woldi Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 Witam. Nigdy przedtem nie modelowałem organicznych rzeczy. Tylko się nie śmiejcie ;-) Wszelka krytyka i uwagi mile widziane. Aha. Oczywiście włosy itp, dodam, może jakiś tatuaż, kolczyk ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 lalkowato troche, rzesy bardzo sztuczne :> ale nie znam sie na organice :> no i usta jakies dziwne sa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 Nawet spoko tylko usta takie sztuczne no i rzesy takie rowne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 lala jak ta lala...a teraz serio: a)rzeszy do poprawki(sa takie sztuczne) b)oczy jakby ze "szkła" c)te wglebienia przy kocikach ust sa dziwne, wiem co chciales uzyskac ale musisz to poprawic d)a i rzeszy...ups chyba juz o tym wspominalem:P POZDRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 oczy, tam gdzie teczowka sie styka z bialkiem, sa zazwyczaj lekko rozmyte. u ciebie to przejscie jest za ostre. natomiast jasny pasek naokolo czarnej dziurki jeszcze pogarsza efekt. oczy powinny sie troche bardziej swiecic, nawet jak sa w cieniu. usta zbyt gladkie i rownomierne. naprawde nigdy przedtem nie modelowales organicznych zeczy? jak na to to bardzo dobrze jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 ladna glowka ... popraw conieco (jak wyzej) i bedize naprawde ladnie :) ps. wloski napewno dodadza jej uroku pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldi Napisano 15 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2005 Dzięki za komentarze. Tia , te rzęsy, to poprawki, aby raz ;-) i usta też. Ale nie rozumiem Ania - "jasny pasek naokolo czarnej dziurki jeszcze pogarsza efekt", jaki pasek ?;-) jaka dziurka, ale o co chodzi? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 no a jam myśle raczej o dziurkach od nosa coś z nimi nie tak, następnie żęsy są chyba żle umieczone jedna dale j od środka, usta tu z koleji brzegi są chyba za głęboki i mugłbyś te brzegi troche wygładzić i nieszczęsne oczy są w miare spoko ale przydała by sięchyba lepsza mapa hdri i coś z ich wielkością mi nie pasi. to były minusy za to całość wydaje się dość sprawnie przeprowadzona nawet ładna ta dziewczyna :) aha i jak będziesz ją robił zrub włosy krutkie i wszystkie inne byle nie bląd...powodzenia w nauce organiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 a ja dodam że dolne powieki raczej nie wyglądają tak jak powinny chyba :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldi Napisano 17 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Dobra, czyli wszystko do poprawki ;-). tak to jest jak sie robi bez referków ;) Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 z tym jasnym paskiem, ja nie wiem jak to nazwac. w oku w srodku jest czarno, naokolo tego czarnego ty masz jasnoniebieska obwodke, mi sie wydaje ze ona jest za mocna. a sam model twarzy zly wedlug mnie nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldi Napisano 21 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2005 Witam, Troszke poprawiłem główkę ;-)) Teraz lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 oczy wydaja sie lekko za duze ale bardzo....... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 No te oczy to są rzeczywiście za duże - przez to wyglądają trochę nienaturalnie ;) I wydaje mi się, że mógłbyś trochę 'zaostrzyć' kontur ust... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 no te oczy to troche takie za duze ale ogolnie to spoko modelik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 22 Kwiecień 2005 Share Napisano 22 Kwiecień 2005 chyba ma za wąską żuchwę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 coś nie pasuje mi w dolnej wardze jak by była za mało wypukła, po za tym to nie jest źle. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldi Napisano 23 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2005 OKI. Mały apdejt. ;-) Troszke dziwnie wygląda , ale dlatego że nia ma jeszcze włosów, brwi, rzęs. Lepiej ? czy może gorzej. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 o wiele lepiej. moze jeszcze brakuje troche spojnosci miedzy oczami a skora (oczy jakby wklejone z innego obrazka), ale jak bedzie na nich troche cienia z zes to pewnie bedzie lepiej. czekam na wlosy. a i jakis bump by sie moze przydal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 może pokaż referkę z której kożystasz bo coś jest nie tak. trochę ją porozciągałem qw photoshopie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldi Napisano 23 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2005 Tak jak pisałem wcześniej , nie korzystałem z żadnych referków przy modelowaniu. Zobaczę co się da zrobić. