Napisano 6 Styczeń6 Sty Autor Sztuczna inteligencja zaraz wykosi perfumiarzy - zaczyna się! 😄 https://www.bankier.pl/wiadomosc/Sztuczna-inteligencja-pomoze-w-tworzeniu-nowych-zapachow-8869053.html
Napisano 9 Styczeń9 Sty Autor Getty Images and Shutterstock to merge to create $3.7 billion firm The companies – whose holdings include 3D model library TurboSquid – expect the merger to enable them to reduce costs, and increase investment in technologies like generative AI. https://www.cgchannel.com/2025/01/getty-images-and-shutterstock-to-merge-to-create-3-7-billion-firm/
Napisano 9 Styczeń9 Sty 1 hour ago, Destroyer said: Getty Images and Shutterstock to merge to create $3.7 billion firm The companies – whose holdings include 3D model library TurboSquid – expect the merger to enable them to reduce costs, and increase investment in technologies like generative AI. https://www.cgchannel.com/2025/01/getty-images-and-shutterstock-to-merge-to-create-3-7-billion-firm/ Honda, Nissan aim to merge by 2026 in historic pivot | Reuters Cyberpunkowa, korporacyjna dystopia tuż tuż, tylko czemu wygląda tak ujowo? 😄
Napisano 21 Styczeń21 Sty Autor Koniec z cenzurą chatbotów. Trump uchyla rozporządzenie Bidena dotyczące AI https://ithardware.pl/aktualnosci/trump_biden_chatbot-38267.html
Napisano 21 Styczeń21 Sty Wreszcie naziole, mizogini, rasiści też będą mogli generować sobie blog posty bez uciekania się do sztuczek, znów świat będzie zbalansowany. Gnój AI, będzie mógł być lany równo wszędzie. Myślę, że czas przywrócić przydomki. Bidon Cherlawy ustępuje Trampofi Wielkiemu, jak nic świat będzie uleczon. Nie będzie już problemów z dżenderami, ekologią, kopyrajtami, kartelami, migrantami itp. Wystarczą dekrety i wszyscy będą mieli pięknie. Uff.
Napisano 21 Styczeń21 Sty Pff wy tu jeszcze o czatbotach rozprawiacie, boomerzy? To już odległa przeszłość, teraz nadchodzi prawdziwy postęp! KREM DO RYJA Z AI Zawiera nawet XTREME [AI]3, bitch! CTKJ xD
Napisano 21 Styczeń21 Sty Autor Fajnych produktów ai jest sporo, jak ludzkość sobie do tej pory bez nich radziła to nie wiem 🙂 https://www.tomshardware.com/pc-components/thermal-paste/cooler-master-introduces-colored-ai-thermal-paste-cryofuze-5-comes-with-nano-diamond-technology praki https://www.samsung.com/in/support/home-appliances/what-is-ai-technology-in-samsung-washing-machine/ szczoteczki https://www.oralb.co.uk/en-gb/product-collections/genius-x mieszadełko Ai! XD mysza za 10zł ze skrótem pod guzikiem do chatagpt 😄 podobno była woda infused with ai ale nie mogłem znaleźć 😛 grifterzy próbują coś szybko ugrać, kto by się spodziewał
Napisano 21 Styczeń21 Sty A tam stary, to jest produkt naszej ery, ery ejaj, ajajaj dla jaj ... https://autoblow.com/product/autoblow-ai-ultra/
Napisano 21 Styczeń21 Sty "indistinguishable from humans" "impressive expressions" Inspired by 10 guy, chyba raczej
Napisano 21 Styczeń21 Sty Autor 7 minutes ago, SebastianSz said: Patented AI Alluring Seductive Gaze TM
Napisano 22 Styczeń22 Sty Autor Prezydent Donald Trump i szefowie japońskiego Softbanku, koncernu Oracle i firmy OpenAI ogłosili we wtorek w Białym Domu projekt Stargate, inwestycji do 500 mld dolarów w budowę centrów danych i architekturę potrzebną do rozwoju sztucznej inteligencji. Projekt ma doprowadzić do powstania superinteligencji. https://www.bankier.pl/wiadomosc/Szefowie-Softbanku-OpenAI-i-Oracle-oglosili-w-Bialym-Domu-do-500-mld-dol-inwestycji-w-infrastrukture-AI-8879838.html
Napisano 22 Styczeń22 Sty 12 godzin temu, SebastianSz napisał(a): Nie dość, że napotykam takie spojrzenia u kobiet to teraz jeszcze musze znosić to u ROBOTÓW!
Napisano 22 Styczeń22 Sty @Mortom To jest spojrzenie typu - "jestem tak napruta, że nawet ty możesz mnie zdobyć" 2 godziny temu, Destroyer napisał: rojekt ma doprowadzić do powstania superinteligencji. no nareszcie. Na przyszłe 5 lat patrzę z wielką nadzieją.
Napisano 22 Styczeń22 Sty 3 godziny temu, michalo napisał(a): @Mortom To jest spojrzenie typu - "jestem tak napruta, że nawet ty możesz mnie zdobyć" no nareszcie. Na przyszłe 5 lat patrzę z wielką nadzieją. Może.... choć mi to raczej wygląda jako "niewypowiedziane rozczarowanie moją osobą" 🙂 Choć coraz częściej jedyne doświadczenie z płociom przeciwną mam w Lewiatanie przy kasie czy w Delikatesach Centrum w tych samych okolicznościach 😄
Napisano 22 Styczeń22 Sty Autor hmm teraz tak myślę, że może by tak wejść na bardzo niszowy rynek z urządzeniem stworzonym dzięki AI do sprawdzania czy jest życie pozagrobowe 🙂 Na duży plus to tak jak przy spadochronach nie byłoby negatywnych recenzji od klientów 😄 materiały marketingowe już mam, perfecto! 😄 Edytowane 22 Styczeń22 Sty przez Destroyer
Napisano 22 Styczeń22 Sty 1 hour ago, Destroyer said: nie byłoby negatywnych recenzji od klientów Chciałbym zobaczyć te pozytywne... "⭐⭐⭐⭐⭐ Wszystko ok, teściowa zadowolona." 3 hours ago, Mortom said: Lewiatanie przy kasie Pamiętaj, żeby zawsze podchodzić od tyłu. Od przodu bywają niebezpieczne.
Napisano 22 Styczeń22 Sty Autor Raczej "Sam nie testowałem, prezent dla teściowej, nie może narzekać, złego słowa nie powiedziała, 10/10, polecam każdemu" 🙂
Napisano 23 Styczeń23 Sty Autor Jakby ktoś już sprzedawał mieszkanie żeby kupić tego robota powyżej 🙂 -- Artykuł rozwlekana przez chata gpt żeby był dłuższy i opcja żeby go skrócić i nie czytać tych całych głupot? 😛 Ale ten skrót to ze dwa zdania krótszy niż cały artykuł w sumie 🙂 Edytowane 26 Styczeń26 Sty przez Destroyer
Napisano 1 Luty1 Lut Autor Ostatnio, tj wczoraj wchodzę na twattera żeby coś sprawdzić a tam się trochę coś pozmieniało. I widzę jakiegoś Gronka czyli i tutaj ai, a jakże 🙂 I od razu mi się skojarzyło z tym koleżką :D
Napisano 16 Luty16 Lut Autor To jest dobre, smiechłem 🙂 Jakbym wracał na linked-ina to bez tego ani rusz 😄 https://wykop.pl/link/7650439/powstal-tlumacz-deweloperski
Napisano 17 Luty17 Lut Faktycznie, dziala spoko: szkoda ze nie ma wersji angielskiej 😄 Edytowane 17 Luty17 Lut przez Nezumi
Napisano 24 Luty24 Lut Chyba nikt tutaj o tym nie pisał jeszcze: Miesiąc temu amerykański Copyright Office wydał opinię na temat AI. Tutaj oryginalny dokument PDF. Wg tej opinii samo wpisanie prompta to za mało żeby praca była chroniona, ale jeśli wkład twórcy jest większy to może być chroniona częściowo. Cytat Just as derivative work protection is limited to the material added by the later author, copyright in this type of AI-generated output would cover the perceptible human expression. It may also cover the selection, coordination, and arrangement of the human-authored and AI-generated material, even though it would not extend to the AI-generated elements standing alone. @alex3d Polecam Scotta Aaronsona krytykę Penrose'owej teorii. Tutaj klip z podcastu Lexa Friedmana z Aaronsonem, na przykład. ---- Nie wiem czy ktoś już to wspominał o nowych remasterach filmów Camerona. Osobiście nie jestem fanem. Edytowane 24 Luty24 Lut przez Tvaroog
Napisano 5 Marzec5 Mar Na filmwebie pojawił się taki oto news: ----------------------------------------------------------------------- AI będzie robić filmy za pół miliona dolarów? Zobacz efekt Wytwórnie wydają 100, 200, 300 milionów dolarów na swoje produkcje filmowe. Jest jednak firma, która obiecuje, że już w niedalekiej przyszłości tę samą jakość będzie można osiągnąć za 500 tysięcy dolarów. Jak? Odpowiedzią jest sztuczna inteligencja. Oto "The Woman With Red Hair", dzieło powstałe z pomocą AI Taką wizję przyszłości roztacza wytwórnia Staircase Studios AI. Jej założycielem jest Pouya Shahbazian, producent takich filmów, jak "Niezgodna", "American Honey", "Twój Simon". Studio wykorzystuje własne narzędzie AI o nazwie ForwardMotion. Dzięki niemu zamierza zrealizować w przeciągu najbliższych kilku lat do 30 niskobudżetowych produkcji o jakości zbliżonej do produkcji hollywoodzkich wytwórni. Jak przekonuje Pouya Shahbazian, Staircase Studios AI będzie łączyć pracę człowieka z wytworami AI, co umożliwi radykalne obniżenie kosztów produkcji. Pokazał już nawet efekt – pierwsze pięć minut filmu "The Woman With Red Hair". Film będący aktualnie w produkcji opowiada prawdziwą historię bojowniczki z nazizmem w czasach II wojny światowej Johanny Schaft. Reżyserem jest Brett Stuart, a scenariusz napisał Michael Schatz. Głosu postaciom użyczają: Maya-Nika Bewley, Leander Vyvey, Angus Castle-Doughty i Geoffrey Breton. Zobacz 5 minut filmu "The Woman With Red Hair" ---------------------koniec cytatu------------------------- Z tego co pokazano na tym materiale to wydaje mi się że tutaj jest spora nadinterpretacja (jak to czesty przy "AI" bywa), to co pokazano na tym trailerze to nie jest film robiony przez AI tylko przerabianie za pomocą AI wczesniej zarejestrowanego obrazu i dzwieku na coś co ma wyglądać odpowiednio do scenariusza i czasu akcji, wiec dalej trzeba zatrudniac zywych aktorów zeby mogli zagrać ciałem swoje role . Efekt końcowy nie powala na tym materiale, mimika twarzy jest delikatnie mówiąc dziwna , efekt jest sztuczny jak z jakiegoś creepy filmu (ten nienaturalny przyklejony usmiech bez naturalnej ekspresji), moim zdaniem jeszcze daleka droga by to było przyjemne w odbiorze.
Napisano 5 Marzec5 Mar Po 2 minutach miałem dość. Kolejny strurtup-ik z bańką inwestorską aby sie nachapać (no i znalazły się słowa klucze: niedaleka przyszłość). Choć do robienia klipów dla horrorów może by się nadawało. Ale obraz jest co najmniej dziwny i ma strasznie dużą ilość unsharpa, czy co oni tam nawkładali. I tak jak piszesz @Oldman mimika twarzy wygląda super nienaturalnie - tak jak dzisiejsze twarze w "tradycyjnym" CGI ... mimo że wygląda jak człowiek to brakuje esencji zachowania i chyba mikro ekspresji twarzy. Jako ciekawostka OK... jako narzędzie dla pełnokrwistego filmowca pewnie nic ciekawego 🙂 A na pewno nie zagrażającego robieniu filmów inaczej niż tradycyjnie. Te pływające klatki i przedmioty to już w ogóle makabra. Edytowane 5 Marzec5 Mar przez Mortom
Napisano 5 Marzec5 Mar Okropny uncanny valley i wygląda do dupy, czyli nic się nie zmieniło. W sam raz do scamowania babć na Facebooku. 1 hour ago, Oldman said: zamierza zrealizować w przeciągu najbliższych kilku lat do 30 niskobudżetowych produkcji o jakości zbliżonej do produkcji hollywoodzkich wytwórni. xD Czekam z niecierpliwością 😄
Napisano 5 Marzec5 Mar jest zalew niskiej jakości produkcji filmopodobnych z prawdziwymi aktorami i zdjęciami na różnych platformach streamingowych, do kina ludzie nie chodzą, i mamy sie podniecać, że będzie jeszcze niższej jakości, ale za to więcej, szybciej i taniej?
Napisano 5 Marzec5 Mar https://www.filmweb.pl/news/Zobacz+pięć+minut+filmu+"The+Woman+With+Red+Hair"%2C+który+zrobiła+sztuczna+inteligencja-159802 bleh.
Napisano 5 Marzec5 Mar Autor W ogóle to będzie super opcja dla netflixowego hurtowego slopu Edytowane 5 Marzec5 Mar przez Destroyer
Napisano 5 Marzec5 Mar Wideo sprzed paru miesięcy: Linki do publikacji z przykładami: https://dangeng.github.io/visual_anagrams/ https://dangeng.github.io/factorized_diffusion/ I instalacja o której też wspomniał: https://designresearch.works/tags/?tag=shadowplay
Napisano 13 Marzec13 Mar Autor Konkurencja w dziedzinie rozwoju AI wchodzi na nowe tory :P"Niszczenie serwerów i sabotaż. Tak USA chcą ograniczać rozwój AI w innych krajach"ITHardwareNiszczenie serwerów i sabotaż. Tak USA chcą ograniczać ro...Niszczenie serwerów i sabotaż. Tak USA chce ograniczać rozwój AI w innych krajach
Napisano 13 Marzec13 Mar Artykuł jakby pisany przez AI, albo przynajmniej ćwierć muska... mydło i powidło... jedyne co udało mi się wyłuskać z tego bełkotu, to teza: aby powstrzymać napięcia i eskalacje należy zmienić strategię z czegoś (nie wiadomo z czego, bo z artykułu nie bardzo to wynika), na fizyczny sabotaż, niszczenie infrastruktury i cyberataki. No to rzeczywiście Chiny wtedy spotulnieją. 😂Z drugiej strony to są niby twierdzenia apaczuf takich jak jeryk szmit, łank i hendriks, więc może rzeczywiście tak jest napisane w przywoływanym raporcie.
Napisano 13 Marzec13 Mar Autor Nerwowka o to kto zostanie hegemonem ai jest coraz większą więc wcale się nie zdziwię jeśli oprócz kradzieży jak do tej pory będą i sabotaże nie tylko samych systemów, algorytmów ale i sprzętu. Zresztą zatrucie studni działa i teraz bo jak wsypiesz dane do modelu si to potem bardzo ciężko cis z tego wyciąć żeby nie miało wpływu na wyniki i dlatego podobno Rosja tworzy hurtowo strony i artykuły które pochłoniete przez scrapowanie całego internetu przez ai wpłyną na wyniki i Putin krul i maticzka rasija najlepsza :) zresztą Chiny nie lepiej. Musk swego czasu krzyczał żeby zatrzymać rozwój się bo może to zniszczyć świat a potem pyk ma swojego grona ;) wolniej, wolniej bo ja jestem z tyłu s jak będę na szczycie to zadeptać mniejszych, business 101 :) Edytowane 13 Marzec13 Mar przez Destroyer
Napisano 13 Marzec13 Mar Experiment with Gemini 2.0 Flash...Experiment with Gemini 2.0 Flash native image generationhttps://aistudio.google.com/prompts/12FR_23xdVaTns49tqktWWAb_256yoFY9?model=gemini-2.0-flash-exp Edytowane 13 Marzec13 Mar przez Tvaroog
Napisano 14 Marzec14 Mar Tak sie zastanawiam. Minely juz lata od czasu pojawienia sie czegos co zdecydowalismy sie z powodow marketingowych nazwac "AI". Jedna z najlepiej znanych i popularnych rzeczy jaka sie to "AI" zajmuje jest cos co postanowilismy nazwac "Upscaling". Mamy firme zwana Netfliks, warta setki miliardow dolarow (Netflix net worth as of March 12, 2025 is $422.83B.) . I teraz polaczone sily rewolucyjnej technologii "AI" uzytej do jednego z najbardziej popularnych jej zastosowan a takze Netfliksa - finansowego giganta - przynosza takie oto efekty:The VergeNetflix brought back A Different World of AI-upscaled nig...How did this make it through quality control?I potem mi sie dziwia, ze jestem sceptykiem...
Napisano Niedziela o 07:525 dn Pamiętacie nadchodzącą polską turbosuperprodukcję o Thorgalu? Kryzys w Mighty Koi twórcy gry Thorgal - komornik, zaległe wynagrodzenia i załamania nerwoweTwórca Thorgala żałuje współpracy z Mighty Koi. Rosiński: „Czuję się oszukany i rozgoryczony" – CD-ActionNo worries, nie powinni mieć kłopotów ze spłatą zaległości, zaoszczędzili pewnie tyle hajsu konceptami wygenerowanymi z AI, że spoko starczy jeszcze na kolejne gierki. Już za pieć lat!
