Skocz do zawartości

AI i technologie przyszłości

Featured Replies

Napisano
9 hours ago, Nezumi said:

@kengi 30 minut tego biadolenia wytrzymales..? Rispekt! :D Ja sie dowiedzialem ze zeby zostac PRAWDZIWYM artysta to musze sobie jakas apaszke kupic kolorowa, plastikowy pierscionek i napisac gdzies na ubraniu ze jestem "krijejtiw"

No jak zobaczyłem ten napis "kriejtiw", to właśnie pomyślałem, że muszę posłuchać, bo przecież jak ma napisane na ubraniu, to wie co mufi... no jak inaczej?!

• Odpowiedzi 2,8k
  • Wyświetleń 153,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jakieś z 15 lat temu coś tam do jakiejś dziewczyny zagadałem i gdy zapytała czym się zajmuję to zażartowałem, że jestem artystą a jej pierwsza reakcja ale masz pieniądze? nie jesteś biedny? bo ja chcę

• Twórcze_Ślady.mp3   Szept_Cyfrowych_Snów.mp3   Nuta_Max3d.mp3   Nocne_Konwersacje.mp3    

• EthicallyChallenged
    EthicallyChallenged

Co to . . . J E S T ? ! ! ! ! ! 1

Posted Images

Napisano
W dniu 18.02.2026 o 20:38, Destroyer napisał:

Też używam AI, np dzisiaj wypełniałem pit, to pomagał mi szukać gdzie w e-zus i na stronie urzędu skarbowego są informacje co i gdzie płaciłem żeby pit wypełnić :D Swoją drogą e-zus to taka dziadowska tragedia, że dramat, jakby lata 90te a miliony na to poszło. Zresztą tam miałem coś pokiełbaszone to poprosiłem AI żeby mnie uspokoił, że jest wszystko ok, dobrze jest, wszystko dobrze, nie przejmuj się, no i powiedział co chciałem, że jest ok, wpisz tam cyferki co że niby trzeba była zapłacić, że zapłaciłeś i wysyłaj, nie bój nic mordo :)
No zobaczymy czy przejdzie czy będzie trzeba jakieś wyjaśnienia składać :)
wysłałem...

61wt7j84rv0a1.jpg

Jeszcze mi coś na eskrzynkę przyszło, to teraz wchodzę i coś nie działa a potem patrzę na komunikat, poczta polska zostawia awizo nawet w internecie :D
2026-02-18-20-40-41-Downloads-File-Explo

Tez wypelnialem pit28 dzis. AI mi powiedzial ze ze stawki uzywam opodotakowana to wylaczylem.

Uzywam jako przegladarki ale powiem szczerze ze w ch** nie potrzebnych kodow podaje. NIby darmowego uzywam bo chata i gemini ale qrde raz dal mi kot potem cos mi niedzialalo i poprosilem by sprawdzil cale.
no i wskazal mi ze mam zle linijke ktora mi dal.

Druga sprawa skynet to mnie zajebie bo sie nie hamuje z riposta czesto.

azymut agi i zastapienei czlowieka. Jakis taki wywiado ogladalem...
A raczej tworzenie coraz glupszych mas.

Proponuje wam lyzwy. Super dzialaja na psychike. Ostatnio kupilem.

Napisano
  • Autor
4 minutes ago, Sebazx6r said:

Druga sprawa skynet to mnie zajebie bo sie nie hamuje z riposta czesto.

Jakiś czas temu był taki "test" jak traktujesz swojego ai agenta i ludzie mieli obrazki od sielankowej bajki z krainy szczęśliwości po znęcanie się nad niewolnikiem aż po blokadę generowania :D
mirasy dawajcie na #chatgpt i spytajcie go >Stwórz obraz jak cię trakt... (@sztywny_misza) :: Wykop.pl

Mi wygenerowało tak, ani się nie znęcam ani nie głaszczę, pytam jak wyszukiwarkę, i często jak już mi odpasuje, wiem co chciałem i tam zaczyna czy chcesz żebym jeszcze... pyk, okno wyłączone i fajrant :D

2026-02-23-01-40-04-Archeology-Tutorial-

to "ai" może być przydatne ale trzeba bardzo pilnować i przynajmniej być świadomym, że jest mocno zaprojektowane żeby uzależniać, chwalić i zabierać maksimum czasu ciągłym dopytywaniem i proponowaniem różnych rzeczy i nawet ich wprowadzaniem bez pytania. Więc jak już to nie nadużywać i trzymać krótko przy samej mordzie :P

Napisano

Tu z poprzedniego linku zaczalme ogladac i jak ktos mi mowi ze tworzy... przez AI. no wylaczylem. I ten qrwa ubior z garazu mechanika bez plamy juz red light dla mnie.

Marzy sie qrwa latwe zycie. Bo to ze zarazbiasz na czyms nie znaczy ze masz miec qrwa dwie lewe rece. Jak bedzie trzeba to i w budowlanke mozna uciec. Ale qrwa nie marzy sie latwe zycie iphon 5000 na raty ... etc. i nie mysli sie ze zaraz to wszystko moze pierdolnac.

Najbardziej to jest mi zal gdy ktos zaplacil za szkole i skonczyl w zawodzie ktory wymiera. Ciesze sie ze mialem okazje osiagnac jaki polap placowy. Jak juz zaczynalem to dla mnie slowo artysta czesto bylo naduzywane. Bo on ma pomysl a juz zemieslnik wykona.

Edytowane przez Sebazx6r

Napisano
W dniu 22.02.2026 o 02:39, Nezumi napisał(a):

Widze @Zdzichu ze masz kolejny pomysl 😜

Z fraszek polecam moja ulubiona ku rozwadze:

https://poezja.org/wz/Aleksander_Fredro/4008/Trzeba_by

Zwlaszcza ostatnie slowa:

"Gdzie bez czynu sama rada,
Biada radźcom, dziełu biada."

@kengi 30 minut tego biadolenia wytrzymales..? Rispekt! :D Ja sie dowiedzialem ze zeby zostac PRAWDZIWYM artysta to musze sobie jakas apaszke kupic kolorowa, plastikowy pierscionek i napisac gdzies na ubraniu ze jestem "krijejtiw"... No bo tak to skad maja inni wiedziec, ze jestem kreatywny..?

Jak mieszkalem w London, you know, to tez takich kolesi spotykalem na Soho w Saturday. Slabo mi sie robilo zawsze na pozerstwo, dziu no uo a min? 🤣Juz wolalem sie obracac w otoczeniu "propa inglish lads, innit?"

nie odpowiedziałem na cytowaną fraszkę więc odpowiem teraz -

PROCES TRWA. xD Jestem razem z grafikiem w trakcie produkcji.

Inna sprawa, to czy przy takich tuzach intelektu i poziomu grafiki jakie tu są, naprawdę będzie się czym chwalić ;/ .

Napisano
  • Autor

@Zdzichu rób co chcesz robić i jak chcesz to pokazuj, nie ma przymusu. Można robić i dla siebie z potrzeby tworzenia i do szuflady albo do kosza jak mnisi lepiący mandale z piasku. Jak celem jest pochwalenie się i uwielbienie tłumów, to jak z każdą sytuacją gdy polegasz na świecie zewnętrznym i na tym będziesz budował swoje poczucie wartości to jest to najkrótsza droga to rozczarowanie bo nawet jeśli uda się zrobić coś fajnego i przyciągnąć tłumy to od miłości do nienawiści jest najkrótsza droga bo łaska ludu na pstrym koniu jeździ. Rób swoje, rób dla siebie w pierwszej kolejności, nie bądź kelnerem bo wszystkim i tak nie dogodzisz, może znajdziesz grupę odbiorców a może nie jak wielcy malarze żyjący w nędzy a zostali docenieni dopiero po śmierci co im pomogło jak zmarłemu kadzidło :)
Rób coś, twórz jeśli masz taką potrzebę, mniej gadania więcej robienia, jak rysek ridel, gdy przychodziła pora to nie gadał tylko podwijał rękawy i działał ;) Więcej działania bo na razie to ciągle grasz werble a im dłużej je grasz tym mniejsza szansa, że jak już odsłonisz kurtynę to to co pokażesz sprosta niemożliwym do spełnienia oczekiwaniom :)

Napisano
8 godzin temu, Sebazx6r napisał:

I ten qrwa ubior z garazu mechanika bez plamy juz red light dla mnie.

ta kurtałka jest taka nowiutka i nieskazitelna, że sprawia wrażenie, jakby typ dopiero od niedawna był image.png

ja odpadłem mentalnie już po 6 minutach, jak powiedział "bo widzę co się dzieje na LinkedIn" XD

Napisano
  • Autor
17 minutes ago, EthicallyChallenged said:

ja odpadłem mentalnie już po 6 minutach, jak powiedział "bo widzę co się dzieje na LinkedIn" XD

też z 5 minut przemęczyłem, nawet nie zwróciłem uwagi na wygląd, puściłem na szybko w komórce i słucham coś robiąc i tak po chwili: "co on k***a pierdoli!" potem wziąłem komórkę i spojrzałem ile będę czekał na jakąś płentę czy konkrety a nie te flupy z dupy a tam całość prawie godzina XD tej rozwodnionej rzadkiej sraczki słownej chłopaczka co najwyraźniej lubi słuchać swojego dziewczęcego głosiku tak jak lubi się stroić w apaszki i ubranka żeby podkreślić wszystkim jakom je jelitom XD i wyłączyłem :D
Teraz widzę po tym jak koledzy wyżej wskazaliście, że już po warstwie wizualnej tego "kontentu" były mocne przesłanki, które się potwierdziły, że i warstwie audio tak samo nie będzie nic wartego czasu i uwagi :D

Napisano

Nos ma ciekawy :). Analizowalem speka przez jakis czas i chyba jest wklęśnięty na czubku.

No ale prawda jest taka poki masz jak dawaj stawki max. zarabiaj inwestuj w siebie, nie rozp. wszystkiego na lejfstyle jak kurtki woznego z napisem creative. To ze dobrze zarabiasz nie znaczy ze nie mozesz umiec skrecic szafki pogrzebac w aucie czy w ogrodzie.

Edytowane przez Sebazx6r

Napisano
11 minutes ago, Sebazx6r said:

Nos ma ciekawy :). Analizowalem speka przez jakis czas i chyba jest wklęśnięty na czubku.

Ja chyba te 30min to na ten nos się właśnie gapiłem... haha rzeczywiście mega ciekawy.

Napisano
11 minut temu, Sebazx6r napisał:

Nos ma ciekawy :).

pewnie jak przystało na kreativa z Londynu było cocainum w użyciu i chrząstki się rozpuściły... Wysłuchałem 46 minut i nie polecam, imho typ łyknął psyop, że to przez ejaje taka chujnia wszędzie, a nie przez dodruk waluty i wyzysk niekompetentnych, ale tanich niewolników z trzeciego świata oraz ogólną chciwość korporacji niechcących (lub nie muszących) już dzielić się zyskami tak jak w ubiegłym tysiącleciu.