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldi Napisano 23 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2005 A jak teraz ? ;-) Brać się za wąsy, uuppss włosy ;-)) Dzięki. Aha mam pytanie odnośnie bump`a, czy wystarczy posłużyć się w PS "Desaturate" lub GreyScale" czy po poprostu samemu ręcznie coś kombinować. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 Bardzo dobrze. Dodaj więcej włosów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 bardzo ladnie, tylko mam zastrzezenia do dziurek od nosa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 24 Kwiecień 2005 Share Napisano 24 Kwiecień 2005 użyj referki np. z http://mint-casting.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldi Napisano 24 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2005 Ale czupiradło. ;-) hehehehe. Nie wiem czy używać hairFX bo długo się liczy, w tym przypadku to jest mapa opacity i tyle. Jak w PS dobrze namalować mape opacity ? Proszę o odwpiedź. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 24 Kwiecień 2005 Share Napisano 24 Kwiecień 2005 ładnie to wyszło, tylko ta panienka wygląd mi na zapłakaną ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 jak pisał slayer wygląda na zapłakaną co do włosów to hairFX musi być bo to co teraz widać wygląda okropnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldi Napisano 29 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Dobra pierwsze koty za płoty ;-) z HairFX. Troche trzeba je wystylizować i może coś z tego wyjdzie. Wszelkie uwagi i komentarze mile widziane Dzięki. I pewnią jakiż kolczyk dodam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 no!! wlosy nawet nawet jeszcze troszke poprawek ibedzie super pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat21 Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Moim zdaniem...Bardzo skromnym, ponieważ mam mało postów... Te oczy są troche takie sztuczne. Takie mało żywe. Ale ogólnie bardzo ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Za duże dziurkiw nosie, brzydkie rzęsy (Nałóż jakąś alphę na teksturkę i zrób je gęstsze - słyszałeś o czymś takim jak tusz do rzęs?? :> Kobiety czasem go stosują :P), tekstura ust za wąska w porównaniu do "dziury" chłonąco-jedzącej ;) Kiepsko - wiele pracy przed Tobą, jeśli chcesz, żeby ta twarz wygladała dobrze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldi Napisano 30 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2005 Dzięki za komentarze. M@Ti - jak pisałem , jest to mój pierwszy model organiczny, nigdy przedtem nie modelowałem ani nie teksturowałem takich modeli. Dzięki za uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldi Napisano 4 Maj 2005 Autor Share Napisano 4 Maj 2005 Dzień Dobry. Zmieniłem tylko włoski ;-) chyba już nic nie będe robił z Nią ;). Poprostu zaczne nowy model. Tym razem faceta , a potem Dziecka ;-) Dzięki za komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duck Napisano 4 Maj 2005 Share Napisano 4 Maj 2005 fajnie, ale moim zdaniem zbyt szybko to skończyłeś. popracuj moze jeszcze troche nad materiałem twarzy. dodaj kanał alpha na rzęsy. widać troche dziwną grzywkę. bardzo ładna pracka, też coś takiego robie (wip) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 5 Maj 2005 Share Napisano 5 Maj 2005 haha, ja tez preferuje , texturki z foto > sa najlepsze, a poza tym, WLOSY ZROB W SHAG hAIR >! bo te nie sa najlepsze, pozdro. (texturka ratuje poziom pracki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 5 Maj 2005 Share Napisano 5 Maj 2005 Kształt oka najbardziej przeszkadza- cała reszta może nie należy do jakiejś miss world ale technicznie jest bardzo przyjemna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldi Napisano 5 Maj 2005 Autor Share Napisano 5 Maj 2005 Dzięki, kurt_hectic - To jest HairFX - moje pierwsze spotkanie z tym cudem. RK - jak oko przeszkadza , to zrobie okularki i tyle ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 Najprostsze rozwiązania są najpiękniejsze :) Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi