Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

no i wlasnie o to chodzi, zeby ludzie sobie pogadali a finalnie to nakreca zasiegi i ludzie kupuja "sciekawosci" 🙂 czym wiecej takich postow i hejtow tym lepiej 😄 dziekuje ❤️

• +1 1
Napisano (edytowane)
1 hour ago, Nezumi said:

ale znam ludzi ktorzy wczesnie po wydaniu pokonczyli gre i sobie chwalili

Ja tak miałem. Kolekcjonerka kupiona na PS4 ale tylko do postawienia na półce i wiedziałem, że będę ogrywał na PC. Z bugów miałem Jackiego wchodzącego do windy bez otwierających się drzwi (ten bug mnie zaskoczył, bo to było w tej misji, gdzie kończy się przybyciem trauma team, która była prezentowana niemal na wszystkich streamach promujących grę, więc myślałem, że będzie dopracowana), kilka T-Pose NPC'ów w Afterlife i raz na jakiś czas T-Pose mojej postaci w trakcie jazdy samochodem/motorem.

Wszystko dla mnie było akceptowalne i fabuła całkiem dobrze wynagradzała te problemy.

Wieśka 3 też ogrywałem świeżo po premierze i kompletnie nie przypominam sobie żadnych problemów, a po latach trafiałem na necie na posty, że wystartował w dosyć kiepskim stanie.

Może to głównie dlatego, że względnie staram się utrzymywać mój PC trochę powyżej średniej, więc w miarę sobie radzi ze wszystkim co wychodzi.

Edytowane przez VGT
  • Like 1
Napisano
21 godzin temu, EthicallyChallenged napisał:

Ale abstrachując od twarzy, skoro mamy w wątku ludzi z wewnątrz, to chciałbym spytać o coś co mnie nurtuje już od pierwszego Wieśka, mianowicie jak animatorzy rozwiązują problem wyjmowania miecza z pochwy wiszącej na plecach?

image.png.1dcdf25bf0abc916387284badf1df4db.png

Widać od razu, że nie dałoby się, że miecz za długi, ręka za krótka, koniec pochwy za wysoko... Co z tym fantem robicie? Staracie się to jakoś ukryć, tak jak tutaj, za postacią? Bo w gameplayu gdy postać widzimy od tyłu nie da się tego schować, poza ukryciu pomiędzy klatkami, stosując szybki ruch. Niezłą zagwózdkę zafundował AS polskiej fantastyki swoimi fantazjami o waginach umieszczonych na plecach...

wybacz, że tak wywołuję, ale ciekawość mnie gnębi, wiesz może coś na ten temat @mrkrzysiek?

Napisano (edytowane)
13 minut temu, EthicallyChallenged napisał:

wybacz, że tak wywołuję, ale ciekawość mnie gnębi, wiesz może coś na ten temat @mrkrzysiek?

też jestem ciekaw,  ale tam widać  ze jest oszukane i sobie z boku tak wylatuje 😄

Podobno akcje cdpu spadły zamiast wzrosnąć po trailerze.. myślę, że to przez ten wątek.  

Edytowane przez michalo
  • Haha 1
Napisano
7 minut temu, michalo napisał:

Podobno akcje cdpu spadły zamiast wzrosnąć po trailerze.. myślę, że to przez ten wątek.  

ktoś z wątku sprzedał co miał żeby zatruć życie Kengi... Ale KLICEK w tej kwestii ma rację  to nic w porównaniu z tym, co było po Cyberpunku:

image.png.f075a842ebadbe14db2ad312f861926b.png

• kekw 2
Napisano
59 minutes ago, michalo said:

Inwestorzy często czekają na jakiś kamień milowy i jak jest górka to sprzedają i zgarniają w końcu zyski dlatego niejednokrotnie cena akcji spada po ogłoszeniu nowego produktu czy np rekordowych zysków, wydaje się być to przeciwne logice ale tak nie jest 🙂 

22 hours ago, EthicallyChallenged said:

jak animatorzy rozwiązują problem wyjmowania miecza z pochwy wiszącej na plecach?

tak by to mogło być rozwiązane od strony praktycznej bo z pełną pochwą to się nie da chyba że miecz krótki 🙂

stock-photo-isolated-knight-draws-a-sword-1799794054.jpg

MCI-3338.jpg

6419CBR_0006_Group-4-copy.jpg

• Like 1
Napisano
4 minutes ago, Destroyer said:

Inwestorzy często czekają na jakiś kamień milowy i jak jest górka to sprzedają i zgarniają w końcu zyski dlatego niejednokrotnie cena akcji spada po ogłoszeniu nowego produktu czy np rekordowych zysków, wydaje się być to przeciwne logice ale tak nie jest 🙂 

Dokładnie, są gracze spekulacyjni (krótko-terminowi, płoteczki, amatorzy, incele i stulejarze; przez nich takie ruchy są widoczne, po byle-trailerze) i grube ryby takie jak ja czy mój ziomal Charlie Munger 🤣

charlie.jpg.0451dec0ec38db32ba82815401182ec2.jpg

• Haha 1
Napisano
1 minute ago, kengi said:

mój ziomal Charlie Munger 🤣

To wiele wyjaśnia 🙂 

I jak to mawiał Łoren z bufetu "Dopiero, gdy przychodzi odpływ, widać kto pływał bez majtek"

hqLNsXd.jpeg

• +1 1
Napisano (edytowane)
1 hour ago, michalo said:

też jestem ciekaw,  ale tam widać  ze jest oszukane i sobie z boku tak wylatuje 😄

W jedynce to nawet fruwa:

Edytowane przez kengi
  • Like 1
Napisano
1 minute ago, KLICEK said:

no przeciez to jest gra XD

No ale albo idziemy w realistykę i naturalność starej baby z ulicy albo w magiczną fantastykę z rosnącym mieczem jak koneserzy mają na widok tejże 😄 

• Like 2
  • kekw 2
Napisano
3 minutes ago, michalo said:

Wolisz czepianie się Ciri czy jej pochwy?

nCClfGn.jpeg

A teraz tak sobie myślę, że Cyra ma w żyłach starą krew a nie młodą więc chyba koniec końców się zgadza 😄 

• kekw 1
Napisano
15 minut temu, michalo napisał:

Wolisz czepianie się Ciri czy jej pochwy?

no mi nie przeszkadza ze sie ktos czepia Ciri twarzy i jej pochwy tez XD  nie mam zadnego sentymentu do postaci bo jej nie robilem. Takze mam tak no o, maja chlopy troche racji i tyle 😄

• Like 3
Napisano
3 minuty temu, Akierek napisał:

Uwaga, z ostatniej chwili. Na prosbe fanów CD Project Red zmienilo Ciri na taki wizerunek. 

Fani są już w ekstazie

ciri.jpg

jak wam powiem ze mam taka znajoma znajomego to nie uwierzycie XD

@JackTheRippy XD

• Haha 1
  • Wow 1
Napisano

Szczerze to takiej gównoburzy się nie spodziewałem w sumie światowej. Tak jak Klicek napisał - marketingowo - zwycięstwo CDP. 

Napisano (edytowane)
21 minutes ago, adek said:

Szczerze to takiej gównoburzy się nie spodziewałem w sumie światowej. Tak jak Klicek napisał - marketingowo - zwycięstwo CDP. 

Też mnie to zaskoczyło. Nawet jeśli absolutnie obrzydza mnie dei, woke i esg to akurat po tym trailerze nic takiego specjalnie nie widać. Można się pewnie sprzeczać o wygląd Ciri, ale bez przesady, nie ma nawet startu do gówna jakie zaprezentowało Bioware czy do tego całego Concorda albo Unknown Cośtam 9, czy jak to się nazywało.

Ale patrząc na niektóre spektakularne woke flopy od wielkich firm, o które też były przecież wielkie gównoburze, a które jednak nie przełożyły się na sukces komercyjny, nie jestem pewien czy zasada, że nieważne jak mówią byleby mówili jest takim pewniakiem. Zobaczymy jak będzie wyglądała sama gra, bo jednak CDP do tej pory robiło dobre rzeczy, nawet CP, pomimo problemów, był bardzo fajną grą. 

Edytowane przez SebastianSz
  • +1 2
Napisano
9 minut temu, SebastianSz napisał:

Też mnie to zaskoczyło. Nawet jeśli absolutnie obrzydza mnie dei, woke i esg to akurat po tym trailerze nic takiego specjalnie nie widać. Można się pewnie sprzeczać o wygląd Ciri, ale bez przesady, nie ma nawet startu do gówna jakie zaprezentowało Bioware czy do tego całego Concorda albo Unknown Cośtam 9, czy jak to się nazywało.

Ale patrząc na niektóre spektakularne woke flopy od wielkich firm, o które też były przecież wielkie gównoburze, a które jednak nie przełożyły się na sukces komercyjny, nie jestem pewien czy zasada, że nieważne jak mówią byleby mówili jest takim pewniakiem. Zobaczymy jak będzie wyglądała sama gra, bo jednak CDP do tej pory robiło dobre rzeczy, nawet CP, pomimo problemów, był bardzo fajną grą. 

cdp przez ostatnie 4 lata, ma najlepsze wyniki w HISTORII. (mam nadzieje ze moge mowic takie rzeczy XD)

Wiec tak, nawet takie bicie jak po CP daje sie przelozyc na sztos wyniki. Aczkolwiek widze ze Dei jest tu wyjatkiem, z tego co widac po konkordach i innych dziwnych ruchach np. Ubi. 

Mnie osobiscie to dziwi. 🙂 

• bogactwo 1
Napisano
2 minuty temu, SebastianSz napisał:

moja teoria i mem nabierają rozpędu - drzewiej się mówiło: "nie jestem rasistą/seksistą/homofobem, ale..."

dziś coraz częściej słychać: " absolutnie obrzydza mnie dei, woke i esg, ale..."

image.png.3f012a8528ea3451990c1ba638631110.png

• Haha 3
Napisano (edytowane)

Friends Per Second mają wywiad z CDPR już po game awards, więc jest też kontekst trailera:

Edytowane przez VGT
  • Like 1
Napisano
4 minutes ago, EthicallyChallenged said:

moja teoria i mem nabierają rozpędu - drzewiej się mówiło: "nie jestem rasistą/seksistą/homofobem, ale..."

dziś coraz częściej słychać: " absolutnie obrzydza mnie dei, woke i esg, ale..."

image.png.3f012a8528ea3451990c1ba638631110.png

42gLQy0.jpeg

• Haha 1
Napisano

Pani w wywiadzie mówi, że modele z trailera to modele z gry. Co prawda mogą je udoskonalić, więc może będzie jeszcze bardziej "wiarygodna".

Podsumowując, mamy kartę postaci Ciri:

Zalety:Księżniczka z arystokratycznego rodu, dzidziczka imperium, wykształcona czarodziejka, magiczny ewenement, źródło prastarej mocy, opiewana w przepowiedniach jako osoba której przeznaczone jest zmienić losy świata.

Wady: brak

Wybór ścieżki życiowej: włóczenie się po gościńcach i ryzykowanie życia i zdrowia w zamian za biedackie stawki, przymieranie głodem i pogarda pomieszana ze strachem ze strony klientów zamiast wdzięczności.

Realizm pełną gębą.

• kekw 1
  • Haha 3
  • +1 1
Napisano
7 minutes ago, EthicallyChallenged said:

Pani w wywiadzie mówi, że modele z trailera to modele z gry. Co prawda mogą je udoskonalić, więc może będzie jeszcze bardziej "wiarygodna".

Podsumowując, mamy kartę postaci Ciri:

Zalety:Księżniczka z arystokratycznego rodu, dzidziczka imperium, wykształcona czarodziejka, magiczny ewenement, źródło prastarej mocy, opiewana w przepowiedniach jako osoba której przeznaczone jest zmienić losy świata.

Wady: brak

Wybór ścieżki życiowej: włóczenie się po gościńcach i ryzykowanie życia i zdrowia w zamian za biedackie stawki, przymieranie głodem i pogarda pomieszana ze strachem ze strony klientów zamiast wdzięczności.

Realizm pełną gębą.

Wady: za mocno kocha, jest perfekcjonistką, idealistką i zbyt się poświęca dla słabych. Umrze ratując dziecko z pożaru wywołanego przez ocieplenie klimatu, które spowodowały gupie, zabobonne wsiury paląc wunglem w piecu 😛 

• kekw 2
  • Haha 1
Napisano
6 minut temu, KLICEK napisał:

Ty a slyszales o pileckim? Mogl grzac pipke w domku przy kominku a wybral inaczej. 

zły przykład - biały facet. :p

7 minut temu, SebastianSz napisał:

Wady: za mocno kocha, jest perfekcjonistką, idealistką i zbyt się poświęca dla słabych. Umrze ratując dziecko z pożaru wywołanego przez ocieplenie klimatu, które spowodowały gupie, zabobonne wsiury paląc wunglem w piecu 😛 

lol. Albo - wady: za duża empatia, przez którą, mając już gardziel Patriarchatu na ostrzu miecza, zlituje się, uwierzy w potencjał do zmiany i odpokutowania i tym samym umożliwi niecnym, knującym samcom powrót tradycyjnych ról płciowych. Morał - nigdy nie ufaj mężczyznom, a juz na pewno nie białym, mówiącym coś tam o bogach i tradycjach, bo to potwory XD

• kekw 2
Napisano
11 minutes ago, SebastianSz said:

Hobby: kocha podróże, przygody, chodzić po górach, festiwale, duchowość, ezoterykę i horoskopy, foodie, uwielbia kawę i wino, nie pisze pierwsza, lubi eksperymentować, #420friend, Jak nie masz kunia i mieszkasz w jednej izbie z matką to swipe left 😄 

• kekw 4
  • Haha 1
Napisano
1 minutę temu, Destroyer napisał:

Hobby: kocha podróże, przygody, chodzić po górach, festiwale, duchowość, ezoterykę i horoskopy, foodie, uwielbia kawę i wino, nie pisze pierwsza, lubi eksperymentować, #420friend, Jak nie masz kunia i mieszkasz w jednej izbie z matką to swipe left 😄 

Myślicie, że Ciri będzie heteroseksualna? Skoro kanonicznie jest conajmniej bi, to czy Cedep przejdzie obojętnie wobec takiej okazji żeby odhaczyć punkt na liście dywersyfikacji?

Napisano
2 minuty temu, Destroyer napisał:

Zrobiłeś mi dzień 😄

Co do trailera: Generalnie zgadzam się z zarzutami, mordka mogłaby być lepsza, ale... Im więcej razy oglądam trailer, tym bardziej mi się podoba. Zdecydowanie nabrał rumieńców w polskiej wersji językowej, angielska mi nichuchu nie leżała z tymi akcentami. No i wizualnie petarda! Szkoda, że sama walka nie ma więcej smaczków. No i ta końcówka z wkurwioną Grażyną idącą w stronę wieśniaków trochę cringe. Ogólnie mam pozytywne odczucia, trailer wywołał ogromne zamieszanie i chyba o to chodziło. @KLICEK weź tam przypilnuj żeby tego nie spierdolili, stawiam flaszkę 😉

• +1 3
Napisano
4 minutes ago, EthicallyChallenged said:

Myślicie, że Ciri będzie heteroseksualna? Skoro kanonicznie jest conajmniej bi, to czy Cedep przejdzie obojętnie wobec takiej okazji żeby odhaczyć punkt na liście dywersyfikacji?

Ej no bez przesady, akurat pod takie dajwersity to się mogę podpisać.

Jedną ręką xD

• kekw 1
  • Haha 1
  • Wow 1
Napisano
1 godzinę temu, wujek_kane napisał:

Co do trailera: Generalnie zgadzam się z zarzutami, mordka mogłaby być lepsza, ale... Im więcej razy oglądam trailer, tym bardziej mi się podoba

Też tak mam. Coraz bardziej mi się podoba. Ciri zresztą też. Świetny kontrast między nią a wieśniaczką - fizycznie i psychicznie.   No i nadal mam ciary jak tak idzie na tych wieśniaków - jej spojrzenie sieje grozą. 

Mi ona pasuje. Bardziej kojarzy się z wiedźminem niż taka zwykłą ładna buźka. Myślę, że taki właśnie był cel.

