KoMic Napisano 1 Marzec 2005 Napisano 1 Marzec 2005 Witam chcial bym sie z wami podzielic moja nowa praca ktora ukonczylem jakis czas temu. Jest to pracka o tematyce wojna do konkursu ktory sie zakonczyl na evermotion. Co o tym sadzicie pozdro PS sory za interie: \
AGmakonts Napisano 1 Marzec 2005 Napisano 1 Marzec 2005 wow i jeszcze raz wow ok już jestem po szoku i moge coś powiedzieć wszystko super tylko woda nie taka ale super naprawde pracka świetna
Gość styczny Napisano 1 Marzec 2005 Napisano 1 Marzec 2005 bardzo fajne ale takich prac napewno będzie sporo
KaeMS Napisano 1 Marzec 2005 Napisano 1 Marzec 2005 A ja widze tylko miniature , ktora jest skrutem do miniatury ;/
cayacuza Napisano 1 Marzec 2005 Napisano 1 Marzec 2005 fantastycznie pienkne kolory to spaniałe 3d mojm zdńem jest :]
KoMic Napisano 1 Marzec 2005 Autor Napisano 1 Marzec 2005 ehhh jest i duza praca wewnatrz postu niestety interia rulez,,, trzeba sekunde poczekac: \
Gheed Napisano 1 Marzec 2005 Napisano 1 Marzec 2005 Bardzo ładna praca... Tylko ta woda, która znajduje się przy statku, oraz wszędzie obecne fireballe lecące czasem pod dziwnym kątem psują nieco wrażenie.
Predator Napisano 1 Marzec 2005 Napisano 1 Marzec 2005 Witam obywatela :) liczylem ze zrobisz czolg ... atu taka pracka .. szczerze napisze ze naprawde mi sie spodobala jedynie co mnie troche w tej pracce razilo to woda .. pozatym miod i orzeszki...przyznam sie ze myslalem ze wygrasz alienware , wtedy gdy ujzalem twoja pracke.. W kazdym razie piekna robota pozdrawiam.
DaveBorck Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 Mnie się nie do końca podoba woda i samoloty, woda z powodu dziwnych rozprysków, a samoloty, bo bliki słońca są nie od tej strony i jedne samoloty są jasne a drugie, zaraz obok ciemne. Ale na pierwszy rzut oka powala.
@seba@ Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 Mysle ze perspektywa powietrzna jest troche kiepska. Spróbuj stonowac troche te samoloty w tle-bedzie duzo lepiej. Reszta git.
KoMic Napisano 2 Marzec 2005 Autor Napisano 2 Marzec 2005 Witam, dziekuje za wszytkie komentarze, nooo i za konstruktywna krytyke. Pracka powstala w expresowym tempie i niestety nie dokonca mialem czas aby sie wczuc w scene,,, czasem ciezko jest ocenic cos co sie samemu robi, macie racje, moglem uzyc atmosfery aby samoloty w tle byly bardziej przygaszone (wszytkie to pelne 3d). Rozbryzgi mogly by byc lepsze bardziej detalowe i dokladne, ale nie mialem juz sily do tego wszytkiego. jesli chodzi o oswietlenie sceny to jesttylko 1 zrodlo wielka planarka Vraylight, bo chcialem zrobic jak najbardziej realne osweitlenie w ktorym promienie leca rownolegle, a wiec swiatlo to rozciagnolem nad cala scena i lekko pochylilem, pochylenie jest lekko od przody z prawej strony, hehe zawsze moglbym sie tlumaczyc ze te corsarze mialy pecha i sa w cieniu chmury, ale prawda jest taka ze chyba zlej mapy reflekta urzylem, hehe dodam jeszcze cos. Co mnie osobiscie bardzo razi a nie chcialem tego wczesniej mowic, zdawalo mi sie ze szybko wylapiecie ten blad, ja sam go zauwazylem po tym jak oddalem prace. Cala rzecz dzieje sie na statku mamy tu wybuch ktory nie daje blasku na kadlubie: ] zapomnialem wrzucic tu ominowke z zoltawym swiatlem,,,, to tyle narazie,,, jeszcze raz dzieki za komentarze i krytyke ktora jest budujaca, pozdro : ]
biglebowsky Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 ... zamiesc pracke jako zalacznik, nie rozumiem czemu sie ludzi upieraja przy tej interii - koszmarny serw. Sama pracka z tego co zdazylem przyuwazyc ( bo mnie sie dol nie dociagnal za pieknie ) praktycznie spoks, znaczy sie mnie takie klimaty srednio sie widza z zasady ale wykonanie oki poza woda - ktora wyglada jak zamarznieta ziemia a statek sunie po futrze.
giorgione Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 poczekaj dłużej to zobaczysz dużą wersję :D - uwagi jak wyżej:D pozdr giorgione
Drakula Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 http://imageshack.us/ - zapomnijcire o interii jezeli chodzi o takie obrazki...
Drakula Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 50zl sie nalezy :P rachunek przyjdzie poczta :]
Reanimator Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 Ja sie nie znam, ale samoloty nie mialy chyba jednakowych numerow, hm? Nie znam sie tez na kompozycji i walce powietrznej, ale nasrales tych samolotow strasznie i do tego zupelnie bez sensu imho. Gdzie one tak spokojnie leca w szyku na tej wysokosci, prosto w dzialka? Te w lewym gornym to juz w ogole bzdura.
KoMic Napisano 3 Marzec 2005 Autor Napisano 3 Marzec 2005 Tez sie na tym nie znam dlatego wyglada to jak wyglada: ]
MareG Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 Kadr jest zdecydowanie za ciasny - odnosi się wrażenie, że tyle tam wszystkiego aby się tylko zmieściło. A wystarczyło rozciągnąć po bokach i to sporo. Mimo to pierwsze wrażenie jest jak najbardziej pozytywne, niestety im dłużej się przyglądać tym więcej nasuwa się wątpliwości, a efektowność przeradza się w efekciarstwo. Szkoda, bo tego typu "duże" prace nie zasługują na miano "popatrz raz i pójdź dalej". Nie spiesz się następnym razem to najgorszy doradca i żadne wytłumaczenie:) Pozdrawiam
sartr Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 świetna praca..jedyne co mnie zraziło to te samoloty w lewym górnym rogu - widać zeto chamskie klony i nawet ich ciut inaczej niepoobracałeś względem wody - pozatym...bomba!!!
Conrad Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 Wszystko fajnie ale obiekty za bardzo się wyróżniają
Morph0001 Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 Wspaniala Praca, Fajne kolory i ujecie, daj troche blur do tych samolotow, przeciez one lataja a nie stoja w powietrzu, Pozatym wspaniala praca ! Narka
Pawelkos Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 pracka fajna i robi dobre wrazenie ale: zer troche za duzo i maja za ciasna formacje przy takim ataku corsairy maja za ciasna formacje i woda troche nie tego, ale mimio wszystko pracka naprawde fajna pozdro
Gość raminez Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 tematyka mi sie niepodoba ..ale to kwestia gustu ..ale wykonanie klarowne ......osobiscie zazdroszcze takiego kunsztu....pozdro
Reanimator Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 Tak czy inaczej gratuluje serdecznie drugiego miejsca! :) http://www.evermotion.org/index.php?unfold=contest
SZAMPEK Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 Moje zdanie streszcze w jednym słowie... Respekt!!!!!! :D
Obywatel Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 Wysoki poziom jak zwykle. Zgadzam sie z Markiem - rozszerzenie kadru byloby wskazane. Przesuniecie samolotow w prawo wraz z rozszerzeniem obrazka troche zrownowazylo by kompozycje. No i moze lekkie pochylenie nadlatujacych maszyn dodalo by troche dynamiki?
KoMic Napisano 5 Marzec 2005 Autor Napisano 5 Marzec 2005 Wielkie dzieki za wszytkie komentarze, uwagi, slowa krytyki jak i uznania, postaram sie w przyszlosci wykozystac te cenne uwagi, wedlug mnie w wiekszosci sluszne, przepraszam ze nie odp odrazu, ale 2 dni temu wywalilo nam serewr i nie mam jak sie odezwac: \, co do samolotow to faktycznie nackalem ich tylko aby byly, troszke sie nad nimi nameczylem i chcialem aby przynajmniej bylo je widac dlatego sa tak ciano i na kupe napchane: ], Co do wody to widze ze bede musial troszke dopracowac moja technike tworzenia jej,,,, bo teraz z perspektywy czasu jak nie ogladalem tej pracyto faktycznie wyglada ona lekko dziwnie: ],,,, pozdrawiam czekaja kolejne bitwy i wyzwania nie ma co stac w miejscu, mam nadzieje ze sie spotkamy na tutejszym polu bitwy : }
JohnZi Napisano 5 Marzec 2005 Napisano 5 Marzec 2005 no i sie wkoncu doczekalem , no i musze powiedziec ze nawet bylo warto, chociarz jak juz ktos tam wspomnial, woda 2d i te rozpryski jakos do siebie nie pasuja. Mogles posiedziec jeszcze troche i wode tez wykombinowac w 3d
KoMic Napisano 5 Marzec 2005 Autor Napisano 5 Marzec 2005 woda jest 3d,,,, no prawie 3d, ale fakt faktem ze jest to obiekt 3d, tylko ze z taka dziwna textura: ],,,hehe
Edi Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 Właśnie, a ja mam pytanie, co tak na prawde jest w 3d? Możesz pokazać siatkę? Mi pozostaje tylko patrzeć zazdrosnym okiem na takie produkcje (narazie) i chciałbym się nieco więcej dowiedzieć ile wycisnąłeś z maxa a ile z post produkcji. Szacuneczek za wysiłek i efekt.
KoMic Napisano 6 Marzec 2005 Autor Napisano 6 Marzec 2005 ok np: ] ale i tak moge sie spowiadac,, no wiec, jest to detal textury okretu, rozmycie dymu czasteczkowego z komina, Caly praktycznie dym z lufy dziala, wybuch max, ale ze po samym maxie wygladal...hehe no koment wiec bez PS sie nie obeszlo i na koniec rozbryzgi na burcie,,,,aaaa zapomnial bym Yamato w tle, tez jest plaski jak decha: ], pozdro
MegaKozAK Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 fajne ale wyglada jak osobne rendery poskładane w phostoshopie.(cien pod statkiem) i ta woda.... bleee. Kolorystyke bym zmienił na coś bardziej realsitycznego bo takie to szare i nijakie.
Radus_Keles Napisano 7 Marzec 2005 Napisano 7 Marzec 2005 Bardzo fajnie to wygląda i tyle. Bpaca według mnie świetna
kurt_hectic Napisano 11 Marzec 2005 Napisano 11 Marzec 2005 :) - widac ze dorobiles do tla (wody) , ale moze byc - popraw tylkorender - jakis FX , moze, zeby bardziej real wygladalo ( postprodustion )
KLICEK Napisano 11 Marzec 2005 Napisano 11 Marzec 2005 tak pracka bardzo ladna na siateczce bardzo malo widac ;/ niestety moze bys pokzal kilka ujec ? ;)
Pionier Napisano 3 Maj 2005 Napisano 3 Maj 2005 tak pracka bardzo ladna na siateczce bardzo malo widac ;/ niestety moze bys pokzal kilka ujec ? ;) KoMiC sie nic nie chwali a tu juz wisi: Making of Midway Pozdrawiam Pionier.
Baldack Napisano 4 Maj 2005 Napisano 4 Maj 2005 kurna polak i po angielsku robi:/ ponoc polacy nie gesi swooj jezyk maja ale widze ze jednak gesi:P
curka Napisano 4 Maj 2005 Napisano 4 Maj 2005 polacy nie gesi tez tak sadze i nie lubie naduzywania obcych zwrotow itp,ale evermotion to raczej anglojezyczna strona, wiec jak mial zrobic, hm? btw. fajna scena, mimo ze nie moj klimat. pzdr
Baldack Napisano 5 Maj 2005 Napisano 5 Maj 2005 polacy nie gesi tez tak sadze i nie lubie naduzywania obcych zwrotow itp,ale evermotion to raczej anglojezyczna strona, wiec jak mial zrobic, hm? btw. fajna scena, mimo ze nie moj klimat. pzdr no sory ale wiesz moogl zrobic cos takiego ze sa wersje english i polska... no ziomalom z ojczyzny tez sie cos nalezy ?? wszyscy tak obce chwala swojego nie znaja;p
RK Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 Jasne, ciekawe jak by się czytało chiński na CGtalku. Podstawowa reguła- pisze się w języku portalu na którym zamieszcza się prace- tyle. BTW zachwaszczanie polskiego syfami jak "moogł" i "ziomale" raczej nie świadczy o "znaniu swojego" :P
KoMic Napisano 7 Maj 2005 Autor Napisano 7 Maj 2005 Pionier--> dzieki za przypomnienie: ] Baldack--> dla twojej wiadomosci ja pisalem text po polsku, i poszedl on dopiero do tlumaczenia, dla nadwornego tlumacza evermotion 'pg'Pawel Gajlewicz (mam nadzieje ze sie nie pomylilem w nazwisku): ]. jesli wyrazasz tylko chec to moge ten tekst podestal w jezyku polskim, tylko ze pisanym przezemnie co moze sprawiac klopoty w zrozumieniu: ]... pozdro PS teraz trzeba tylko czekac na making of Pioniera: ],,,,to tylko kwestia wzrostu entropii
Rekomendowane odpowiedzi