piotrekkosmala Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Witamy! Zgłaszam zespół w składzie Maciek Szczygłowski (Scyguo) i Ja (Piotrek Kosmala) do bitwy. Jest to nasza pierwsza bitwa, wybraliśmy temat "Wyścig". Obaj pracujemy w Blenderze. Nasza wizja to śmieszny wyścig między robotem (o roboczym imieniu Dudek) a rojem mechanicznych (lub nowoczesnych ale nie mechanicznych) kurczaków. Dudek je taranuje i wyrzuca do tyłu jak kulki. Uczestnicy będą mieć na sobie takie koszulki jak mają lekkoatleci z numerkami. Niektóre kurczaki będą biec a niektore lecieć przy ziemi z silnikami odrzutowymi czy czymś takim. Jeden się meczy strasznie odgięty do tyłu, inny przewraca się, pare biegnie z zacięciem na twarzy, tak żeby bylo śmiesznie. Dudek może biec pod jedną pachą z kurczakiem który ma takie wybałuszone oczy i nie wie co sie dzieje a z boku może zrobimy jakiś śmieszny pojazd telewizji taki mały z kurczakiem który siedzi z kamerą i kręci uczestników. bardzo wstępny szkic jak będzie wyglądało ujęcie: http://www.oceaneffects.com/ftp/projekty/bitwa3d/szkice/szkic01.jpg szkic Macieja,który pomoże mu dokończyć model Dudka: http://www.oceaneffects.com/ftp/projekty/bitwa3d/szkice/dudek_01.JPG zaczęty przeze mnie model Dudka: http://www.oceaneffects.com/ftp/projekty/bitwa3d/szkice/dudek_shot_01.jpg http://www.oceaneffects.com/ftp/projekty/bitwa3d/szkice/dudek_shot_02.jpg Życzymy powodzenia Wszystkim Uczestnikom :)
scyguo Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Hehe w sumie nic dodać, nic ująć. Chcemy zrobić kilka koncepcji (szkice) ale nie odbiegających zbytnio od tego co Piotrek napisał. Uparłem się żeby Dudek miał nogi troche stylizowane na przerzutke od mtb - nie wiem czy to był dobry pomysł. Zresztą zobaczymy jak nam to pójdzie.
olej Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Chlopaki widze, ze idziecie jak burza:) Swietny pomysl, szkic Dudka tez bardzo fajny. Szykuje sie mocna konkurencja. Powodzenia.
Leru Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 witam w bitwie, to już drugi zespół - pysznie :> koncept Dudka ciekawy nie ma co :) życzę powodzenia acha... dorzuciłem Wam do pierwszego postu załącznik, wraz z postępem pracy warto go zmieniać, żeby użytkownicy mogli widzieć już na liście bitew co się dzieje w tym wątku.
arcade Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Fajny szkic tego robota, czuje się bryłę. Może z tego byc naprawdę spoko pracka :)
gonre Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Czas najwyższy by pracki z pod Open Source Software brały udział w bitawch. Czas pokaże czy będą wygrywać, czy tylko znajdą się w czołóce ;) Czas bym ja też wziął się do roboty, (może do następnej bitwy-animacji opanuje BLENDERa) :)
rOOmOOn_BCX Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 A ja widze w tym material na animke w stylu Pixar'owskim-taka z lekka,krotka fabula i koniecznie z jakims moralem. Bede sledzic watek i czekam na szybkie wiesci z pola Bitwy... Powodzenia!!
piotrekkosmala Napisano 23 Styczeń 2005 Autor Napisano 23 Styczeń 2005 dawno nic od nas nie było a ja niestety w weekend byłem na uczelni wiec póki co beta-cziken który będzie punktem wyjścia do stworzenia finalnych czikenów :) enjoy
Simple_man Napisano 23 Styczeń 2005 Napisano 23 Styczeń 2005 pracki takie jak ta każą mi się zastanawiać nad sensem mojego udziału w bitwie :(
piotrekkosmala Napisano 23 Styczeń 2005 Autor Napisano 23 Styczeń 2005 betacziken Cię zadziobał? ;) przecież on nie ma jeszcze skrzydełek, właściwych nóżek i dziobka (poki co ma kaczkowe) no i nie ma futerka :D
Leru Napisano 23 Styczeń 2005 Napisano 23 Styczeń 2005 świetne, sympatyczne bardzo, takie.... niemądre :P czuję, że będzie na co popatrzeć
mirach Napisano 23 Styczeń 2005 Napisano 23 Styczeń 2005 O kurcze, to jeszcze ma miec futerko ? No to niezle :)
arcade Napisano 23 Styczeń 2005 Napisano 23 Styczeń 2005 O kurcze! ;) Ale słodziak!!! :) Kurczczku ti ti ti... :D Jak na razie super, mam nadzieję że na stilku rozsmarujesz chociaż jednego w krwawą jatkę??? Proszę!!! One są takie słodkie... Chociaż jednego!!! :D :D
Vorek Napisano 23 Styczeń 2005 Napisano 23 Styczeń 2005 Blenderowców przybywa w bitwie, jak fajnie zobaczyć znajome nazwiska z Blenderowni ;) Gumowe kurczaki są z Wami :) pozdrowienia
Christian Noir Stein Napisano 23 Styczeń 2005 Napisano 23 Styczeń 2005 Świetne :) Do tego to juz twój nie pierwszy kurczak jakiego modelujesz i znacznie ciekawszy od poprzedniego :) Wręcz przypomina ptaki z Pixarowskiego shorta tylko włąśnie oskubane :D
scyguo Napisano 24 Styczeń 2005 Napisano 24 Styczeń 2005 Okidoki, miałem problemy z netem przez weekend. Dzięki za komentarze. Piotrek czikin jest gites. Dalszy ciąg Dudka:
piotrekkosmala Napisano 24 Styczeń 2005 Autor Napisano 24 Styczeń 2005 Maciek. w widoku z boku zrobiłbym odrobinę masywniejsze udo, pozatym mucha nie siada ;)
piotrekkosmala Napisano 24 Styczeń 2005 Autor Napisano 24 Styczeń 2005 Christian Noir Stein. poprzednie były krwiożercze ;) tak, nie jest to pierwszy kurczak, mój pierwszy kurczak składał się z 4 sfer i stożka, renderował się chyba z 4 godziny na amidze 600, to były czasy =)
piotrekkosmala Napisano 24 Styczeń 2005 Autor Napisano 24 Styczeń 2005 pierwsze podejście do opierzenia :) nie mamy w Blenderze specjalnych pluginów typu Sasquatch, ShagFur itp więc narazie zrobiłem futerko na geometri, myśle że jakoś się to sprawdzi bo bohaterowie bądą dość niewielkich rozmiarów (ps. nie wiem kto prosił żeby rozsmarować jednego czikena ale może na to nie liczyć ;) )
Piotr Dobosz Napisano 24 Styczeń 2005 Napisano 24 Styczeń 2005 fajna sprawa:) no ciekawy jestem efektow:)
krzysiek1712 Napisano 24 Styczeń 2005 Napisano 24 Styczeń 2005 kurczk do kurczka nie podobny ale fajny :)
grzybu Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 Nie no, coolczaki są cool ;) Pióra robiłeś przez dupliverts czy użyłeś Beast'a?
Pawelkos Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 kurcze fajne te kurcze ;), podoba mi sie wasz styl zycze powodzenia pozdro
grzybu Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 Taka mała uwaga: kurczaki mają trochę inne dzioby. Ten wygląda jak mała kaczka lub coś w tym rodzaju. Kurczaczki mają szpiczaste dziobki ;)
Christian Noir Stein Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 Mają nie mają kaczo-kurczak jest śmieszny i ciekawy :) Ja bym nie zmieniał tylko po to by było bardziej kurczakowo.
piotrekkosmala Napisano 25 Styczeń 2005 Autor Napisano 25 Styczeń 2005 Grzybu. eta Fiber, wiem ze to bardziej kaczka narazie jest, spoko, popracuje nad tym ;)
Leru Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 piotrekkosmala -> kto powiedział, że trzeba myśleć stereotypowo i schematycznie jeśli chodzi o postać kurczaka ;) jęśli zmienisz, jak mówisz, to zapewne będzie jeszcze lepiej, choć teraz jest na prawde świetnie. Render futra troszkę dziwny, jakby brokatowy, to chyba nie to jeszcze co ?
