon膮 prace ale jako baza bardzo spoko.

BTW, d艂ugo czeka艂e艣 od momentu rejestracji, 偶eby si臋 dostac do bety midjourney? Kiedy艣 si臋 zapisa艂em bo chcia艂em spr贸bowac, ale nie dosta艂em zadnego maila, pewnie dlatego, 偶e nie mam aktywno艣ci na twitterze 馃槃

Napisano
  • Autor

Ja mia艂em to szcz臋艣cie, 偶e dosta艂em invite od przyjaciela. Fajne w tym ai jest wg mnie to, 偶e ustawia t膮 baz臋 tak, 偶e 艣wiat艂o raczej pasuje, wi臋c nie trzeba a偶 tak si臋 nad tym zastanawia膰 馃檪聽I robi fajne kompozycje, tylko potem je艣li to ma mie膰 jaki艣 sens, cz臋sto i tak trzeba po艂ow臋 zmieni膰 馃檪

Dla mnie jednak g艂贸wn膮 zalet膮 jest to, 偶e nie zaczyna si臋 od pustej kartki i robi t膮 pierwsz膮 faz臋 roboty, czyli wyszukiwanie i robienie szkic贸w.

Napisano
5 hours ago, bigworm said:

ale nie dosta艂em zadnego maila, pewnie dlatego, 偶e nie mam aktywno艣ci na twitterze

Watpie zeby to bylo powodem. Ja dostalem zaproszenie po jakichs 2 tygodniach mniej wiecej a w polu Twitter mialem wpisane zgodnie z prawda ze nie mam konta na Twitterze w ogole. Trzeba poczekac. Jakos nie robi na mnie wrazenia - fajna zabaweczka jak sie nudzi komus. Moze tez przypadkowo wygenerowac fajny pomysl w razie jakiegos kryzysu kreatywnosci.
BTW uwazajcie jak dostaniecie dostep bo ta beta to jest wylacznie kilka obrazkow tak ze zastanowcie sie dobrze co chcecie wyprobowac, bo po kilku obrazkach wam podziekuje i zaprosi do dania im kaski za dalsze uzytkowanie 馃槃.
Chialem wrzucic to co mi wyprodukowalo ale skasowalem efekty bo to co uzyskalem nie bylo ciekawe a ich wspanialomyslnosc w darmowym uzywaniu skonczyla sie szybciej niz myslalem - zadnej zapowiedzi ot "dzieki za wyprobowanie darmowej czesci bety a teraz dawaj zloto i diamenty!". Oh well.

Napisano
22 godziny temu, jakubziom napisa艂:

Fajne w tym ai jest wg mnie to, 偶e ustawia t膮 baz臋 tak, 偶e 艣wiat艂o raczej pasuje, wi臋c nie trzeba a偶 tak si臋 nad tym zastanawia膰 馃檪聽I robi fajne kompozycje, tylko potem je艣li to ma mie膰 jaki艣 sens, cz臋sto i tak trzeba po艂ow臋 zmieni膰 馃檪

To jest chyba najlepsze zastosowanie na ta chwile

@Nezumi聽O, nawet nie wiedzia艂em, 偶e tam s膮 takie limity w tej becie. Nie ma nic za darmo na 艣wiecie (oprocz blendera 馃檪聽). No nic, jak mi kiedys przyjdzie mail to wypr贸buje.聽

Napisano
  • Autor

nast臋pny obrazek, nagra艂em te偶 proces (pomaga mi to troch臋 dystansu nabra膰 i zobaczy膰 偶e wcze艣niej np. by艂o co艣 lepiej)

2076431187_12123copy.thumb.png.cd08a5591578a62c8cf6890ee7ce5d3a.png

Napisano
2 hours ago, bigworm said:

O, nawet nie wiedzia艂em, 偶e tam s膮 takie limity w tej becie.

Ja tez nie i dlatego zuzylem swoje kilka szans na nieprzemyslane duperele 馃槃 Ale nie bede im placil za to.

Napisano

G艂upie pytanie - takie googlowanie zgi臋tej nogi , wycinanie t艂a, wklejanie, ci臋cie itd jest naprawd臋 szybsz ni偶 namalowanie jej?聽

Napisano
  • Autor
Cytat

G艂upie pytanie - takie googlowanie zgi臋tej nogi , wycinanie t艂a, wklejanie, ci臋cie itd jest naprawd臋 szybsz ni偶 namalowanie jej?

Pewnie nie, ale dawno nie malowa艂em akt贸w wi臋c nie by艂em pewien czy to "siedzi", wi臋c u偶y艂em fotki 偶eby na szybko zobaczy膰 wra偶eniowo, czy przynajmniej jest jaka艣 iluzja poprawno艣ci 馃槃

Poza tym chcia艂em znale藕膰 identyczn膮 refk臋, ale nie znalaz艂em 馃檪

Napisano

Jako ze fascynacja AI trwa to tak wrzuce bo znalazlem co mi tam wygenerowalo. Mial byc bialy szczurolak z czerwonymi oczami trzymajacy sztylet no i jest cos takiego jak na zalaczonej grafie. I teraz tak - mozna powiedziec ze niezle ale to nie jest nawet w ulamku podobne do tego co chcialem osiagnac. Probowalem antropomorficznego szczura - za trudne slowo, AI nie rozumiec (tak wiem, NA RAZIE 馃槃 ). Koniec koncow nie zdarzylem wyprobowac innych opcji bo sie skonczyla darmowka i mam otylego szczura z branzoletka i sztyletem czerwonym. Chcialem zeby byly slady krwi na nim ale slowo "blood" jest na cenzurowanym i go nie mozna uzywac... Swietnie pokazuje to jak AI moze kontrolowac co w nim robimy. Nowa wersja kontrolowanej "wolnosci" tworczej..

progress_image_90_1379c990-7d66-4435-948a-4e8d093b6513.jpg

Napisano
  • Autor

Nie mam jeszcze du偶ego do艣wiadczenia w AI, ale zawsze jakim艣 sposobem jest wpisywanie imion artyst贸w, kt贸rych styl jest podobny do tego co chcesz osi膮gn膮膰, b膮d藕 precyzowanie poprzez dodanie np. wyra偶e艅 "standing, contrapose, czy bust" lub "concept art, dungeons and dragons" czy jako艣 tak. Dzisiaj natkn膮艂em si臋 na tak膮 prack臋 (nie moje) i zdziwi艂em si臋, jak ma艂o jest do poprawiania.

Ale bez p艂acenia nie da si臋 z tego korzysta膰, bo zwykle trzeba mieli膰 znacznie wi臋cej wersji.

Moje podej艣cie jest takie, 偶e staram si臋 oszacowa膰, czego mo偶e by膰 du偶o w bazie (bo jest popularne) i w ten spos贸b wpisywa膰 tagi 馃槃

Mo偶e by膰 zdj臋ciem przedstawiaj膮cym 1 osoba

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci