Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 799
  • Wyświetleń 84,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

FAlcom3D - bardzo podobne kliamty do moich, z tych kapel nie trafie blinka i suma. reszta rulezz ;) dorzucilbym jeszcze troche thrashu (slayer, rage) i melodic deathu (in flames).

ale ostatnio znow sie wkreciłem w instrumentalną muzyke:

- sonic mayhem - po prostu rządzą

- OST z gry Painkiller (w sumie tylko kawałki z serii "fight")

- OST z Final Fantasy VII

w tej chwili przsluchuje OST z Half-Life'a 2

znacie cos w podobnych klimatach?

*vbmenu_register("postmenu_374506", true);* vbmenu_register("postmenu_374506", true);

Napisano

tego słucham ;>

KoRn

LimpBizkit

SoAD

Slipknot

THPS 2,3 OST

FFX OST

FFVIII OST

Napisano

Ja właśnie (w tej chwili ;) ) słucham Leonarda Cohena, baardzo starych kaset :) polecam wszystkim

Napisano

Grrr.. ten wątek powinien mieć inną nazwę - co tu wchodzę, jestem święcie przekonany, że chodzi o muzykę tworzoną przez forumowiczów, po czym niemiło się rozczarowuję..

Właściwie to tyle, ale żeby nie było tak offtopowo, to ostatnio wpadł mi w ucho Happysad - fajne kawałki mają :)

PS> Błagam, niech ktoś zmieni nazwę na np.: "Czego słuchacie?"

Vorek> Cohen to podstawa :)

Napisano

xeav - zarzuc jakims screenem folderu z muzą, co masz na dysku, bo widze ze mamy dosyc podobny gust i moze znajde jakis ciekawy, a jeszcze nieznany mi zespol :)

Napisano
xeav vbmenu_register("postmenu_374564", true); - zarzuc jakims screenem folderu z muzą...

prócz tego co wymieniłem na dysku mam:

-Alkaline Trio

-PapaRoach

-Eminem, Peja (słuchałem jak byłem mały ;>)

-Grind OST

-Bas Religion

-Linkin Park

-Metallica

-Chopin

-Mozart

Napisano

Słucham muzyki generalnie różnej, zdecydowanie jednak najwięcej Jazzu, Rocka, Funka i od pewnego czasu muzyki powszechnie nazywanej Downtempo,tudzież Lounge Music, tudzież Chillout... w sumie są to klimaty takie raczej niezbyt sprecyzowane i raczej nie dające się zakwalifikować do jakiegoś konkretnego gatunku.

Co do płyt, które bym na dzień dzisiejszy polecił to:

Skin - Fake Chemical State

Gotan Project - Lunatico

The Beastie Boys - The In Sound From Way Out (uwaga, pozory mogą mylić:))

Esbjörn Svenson Trio- Seven Days Of Falling

no i byłoby na tyle.

Napisano

oj Logitech Lohitech... Logi tech za co się weźmie zorbi najlepsze hjakie jest na świecie, ten zestaw Logitech Z-5500 jest najlpepszym zestawem do komputera, konsoli czy nawet KINA DOMOWEGO NA ŚWIECIE !! poczytajcie sobie o tym, jest dużo lepszy niż wiele zestawów, może nawet najlepszy... a co do podzespołów komputerowych jest najlepszy... :)) jego moc moge jedynie prrzetestować ww Auchanie, u mnie na Tysiącleniu, tam jest wielka hala, dużo ludzi i szum wokoło.. a dziwięk mnie rozwalił, to chyba coś znaczy,... z resztą ten zestaw łącznie ma 505 wat RMS i certyfikat THQ :)) moje mażenie, narazie zbieram na nie ;P pozdro

Napisano
Czy tylko ja tutaj słucham czegoś w stylu

DJ Tiesto (Traffic szczegołnie)

Gigi de Agostino

MBrother ("Trebles" - na zawsze najlepsza nuta :D )

DJ Timoty

Benny Banassi

itp etc?

Acha czasami Fort Minor, Fenomen, Linkin Park

Te pogrubione to ja slucham ;]

A teraz właśnie nuta z "Ja wam pokaze", ta co w tle klaszcza...ale kozak !

O. Szomanska & P. Branny - Niech Mówią Że To Nie Jest Miłość.mp3 ;]?

http://www.freewebs.com/luvizmaguu/img/WHTC7.tmp.html Moge udostepnic pojedyncze nuty na 24 h rzecz jasna ;)

Manieczkom mowimy nie ;|

Hmm ostatnio przesluchuje sobie OST z Ostatniego Samuraja i The Rock (Twierdza) - obie autorstwa Hansa Zimmer'a - takie dostrojenie przed maturka ;]

Hehe no i niezapominajmy o secie na imprezy - zbior roznorakiej muzyki (przewaznie dance, coby sie imprezowiczom podobalo ;]) -- http://stal.nowadeba.pl/knysha/lista.html

Napisano

o, Knysha -wielkie THX ze przypomniales mi o OST z Twierdzy. ostatnio ogladalem ten film w tv i stwierdzilem, ze calkiem fajna muzyczka tam jest...

co do dance - zawsze mnie zastanawialo, skad oni biora tytuły do tych swoich utworów? mają jakis programik generujący losowe tytuły czy co? :D

Napisano

W The Rock muza jest rzeczywiście niezła.

Słyszeliście OST z filmu Peacemaker - zwłaszcza niektóre utwory są wyjątkowo ciekawe. Polecam fanom Zimmera (znalazło się tu np. miejsce na nokturnę Chopina).

Napisano
co do dance - zawsze mnie zastanawialo, skad oni biora tytuły do tych swoich utworów? mają jakis programik generujący losowe tytuły czy co? :D

Hehe chyba - tak jak kiedys byl generator hip hopowych przebojow, mam nadzieje ze kojarzysz ;]

Napisano

hehe no ja oczywiscie gustu nie zmieniłem muzycznego i dalej punk i HC tylko teraz troszke inne kapele :) np Anti Dread, Analogs, Bulators itp ogolnie taki Oi Oi Oi street punk :D

Napisano

Knysha - dobrze pamietam ten obrazek :) po prostu rewelka. probowalem go teraz gdzies znalezc, ale neisteyt sie nie udalo....

hcpiter3d - troche dziwna muza :P sciagnalem kiedys pare mp3 Analogs. po paru piwach na imprezie moze dałoby sie posluchac, ale tak poza tym to ciezko :) jedyne co to polewkowy tekst jest w kawalku "pier****** era techno" :cool:

Napisano

Nowy Tool - 10000 days jest niezły, pozatym Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not bardzo milo sie słucha, szybko w ucho wpada, Death From Above 1979 - You're A Woman, I'm A Machine mało skomplikowana muza ale całkiem niezła.

Napisano

Heh ilekroc ogladam teledysk Tool'a to za !% nie moge sie wyczai o co w nim chodzi ;].

HC? Slyszalem tylko Hatebreed - I Will Be Heard ( fajna piosenka z xXx ;] ) oraz 1250 (?) - Moja Scena ;]

Napisano

mkk3a hehe po paru piwach i słuchaniu analogsów powoli mi sie agresoe włacza ;) a ta muzyka jest melodyjna i wogole super teksty :D

AGmakonts Bo nie wiesz co dobre :D wime wiem wolisz czarne msze i ksiegi satana ;)

Knysha z HC to polecam coalition-na krawedzi, showbread- i had music in my heart, but now my heart is broken :) A Hatebreed zaraz ocenie

A no i jeszcze dla wyluzowania jakies tam Knopians, Boba troszke mniej, Farben Lehre, KSU, Leniwiec, uliczny opryszek Oi

Oi Oi :D

Napisano

Właśnie dostałem w rączki Fellowship of the Rings Complete Score - trzy godziny wspaniałych brzmień instrumentalnych Howarda Shore'a - coś niesamowitego :)

Nareszcie mogę posłuchać fragmentów spotykanych dotąd tylko w filmie.

Napisano

mintrill - masz racje, świetnie się tego słucha;)

a ja wam powiem ze odkryłem sobie fajny zespół, Christ Agony dla zainteresowanych to taki melodujny black:)

Napisano

Szkoda tylko że płytka DarkSide jest tak niedoceniona. Poza tym Unholyunion i Moonlight Act III rządzą.

Ja ostatnio męczę w kółko MonumentuM i płytkę Ad Nauseam, rewelacyjna muza, ciężka do sklasyfikowania, ale klimat ma ponuro-grobowo-genialny.

Napisano

Ja polecam Indios Bravos, szczególnie płytke "Mental Revolution", naprawde daje rade, ale równiez jakis Myslovitz chętnie wpadnie w ucho, Kazik, T-love.

Z takich mocniejszych to Analogsi(wszystkie płytki), Bulbulators, Lumpex`75 i SOAD`a najnowsza płytka (chodz poprzednia bardziej mi sie podobała).

P.s. a z tą zmianą tematu to dobry pomysł.

Napisano

Indios Bravos poznałem dopiero na Juwenaliach i nawet mi sie spodobało, tak jak Junior mowi: płytka Mental revolution (szczegolnie kawałek "tak to tak").

z pojedynczych kawałkow bardzo polecam: Hunter "kiedy umieram" i Closterkeller "Władza".

poza tym z niedawno odkrytych zespołów: Monster Magnet - taki lekki metal :)

Napisano

john b - up all night

fairmont - gazebo

adam f - circles

roni size - heroes

elektric rudeboyz - nie ma lekko, znowu lato

Napisano

Nie wiem czy było, ale dam moje ulubione tytuły:

Arash ft. Helena - Arash

Chingy - Right Thurr

The Ramones - Hey Ho, Lets Go

Wawele - Kacaraba

Napisano

Kto słucha techno czy hardstylu tego kofffam, kto słucha discopola tego nie koffam( bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....) :P

Napisano

no ja z techno to ostatnio bardzo kalwi&remi mi sie spodobali ale klasyke tez czyli np tiesto a hardstajl to czasem se schranz nawet zapuszcze. techno to jest to, nigdy nie zrozumiem ludzi ktorzy maja cos do tej muzyki. a juz jakichs jazoow to wogole :D

Napisano

no to niezle kurde wreszcie jakas bratnia dusza :D

a posluchasz czasem paula von dyka, albo armina van buurena? ci to robia normalnie takie techno ze szok :D:D na imprezie jak czasem sobie walne cos "mocniejszego" (hehe) to przy takiej muzie mam doslownie ODLOT! :D:D:D:D

Napisano

discopolo to nie mój kimat, już naogladałam się patrząc to na porąbanych gości którzy nie potrafią tanczyć, przy debilskiej muzyce...

a przy techno wpada się w tans i zapomina o Bożym świecie;)))

Napisano

kome: kalwi&remi to techno ? no niekoniecznie :P

mloda1638: o jak miło że ktoś mnie kocha :) ja słucham techno, trance, hardstyle, drum'n'bass, breakbeat, chillout i troszke dobrego club i dance :P wszystko na mocnym podbiciu basu (aż drzwi mi trzeszczą :P ) a na disco polo i polski hip hop to wymiotuje :D

pozatym chyba był kiedyś podobny temat o muzyce więc ten jest niepotrzebny :)

Napisano

a przy techno wpada się w tans i zapomina o Bożym świecie;)))

ta zwłaszcza jak sie na********** piguł czy innego gówna to mają trans!
Napisano

w protku ja zawsze do protka jezdze staram sie co sobote a czasem sobie wyskocze do sfinksa w ekwadorze raz bylem :>

Napisano

Junior: nie trzeba na********* się białego by się dobrze bawić;/;/, ja czesto bywam na techno party i czy tym podobne imprezach i do tego czasu nic nie wziełam... chociaz musze ci przyznać , ze takie kluby ( omen czy ekwador itd ) to same apteki...

pozdro

Napisano

ja byłam jeszcze wtym roku:), pod koniec czerwca:D:D... hihia potem 3 godziny jazdy samochodem do domu:((

kome: musimy kiedys "pogadać":D:D

Napisano
discopolo to nie mój kimat, już naogladałam się patrząc to na porąbanych gości którzy nie potrafią tanczyć, przy debilskiej muzyce...

hehehe jakiś czas temu był w rzeczach interesujących i zabawnych zbior filmow prezentujących taniec przy techno i innych tego typu imprez :D

Było sie z czego pośmiać, polecam obejzec :D

Napisano

Ja chciałbym polecic The Raconteurs, super sie tego słucha, miła muzyczka dla ucha. A takie bardziej klimatyczne z super wokaliską :) to Howling Bells, dobre do posłuchania.

Napisano

hacpiter3d: no dobra przyznaję, że przy muzyce techno lepiej się nie tanczy niż przy discopolo:):)... może nawet śmieszniej:)), ale zawsze tak to już jest(hihihih)