Wystarczy popatrzyć na gęby jakiś fighterek. Widać w nich te nutki, czasem NUTY testosteronu. Tutaj może też. No wiadomo, ze Xena i Lagherta były fajniejsze, ale to zwykłe aktorki i może CIri ma nie powodować takich skojarzeń i nie będzie to następna waifu 😉  

Może  nie jest jakąś pięknością, ale twarz też penie odda jej charakter.

Co do jej przeznaczenia i drogi jaką obrała, nie ma co teraz spekulować. Rola cdp żeby to ładnie napisali i wytłumaczyli. Na pewno powód był dobry jej przeistoczenia w wiedźmina. 

Gównoburza mnie nie zaskoczyła. Ostatnio ciągle jest jakaś burza o coś. Ciekawe jak nowy tomb raider zacznie się reklamować, co to będzie.. kolejna krucjata 😉

Teraz taka moda. Mi się już przejadło karmienie się tym tematem. 

• Like 1
Napisano
11 minutes ago, michalo said:

Gównoburza mnie nie zaskoczyła. Ostatnio ciągle jest jakaś burza o coś. Ciekawe jak nowy tomb raider zacznie się reklamować, co to będzie.. kolejna krucjata 😉

Nie, dlaczego? Irys ebra ładnie pasuje, przynajmniej cycki ma porządne jak na Larę przystało 🙂 

CgXaPKB.jpeg

• Haha 1
Napisano

Myślałem, że jak będzie gra z Ciri w roli głównej to będziemy mogli zwiedzać różne światy i czasy i mam nadzieję, że to będzie w grze. Krojenie potworów i innych rzezimieszków jest spoko, ale Ciri jest ponad tym. To pani czasu i przestrzeni i to jest znacznie ciekawsze.

Mam nadzieję, że nie będzie po prostu babą od łupania mieczem bo ona nigdy taka nie była. Była zwinna, szybka i bardzo precyzyjna. I mam nadzieję, że taka zostanie.

• Like 1
  • kekw 1
  • +1 1
Napisano

42 minuty temu, Xaia napisał:

Myślałem, że jak będzie gra z Ciri w roli głównej to będziemy mogli zwiedzać różne światy i czasy i mam nadzieję, że to będzie w grze. Krojenie potworów i innych rzezimieszków jest spoko, ale Ciri jest ponad tym. To pani czasu i przestrzeni i to jest znacznie ciekawsze.

Wieśiek 4 rozpoczyna nową trylogię więc wszystko jest możliwe.

11 minut temu, kengi napisał:

Z nieco innej beczki, mimo że ta wersja Ciri mi pasuje, to samo granie babką jakoś mi się nie widzi, za bardzo, czuję się nie reprezentowany... wolałbym jakiegoś transika chociaż... Ale może mi bogowie nomen omen DEI, zrobią dobrze i Ciri będzie się identyfikować jednak jako ten Cyryl Metody.

Wiem, że sobie trochę żartujesz ale poważnie powiem, że ja lubię grać babami. Tomb Raider, Horizon, Cyberpunk, Elden Ring 😉

Ale facetami też... np w  Celsete... 

Mój boshe, to jedna z moich ulubionych gier. Gram nadal od czasu do czasu w całe te dodatkowe aktywności no i jak się dowiedziałem niedawno że to chop.. to tak jakby czar trochę prysł. Wiem że to małostkowe bo gra jest świetna, ale problemy psychiczne bohaterki(Aaaaa) można było różnie interpretować.. a po tym to wiadomo o co chodzi i lipa. 

Generalnie nie szukam reprezentacji w bohaterach gier, jedynie rozrywki.  Więc chop czy baba bez różnicy. Byle fabularnie mi grała ta postać.  I żadne poglądy polityczne czy orientacja mnie nie obchodzi. Wolę sam sobie dopowiadać - każdy facet jest hetero a laski są les, chyba że ze mną spróbuje hłe hłe 🐽

• Haha 1
  • Thanks 1
Napisano
4 minuty temu, kengi napisał:

Ajaj, @michalo zacytowałeś mnie, a ja uznałem, że już nie będę prowokował i usunę pościk... no nic... może jednak jeszcze wytrzymacie gównoburzę 😜 

Mogę skasować 🙂