Napisano Niedziela o 08:395 dn Szkoda, smutne to. Takie IP zasługuje na jakość co najmniej jak wieśmak. A teraz Rosiński będzie do wszystkich podchodził jak pies do jeża. Z resztą, taki smród zawsze ciągnie się po gaciach dłużej. Chętnie zagrałbym Thorgalem w jakiejś przyzwoitej gierce. A teraz wygląda na to, że nie będzie mi dane. A to IP w ogóle jest praktycznie stworzone do epickiej gierki czy raczej jakiejś serii wypasionych gier AAA.
Napisano Niedziela o 08:485 dn 5 minutes ago, kengi said:Szkoda, smutne to. Takie IP zasługuje na jakość co najmniej jak wieśmak. A teraz Rosiński będzie do wszystkich podchodził jak pies do jeża. Z resztą, taki smród zawsze ciągnie się po gaciach dłużej. Chętnie zagrałbym Thorgalem w jakiejś przyzwoitej gierce. A teraz wygląda na to, że nie będzie mi dane. A to IP w ogóle jest praktycznie stworzone do epickiej gierki czy raczej jakiejś serii wypasionych gier AAA.Ciężko się dziwić Sapkowskiemu, że te lata temu wziął kasę z góry za Wiedźmina. Gruszki na wierzbie i obiecanki cacanki bez pokrycia to, niestety, chyba standard w gamedevie.
Napisano Niedziela o 10:195 dn Autor No szkoda ale też od samego początku coś śmierdziało, ich 19-20mln dolarów na produkcję a jak będzie trzeba to i więcej to było najwyraźniej oparte na założeniu żeby inwestorzy zalali ich rzeką pieniędzy :)Zresztą ostatnie produkcje Inkwizytora czy Komornika też gówno straszne a materiał źródłowy był dobry i można było coś dobrego z tego ukręcić tylko potrzeba nie tylko samej kasy ale i ludzi, to nie kopanie rowu, że wystarczy byle kogo zatrudnić i jakoś to będzie. 4 juniorów nie zrobi roboty 1 seniora tak jak z dwóch półgłówków nie będzie jednego człowieka myślącego :) Edytowane Niedziela o 10:465 dn przez Destroyer
Napisano Wczoraj o 18:01 1 dn Kolejny "sukces" AI w swiecie gier. Niestety nie znalazlem samego oryginalu bez komantarza bo byl tak dobry ze go sciagneli. W skrocie - zrobili dodatek do ARK ktory wyglada mocno kiepsko wiec ktos pomyslal "wiem! Technologia przyszlosci wygenerujemy pseudo trailer i wszyscy sie zachwyca!". Niestety technologia przyszlosci jak zwykle zawiodla i cukierkowe ejaj slopy zlozone do kupy nie zwiodly graczy i wybuchl kolejny internetowy skandal az sciagneli filmek, ktorego wygenerowanie zapewne zuzylo zapasy wody i energii dla sredniej wielkosci wsi.Dlugo by wymieniac moje ulubione momenty w tym trailerze. Przenikajace sie, blobowate dlonie pana na poczatku, harpun ktory na raz niby sie oddala a jakby sie przyblizal, stopy kolesia ktore nie moga sie zdecydowac czy sa stopami czy pletwami, gigantyczna osmiornica wyskakujaca w eksplozji wody z plytkiej kaluzy a moze scena kiedy w podwodnym swiecie koles idzie sobie jakby byl na powierzchni a co najlepsze pod woda jest tez... jezioro? Koncowe macki tez sa super - zwlaszcza jak sie im przyjrzec w zwolnionym tempie :D Nalozone na logo na szybko w jakims Davinci pewnie bo wygenerowanie loga i macek na raz przerasta mozliwosci ejaja. Za piec lat powinno dac rade.Calosc nie ma sensu, zerowo przypomina to jak wyglada gra ale jest kolorowo i przede wszystkim ejajowo! Raz jeszcze fjuczer iz hir tylko ci glupi, nieprzyszlosciowi gracze narzekaja bez sensu zamiast "embrace technology"...Slowo daje nie wiem czemu to ma sluzyc. To na sile upychanie gownianego pseudo ejaja."Zobaczysz! Za piec lat 76.58% industry zostanie zastapione przez "AI"!Tylko nie wiem z czego sie chce to industry utrzymac za te piec lat, bo chyba jednak nie jest az tak prosto wcisnac te ejaj slopy... Edytowane wczoraj o 18:05 1 dn przez Nezumi
Napisano Wczoraj o 19:33 1 dn Autor 1 hour ago, Nezumi said:Niestety nie znalazlem samego oryginalu bez komantarza bo byl tak dobry ze go sciagneli.dodałem łapkę w dół jeszcze wczoraj :)