piotrekkosmala Napisano 25 Styczeń 2005 Autor Napisano 25 Styczeń 2005 Leru. nie to, narazie zrobiłem próbę, ale na coś bardzo rewelacyjnego nie liczyłbym bo to jest zwykła geometria i cieżko wygenerować ją tak żeby mogła konkurować z komercyjnymi generatorami owłosienia, aczkolwiek postaram się ;)
Leru Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 acha, myślałem, że to na podobnej zasadzie działa jak Shag ;) no to może jakieś mapy przezroczystości nałożyć na każdy taki kosmyk włosów ? (nie znam w ogóle blendera więc strzelam)
piotrekkosmala Napisano 25 Styczeń 2005 Autor Napisano 25 Styczeń 2005 spoko spoko, kazde piorko ma juz alphe, tylko nie widzisz tego z tak daleka, i wlasnie to jest powodem tego ze nie bede sie za bardzo przejmowal bo kurczaki beda widoczne z daleka, ale dopracuje to jeszcze
piotrekkosmala Napisano 25 Styczeń 2005 Autor Napisano 25 Styczeń 2005 kolejny szybki szkic sceny, narazie bez bohaterów (jeden kurczak zatrzymał się na chwilę na siku a drugi gapi się na niego z opony :D)
Pawelkos Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 kurcze fajny ten kolory szkic, moglibyscie zrobic takie tla do waszej sceny pozdro
Leru Napisano 26 Styczeń 2005 Napisano 26 Styczeń 2005 praca będzie utrzymana w takich kolorach ? bardzo fajny szkic, zapowiada ciekawy klimat. tak trzymać Panowie Swojego Rogera chyba mi w takiej sytuacji wypada poprawić ;) pozdrawiam :)
piotrekkosmala Napisano 26 Styczeń 2005 Autor Napisano 26 Styczeń 2005 kolorach chyba tak, w każdym razie nie będzie to rewolucyjna zmiana, na pewno zmienimy położenie kamery jak zasugerował Maciej
scyguo Napisano 26 Styczeń 2005 Napisano 26 Styczeń 2005 Piotrek, drzewo jednak zostaje - mam pomysł jak je fajnie zrobić. Poprawiłem lekko proporcje Dudka i biore się za modelowanie.
piotrekkosmala Napisano 26 Styczeń 2005 Autor Napisano 26 Styczeń 2005 na ja już mówiłem że mi się szkic podoba ;)
piotrekkosmala Napisano 26 Styczeń 2005 Autor Napisano 26 Styczeń 2005 Maciej. opcja ze stawem tłokowo-kulkowym w ramieniu jest chyba lepsza
uncle Napisano 26 Styczeń 2005 Napisano 26 Styczeń 2005 nie chce nic mowic ale kurczaczek jest zerzniety z jakiegos niemieckiego kanalu tv.. O_o
piotrekkosmala Napisano 26 Styczeń 2005 Autor Napisano 26 Styczeń 2005 uncle. nie chce nic mowic ale to jest pomówienie, nie oglądam tv a jakbym miał już obejrzeć to mam 1,2, polsat drogi wójku LOL
scyguo Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 :( wstępne projekty "pojazdów" dla czikenów -
jaras Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 fajnie to Wam wychodzi, podoba mi się klimat, co do kurczaczka to śmieszniejszy wydaje mi się ten bez opierzenia :) jakby mu tylko dodać skrzydełka ? albo może piórka załatwić jakąś malowaną texturką ? pozdrawiam
piotrekkosmala Napisano 29 Styczeń 2005 Autor Napisano 29 Styczeń 2005 co do kurczaka po raz ostatni: to byla sfera z oczami do testowania opierzenia, wiec jak komus sie wydaje ze widzial to w armeńskiej telewizji to może iśc na spacer ;)
rOOmOOn_BCX Napisano 11 Luty 2005 Napisano 11 Luty 2005 Co sie stalo z Qrczaczkami?Czekam,zagladam a tu nic....
Rekomendowane odpowiedzi